е при 17° навън е нормално да спира ,топлоотдаването е доста голямо а загубите - малки ...
е при 17° навън е нормално да спира ,топлоотдаването е доста голямо а загубите - малки ...
joro_vk,
Машината минава на един цилиндър след три цикъла на On-Off, при работа на два цилиндъра. След това работи само на един, предполагам, докато топлозагубите нараснат достатъчно, за да е ефективна работата на два цилиндъра отново. Не пипай машината или я спри. Много е глупаво да се отопляваш пи външна температура от 17 - 18 градуса, освен ако не гониш 28 в стаята.
Ако искаш да се възползваш от пълната футкционалност на машината, поръчай си едно дистанционно от дайсейкай 8. Решава проблема с глупавото управление на жалузите при пета серия и позволява ограничаване на мощността на компресора с натискането на един бутон. Ако е монтиран в спалня, регулира и яркостта на светодиодите на панела. Другите "опции", които отключва, не са чак толкова важни, но го може.
Успех!
Както и написах не е спиране поради достигната температура, има нещо друго, защото при доближаване на температурата намалянето на оборотите на компресора и вътрешната турбина е съвсем друго, с друго поведение. След едноминутното спиране после пак продължи да работи, вече на по-нисък минимал, но не е спирал. Вече работи повече от два часа на супер минимум някакъв, едвам доловимо топло полъхване.
Тя температурата навън е 17-18гр. за 6-7часа от денонощието, но вътре искам да ми е 22гр.
Иначе климатика е до мен и не е спирал да работи, хладно не е духал, как ги е направил тези 3 ON-Off-а не ми е ясно.
Бутон за ограничаване на мощността не ми трябва защото климатика сам си я ограничава.
Искам да си обясня това кратко спиране, та за това човъркам темата.
Този пост е редактиран от joro_vk; 08-11-14 в 16:43.
Дайте акъл как да се справя с едно досадно тракане от пластмасите от вътрешното тяло. Влиза в някакъв резонанс и почва едно дразнещо тракане. Като натисна тук-там пластмасите се оправя за малко и след 5-10мин пак почва..
Ако го е нямало това тракане след монтажа, значи е тръгнала лагерната втулка на турбината. Ако се е появило в последствие, ще трябва да свалиш целия капак и да огледаш всичко, при работеща и вибрираща машина. Кофти работа.
Нямаше го... и това тракане е на по-малко използвания климатик - в спалнята. Като натисна например тая сивата пластмаса и спира. Възможно ли е нещо да се предава по тръбите?
Проблемът му е монтажен и идва точно от тръбите. Усукват вътрешното тяло, създават напрежение. Трябва на ново да го окачат хора, наясно с хладилната част, без да допускат тръбите да го натискат. Кофти работа!
тръбите можеш да ги понапънеш лекичко нанякъде ако е от тях ще отдадат леко
Сигурно няма повече бройки,но да питам да не би случайно да се намери 1 бройка от 5-цата някъде...
Този пост е редактиран от Kasap; 09-11-14 в 16:53.
мда ,от тия дето не поддържат зададените градуси може би![]()
Някои фирми все още имат по няколко бройки от 5та серия.
За да включи на един цилиндър трябва ли да спре напълно компресора?
Ако някой търси TOSHIBA DAISEIKAI 5 : Тошиба дайсекай 5 нова гр. София • OLX.bg