Замислих се какво се случва с Daiseikai 8 и 6 ако и двата работят на отопление между минимум и под номинал по отношение на дефростите и заскрежаването на питата ? Двете спални имат радиатори от строителя 50 см едната е с 10 ребра а другата с 16 и си правя грубите изводи че при 50 градуса всяко ребро е ~120 вата а при 60 градуса ~150 градуса тоест между 1200-1500w спалня 1 & 1920-2400w спалня 2 и това би трябвало да е с някакво запасяване за по-ниски температури от проектините или поне достатъчно за проектните. Фактически и daiseikai-ите са с номинал ~3.2 kw + топло приходите които за момента се оформят (два етажа отдолу се топлят на газ + апартамента над мен също е на газ)
да не се окаже че daiseikai-ите ще въртят на минимум и няма достатъчно често да правят дефрости тоест .. заскрежена пита, която да влушава COP-а ? Доколкото ми стана ясно тошибите правят дефрости рядко и при необходимост без часовник. Също така ако машините влизат в on/off около нула градуса това влушава ли дефрост алгоритъма или е предвидено на определен брой on/off при температура Х да прави контролен дефрост. Дефрост алгоритъма го няма в engeneering manual-а, който имам и затова ми е мистерия.