Пусни го на 30 С и турбо на мах, ако не отвори капака до край, значи има дерт. Виж дали някоя лампичка не мига или изобщо, какво свети от диодите отдолу...?Първоначално публикувано от dwrbudr
Пусни го на 30 С и турбо на мах, ако не отвори капака до край, значи има дерт. Виж дали някоя лампичка не мига или изобщо, какво свети от диодите отдолу...?Първоначално публикувано от dwrbudr
Освен Operation нищо друго не мига. Като се прибера ще ги пусна и двата по едно и също време. Под макс имаш предвид вентилатора на макс ли или hi power или както беше там бутона.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320690678[/time]_________________________________________________
Ето това е положението след 30мин работа в режим топло на 26 градуса и вентилатор на ауто, пусках и на макс и на ауто, все тая. В апартамента температурата беше около 20 градуса преди да ги пусна.
Малко конкретно инфо, от днес. 12 часа 4,3 kw и малката подробност че вратата на хола е половината отворена и в коридора и спалнята е приятно.
и на мен ми е приятно да гледам тия цифри ..
dwrbudr, системата за отваряне е лостов механизъм.Да не е заклинил нещо или да не е наместен.
Леко като побутна с пръст панела нагоре има свободен ход без никакво усилие, т.е. нищо не механично не го спира да се вдигне. Изобщо нормално ли е климатика да работи с толкова отворен панел или винаги е отворен докрай? Иначе си духа стабилно жега и от двата климатика, обаче това много ме притеснява с панела, че се случи след чистенето на филтрите. Видимо няма нищо счупено, не съм го мъчил да го натискам яко. Спомням си, че лятото панела се отваряше доста нагоре, а сега... мъка.
Трябва да се отвори още според мен. Вдигни капака и огледай всичко ли си е на мястото.
По сервизно го дават да се отворя в пълна ширина, когато машината работи.За машината проблем няма да има, тя взема въздух и отгоре, но трябва да се види от сервиза.Най-вероятно е нещо по механиката.Опитай пак да наместиш предния панел.
Според мен не е закопчал хубаво. Натисно го по -силно в двата края, където са маркерите за отваряне.
Закопчал е, сигурно сме счупили нещо. Сега чета в ръководството, че ако се отворил предния панел да не сме го затваряли с ръка, а той май се отвори. Дори да сме го затворили с ръка не е имало някакво усилие и да се чуе, че нещо се чупи, много неприятно.
Опитай при работещ климатик да отвориш капака, все едно ще чистиш филтрите. После спри климатика и изчакай да спре напълно. Затвори капака и панела и го пусни отново.
Вътре има нежни зъбчатки, може в някой сектор да се е откършило нещо.Първоначално публикувано от dwrbudr
Ако досега не е изпаднало нищо счупено, по-скоро не са напаснати зъбните колела при сглобяването и това е причината или са били разместени(завъртяни) зъбните колела в сравнение с първоначалното им положение и това е причинатада не вдига докрай капака.Когато са завъртяни зъбчатките има вероятност климатикът да си мисли, че "го е вдигнал до край".
И това е вариант, да сме натиснали движещия се панел ако се е отворил и да са превъртели зъбчатките. Но дори не знам зъбчатки ли са или един червяк, който излиза напред и бута лоста. Че и фирмата дето ми монтира единия климатик е фалирала, филм на ужасите.
Механизма не е многосложен като конструкция, сигурно може да се поразгледа.
Добре де, имаш 2бр. - поразгледай ги спокойно и открий разликата и си готов. 99.9% съм сигурен, че нещо не е напаснато и няма счупено.