Колега, не си дал най-важното - на колко см от тавана са ти изведените тръби?
Колега, не си дал най-важното - на колко см от тавана са ти изведените тръби?
6 см е малко според мен, хубаво е да има поне 10.
Моят е на 30 санта, но имам 2.85 височина. Определено е по-добре, но едва ли тръбите ще му позволят. Като свали с 2 или 3 градуса надолу температурата от cold prevent drafting, ще го компенсира.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Минимални отстояния, според сервизното:
Подчертавам "минимални", оптималните да кажат спецовете. Чел съм, че между 15-25см. в повечето случаи е най-добре, за да работи максимално адекватно климатизатора.
Благодаря за бързите отговори. Ако се виждат снимките - от медните тръби /горната връзка/ до окачения таван са точно 30 см.
Според вас, могат ли да се местят тези тръби - малко надолу?
Препоръчайте магазин моля - ако трябва и на лично съобщение.
- - - - - - - - - -
Да и аз това гледах
Влад Цепеш, прецан си отвсякъде. Трябва да пробиваш наново.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от vladcepe6; 15-06-18 в 15:47.
Няма как тръбите да останат така. Трябва да се разкърти стената и да се видят как точно минават тръбите и тогава ще се прецени дали могат да се местят или ще трябва да се пускат нови.
Прикачил съм два файла, от които става ясно кое от къде минава - то с къртене всеки знае![]()
Колега не че нещо , но се изказваш така все едно си навътре в материята, но аз не виждам да е така. По-добре си намери някой кадърен човек да дойде на място, за да ти даде насоки, защото си на път много да се оплетеш и откъм климатик и откъм монтаж. Това е лично мое мнение.
~~~Помещението е 25 кв.м., с височина от 2.60 м, ново строителство с 10 см външна изолация, троен стъклопакет, седемкамерна дограма,Какво имаш на предвид?защото си на път много да се оплетеш и откъм климатик
Дайсейкай 8 няма мултисплит. Другите две стаи с какво ще се отопляват. Гледай мултисплитове ако има предвидено място само за едно външно.
Конденза се отвежда по пода до сифона в банята, поне така е написано на картинката. Малко ако се копне може да се хване по от ниско.