На мен все пак ми прилича на лагер. Нека си го погледне специалист. Така стреляме напосоки.
Шума е от движението на фреона при отопление, при работа на климатика само с вентилатор на всички степени шум няма, няма шум и в режим охлаждане.Въпроса е как да се отстрани този шум?
Шумът не е от движението на фреона.Какво си мислиш ти е друг въпрос.
Страхотно решение от страна на колегата Jack. [emoji16][emoji16][emoji16]
Може да се предава по тръбният път нещо от външното.
При моите клими си се чува нещо като фонов шум. Спре ли компресора стаята утихва.
От какво е тогава шума?В момента в които спре движението на фреон - климатика изключи компресора поради достигане на зададената температура шума спира, ако е шум от лагер или турбина ще го има и в режим "само с вентилатор" а в този режим шум няма на нито една степен на вентилатора.Шума се чува от вътрешното тяло, при външното и тръбите шум няма.
Трябваше да пуснеш и звуков запис на работата на машината в режим на вентилатор, със същите обороти на вентилатора, за да можем да ги ссравним и изключим еднаквите шумове в двата записа! Имай пред вид, че микрофонът на телефона не записва точно това, което чуват ушите.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Един въпрос към потребителите, които са променяли гореспоменатите настройки: Защо след -Off цикъл, клапите на машината ми се вдигат нагоре, а при дефрост си остават спуснати надолу? Настройката при мен е -4С от няколко години насам, а проблемът го забелязах съвсем случайно миналата зима. Пишете един - два реда как е при вас, като дойде сезона на дефростите.
Някой, който вече си е играл с тези настройки дали е готов да помогне (на лични, за да не спамим тук). И аз имам една успиваща се 10-ка, но нещо се олпетох като пате в калчища с тия кодове. Стигам до точка 5 и натам нещо не мога да схвана какво се случва![]()
Този пост е редактиран от CubanLinx; 05-12-20 в 08:41.