ми да де ма нали не на целият екран отгоре има черно и отдолуПървоначално публикувано от civica
http://i.ytimg.com/vi/TIi-iKYHEZU/0.jpg
та да се опъне на цял екран със същият размер
ми да де ма нали не на целият екран отгоре има черно и отдолуПървоначално публикувано от civica
http://i.ytimg.com/vi/TIi-iKYHEZU/0.jpg
та да се опъне на цял екран със същият размер
А сигурен ли си ,че този филм не е сниман в формат 21/9 ? Това е кинематографски формат !
Здравейте,
от 2 дни и аз ползвам WD TV Live. Нямах време да тествам много, но ми изникнаха няколко проблема (на пръв поглед):
Единият е че не чете JPEG снимки правени от дигитален апарат..? (ще проверя какви настройки има апарата по отношение на JPEG) това не очаквах и в най-смелите си негативни предположения. След преформатиране в jpg - няма грижи... само че имам 40 000 снимки и какво - да си купя четириядрен компютър и през следващите месеци да си преформатирам всички снимки??
Другото е че не мога да се логна в Windows 7 стационалният ми компютър - пуснат е стриминга, шернати са дялове, директно от TV-то си влизам в същият компютър и няма никакви проблеми - плейва си... Опитвах да използвам User и Pass на акаунта, но не ме пуска, без - също не пуска. От компютъра пък си влизам в WD и диска към него без проблем.
Някой имал ли е подобни грижи?
Много рядко филмите са 16/9 формат. Няма как да нямаш черни ленти. За да ги няма трябва да зуум-неш картина и да загубиш част от образа встрани.Първоначално публикувано от LilScrappy
На първия въпрос lazarus18 вече ти е отговорил. Колкото до официалния SW 1.01.17 - съдейки по change log-a само е повишена сигурността при network update. Имаше проблем при 1.01.12 и това доведе до свалянето й от сайта на WD. Според някои качили 1.01.17 има и подобрения в бързодействието. Аз лично не съм я слагал, тъй като ползвам алтернативна версия с повече функционалност.Първоначално публикувано от LilScrappy
zaharyev
Аз нямам никакви проблеми с Windows XP и Linux Mandriva.
Само да допълня по предишният ми пост, че TV-то през мрежата си отваря JPEG снимките, за съжаление WD - не.
@zaharyev
Виж си настройките на фотоапарата, по спецификация отваря JPEG, но не поддържа CMYK - Compressed RGB JPEG formats only
and progressive JPEG up to 2048x2048. CMYK not supported.
Аз поне съм отварял всички снимки които съм качил на него до сега.
PS. Какво е името на workgroup-aта? Опитай с WORKGROUP.
zlatko,
Снимките, вероятно са CMYK
Иначе по подразбиране групата е HomeGroupe, довечера ще сменя да видя има ли ефект.
Мерси!
Ще пиша как е.
zlatko алтернативата на фирма която ми предлагаш е както каза един от "персонала " на WD е опит на един човек . Самото изпълнение с този чип на Sigma не позволява да се пишат повече фирмуери заради защитата му . Не съм доволен , че без никаква причина спря да вижда мрежата ми , без да съм променял каквито и да е настройки . Не съм доволен от черните вертикални ивици които се получават на повечето .avi файлове . Не ми харесва , че като влеза в тубата и изведнъж следва рестарт без видима причина . Не ми харесва и това , че няма никакво развитие вече 6 месец . Не пуска коректно DVD , а и пълните копия на блу-рай нямат субтитри . Стана дума и за субтитрите - нямат позициониране а това дразни тъй като са доста "вдигнати" . Еми така мога да си мъмря много , но едва ли ще има кой знае какъв ефект . Ще си чакам още 6 месеца за някакво поправяне , поне на малка част от бъговете .
pensiq
Нали в замунда на full hd торентите говора за над 40гб си има субтитри
как така не тръгват нали има няква програма която прави многото файлове на mkv и после би трябвало да си върви с бг титрите или?
Очила 3D NVIDIA 3D VISION могат ли да се ползват с WD TV?
Продавачът в магазина ми каза,че с тези очила може да се гледат триизмерно и не 3D филми????
Ще може ли да помоля някой да качи снимки как изглежда менюто и как са позиционирани субтитрите? Мисля, да си купя такъв плеър и за момента ми е фаворит. Има ли по-добри алтернативи от него в този ценови клас?
В другата тема за тоя плеър има доста снимки:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,42308.0.html
Не е зле да се обединят.
@pensiq
Наистина е опит на един човек, но този човек има доста опит ;-)
Запазено е всичко в плейър частта от оригиналния софтуеър, разлика няма. Добавен е торрент клиент и въможност за ssh/telnet/ftp. Мисля, че е напълно достатъчно.
Определено трябва да има възможност за настройка на положението на субтитрите, но за мен това е "доизкусуряване", а не сериозен проблем. Честно казано пробвал съм само два AVI файла, но нямам никакви вертикални ивици при тях. Качеството е отлично. DVD менюта и BluRay са хубави неща, но лично аз не ги ползвам затова не съм забелязал липсата им. Но пак са дребни неща. Наистина не виждам сериозни проблеми, които да искат бърза реакция. Много вероятно тези малки подобрения да бъдат реализирани съвсем скоро.
Вече си го поръчах и се надявам да мога да дам и аз отзиви много скоро. Интересува ме още нещо, понеже мисля да си взема един външен хард диск към него. Някой има ли отзиви относно проблеми с дискове, които не са WD, защото четох на страницата на WD, че само техните дискове са тествани и гарантират за безпроблемна работа?![]()