е при 17° навън е нормално да спира ,топлоотдаването е доста голямо а загубите - малки ...
е при 17° навън е нормално да спира ,топлоотдаването е доста голямо а загубите - малки ...
joro_vk,
Машината минава на един цилиндър след три цикъла на On-Off, при работа на два цилиндъра. След това работи само на един, предполагам, докато топлозагубите нараснат достатъчно, за да е ефективна работата на два цилиндъра отново. Не пипай машината или я спри. Много е глупаво да се отопляваш пи външна температура от 17 - 18 градуса, освен ако не гониш 28 в стаята.
Ако искаш да се възползваш от пълната футкционалност на машината, поръчай си едно дистанционно от дайсейкай 8. Решава проблема с глупавото управление на жалузите при пета серия и позволява ограничаване на мощността на компресора с натискането на един бутон. Ако е монтиран в спалня, регулира и яркостта на светодиодите на панела. Другите "опции", които отключва, не са чак толкова важни, но го може.
Успех!
Както и написах не е спиране поради достигната температура, има нещо друго, защото при доближаване на температурата намалянето на оборотите на компресора и вътрешната турбина е съвсем друго, с друго поведение. След едноминутното спиране после пак продължи да работи, вече на по-нисък минимал, но не е спирал. Вече работи повече от два часа на супер минимум някакъв, едвам доловимо топло полъхване.
Тя температурата навън е 17-18гр. за 6-7часа от денонощието, но вътре искам да ми е 22гр.
Иначе климатика е до мен и не е спирал да работи, хладно не е духал, как ги е направил тези 3 ON-Off-а не ми е ясно.
Бутон за ограничаване на мощността не ми трябва защото климатика сам си я ограничава.
Искам да си обясня това кратко спиране, та за това човъркам темата.
Този пост е редактиран от joro_vk; 08-11-14 в 16:43.
Дайте акъл как да се справя с едно досадно тракане от пластмасите от вътрешното тяло. Влиза в някакъв резонанс и почва едно дразнещо тракане. Като натисна тук-там пластмасите се оправя за малко и след 5-10мин пак почва..
Ако го е нямало това тракане след монтажа, значи е тръгнала лагерната втулка на турбината. Ако се е появило в последствие, ще трябва да свалиш целия капак и да огледаш всичко, при работеща и вибрираща машина. Кофти работа.
Нямаше го... и това тракане е на по-малко използвания климатик - в спалнята. Като натисна например тая сивата пластмаса и спира. Възможно ли е нещо да се предава по тръбите?
Проблемът му е монтажен и идва точно от тръбите. Усукват вътрешното тяло, създават напрежение. Трябва на ново да го окачат хора, наясно с хладилната част, без да допускат тръбите да го натискат. Кофти работа!
тръбите можеш да ги понапънеш лекичко нанякъде ако е от тях ще отдадат леко
Сигурно няма повече бройки,но да питам да не би случайно да се намери 1 бройка от 5-цата някъде...
Този пост е редактиран от Kasap; 09-11-14 в 16:53.
мда ,от тия дето не поддържат зададените градуси може би
Някои фирми все още имат по няколко бройки от 5та серия.
За да включи на един цилиндър трябва ли да спре напълно компресора?
Ако някой търси TOSHIBA DAISEIKAI 5 : Тошиба дайсекай 5 нова гр. София • OLX.bg