Страница 9 от 35 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 516
Like Tree1Одобрявам

Divx Players LG DVX-9900/DVX-9700

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Re: Всичко за Divx Players LG DVX-9900/DVX-9700

Качих го тук за всеки, който иска да го пробва - DVX9900_v1.R7_CP1251_FallenAngel Mod.rar

2.  

3. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от -CTPAX-
    http://newage.mpeg4-players.info/too...ator_0.6.2.rar
    http://personal.inet.fi/cool/mediate...MTKReMaker.zip

С тия две програми. Първата (MtkFontCreator) е за избиране на фонта и прави файл, който после се импортира в самия фърмуер с помощта на втората (MTKReMaker). Не препоръчвам обаче на всеки да пипа, за да няма после умрели плейъри.
    Свалих си ги програмките, ама нямам никаква идея как се работи с тях* (а и нещо не ми се иска да си убивам новата придобивка).* *:knuppel2:

Има ли вариант да пуснеш още 1 патч на тоя ъпгрейд, но шрифта да е с размер да кажем 28 или 30? Това 23 много ми се малее нещо. Мисля, че е добре нормалните субтитри да са по-малки от големите и да не се различават само по това дали са болд или не.

Само идея де. Мисля, че много хора ще се зарадват на такъв патч. :Super:

4. Тук е от
    Dec 2005

Всъщност открих как се работи и с двете* и си направих нов файл , ама нещо не ми стиска да го пробвам* . Има ли някакъв начин да го тествам без да си прецакам плейъра?

5. Тук е от
    May 2003

Здравейте всички, ето отговора на "Falen Angel" по въпроса за смяна на субтитрите:
    ===============================================================================================
    Changing fonts in the firmware is very easy...
    You can replace them by yourself using MTKFontCreator (to create the fonts) and MTKRemaker (to replace the fonts in the firmware).

Font banks to replace are:
    [07-08] Small
    [0D-0E] Normal
    [11-12] Large

Preferred font size is very subjective... so I encourage everyone to use the fonts they like...
    [size=14px]It's very easy to replace them and almost risk-free![/size]
    ==================================================================================================

Аз опитах, и мога да потвърдя думите му, а и "-СТРАХ-" ще ме подкрепи
    Ако не пипате където не трябва, ще се справите. Но както казват хората първо ЧЕТИ после Пипай

Успех на всички които искат да си моднат LG-то по свой вкус

Поздрави !
    Весели Празници !

6. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Не е толкова просто да се уголеми шрифтът. Ще бъде отрязана част от долния ред, а може и целият долен ред.

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pixma
    Помощ!!! Исках да си ъпдейтна DVD-то DVX-9700, но не махнах диска, когато ми поиска :-( , знам че е важно, но се случи. Натиснах UP и като резултат се оказах с блокирано CD. Като го включа и нищо не става, абе направо ми се прецака тотално. Купих го преди няколко дни, така че е в гаранция, какво да правя? Дали изобщо ще може да се оправи?
    СЪщото се случи и на мене вчера. Забравих да изкарам диска на DVX9900 и изгуби всички токове. На 1 седмица е . Ако го дам с диска в сервиз ще се изложа. А диска не може да излезе.
    СТРАХ - дай подробности за флашване с СОМ кабел ...

10х

8.  

9. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от -CTPAX-
    Не е толкова просто да се уголеми шрифтът. Ще бъде отрязана част от долния ред, а може и целият долен ред.
    Мисля, че с няколко опита може да се направи добре. Освен това рядко субтитрите са повече от 2 реда, така че няма да е голям проблем.

Ще опитам да генерирам нов файл с по-голям шрифт и дано не оплескам нещо.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от lumpy
    Мисля, че с няколко опита може да се направи добре. Освен това рядко субтитрите са повече от 2 реда, така че няма да е голям проблем.

Ще опитам да генерирам нов файл с по-голям шрифт и дано не оплескам нещо.

Това зависи и от големината на шрифта.
    Дерзайте,момчета!Плеърите,в крайна сметка са си ваши!
    Аз не разбирам защо трябва да се слагат по големи субтитри от тези,които вървят с последния фърмуер на FallenAngel (респ. с този на -Страх- ),но...всеки си има вкус.
    Във всеки случай,неофициалния фърмуер ще си остане на FallenAngel (респ. на -Страх- ,от българска страна).

11. Тук е от
    Dec 2005

Промених Големия на Ариал Нароу 25 с 1 за аутлайн и малко сбих разстоянието между буквите и всичко стана приказка. Направо красота

* :Super: :Super:

12. Тук е от
    Dec 2005

Честита Коледа на Всечки Фенове на LG DVX-9900!
    От скоро и аз се пресъединих към Вас.
    Адски полезна тема сте заформили. Колкото повече чета, толкова повече си се радвам на избора си(въпреки че го направих на "боц"). До сега всички филми от РС-то ми тръгнаха без проблем.

Вече няколко пъти препрочетох мненията в темата - разбрах как да си сменя фърмуера, но все още не ми стиска.

Въпроса ми е такъв: Все пак, ако нещо сгафя има ли реална възможност да подкарам пак плеара. Четох по горе, кой какво е правил, но искам да знам има ли решение - независимо аз ли ще го направя или в сервиз.
    И още нещо. За сего слушам аудиото чрез телевизора, но нещо не ме кефи. Ако е уместно пишете кой с какво слуша плеара и МОЛЯ дайте насоки какво да си купя за аудиото съобразено с възможностите на плеара. Искам нещо средно м/у цена и качество.

Много благодаря на СТРАХ и на всички които са писали и ще пишат за тази тема!

Весели пазници!

13. Тук е от
    Dec 2005

Вчера и аз си купих 9900 мнаго съм доволен. Само едно нещо не ми харесва и то е дразнещия шум който се чува ,като почне да чете диска/ даже се чудя дали е нормално/, но дано само това да му е недостатъкът. * *

14.  

15. Тук е от
    Dec 2005

Вчера хакнах плеара си с фърмуера на СТРАХ и всичко стана перфекция.
    Нещо ми прави впечатление , че при изобразяването на менюто картината ми е някакси размазана.
    Може и от кабелите да е, защото имам само кабел - евробукса към чинчове. Ако си купя евробукса към евробукса по-добре ли ще е?

16. Тук е от
    Jan 2003

You can replace them by yourself using MTKFontCreator (to create the fonts) and MTKRemaker (to replace the fonts in the firmware).

[07-08] Small
    [0D-0E] Normal
    [11-12] Large

Preferred font size is very subjective... so I encourage everyone to use the fonts they like...

ОПИТАХ СЕ ДА НАПРАВЯ ЪПГРЕЙД ПО ТЕЗИ ИНСТРУКЦИИ, НО НЕ СТАВА ЯСНО, КОИ ТОЧНО БУКВИ ДА РЕПЛЕЙСНА, SMALL, NORMAL ИЛИ LARGE (ВСЕ ПАК ФАЙЛА СЪЗДАДЕН С "MTKFONTCREATOR" Е С ЕДИН ШРИФТ).

ОСВЕН ТОВА, КАТО НАТИСНА SAVE И ПРОГРАМАТА "MTK REMAKER" МИ ПРЕДЛАГА ДА ЗАПАЗИ ФАЙЛА С ОКОНЧАНИЕ - *.BIN, А ОРИГИНАЛНИЯ ФАЙЛ Е С ОКОНЧАНИЕ - *.MIH

МОЖЕ БИ ИМА ЗНАЧЕНИЕ И ЧЕ МОЯТ ПЛЕЙЕР Е LG LH-CH245 ( COMBO ).

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО, АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МЕ ПОСЪВЕТВА.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2005

пуснете, моля, скрийншотове с тези хубави и големи субтитри! че вече не знам какво да взема - elite 400USB, elite 371, LG 9900....????

18. Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от 45rr

[07-08] Small
    [0D-0E] Normal
    [11-12] Large

ОПИТАХ СЕ ДА НАПРАВЯ ЪПГРЕЙД ПО ТЕЗИ ИНСТРУКЦИИ, НО НЕ СТАВА ЯСНО, КОИ ТОЧНО БУКВИ ДА РЕПЛЕЙСНА, SMALL, NORMAL ИЛИ LARGE (ВСЕ ПАК ФАЙЛА СЪЗДАДЕН С "MTKFONTCREATOR" Е С ЕДИН ШРИФТ).

ОСВЕН ТОВА, КАТО НАТИСНА SAVE И ПРОГРАМАТА "MTK REMAKER" МИ ПРЕДЛАГА ДА ЗАПАЗИ ФАЙЛА С ОКОНЧАНИЕ - *.BIN, А ОРИГИНАЛНИЯ ФАЙЛ Е С ОКОНЧАНИЕ - *.MIH

МОЖЕ БИ ИМА ЗНАЧЕНИЕ И ЧЕ МОЯТ ПЛЕЙЕР Е LG LH-CH245 ( COMBO ).

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО, АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МЕ ПОСЪВЕТВА.

Значи ето малко по подробно:
    Като си направиш желания шрифт с MTKFontCreator го записваш (отделeн файл за всеки размер - Small, Normal, Largeго), т.е. ако искаш да смениш само големия шрифт, си правиш шрифт и го записваш, и по същия начин и за другите.

После с MTKRemaker отваряш firmware-файла (MIH-файла)

в "Data Part" -> "OSD"-> "OSD1 Visuals" -> "Fonts"
    там са както следва :

Font 7 [07-08] -> Small (в менюто на плеъра)
    Font 10 [0D-0E] -> Normal (в менюто на плеъра)
    Font 12 [11-12] -> Large (в менюто на плеъра)

като приключиш с смяната на шрифтовете File -> SaveCD и записваш като BIN-file
    после аз си го преименувам в "DOS prompt" примерно " ren LVxxxx.BIN LVxxxx.MIH"

преместваш вече MIH-файла в папката като пак се спазва структурата !!!
    LG_DVD\FIRMWARE\UPGRADE\LG

и записваш CD-то.

това е

Весело посрещане на Новата 2006 година

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 35 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HD Players
    От sssaaa във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 1
    Последно: 16-11-11, 18:36
  2. LG DVX9900 vs DVX-9900H vs DF-9900
    От gringo във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 01-02-07, 03:57
  3. DVD LG 9900 свързан с 5.1 Luxeon чрез Audigy 2 NX ???
    От cip във форум Аудиотехника
    Отговори: 3
    Последно: 19-01-07, 22:32
  4. FIRMWARE за LG7900/9900 и NEO HT335 divx MT1389FE/DE
    От dindo във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 3
    Последно: 09-11-06, 10:52
  5. MAX CS players
    От PSYLON във форум ИГРИ
    Отговори: 4
    Последно: 02-04-01, 14:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе