Страница 127 от 148 ПърваПърва ... 77117125126127128129137 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,891 до 1,905 от общо 2218

Media Player Popcorn Hour NMT A-110

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:HDTV медиаплеер - Popcorn Hour NMT A-110

lazarus18, не мисля, че вградените в .m2ts контейнера субтитри биха объркали визуализирането на едни читави външни. За целите BD - та и "смачканите" издания също не си съвсем прав, като разбира се от решаващо значение е размера на "платното". Цветовете също биха могли да се различават и това не е обусловено от фърмуеъра. С уважение.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Прочетохиз nmt форума, че някои хора се оплакват от m2ts със вградени субтитри + външни такива, но май при тях проблема е друг - видео файловете са записи от цифрови приемници.
    Аз имах предвид конкретния релийз на Eureka. Иначе естествено, че разликите биха могли да са огромни. Куцо и сакато е тръгнало да енкоудва BD рипове.
    Фърмуера го споменах защото доскоро Сигма чипа имаше един бъг - ако във видео файла няма едни специфични флагове за типа видео, плеъра автоматично решава, че е SD и ползва съответния стандарт за цветово пространство. Ако файла обаче е HD се получава изместване в цветовете.
    Ето за този фикс говорех:
    Fixed colorspace for SD/HD file playback

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Този фикс според мен се отнася до друго - коректно показване на самото цветово пространство, което не би трябвало да зависи от това дали е HD или SD файла. Просто въпросния colorspace наглясява изхода да е постоянно или "пълноцветови" (т. е. абсолютното черно да е каквото трябва - 0 и телевизора, ако може - показва го, ако пък не - липсват му първите няколко нюанса. Същото важи и за абсолютното бяло - 255), или с "орязани" отдолу и отгоре по няколко нюанса, за да може всеки телевизор да покаже "асолютно" черно и "абсолютно" бяло и да не се страда от липса на детайл. Да, но по втория начин освен, че нямаш черно, а сиво, страдат и цветовете като цяло, защото белия участва във формирането на всички останали. Ето това наистина е оправено в новия фирм да действа точно по гореописаният начин.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не е за това. Прочети тази тема докрая.
    http://www.networkedmediatank.com/sh...d=19366&page=1

Аз го бях забелязал, че при напълно калибрирана система на някои файлове има отклонения, но не знаех защо. В темата хората са го хванали какво прави и как да го възпроизведат.
    Аз първоначално ползвах едни клипове с цветови таблица за калибриране, в които тези флагове ги има. После като пусна клип/филм без такъв флаг се усеща леко разминаване в цветовете. Даже бях навлезнал в спор с един енкодер от един тракер и го обвиних, че му е скапан релийза и има отклонение в цветовете. Пък то проблема е бил друг - като липсва този флаг, плеъра ползва цветова схема за SD.

Това бъг на чипа на SIgma и всички плеъри с него го имат. Трябваше да се напише фикс за да се оправи.

За SD и HD има различни стандарти за цветови схеми. Тази за HD е много по-разширена. Затова цветовете на Блу-рей са по-богати. Една е BT.601, а другата BT.709. Стойностите на основните и вторичните цветове за двата стандарта са различни и като се прави калибрация се взима предвид.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Явно говорим за различни неща.

Всъщност явно 0-255 и 16-235 се отнасят и до RGB, не само до бяло и черно. А при новия фирм кое според теб е за предпочитане в общия случай - пълното или "орязаното" colorspace? А, и още нещо - наблюденията ти само върху телевизор Panasonic ли са? Имат нещо сбъркано с цветовете тия TV.

7. Тук е от
    Feb 2010

Проблема беше в точката и srt която слагам след 00000 .Примерно така 00000.srt
    Благодаря отново!!!!!!!!!!!!!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от denonka
    Проблема беше в точката и srt която слагам след 00000 .Примерно така 00000.srt
    Благодаря отново!!!!!!!!!!!!!
    Така е, защото операционната ти система по подразбиране не показва разширенията и на практика ти добавяш тази "точка" и "srt" - то към заглавието на субтитровия файл и то става различно от това на видео файла.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от kirretto
    Явно говорим за различни неща.

Всъщност явно 0-255 и 16-235 се отнасят и до RGB, не само до бяло и черно. А при новия фирм кое според теб е за предпочитане в общия случай - пълното или "орязаното" colorspace? А, и още нещо - наблюденията ти само върху телевизор Panasonic ли са? Имат нещо сбъркано с цветовете тия TV.
    16-235 е правилната настройка. Това са стойностите във видеото. То изобщо наименованието Colorspace на тази опция е сгрешено.
    Наблюденията ми са върху най-различни модели. Преди ползвах попкорна да пускам клиповете и схемите за калибрация и това водеше до грешки.
    Примерно пускам клип със 100% зелен цвят от попкорна и от Блу-рей плеър и като го замеря той е различен, а не би трябвало.
    Става дума само ако въпросния клип му липсват тези флагове.

Защо мислиш, че Панасоник имат проблем с цветовете?

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    16-235 е правилната настройка. Това са стойностите във видеото. То изобщо наименованието Colorspace на тази опция е сгрешено.
    Наблюденията ми са върху най-различни модели. Преди ползвах попкорна да пускам клиповете и схемите за калибрация и това водеше до грешки.
    Примерно пускам клип със 100% зелен цвят от попкорна и от Блу-рей плеър и като го замеря той е различен, а не би трябвало.
    Става дума само ако въпросния клип му липсват тези флагове.

Защо мислиш, че Панасоник имат проблем с цветовете?
    А откъде си сигурен кой зелен цвят е по-верен? Или автоматично приемаш, че щом е BD - неговото зелено е еталон? Не знам, не съм спец но на SAMSUNG 50B610 0-255 изглежда далеч по-добре. Аз не ползвам уреди, доверявам се на зрението си и понеже имам относително богат опит в аудиотехниката, мога да кажа, че там уреди и данни много-много не се гледат - важно е как звучи. Предполагам, при видеото е малко или много същото. А за Panasonic - лично аз имам 37PV80, но колкото и други модели да съм заглеждал - ами, че те нямат реално бял цвят - червенее, червеното им кафенее и зеленият им също не е зелен. А си нямат завалийките настройки на цветовете поотделно, само усилване като цяло (с изключение на най-скъпите модели, но и там вещи хора пишат, че трудно се докарва нещо истинско). Не ме разбирай криво, аз бях голям фен на Panasonic.

P.S. А-а, извинявай, ти пишеш за разлика в зеленото при липса на конкретния флаг. Но това все още не е свързано с 0-255 и 16-235, нали? Между другото, брат ми се е занимавал доста време с конвенционална фотография на професионално ниво и също потвърждава цветовите проблеми на Panasonic, както и в много западни форуми се говори за това.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

За аудиото съм съгласен, но при видеото не е така. Там има стандарт, който е лесен за спазване. Всяко студио, телевизия спазват тези правила и ако и потребителите ги спазват си гарантират 100% същия образ.
    Всеки един основен цвят /червено, зелено, синьо/ имат точни координати на цветовата палитра /според типа сигнал/. Замерва се с уред и ако има изместване значи има грешка в декодирането на цветовете като цяло. Наместването им на точното място ти гарантира перфектно предаване на цветовете. Тук няма място като при аудиото за лични предпочитания, тембър и тн.

Нормално е забелязал брат ти. Все пак телевизора не е калибриран. Липсата на нужните настройки в потребителскоюто меню е факт, но с малко повече старание, може да се пипнат в сервизното.
    Това наистина е проблем при Панасоник, но за щастие от тази година вече слагат пълни настройки за цветове, гама, баланс на бялото в потребителското меню.
    За цвета на бялото също не си прав. Поне от гледна точка на стандартите. За него също има стандарт и той няма нищо общо с белия цвят за който говориш. Пусни PV80 с режим CInema и ще го видиш /със незначителни отклонения/.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Явно имаш история с измервателната и калибрираща техника. Ами ако си един обикновен потребител с минимални технически умения, но с достатъчно тренирано и опитно око, какво прайваш с Panasonic - а си? Гледаш си го и си псуваш. В който и да е режим PV80 или някой подобен (PV70 например) - все тая, няма бяло.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Напротив, има бяло и е почти перфектно.
    Ако потребителя няма познания да влезне в сервизното меню ще има лек проблем с някои цветове. По-точно зеленото. На всички модели на Панасоник от тия поколения им е засилено зеленото.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Твърдиш, че бялото по подразбиране на плазмите Panasonic е почти перфектно? Време е да прекратим въпросната дискусия.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ето ти няколко картинки от професионални замервания:

Гледай CIE Gamut на кривата имата 2 точки. Съвпадането им означава бял цвят точно по стандарт D65 /6500K температура/. Точно такова трябва да бъде.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Извинявам се, но като се върнах назад в темата и четох, четох - така и не разбрах(а може и да съм недочел) - възможно ли е примерно при последния фирмуеър, който е с вграден Transmission BT client 1.75 да се управлява директно този вграден клиент чрез Transmission Remote GUI от свързан през рутер с A-110 компютър и как точно се случва това? Много ще съм благодарен ако някой може да помогне.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 10:50
  2. Media Player Popcorn Hour NMT A-110 - част 2
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 236
    Последно: 26-11-18, 22:50
  3. Продавам Media Player Popcorn Hour NMT A-110
    От patzi във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 08-12-14, 18:33
  4. Popcorn Hour A400 Media Player мултимедиен плеър
    От asiurib във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 27-08-14, 17:19
  5. Media Player Popcorn Hour A-200
    От popcornhour във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 777
    Последно: 15-07-13, 21:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе