Страница 65 от 194 ПърваПърва ... 1555636465666775115 ... ПоследноПоследно
Резултати от 961 до 975 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Размразяване на климатици

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    Моята машина Sharp AY-XP12FR за целия ден размрази само веднъж, и то дефроста беше много кратък!
    Не мога, обаче да чуя шум или да видя лед по външното тяло, дори и при най-ниските минусови температури: -10;-15 и т.н.!

ПЛОВДИВ
    При ниски минусови темпераури няма лед. Колкото е по ниска температурата толкова е по малко влагата във въздуха и няма какво да полепне по климатика. Проблема със замръзването са температури около нулата и недай си боже малко мъгла. Като стане минус десет трудно някой климатик ще замръзне ако не е замръзнал дотогава. ю

Проблема с ниските температури е друг и идва от физичния принцип на работа във всякакви климатици- напрост език колкото е по-голяма разликата между вътрешната температура и външната, толкова по-малко ефективен е самия климатик. Искам да кажа че мощността която вкарват повечето климатици (казвам повечето защото някой имат реотан, които се включва когато външните температури паднат много ниско) , толкова по-малко топлинна мощност вкрава дадения климатик в помещението. съгласи се че основния принцип на работа се състои в преместване на топлина отвън вътре, а когато е студено навън има много малко топлина. Това е основния проблем на всички климатици, но той за България не е чак толкова голям защото такива температури са много рядко срещани.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

Абе то има топлина, ама не си струва машината която ще я вкарва И на -100° на теория си има топлина вън(абсолютната нула е −273,15°C) и ако това е целта ще измислят хладилен агент да се изпарява на -130° и пак ще се реши въпроса с взимането на топлината. При домашните климатици е друга идеята: евтино и според региона! Колко дена беше под нулата? Защо климатика ти да струва двойно заради две седмици -10°? ... всичките им чаркалъци са съобразени точно с това: да са евтини и да вършат работата за която са предназначени! Това не бих го нарекъл ПРОБЛЕМ, има си и модели при които КОПА се запазва сравнително висок(над 3) и при -15° но цената им е доста висока - все едно на Москвича да е проблем вдигането на 280км/ч - ми не е просто не е реализирано в конкретната марка/модел!

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Здравейте,от известно време чета форума и виждам че има много полезна информация.
    Климатика ми е Панасоник CU-E12DKE.(инвертер, Малайзия, от дефектните).Първата зима, в която работи, климатика работеше безупречно.При размразяване от външното тяло буквално излизаха кълбета пара и питата беше черна и суха през целия зимен сезон дори при температури от -15 градуса.Втората зима сезон 2008–2009 Панасоника започна да размразява по друг начин, парата я няма ,при режим дефроз има само изтичане на вода,питата се обледенява цялата при температури малко под нулата.Сега към края на зимата му смениха компресора (по познати причини).Но дори и с нов компресор оня ден при последния сняг видях че външното тяло беше замръзнало цялото отново при температури малко под нулата.Климатика успя да размрази цялото тяло, но парата която очаквах да видя от първия сезон така и не се появи.Въпроса ми е това нормално ли е за тези климатици или има и други дефекти за отстраняване?
    Само да поясня че времето за дефроз беше толкова колкото е оказано в инструкцията 10-15 мин и зададената температура беше 21 градуса.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Аз лично нищо нередно не виждам в това даден климатик да не изпуска пара. Щом не изпуска значи няма вкага по него след дефрост. Това че е от дефектните климатици няма нищо общо с дефростта, въпреки че не ми е много ясно какво имаш предвид от дефектните.

6. Member
    Тук е от
    May 2003

Аз също не виждам. Дори като се замисля, да изпуска пара при дефрост съм случвал да видя само една Мидея в едно заведение - така изпуфка на кълбета пара, че се стреснаха хората наоколо

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Това с парата(предполагам говориш за външното тяло) се случва когато времето е влажно. Genov явно говори за вътрешното тяло това се случва при някой модели след размразяване или след като е пуснат да работи на охлаждане и след това му зададеш отопление.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Разскрежаване при климатиците

Здравейте,нормално ли е при положителна температура-в момента е 4* по климатика да има скреж,(за първи път ползвам,а не мисля,че за всяко нещо трябва да се обаждам на продавача)затова питам тук.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Не се притеснявай. Аз току-що регистрирах първото разскрежаване при +1,8*.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Възможно е ако на вън е много влажно и климатика ако е инвертор да е на макс.
    Проверете филтрите на климатика ако за много прашни климатика се напъва повече и може да хвне скреж също.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Благодаря на отговорилите мислех че при положителни температури нама как да има скреж-уви имало,почвам да допопълвам знанията си.
    филтрите ми са чисти! Почвам като се разхождам да се улавям че все по често вървя и зяпам нагоре май скоро ми предстои да се пребия (гадая си на монитор )

13. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Вече от няколко дни съм пуснал климите и забелязвам разлика в работата.Японеца (Hitachi LJ22X ) вчера се включи няколко пъти да размразява без видим скреж по топлообменника.Другата машина (Daikin FTXS25G) не съм го виждал да размразява.Дали има някакъв проблем с Хитачито или просто е по-чувствително знам ли? Първа година съм с клими на отопление и още не знам какво да очаквам като алгоритъм на работа и затова се допитвам до любимия ми форум

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от pi0neer
    Вече от няколко дни съм пуснал климите и забелязвам разлика в работата.Японеца (Hitachi LJ22X ) вчера се включи няколко пъти да размразява без видим скреж по топлообменника.Другата машина (Daikin FTXS25G) не съм го виждал да размразява.Дали има някакъв проблем с Хитачито или просто е по-чувствително знам ли? Първа година съм с клими на отопление и още не знам какво да очаквам като алгоритъм на работа и затова се допитвам до любимия ми форум

Няма проблем с хитачито, то просто Не е Дайкин FTXS-по малко лед и разскрежаване по питата, по лачествен климатик

16. Тук е от
    Aug 2008

бе уж сички оплювате китайските климатици пак моя не падне ли температурата по ниско от - 4 -5 вуобще няма и помен от лед.ей сега преди малко се пребирам и гледам един голдстарт как размразява макар че навън е около 6-7 градуса

17. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

farkash, от кой град си и с какъв климатик си?

18. Тук е от
    Aug 2008

от търговище климатика ми е panasonik cu /re12GKE

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе