Благодаря за отговора.
Дефростите през 30 мин. се оказаха от изтекъл фреон. В системата имаше останали 290 грама.
Благодаря за отговора.
Дефростите през 30 мин. се оказаха от изтекъл фреон. В системата имаше останали 290 грама.
Дано да не се изясни след гаранцията.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Вероятно от некадърно направени конуси. 90% от "монтажниците" не намират за нужно да използват вакуум помпа, да не говорим за ример. При развалцоването могат да останат миниатюрни стружки, които трудно се забелязват, след време фреонът се процежда навън и климатикът спира да топли. Ако и сега не са си направили труда прецизно да му направят нови конуси на тръбите, може би след време фреонът пак ще излети.
Поздрави на Велев Клима за идеята, която даде стружките да се махат с електрическа отверка.Получава се гладък ръб на тръбата.
![]()
Теча се предполага, че е бил от недобре затегната гайка на дебелата тръба при външното тяло. Там си личи че е имало и теч на масло леко. Тестваха го с азот и след затягане на тая гайка налягането си остана стабилно при 40 бара налягане. Преди това мръдна с по-малко от половин бар за 1 час.
Не ми казвайте, че не са направили нови конуси на тръбите към външното тяло?!
Не направиха, но и не разкачиха тръбите, просто пристегнаха тази гайка.
No comment....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Ами нали му казахте на човека да не върши нищо? Машините били гаранционни? Майсторите - супер, а фреона - истински? Що го кълвете сега?
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
В момента нищо не е свършено.Кой какво е казвал не знам,но ако го използва така, ще му сменят и компресора.
Ако още първият път не са използвали ример след рязането на тръбите(което е много вероятно), после при валцуването се образуват ръбове и подбитости и колкото и да стягат, те няма да изчезнат.
Левият конус е правен от някакви пишман-монтажници без да почистят стружките. Средният го направих без почистване, а десния с почистване на стружките от рязането. При първите два си личат ръбовете и подбитостите. Само десният е с огледална фаска. Колко ще задържат такива фалшиви конуси никой не знае.
абе хората някъде с ножовка режат тръбите още ,ти ример .. то си има филтър за стружките вика![]()
Като монтираха хевито не съм ги гледал в ръцете с какво ги рязаха/зачистваха, но ми направи впечатление че преди да направят конуса ги оляха с нещо като рядко машинно масло.