При мен в София от Ахи не могат да дойдат от един месец... звъня, казват, че са много натоварени и с приоритет са тези, чиито климатици изобщо не работят (затова проявявам и разбиране), но не знаят кога ще дойдат... а проблема с виенето го съобщих в началото на декември....
Значи с виенето направо сте извадили късмет, щото на другите направо са им спрели климатиците. Щом са натоварени излиза, че тая марка е станала тотал щета.
Това жужи като Плазма бе. Да не би да са ги накичили с плазма а вие да не знаете.
От вчера съм пробвал на Auto Queit и 22 градуса и виенето изчезна поддържа от 280 до 330kwh направо не ми се вярва, но така ще го държа перфектен е за момента
Не знам дали всички говорят за едно и също виене и кой от къде го чува. Имам 3 Еджа 10, монтирани в рамките на месец. Единият се ползва най-много и е в най-малкото помещение. Вечер, когато всичко утихне и когато климатикът е достигнал зададената температура започваше досадно да се чува звук, който така и не можах да определя дали е от външното или вътрешното тяло. Другият климатик е в най-голямото помещение - там се чуваше по-скоро вибрацията на външното тяло. Говоря за панелка, климатиците са монтирани директно на стойките.
Започнах експериментите с климатика в най-голямата стая, най-удобен е защото е на тераса и се работи без висене по фасадата. Първо сложих тампони с прекъсната шпилка - ефектът беше, че вибрациите се усилиха. Махнах тампоните и сложих самоделни гумени подложки в следния ред: болт, шайба, пета на климатика, гумена подложка, стойка, гумена подложка, шайба, гайка. Климатикът "млъкна" - трябва да се напъна за да чуя нещо от външното тяло. Имайки този резултат направих същото и с виещия климатик в най-малката стая. Виенето изчезна, чувам го само защото знам, че го е имало, при това е само докато машината достигне зададените градуси.
Мисля си, че си заслужава да се опита, не струва почти нищо, а ефектът е поразителен (поне при мен).
Да уточня, че за подложка ползвах два пласта гума по 2-2.5 мм. т.е. 5 мм. тампони със съответните по дължина болтове (около 40 мм.) са цялата инвестиция (8 бр. тампони и 4 бр. болтове 8Х40 мм.)
Надявам се да съм бил полезен!
Склонен съм да си мисля, че проблемите с виенето наистина са по-скоро в калпав монтаж, отколкото в самите машини. При мен примерно, стойките на климатика в голямата стая не са затегнати здраво за панела (играят ляво-дясно) разбрах го едва след манипулациите с тампоните. На единия климатик се появи неприятно "бъздене" на втория ден от монтажа му - огледах тръбния път и се оказа, че захранващия кабел контактува с една от тръбите и от там идва бъзденето, просто го привързах за да не трепти самостоятелно. Две от външните тела са под прозореца в средната стая, умишлено направих дограмата с две отваряеми части, да е лесно монтирането и обслужването. Незнайно защо монтажникът е решил, че външните тела ще са изместени от отваряемите части (половината тяло е под отваряемата част, другата половина е под неотваряемата част). Болтовете закрепващи външното тяло за стойките са с по една шайба (която се вижда от горе), от долна страна шайбите са икономисани, да не говорим, че всички шайби са различни, някои за 8 мм. болт, други за 10 мм. дебелините на самите шайби са също различни, няма никакво осигуряване срещу саморазвиване. Ако се вторача със сигурност ще открия и други недомислия при монтажа - как да виня тогава Тошиба за отстъпление в качеството.
Този пост е редактиран от StoyanNS; 19-02-22 в 07:23.
Хубавите климатици са капризни на монтаж, не са за всеки.
@StoyanNS За такова виене ли говорите при вас - https://youtube.com/shorts/ev8LtG-AEHo?feature=share
Sent from my Redmi9 using Tapatalk
Аз имам поставени тези и съм супер доволен, всички вибрации спряха. Антивибрационни тампони тип 1MNaV 59.00 лв.
@ddd1 При мен е това виене на Edge 13ка само на Queit mode го няма. И аз все още чакам решение на проблема.
Провери си виенето на режим вентилатор и на всяка степен. Ако го има, се лекува с грес по втулката и по челото на турбината от страната на втулката. И ако има нужда преместване на турбината наляво-надясно , докато понамали.
Успех.
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk