HITACHI RAS/RAC-10EH1 на 100%японско препоръчано ми е от мой приятел който се занимава от дълги години с климатициПървоначално публикувано от deian
HITACHI RAS/RAC-10EH1 на 100%японско препоръчано ми е от мой приятел който се занимава от дълги години с климатициПървоначално публикувано от deian
Мерси за насоките. Аз ей така от незнание просто
Ако се сетите още нещо казвайте - склонен съм да се уча...
Режима ми на ползване е следния. През работен ден ставам в 8, вдигам го на 24-5, измивам си зъбките и очите и отивам да се преоблека на "топло"(каквото се е стоплило там за 5 мин). Това до 9 без 15. Намалям го пак на 18 и отивам на работа. Вечерта се прибирам към 9-10-11 часа и го включвам пак на 24-5-6 до към дванайсе и нещо един. В почивен ден по цял ден е увеличен, освен ако няма да излизам за повече от няколко часа.
enkov, какво масло се стяга?
В компресора има масълце - полиефирно при R410A. Виж, за R410A не знам как и кога и дали се сгъстява, нека кажат спецовете, че не ми се гугълясва сега!
А ти като се прибереш и си го бил пуснал на 18 - на колко го заварваш точно? на 18 ли си е температурата?
Нямам си никаква идея. Да взема да си купя термометър ли?!
Ми без термометър тук не се дискутират климатици! Сериозно! Електронен термометър с памет - мин/макс и текущо!
Купи си термометър и го сложи по-ниско и надалеч от машината, и по него си гледай. Общо взето идеята е да "усетиш" машината, за да можеш да я командваш пълноценно. При всички случаи обаче щом вижда зор, слагай вентилатора на ХАЙ, а градусите не ги намаляй много че наваксването е трудно! Даже бих казал - въобще не ги намаляй: той като се включи за дефрост ще си паднат сами - после ще ги наваксва и така денонощно.
Моя съм го заковал на 23*, на моменти е 23*, на моменти пада и на 22* и на 20* сутринта. Това падане както ти казах е защото много бързо ми изстива стаята. Но след като размрази почва да духа яко и си ги наваксва.
Мерил съм много пъти и то с 3 вида термометъра - IR (безконтактен, измъкнах го от службата), електронен (термодвойка) с удължен сензор на кабел и обикновен спиртен (на последния скалата му е до 55* и си я пълни до дупка), така че не си измислям. И на мен ми се вижда височка температурата, но е толкова - не може да се издържа с лице срещу струята. Фуджицуто съм го мил основно преди 2 месеца (външни, вътрешни топлообменници), така че е като нов.Първоначално публикувано от ewgeny
Температурата в стаите няколко дни без отопление в това време пада бавно до около 15*-16* - ако това може да е ориентир за изолацията и дограмите. Климатиците при +5-8* навън поддържат зададените температури, но при отрицателни нещо се озорват.
P.S. Мисля, че намерих някакво обяснение защо е толкова горещо. В една другая тема vanko68 е писал, че като са доста замърсени филтрите и се зори климатика - изходящия въздух е по-горещ. Може би това е причината, защото вчера ги мих и бяха ужасно прашни. Май съм забравил 1-2 месеца да ги почистя... много съм застрелян![]()
По описания от теб начин няма да се сгрееш никога ,сложи си климатика на някакви градуси(каквито ти е на теб приятно без значение дали са 20 или 27)и не го пипаи няма ден няма нощ и ще усетиш разликата - хем ще ти е топло хем климатика ще ти е икономичен.Първоначално публикувано от SongBird
Абсолютно! Прибирам се от работа и гледам на дистанционното 26* на термометъра 25* - студено им било на жената+дететоПреди малко го бутнах на 23* на термометъра е 22* - вънка е -3* 70Вата/м3 лоша изолация 12LGC - цялата боксониера топли(14+11=25м2*2.2м-окачен таван). Щях да забравя: вентилатора го държа на ХАЙ, ама машинката си цъка на слабо - само след дефрост се издухва хубаво да навакса. Не знам за по-студено ама така ако върви зимата - машинката си е перфектна! Затова ми е чудно как на хора с изолация и повече мощност на кубик не им стопля повече от 2Х* ?!? Ако имате свързани помещения с врати - лошо - трудно минава топлото, ама бива да ви кажа - като не се спира машината - топлото си отива навсякъде.
Slade логиката е следната: изходящия въздух е по-горещ когато е по-малко издухващия въздух, но пък така става по-слаб топлообмен и дефакто топли по-малко но пък е по-тихо и т.н.![]()
Сигурно е точно така. Сега филтрите са идеално чисти, а темп. на изходящия въздух на Фуджицуто е 55-56* при зададени 30 и вентилатор на low. Мисля, че така е нормално. Самсунга в др. стая е слаба ракия - 38-42*
И аз да се наредя на редицата с поредния въпрос. Климатика ми е Daikin F22 JTNS 100w. При зададени 25 градуса поддържа 23-24 на автоматичен режим през минусувите дни ,което смятам за нормално. Искам да попитам има ли смисъл да бутам градусите през ноща ,защото до сега съм го правел на 20 и съм включвал тих режим и сутрин съм се будел на 20-21 , но откакто застудя градусите са 17-18 т.е. има да наваксва сутринта 6-7 градуса.
chorbaka
Градусите на колкото искаш, но без тихия режим. Той е проблема.
chorbaka смисъла си го реши ти дали го има! Аз специално не го бутам много защото се получава твоя ефект. Наблюдавай си машината и от дистанционното я нагласяй така, както ти се иска да е в стаята! А за тихия режим както ти каза Jackas - забрави(топли си само пред носа)! Забелязвам че вентилатора на каквато и степен да е сложен няма значение(освен тихия) - машината си го регулира сама според нейните нужди. Но като е на АУТО не се пъне много, а на ХАЙ е по-добре в смисъл че машината леко има едно на ум че искаш да топли повече. Това наваксване не е работа, гледай с 2-3 градуса да ти варира най-много.
Аз установих, че моя и на low си топли като на medium. Само на auto и quiet се смотва и то не винаги (нощем обаче задължително). 2 нощи го държа на 22 С на Low на фиксирани swing и си държи като куче, без да е шумно. На auto си праска 20.1 - 20.5, не 22.
Климатици, които имат и quiet и low си топлят на low. quiet вече е още една стенен надолу и тогава става тегаво.