Страница 119 от 169 ПърваПърва ... 69109117118119120121129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,771 до 1,785 от общо 2532
Like Tree1872Одобрявам

Toshiba Daiseikai 8

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Toshiba Daiseikai 8

Колега hvelikov, при големи студове задай ръчно 2 скорост на турбината.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

2.  

3. Тук е от
    Jan 2018

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Колега hvelikov, при големи студове задай ръчно 2 скорост на турбината.

Аз на втора скорост ползвах като беше топло ноември, декември, януари, сега също, като се стопли. В студеното време почвам с 3, като изстине помещението минавам на 4, а в най-студените дни, ако има нужда минавам и на 5 ръчна. Иначе нещата никак не се получават, климатика си топли общо взето себе си, лъха някаква топличка струя, но не е достатъчно за помещението. Само нощем минавам на доста по-ниски скорости, но се е случвало и на 3 да изкараме нощта, ако помещението е доста изтинало през деня. Отначало не ползвам автоматични скорости, защото не съм доволен от тях и определено климатика при тях работи на определен процент по-висока мощност и не се използва ефективно ниския минимум на Daisekai

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Дай снимка на вътрешното, спрямо обзавеждането. Имаш проблем с машината.

5. Junior Member Аватара на FatBoySlim
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    София

" но се е случвало и на 3 да изкараме нощта, ако помещението е доста изтинало през деня " - от тук се разбира, че климатика се спира през деня.. Ако е така просто коментарите са излишни....
    tony34al одобрява това.

6. Тук е от
    Jan 2018

Цитат Първоначално публикувано от FatBoySlim Виж публикацията
    " но се е случвало и на 3 да изкараме нощта, ако помещението е доста изтинало през деня " - от тук се разбира, че климатика се спира през деня.. Ако е така просто коментарите са излишни....
    От октомври месец не съм го спирал, просто загубите са много големи и като започнат да падат температурите, сутрин като излезем, вечер не се знае как точно ще е положението - дали достатъчно топло или има нужда да се увеличи топлообмена чрез по-голяма скорост на вентилатора. Къщата е доста стара, една стая направихме що годе за живеене, но съседните помещения не се топлят, вратите и прозорците им са трагични, много бързо изстива. Миналата година като бяхме на дърва, при същата ситуация в стаята, като се прибираме вечер сме намирали температура под нулата, макар че всяка вечер палим и става яка жега, преди лягане слагах дебело дърво и сутрин беше 15-16 градуса.Не може да се сравнява със ситуацията в града, пък дори и с някоя панелка, да не говорим с ново строителство с "найсе" милиметра външна изолация. Просто имах едни съмнения как точно ще се развие зимния сезон, долу горе придобих представа. Още 1-2 такива дни нямаше да можем да ги изкараме на климатик
    zxc0 одобрява това.

7. Junior Member Аватара на FatBoySlim
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    София

" Миналата година като бяхме на дърва, при същата ситуация в стаята, като се прибираме вечер сме намирали температура под нулата "
    Ясно... А и щом пада температурата с 2 градуса при дефрост, който не е 20 мин а под 10, значи нещата са наистина сериозни от към загуби. Докато не се намалят загубите няма да има спасение....

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

С парите за този дайсекай да бяхте направили повечко и по-добра изолация и после по-евтин климатик щеше да ви върши работа. Къщите, особено старите са сложни и за изолация и за отопление, нищо общо с апартамент в блок. Знам го много добре от личен опит.
    rosswen одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

На -15° е далече от зарибявката 6kW ...
    zxc0 одобрява това.

11. Тук е от
    Jan 2018

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    С парите за този дайсекай да бяхте направили повечко и по-добра изолация и после по-евтин климатик щеше да ви върши работа. Къщите, особено старите са сложни и за изолация и за отопление, нищо общо с апартамент в блок. Знам го много добре от личен опит.
    Идеята преди това беше за около 3500 лв да направя централно парно на въглища за 3те ползвани стаи, баня и топла вода с полуавтоматично котле и съм сигурен, че щях да си реша проблемите. Като стигнахме до решение ще се прави ли, няма ли, селяните не разрешиха, аз им казах:" За хамалогията с дървата бях до тук, оправяйте се сами"(между другото съм "заврян" зет). Имах ги тия пари, доверих се на "компетентното" мнение на продавача и така се сдобих с Daisekai 8. За евтин климатик не исках да рискувам, понеже знам че при нас -10 градуса зимата са си "пролетни" температури, а за до -15 градуса казваме, че зимата е била мека. Живея в района на Шумен.

12. Junior Member Аватара на FatBoySlim
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    София

milanov Кой говори за 6 кв при -15, че не знам като не те натиска никой що звъниш пак....
    Машината си е чудесна и няма проблем в такива региони, но с тези показатели на помещението каквото и да сложиш няма как да си доволен.
    Извинявай ама в коридора да става отрицателна и в помещението, като няма отопление смятай за какво става въпрос...
    dodo_pv, bobovo, Mega и 1 други харесват това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Eeee, .... с 6kW и 16кв. парник с найлон ще стоплиш. Ама с 6kW....

- - - - - - - - - -

FatBoySlim, нали имам от серията дайсейкай. Даже по-хубавият модел. Не е чак такава фурия скове ли навън. Може би една идея над хилавото хеви идва.
    (Да не се засегнеш нещо.)

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Това изобщо не е вярно. Машината духа яко топло на доста по-ниски градуси. Не като да не е тествана в най-големите студове.
    dodo_pv, Aleksandars, ruuni9 и 1 други харесват това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Еми моят духа колкото хевито. Хевито ли се е тунинговало, дайсейкая ли се е даунгрейднал, не знам.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Пускай го на цената на Хевито и взимай Хеви.
    barnett одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Г-н Вликов, с колко ви се увеличи сметката за ток с климатика?

Вината, че се мъчи климатика, е в тоя помак - продавача, че не е препоръчал 13ка!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1052
    Последно: 27-08-24, 10:56
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе