Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 140

Климатикът ми не топли при -5 градуса

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2006

Re: Климатикът ми не грее при -5

imegogo същото е и при мен. Единственото, което мога да кажа е - и теб са те прецакали(или сам си се прецакал) с климатик неоотговарящ за помещението ти (особено при тези минусови температури) - и ако това те успокои - не си единствен, включая и мен, но така е, когато купуваме нещо преди да разполагаме с необходимата информация и разчитаме на "любезните" продавач-консултанти. И в момента ме е яд, че попаднах на форума , след като вече бях закупил моя "ветеран" - тошиба ras-255sv.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2006

Моите наблюдения са че не са малко 34гр изходящата t*,при силен вентилатор, за потдържане на настроената температура - пимерно 22*С.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Лесно ти е да го кажеш с MHI-то в подписа ти
    Има марки, при които отдаваната мощност пада доста стремглаво с понижаване на външните температури. MHI не е от тях.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Не е важна само външната ами и вътрешната.Нема климатик който е оразмерен правилно и в стаята да е около 0-та и той да почне да топли веднага ще му трябват поне няколко дни.Това е само пример.В зависимост от външната и вътрешната темература се определя колко топлина трябва да искара даден климатик.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

И пак да напомня - вентилатор на медиум (средно), настройвате 22-23С и пускате една духалка да дигне над 18С.

А защо да не може изходяща под 40С да загрее - загрява си, ако е с нужния дебит на въздуха.

7. Member
    Тук е от
    Aug 2008

аз си мислех че само моя вади толкова ниска температура на изходяща струя ама май всички климатици са така при падане на външната температура да пада и изходящата му толкова много ,това е все едно на един ел.радиатор като навън става все по студено аз да го намалявам а не да го увеличавам пък да искам да ми топли

8.  

9. Тук е от
    Aug 2008

моя като е на guiet изкарва мн топла струя дори и навънка да е -10 -15 като е на 30 градуса струята е около 45-50 градуса

10. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от farkash
    моя като е на guiet изкарва мн топла струя дори и навънка да е -10 -15 като е на 30 градуса струята е около 45-50 градуса
    инверторен ли е? каква марка е?

11. Тук е от
    Mar 2004

И моя на quiet изкарва много топла струя, не знам колко точно, термометъра изключва на 45 градуса. Обаче му е зор, при -10 външното тяло се чува в стаята повече от вътрешното. Daikin FTX25, инверотрен е.

12. Тук е от
    Jan 2009

Въпрос към TIMBERLAKE i enkov Пичове, бихте ли обяснили по-подробно каква е зависимостта от м/у входящата и изходяща температура на ВЪТРЕШНОТО тяло. Кои стойности на изходящата Т са в рамките на нормалното при 0*,5*, 10,* 15 гр. в стаята и примерно -5* навън ? От прочетеното по-горе да разбирам ли, че ако ползвам климатика само отвреме навреме задължително първоначално трябва да му помогна с една духалка до 18-20* ?

13. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Ами студеният входящ въздух охлажда вътрешният топлообменник по-ефективно, ама води и до студен изходящ въздух!

Климатика си има таблици и формули - не се вманиачавайте, той си знае работата (ако не е дефект или повредено нещо). А за духалката - ми точно това е - вкарваш малко топлинка извън системата и му помагаш - иначе е нужно много повече време, по-чести заскрежавания, по-ниска ефективност като цяло (да, въпреки че духалката е най-неефективна). Просто духалката има температура на нажежена жичка в нея, не 43-45С както е в климатика и не и дреме за температурата на входящия въздух.

Помагането до 17-18С е нужно и за да тръгне понякога климатика - някои не тръгват под 17С.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Моите отлепиха при 11* в стаята, толкова беше паднала температурата заради монтажа и отварянето.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Помагането до 17-18С е нужно и за да тръгне понякога климатика - някои не тръгват под 17С.
    Не съм виждал такива,но тази температура е необходима за да влезе в режим.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2008

вече имам становището на концерна хитачи според тях климатиците били препълнени с фреон и за това не греели и трябвало да се изпуснат малко и щели да започнат да греят ,аз исках да ми го напълнят ,той пък бил препълнен Според вас може ли това да е причината да не грее

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Може

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 10 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Може ли да падне климатикът?
    От Shmi във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 03-01-18, 19:23
  2. Как работи климатикът (филмче 1-3 части)
    От babati във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 0
    Последно: 06-01-12, 16:26
  3. Климатикът не е работил от една година = ?
    От gkolarov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 20-09-11, 19:12
  4. Климатикът ми смущава Булсатком
    От Svetste във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 24
    Последно: 03-01-11, 08:58
  5. GREE ACS-12GP - не топли достатъчно при около 0 градуса
    От ontario във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 18
    Последно: 01-02-10, 16:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе