Страница 7 от 71 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 1053
Like Tree263Одобрявам

TOSHIBA DAISEIKAI V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Re:TOSHIBA DAISEIKAI V

Проблема е, че и двата климатика не работят както се вижда от снимките. Дори и хипотетично да сме превъртели някакви зъбни колела, като вдигна с пръст подвижния панел не усещам никакво усилие, все едно си виси, т.е. тея колелца не знам как мога да ги върна обратно. Довечера ще гледам и ще направя малко снимки.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нали първо каза само за едната машина.Аз нямам V-а серия и в сервизното на V-ицата е казано само ,че при работа панела се отваря.Мисля си обаче нещо друго.При ТОШО ЯПОНСКИ, панела е в различни позиции по време на работа.Първоначално като го пусна, панела се отваря малко, докато загрее обменника, после се отваря, когато започне да топли, защото при мен гони голяма температурна разлика при първоначалното пускане на вилата.В последствие, когато си догони температурата, панела леко се прибира.Който има V-а серия да каже, дали и при нея е така, ако е забелязал.Възможно е алгоритъма да е същия като при Япончетата и на машината нищо да и няма, просто да не и трябва голям дебит и да не отваря панела докрая.

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

При PDR, панела като се отвори се изравнява с най-горния край на климатика и така остава да работи. Предполагам, че и при 5-цата е така - вътрешните им тела са близнаци. Както каза joro_bul, поиграй си на "открийте разликите", отвори ги двата и разгледай в областта на механизмите за повдигане на панела имат ли несъответствия. Така най-лесно ще разбереш ако има нещо счупено или недонаместено.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Я го изключи от тока за известно време и давай наново.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Чакай малко, сега се сетих, че преди 2г на GDR му бях разменил местата на филтрите или май бях обърнал стрелките на филтрите и се получи същия проблем. Филтрите имат стрелки на горе - малките филтри са горе е големите са долу и стрелките трябва да сичат на горе и на 4-те филтъра.

7. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

На единия климатик пробвах и без филтри, същата работа, но все пак ще опитам довечера. Поне тези филтри, които вадих бяха 2 завити под ъгъл. Иначе климите бяха изключени от тока поне денонощие.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Охх, sorry те нямат аспирация и са с 2 филтъра. Имай в предвид, че за да затвориш капака както трябва, при натиск долу в дясно и ляво, трябва да чуеш "щрак" и то отчетливо, чак тогава се счита, че капака е затворен.

10. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Айде да помогна и аз в гадаенето ,с едно фото на японския еквивалент щом захващането е едно към едно на панелите, и поне изглежда проста лостова система.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Тук е от
    Sep 2011

Моя е постоянно отворен напълно,от самото включване и когато е достигнал градуси.-вечно наежен.Не го насилвай да го затваряш на ръка,понякога не става.В упътването пише ,ако не може на ръка да се ползва дистанцията.

12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Може да се каже, че ги оправих донякъде, въпреки че единия мотор май сме го скапали леко защото бръмчи доста повече от другия климатик и без побутване трудно отваря панела.

Единия климатик се оправи по следния начин: Изключваме климатика от мрежата, отваря се капака догоре все едно за чистене на филтри, при затварянето му с палеца се придържа движещия се преден панел така че да се отвори. Затваря се капака, като предния панел остава вдигнат. Пуска се климатика в мрежата и той прибира предния панел. При следващото пускане панела се вдигна на около 2см, но не беше пак догоре. Оставих го да поработи и след 4-5 мин малко го бутнах с пръст нагоре. Пак изключване, включване и се оправи.

С другия климатик обаче тоя номер не стана и там моторчето се чува да бръмчи на тласъци все едно се мъчи. Като пуснех климатика и помогна на моторчето като побутвам нагоре с пръст панела, успяваше да го отвори донякъде. Изглежда сме изронили някой зъб, не съм сигурен, но звука на моторчето е различен и по-шумен.

Забелязах обаче, че панела не е измислен много добре (или ние нещо сме скапали), но в началото като се отваря панела той опира (плъзга се) в ръба на сивия статичен панел. По-скоро движещия се панел се опитва да се вдигне нагоре преди да се е отделил от ръба на сивия панел. Затова намазах и сивия панел и подвижния отвътре в оградените с червено места с WD-40, изключих, включих и взе че се отвори без външна намеса. При първа възможност ще смажа всичко по лостовата система и изобщо където двата панела контактуват като преди това ще ги продухам с флакон със сгъстен въздух.

Дайте да поразсъждаваме в/у лостовата система малко...

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Като отваряш за филтрите, нали хващаш долния капак и дърпаш него? Горният трябва да е легнал върху долния и така да ги отвориш заедно.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Разбира се долния сивия капак отварям чрез тея щифтове отстрани. А за лостовата система мисля, че това бялото в десния край на релсата се върти от моторчето. Но оттам нататък какво става не ми е ясно. Но определено тея заострени ръбове на сивия панел са ги измислили тъпо.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Добре е, че са тръгнали но има нещо нередно и няма как от едно чистене да се стигне до тук. Предполагам, че системата е като на моя - е при мен няма ядове с тез ръбове, абе кво сте правили с тез клими бре, да не си ги мил с обезмаслител?

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ако някъде е имало смазка на триещите се елементи и той я е отмил и е "спекъл" климатика с идеално чистене отмило дори и смазката на тези триещи/плъзгащи се части...

18. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Изобщо не съм ги чистил бяха опаковани в найлон доскоро, извадих само филтрите да почистя. И каква е функцията на тоя отварящ се панел, само дизайнерско изпълнение ли? В офиса Дайкина е с плътен преден панел и дърпа въздух само отгоре.
    Въпроса ми е как се пуска самопочистването на климатика дето било около 4 часа? Щото под филтрите гледам имаше малко плесен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 71 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Daiseikai 8
    От Mega във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 2531
    Последно: 23-01-24, 20:49
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе