Никой го неще.
Излезе ли от магазина минус 20%,монтиран ли е, минус още поне 10%,работил ли е 8-10 месеца, минус още 20%...за една година се обезценява от 50 до 60%...това е положението.....така че,по-добре не го продавай![]()
Проблема ми е ,че не съм сигурен в момента на 100% дали на есен ще съм в апартамента ( новата къща е в процес на изграждане)
Ако видя на есен ,че ще изкарам зимата пак тук го махам и слагам друг.
Тоя ще го сложа в гаража на къщата поне да ме охлажда/ топли като човъркам там
И доста по класни машини са се отзовавали в гараж ,така че нищо необичайно![]()
С ръка на сърцето мога да кажа ,че до момента съм много по-доволен от работата на Етерията.
Подчертавам дебело до момента,защото сме нямали яка зима.
Тази Тошиба е много прехвалена според мен и ако човек е готов да даде 2500-3000 лв за климатик е по-добре да се бръкне още някой лев за нокрия Х или уруру .
Цената и е яко надута и ако е на цената на ЛТЦ бих се съгласил ,но на 100% не струва над 2000 лв за 13 ката
Лично мнение не ангажирам никого.
Здравейте, изчетох за два дена темата и в главата ми е каша![]()
Имам 10-ка Daisеkaei 8 от малко повече от 2 години. Монтиран е в малка южна дневна 17 кв.м. ново строителство, 5-и етаж. Тръбният път е над 3м. Използвам за отопление и охлаждане.
Да си споделя първо впечатленията, които съвпадат с доста хората писали тук. Тих е. Външното тяло е тихо, дори миналата зима, при големите студове. Това за мен е важно, защото не искам да преча на съседите. Вътрешното тяло е монтирано над дивана, т.е. над главите и то също е тихо....обаче всичко това е, докато работи...
-Прословутото задвижване на клапите при он-офф, което се чува сигурно от коридора, а какво да говорим, ако си седнал на дивана. Също така като изключи има едно тежко дихание, ама то след като ти е привлякъл вниманието с клапите това е за десерт![]()
- Забелязах и нещо друго, което може би се квалифицира като въпросното успиване. Настроил съм го напр. на 26 гр. и е станало напр.24.5 гр. в помещението (по данни на термометъра, който съм сложил почти в другия край на стаята). Намалявам на 25 гр. и той изключва. Обаче така и не включва след това дълго време, след като градусите в помещението спадат да кажем до 22 или нещо подобно, аз така и не съм го чакал да видя кога ще включи си вдигам настройките за градусите, докато включи. Понякога при подобна ситуация той се включва, но просто се отварят клапите, но така и не тръгва струя. Или би тръгнала след определено време,но вече ще ми е студено.
- Случвало ми се е да го оставя през нощта на 22 и сутрин чрез таймер да се включи 15 минути преди да вляза в помещението на 26 гр. , влизам , дистанционното показва 26 гр, но не е тръгнал ,а в помещението е примерно 21 гр.
Бързам да кажа, че досега не съм живял на климатик и може някои от тези неща да са нормално поведение.
Искам да попитам следното нещо и ще съм признателен на отговори. Ще идва специалист от фирмата, която ми го монтира и понеже с него говорихме за препрограмиране не са ми ясни някои неща, за да знам какво да искам.
- Може да се препрограмира отделно , ако искам да не се прибират клапите при он-офф и отделно да не се успива или препрограмирането е само един вид и "оправя" и двете неща?
- При препрограмирането, ако не се прибират клапите и са насочени надолу, има ли хладна струя , когато е офф? Защото както казах, монтиран е точно над дивана и затова се замислям това въобще дали да го правя...
- Тъй като монтажника така и така ще идва за препрограмирането, а гледам ,че споменавате за почистване на плазма , за йонизатор....какво точно да поискам да направи от тези неща, които са необходими? Сега, може човека да си знае, но се съмнявам да знае спецификата на всеки климатик модел климатик, иска ми се аз да му обърна внимание.
Това е засега, предварително благодаря
Marqn,за първи път някой да помисли за шума от гледна точка на съседите - искрени адмирации. Ще ми се и моите съседи да споделят този мироглед, за да не бягам зимата от спалнята в хола, като им влязат в резонанс веялките та да не може човек да си чуе мислите.
1. При препрограмирането едновременно, ще премахнат успиването и движението на клапите. Има опция да опитат само да оправят успиването, но да оставят движението на клапите, но не е сигурно дали ше сработи ( при мен не стана).
2. Да при излизане в офф има леко хладна струя която се усеща на около 50см от климатика. Така или иначе минимумът на моделът е нисък и ако струята е насочена във вас пак понякога може да ви духа хладно. Просто насочете струята да не е във вас.
3. Ако имаш съмнение, че йонизаторът не се усеща толкова колкото в началото може да поискаш да ти го изчистят. Процедурата няма нищо общо с препрограмирането и е нормално да те таксуват освен ако не го приемат за гаранционен дефект.
Е на сред зима ли ти работи on/off? Нали имаше най-ниския минимум. Като дойде човека да ти покаже как работи с консумация 100W. Тогава няма да имаш on/off и клапите ако мръднат два три пъти на ден няма да е такъв дерт.