Страница 121 от 169 ПърваПърва ... 71111119120121122123131 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,801 до 1,815 от общо 2532
Like Tree1872Одобрявам

Toshiba Daiseikai 8

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Toshiba Daiseikai 8

И в 30кв.м.да е щом не пуска турбината ще същото. Това си е конструктивен дефЕкт. Когато е в off и турбината се върти с много ниска скорост на обдухване, когато дойде време и се включи компресора трябва да се запази тази ниска скорост ( не да спира ), клапите да седят горе и постепенно с увеличаването на температурата на топлообменника ( тръбен датчик ) турбината да вдига леко скоростта. И като стигне 30° при тръбен сензор да пусне слапите.
    Докато не го променят ще има реване.
    П.П.
    И дайсейкай-6 го има това недомислие да работи on/off без да върти турбината, хващал съм го при зададена 20°.
    Този пост е редактиран от milanov; 24-03-18 в 10:08. Причина: дефикт->дефект,

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    конструктивен дефикт.
    Пише се дефект...Специално ти, ще намериш конструктивен дефект на всичко. No comment....
    Mega и rosswen харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Съседни букви са на клавиатурата, благодаря за поправката.
    Остави ме мене какво ще намеря или не. Не съм интересен на участниците тук.
    Дай коментар на това, че климатика работи, а не върти турбината. Цялата ефективност на пренасяне отива на кино. Ходите на семинари, контактувате с вносители, не ги ли коментирате тези неща.
    Gyokov одобрява това.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Не си интересен, но си пишеш глупостите наред. Проблемът със заспиването изобщо не протича така, както го описваш Ама няма значение. За информация на незнаещите, при заспали машини клапите си стоят в долно положение, турбината не се върти, а компресорът се развърта и спира периодично. Дължи се на грешно зададена температура на развъртане на турбината или затлачени филтри / топлообменник.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
    Aleksandars и rosswen харесват това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Написал съм какво трябва да бъде за да няма реване. Пусне ли се компресора турбината НЕ трябва да спира.
    При човека не става въпрос за заспала машина, стайната си е колкото е зададена - 23°.

- - - - - - - - - -

И в 30кв.м.да е щом не пуска турбината ще същото. Това си е конструктивен дефЕкт. Когато е в off и турбината се върти с много ниска скорост на обдухване, когато дойде време и се включи компресора трябва да се запази тази ниска скорост ( не да спира ), клапите да седят горе и постепенно с увеличаването на температурата на топлообменника ( тръбен датчик ) турбината да вдига леко скоростта. И като стигне 30° при тръбен сензор да пусне слапите.
    Докато не го променят ще има реване.
    П.П.
    И дайсейкай-6 го има това недомислие да работи on/off без да върти турбината, хващал съм го при зададена 20°.
    "трябва да се запази" , "да вдига леко скоростта"

- - - - - - - - - -

dodo, още не си се събудил. Вместо да прочетеш внимателно написаното, е по лесно да го окачествиш като глупости.
    Пийни едно кафенце.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Съседни букви са на клавиатурата, благодаря за поправката.
    Остави ме мене какво ще намеря или не. Не съм интересен на участниците тук.
    Дай коментар на това, че климатика работи, а не върти турбината. Цялата ефективност на пренасяне отива на кино. Ходите на семинари, контактувате с вносители, не ги ли коментирате тези неща.
    И проблемът и решението вече се изясниха отдавна. Изключва се cold draft prevention и всичко се оправя. Може да не е най-елегантното решение от страна на Тошиба, но пък работи идеално. Алгоритъмът за препрограмиране отдвна го пуснаха тук. Всеки може да пробва, като не му допада връща заводската конфигурация и толкова...работа за 5 мин!
    Aleksandars, Mega и rosswen харесват това.

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

milanov, с риск да се повторя..." На кривата ракета, космоса и пречи!"
    rosswen одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Кофти е в малка стая да не вдигат клапите при изключен компресор, а турбината да се върти, дори и с много ниска скорост. Ако вътрешното е над легло, просто не става.
    П.П.
    dodo веднага да ме поправи ако не съм написал нещо не както трябва.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    milanov, с риск да се повторя..." На кривата ракета, космоса и пречи!"
    Стига се повтарял. Разбрахме за ракетата дайсейкай-8.
    tanatos и Rafailiev харесват това.

11. Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

Радвам се че ме нахранихте рано сутринта. Климатика НЕ Е ЗАСПАЛ. Да знам че много от вас са монтирали стотици машини. Не искам да споря с вас, колко са добри и т.н. Просто описвам как работят моите.Относно 13 квадрата. Ами това е масова големина на спални и детски в тая държава. И колкото и невероятно да звучи, в старата си квартира имах монтиран Панасоник в точно такъв КЕНЕФ. И колкото и невероятно да звучи описаното от мен в предния пост го нямаше. Условията си бяха същите. Изолирана, често в он оф. Но за един час да свали и вдигне клапи 5 пъти БЕЗ ДА ПОЧНЕ ДА ДУХА топло във стаята не е било. При майка ми имам монтирано Мицубиши, не помня модела, от преди 6-7 години, от ония дето си вдигат целия преден панел и се "наежват" в 14 квадрата. Не го чува човек когато това се случва.

Големите букви не са викане, а просто обръщам внимание за хората който не им се чете всичко.
    Не пиша мненията си за да споря с някого, или да обвинявам някого от вас. Напротив, уважавам ви.Все пак избора на машините съм си го направил сам.

Пиша за да има повече информация за това как работят машините при еди какви си условия, за да могат да се ориентират хората който тепърва ще си купуват, За да не се изненадат после. Защото за някой хора е лесно да го пуснат веднага за продажба щом не ги кефи, ама за други не.

Преди да пиша съм наблюдавал , анализирал... не пиша импулсивно.

Човека който повдигна темата за заспалите климатици и я описа подробно за сефте, бях аз. Всички ме плюха... И за кенефи слушах, и за това какво толкова очаквам от тия машини....2 години по-късно се оказа,че не съм си измислял.

Поздрави на всички
    VanDan, Gyokov, tanatos и 7 други харесват това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Точно така е. Много вярно е написаното. А горните двамца трябва да се научат да пишат в стила на горният пост - т.е. за конкретният технически казус, без ненужните квалификации.

- - - - - - - - - -

П.П.
    Вече почва да се строи с 12см. външна изолация, вата на тавана, фибран на пода, троен стъклопакет.....и 30кв.м. стават с топлозагуби като "кенеф".
    marqn одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

Не вдявам какъв е казуса нещо.Осмицата доказано е с дефект,верно поправим,но Дефект.И да плюете факта е Неоспорим.Слава богу е поправим,но изисква време,неудобство и изобщо неща недопустими за сериийно поправяне без вина на плащащия МНОГО пари потребител.Миланов наистина е много взискателен клиент,но си търси комфорта обещан при този т.н. висококласов климатизтор.Кой е в грешка ....м ?!

П.С. И аз в пъти съм по-доволен от дъртите панасоници ,и май не само аз.Колкото по-ново,толкова по-боклучаво,това и за автомобили,и за политици,за всичко се отнася!
    Този пост е редактиран от tanatos; 24-03-18 в 13:11. Причина: Допълване
    Rafailiev одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

...dodo, още не си се събудил. Вместо да прочетеш внимателно написаното, е по лесно да го окачествиш като глупости.
    Пийни едно кафенце.
    Слушам! Само да отбележа за протокола, че в 30 квадрата кенеф проблеми няма да има, ако ще изолациите отвътре и отвън да са по 20 сантиметра. Защото при достатъчен обем въздух, саморегулирането на машината е перфектно и не зависи от топлозагубите За по-капризните, има висок клас на Трео, който напълно ще ги задоволи. Дайсейкай не става за малки помещения, както и някои други модели.

Aleksandars одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Еми значи трябва като си купи някой дайсейкай-8, да го пробва и ако нещо не му е подходящо помещението да го връща. Като как си купува обувки online. Пробваш, не става, връщаш.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Този, който си купува дайсейкай за отопление на малко помещение е с акъла на оня, който си купува обувки онлайн.

Aleksandars одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Така се рекламира този климатик - 90W минимум.
    А за обувките, ...не знам, когато чаках в Еконт за стойките, обувки, панталони, пробна в офиса.....едни връщат едни взимат. Може и такъв момент да съм случил.
    Gyokov одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1052
    Последно: 27-08-24, 10:56
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе