Страница 140 от 169 ПърваПърва ... 90130138139140141142150 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,086 до 2,100 от общо 2532
Like Tree1872Одобрявам

Toshiba Daiseikai 8

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Toshiba Daiseikai 8

Изджендърили са се инверторите.
    rosswen одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

чак масова не знам .. Хитака вчера го гледам на 200 вата ,жената беше включила фурната .. навън беше -7 .. въпрос на желание да се напише читав софтуер
    Gyokov и zxc0 харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Стопля въздуха (а той се топли сравнително лесно) , студените стени дръпват топлината от въздуха и следва включване на компресора....
    Така е milanov, но dodo_pv говори за неправилно оразмерен климатик, което е явно не е основната причина.
    Отделно неведъж е споменавал че този модел има нещо като определяне параметрите на помещението с първите няколко Он-Оф цикъла, което се оказва че не помага в случая.

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Toshiba Daiseikai 8

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    чак масова не знам .. Хитака вчера го гледам на 200 вата ,жената беше включила фурната .. навън беше -7 .. въпрос на желание да се напише читав софтуер
    Масова, нямах предвид, че е при всички. Panasonic, ME и Daikin, също не го покачват, доколкото зная. На мен също не ми допада. Разбирам да се покачи малко, но те се оливат. Кофтито е, че тези, които не го покачват, пък с други неща ме дразнят... Но пълно щастие, явно няма.
    Gyokov и marqn харесват това.

6. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

При -2*C външна, климатика си вдигна мощността на около 500W. Може би пак ще влезе в on-off режим, не зная, от обяд мисля, че не е изключвал. Струята е лава
    Защо си вдига минимума е интересна тема - може би е свързано с температурата на изходящата струя и търсенето на по-голям комфорт. Иначе не мога да се сетя защо производителя е заложил високи мощности, ако не е необходимо на помещението, а климатика може да работи с пъти по-ниски мощности. Все има някакъв смисъл. По-интересното е, че не дефроства изобщо, топли, икономичен е, тих е.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

За да си върже коповете и +++++

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    Не мога да разбера що за инвертор ще работи он-офф при тия външни -5-8 .. определено нещо куца ,15 годишното ми Фуджицу ЛСС не изключваше никога под нулата и не си вдигаше минимума ,на -10 можеше да работи на 300 вата ( това беше минимума му ) .
    Всеки инвертор, Алекси. Всеки инвертор, зад дистанционното управление на който стои идиот, с безумни очаквания и нулева компетентност. Цепеницата ти ЛСС не е попадала в ръцете на пишман потребител, за да ти я опише по-подробно. Дайсейкай 8 има достатъчно копчета на дистанционното, чрез които можеш да го накараш да работи така, както искаш. На -10 може да работи и на 200W, стига да го преместиш в кенефа.

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

dodo_pv, по графиките ако може коментар!
    Намали заучените фрази, чували сме ги.
    От графиките не виждам нито едно потвърждение!
    Gyokov, bobivg, JOKVN и 3 други харесват това.

11. Member Аватара на Rado Smilkov
    Тук е от
    Jul 2018
    Живее в
    София

От вчера и днес мога само да отбележа, че конкретен китайски производител на конкретен кехлибарен китайски модел повдига минимума на машината от 800 на 1200-1300W просто защото навън е от -4 до -10 Сº примерно, без значение от загубите на помещението. Явно толкова могат да напишат като софтуер хората, за да са в по-общата тенденция, както отбеляза Рос (или с моя късмет моята бройката е яко сбъркана). Извинявам се за оффтопика, просто се опитвам да дам един от възможните отговори на въпроса на Голямото червено, а иронията е, че понеже в съседната стая Притито е нацепено яко от вчера, след като не е палено две седмици, та в хола, където е климатикът, през отворената врата t е 23Сº на масичка на 60 см. от пода, на 1,5 м височина, а машината си работи на 4 вентилатор и настройка 22Сº.[emoji849][emoji848] П.П. Додо, за Дайсекая и дистанционното му сигурно си прав (нямам наблюдения и не мога да взема отношение), ама за това на госпожа Донг и академик по хладилна техника да дойде, все тая...
    Mig82 одобрява това.

12. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    На -10 може да работи и на 200W, стига да го преместиш в кенефа.

Това е единственият възможен коментар, при условие, че Тошиба с минимум 45W, го вдига на 260 още при +40С.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от zxc0 Виж публикацията
    dodo_pv, по графиките ако може коментар!
    Намали заучените фрази, чували сме ги.
    От графиките не виждам нито едно потвърждение!
    Нямам коментар, графиките се определят от условията. Имам снимки за -2°С. На кенефа ми му са малки загубите при -10°С, но там няма климатик, за да снимам 200W.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Най- хубавия Дайсекай 8 е този в магазина .
    Аз съм толкова доволен от това ,че се Утървах от “ хубавия “ климатик ,че нямам думи.
    Бъдете мъже и си признавайте грешките .
    Машината има положителни страни ,но комфорта не е една от тях .
    На мен ми обесняваха първо ,че бил наврях в кенеф след това аз съм го човъркал .
    Накрая хладилника му пречел .От 10 кладенеца вода ми донесаха само и само да ме навият ,че проблема е в мен ,стаята ,мебелите и какво ли още не .
    Накрая като смених климатика всичко си дойде на мястото .
    И какво излезна в моя случай стаята същата , човека зад ДУ същия ,хладилника пак си е там ,а ми е топло и тихо .
    Няма пъшкане ,шумни клапи ,пуфтене и най - важното като му кажа ,че искам 25 градуса се раздухва и след 10-20 Мин е толкова.Не да съм го чакал 2 дена да се бил усетил “ умния Дайсекай “ ,че искам да ми е топло и той да го направи напролет .

П.п.
    Знам ,че интереса при някои потребите ги кара да са пристрастни и пишат глупост ,но моля ви Не подвеждайте хората .
    Парите не са всичко .Доброто име и честа са доста по- важни от поредния който сте прецакали с 200-300 лв .
    Alexi, bobivg, zxc0 и 4 други харесват това.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Така е, пристрастяват се тези, непознаващи разнообразието на техниката и доверяващи се на разни апапи - профани, можещи и знаещи всичко. Тук има много такива, наистина.

17. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Погледнах service manual-а на климатика. Логиката за определяне на мощността на компресора и на дефростите е пипната. При температури под -3градуса, климатика влиза в дефрост зона ''А''. Има голяма вероятност тези он-оф режими да са всъщност някакви меки дефрости. Мога да го потвърдя ако намеря безконтактен термометър и измеря в този режим какво се случва с външното тяло (трябва да си вдигне температурата на над 8градуса).

Направих опит - вдигнах температурата в помещението с 2градуса. След дефрост (ако е дефрост), климатика започва работа при някаква мощност около 500W, след няколко минути започва да изпълнява програмата си за нагласяване на оборотите на компросора. Колкото по-висока температура задам, толкова процеса е по-стръмен и достига по-големи мощности. Ако намаля температурата в помещението, климатика няма да сработи. Преди да достигне равновесен режим, явно настъпва дефрост и логиката на търсене на точните обороти на компресора се прекъсва.

Трябва ми безконтактен термометър и по-дълги студове за да мога да кажа какво се случва. Не е точно повдигане на минимума, а наблюдавания минимум при по-ниски температури е резултат от два логически процеса - дефрост и веднага след него започване на работа на компресора от някаква зададена мощност (може би за да не духне студена струя) + промяна на оборотите според разликата между зададена и стайна температура.
    Този пост е редактиран от Big_Rosso; 24-02-19 в 22:19.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Бе какъв минимум?
    Той си увеличава консумацията постепенно. Минимум е обратното - намалява и както няма накъде - изключва.
    Що при задание 23, работи средно на 540W, а при задание 21 на 500W?
    Това със темп. на струята е несериозно също.
    При 23 вътр./-6гр. вън работи с 540W, а при 21вътр./-11гр.вън. работи с 500W.
    Нещо не върже!
    Gyokov и Mig82 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. TOSHIBA DAISEIKAI V
    От joro_vk във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1052
    Последно: 27-08-24, 10:56
  2. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  3. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Toshiba Daiseikai RAS-B10SKVP-E
    От ivlbg във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 16
    Последно: 06-11-09, 17:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе