Страница 70 от 77 ПърваПърва ... 20606869707172 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,036 до 1,050 от общо 1141
Like Tree704Одобрявам

Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2021

Отговор: Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE

Цитат Първоначално публикувано от ААТ Виж публикацията
    А казаха ли, какво евентуално ще помогне? Или и те нямат идея? Ако нямат идея, предлатат кардинално решение или почват проба(смяна) - грешка, докато улучат... ама се стискат

Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk

Казаха какво ще направят - или ще направят ремонт на компресора, или ще сменят външното тяло.
    Остава и без отопление да ме оставят за месец, не стига, че вече два месеца ги чакам...

И забравих да кажа - при едно от посещенията си техниците ми казаха, че ако вземат да правят ремонт, ще сложат компресор, който е по-шумен от сегашния.... Та да
    Този пост е редактиран от nikolapeikov; 02-02-22 в 15:12.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021

Аз се чудя дали тези заглушители няма да са решението, поне имаме потвърден случай на @joroooooo , който не е като да не е видял проблемите. Това, че на Ахи не им се занимава е ясно, като дойдоха си личеше, че са над нещата и за тях това било нормално(явно си ги знаят).

Sent from my Redmi9 using Tapatalk

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2016

Цитат Първоначално публикувано от ddd1 Виж публикацията
    Аз се чудя дали тези заглушители няма да са решението, поне имаме потвърден случай на @joroooooo , който не е като да не е видял проблемите. Това, че на Ахи не им се занимава е ясно, като дойдоха си личеше, че са над нещата и за тях това било нормално(явно си ги знаят).

Аз ще поставя един на пролет(по моему ще трябва да се сложи на дебелата тръба, пък дали съм прав ще трябва да се консултирам, все пак го прави на отопление, докато на охлаждане е тих та тих ( засега..да не му е уроки))..пък каквото ще да става. Чудя се преди това дали да не удължа тръбния път до 5м. (Сега е 2.3м)...

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Той joroooo ви подлъга с тези Ахита, че много готини "момчета". Но може да има и различно отношение. Той беше май с купени 4-5 Тошиби (май и Дайсекаи) и платени една торба пари. А вие с по 1 Edge.
    milanov одобрява това.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

то не трябва да има разлика ,но отношението им ми е ясно още от проблема на дайсейкай 8 с успиването .. минаха 2-3г да признаят ,че има проблем изобщо
    milanov одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Тоя EDGE има 2 заглушителя фабрично , може 5 м . тръба с дебелина на стената минимум 0,8 мм. както е посочена в сервизното да реши проблема .
    ААТ одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021

Дойдоха и монтажниците, според тях в сервизното 3м го давали пътя. Но като цяло нямало какво и те да направят, но цитирам "ще кажеш компресора връща шума вътре". Питах за тези уширителчета, но ги слагали за да се намали звука на фреона, което надали е проблема в случая. Та в общи линии ще надувам Цеца зимата, да не го чувам ).

Ако някой се подложи на манипулацията път/обезшумители ще се радвам да сподели дали е помогнало.

ААТ одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2022

Здравейте,
    с Toshiba Ras Edge 13 съм от 3 седмици, първата седмица окей без никакви дертове.
    Втората седмица почна едно виене реших да звънна на хората които ми го монтираха смазаха някаква втулка, нооо без успех виенето остана.
    Сега като прочетох по голяма част от темата като гледам проблема е при всеки явно и е масов ... Качвам клип да чуете дали става въпрос за същото виене звъннал съм пак на хората които го монтираха и пак ще идват, но този път го хванах поне кога го прави при ниска степен на вентилатора или поне тогава се чува най - много
    https://dox.abv.bg/download?id=839cbb23c1# - Линк за сваляне

Изпратено от моят TAS-AL00 с помощта на Tapatalk

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ужъст
    needhelp00 одобрява това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2022

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    ужъст
    Някакво решение на проблема или какво да им кажа да гледат ако сте по запознат?

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2016

Цитат Първоначално публикувано от needhelp00 Виж публикацията
    Здравейте,
    с Toshiba Ras Edge 13 съм от 3 седмици, първата седмица окей без никакви дертове.
    Втората седмица почна едно виене реших да звънна на хората които ми го монтираха смазаха някаква втулка, нооо без успех виенето остана.
    Сега като прочетох по голяма част от темата като гледам проблема е при всеки явно и е масов ... Качвам клип да чуете дали става въпрос за същото виене звъннал съм пак на хората които го монтираха и пак ще идват, но този път го хванах поне кога го прави при ниска степен на вентилатора или поне тогава се чува най - много
    https://dox.abv.bg/download?id=839cbb23c1# - Линк за сваляне

Това е само в началоо на виенето/бръмченето или там каквото е. Оставш го да поработи още час-два така и почва да жужи/пищи и т.н... нещо като звук от трансформатор с незатегнат магнитопрвод... и при мен е така, но при температури от 5 до към -1(-2) градуса. При по-топло го няма, при ро-студено пак го няма, защото дефостите го "лекуват".
    Преобвай , като зашуми да го изключиш и включиш .трябва да изчезне шума ( за по-лесно намаляш градусите от дистанционното до минимум(той ще изключи) и веднага си ги връщаш на твоето задание) За около 3-4 часа пак ще зашуми...и пак така. Вечер го лекувам със седмичния таймер, през три часа изкл./вкл. също върши работа при мен.
    Напоследък го държа на " тихо ауто" вечер и 19 или 20 градуса и нямам проблеми (най-вероятно е он/оф и затова)...
    Забелязал съм , че когато вали вън го няма тоя проблем, или е едва доловим... навява ме мисълта, че нещо трие в нещо и така шеми при ниски обороти на компресора, този шум го имам когато работи с консумация 240-250 Вт, ако заработи на 190-210 Вт, при мен няма проблем, или не го чувам... това за 10Едж. Очаквах да вдига минимума под 2 градуса...но не би (а други се оплакват от това, а на мен ми се ще)...

Този пост е редактиран от ААТ; 08-02-22 в 20:05.
    needhelp00 одобрява това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2022

Това е само в началоо на виенето/бръмченето или там каквото е. Оставш го да поработи още час-два така и почва да жужи/пищи и т.н... нещо като звук от трансформатор с незатегнат магнитопрвод... и при мен е така, но при температури от 5 до към -1(-2) градуса. При по-топло го няма, при ро-студено пак го няма, защото дефостите го "лекуват".
    Преобвай , като зашуми да го изключиш и включиш .трябва да изчезне шума ( за по-лесно намаляш градусите от дистанционното до минимум(той ще изключи) и веднага си ги връщаш на твоето задание) За около 3-4 часа пак ще зашуми...и пак така. Вечер го лекувам със седмичния таймер, през три часа изкл./вкл. също върши работа при мен.
    Напоследък го държа на " тихо ауто" вечер и 19 или 20 градуса и нямам проблеми (най-вероятно е он/оф и затова)...
    Забелязал съм , че когато вали вън го няма тоя проблем, или е едва доловим... навява ме мисълта, че нещо трие в нещо и така шеми при ниски обороти на компресора, този шум го имам когато работи с консумация 240-250 Вт, ако заработи на 190-210 Вт, при мен няма проблем, или не го чувам... това за 10Едж. Очаквах да вдига минимума под 2 градуса...но не би (а други се оплакват от това, а на мен ми се ще)...

При мен от 280 до 340 го прави ... Чисто нов климатик и това да го има просто нямам думи очаквах повече от тази марка ... Иначе да като го пусна на 19 и auto quiet спира то пада под 100 и нищо не се чува ама направя ли го на 22 -23 както си го държим и почва пак ...... jorooooo гледам, че е оправил този проблем, ще кажа на моите маистори какво съм чел тук пък те да преценят вече

Този пост е редактиран от needhelp00; 08-02-22 в 21:32.

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2016

Пада ти под 100 Вт? При мен пада до 200 +/- 10 Вт. После изключва.
    Пробвай решения, и да се похвалиш? Аз съм решил на пролет да му удължа тръбите до 5 м, сега са близо 3, дано убият част от звуците.. иначе с поставянето на тампони звуците понамаляха, даже като поставяха тампоните поопънаха ламарините ва външното тяло , побутнаха тук-там топлообменника и за 10-тина дни беше тих... но посе явно се наместиха чаколята отвън и пак започна, макар и по слабо.

17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2022

Пада ти под 100 Вт? При мен пада до 200 +/- 10 Вт. После изключва.
    Пробвай решения, и да се похвалиш? Аз съм решил на пролет да му удължа тръбите до 5 м, сега са близо 3, дано убият част от звуците..

Да падна точно на 170 180 и после изключва. От това което чета от доста места проблема не идва от тръбите ...
    В момента го държа на auto quiet на 21 градуса и ще видя като лягаме какво ще е положението и ще пиша утре.
    *Исках да кажа под 200*
    ААТ и rosswen харесват това.

18. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Тая Тошиба не може да пада под 100W ако е целия си акъл ..... таковата фреон.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 70 от 77 ПърваПърва ... 20606869707172 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Samsung S6 Edge +
    От KI_YOOU във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 15
    Последно: 20-04-16, 16:17
  2. Samsung Galaxy S7 & S7 Edge
    От kod във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 1
    Последно: 24-03-16, 13:07
  3. Съвет за Покупка на ТВ Plasma or LED Edge
    От vlady_1986 във форум Телевизори
    Отговори: 21
    Последно: 02-05-13, 08:25
  4. NXcam na Solid Edge
    От mmt във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 25-06-07, 12:10
  5. EDGE - вече и у нас
    От Lupus във форум Технологии
    Отговори: 18
    Последно: 16-03-05, 01:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе