Здравейте! С котел Vitodens 100 съм. В момента се ползва само за топла вода. От 2-3 дни ми прави впечатлeние, че при пускане на студена вода (не всеки път) котела се включва. Появява се пламъка, не отчита разход на газ, защото на чертите където показва разхода не се запълват. Работи докато тече студената вода и малко след като я спра, спира и котела. Поради теч сменихме отклонението за нашия етаж от централната захранваща тръба с вода до водомера от желязна с мека връзка, но всичко останало не е променяно. Каква може да бъде причината?
Имаш ли обемен електрически бойлер в системата?
Котела е двуконтурен и при пускане на топлата вода загрява на момента. Каквото има вградено в котела само това е. Не ми е ясно какъв е този обемен електрически бойлер.
Питам дали имаш стар съществуващ бойлер (Елдом, Теси...)
Старият бойлер си стои за всеки случай.
Точно затова те попитах, там е причината. Трябва да отцепиш бойлера с 2 крана - на студената и горещата вода. При пускане на студената вода се пшолучава хидравличен удар, който лъже датчика за поток и котелът пали паразитно.
Под бойлера има кранове, които при единия вариант ползвам топла вода от котела на газ загрята на момента без да загрява вода в бойлера, а ако ги завъртя топлата вода идва от бойлера загрят на ток. Една година нямаше никакъв проблем. Не са въртяни крановете за да стане промяна. Чудя се дали не е напрашено нещо и да има нужда от профилактика. Все пак котела е само на 1 год. експлоатация.
Сега сравних последната фактура с такава отпреди година. Увеличението на цената е точно 19%. Деля обща сума на кубици. Нямам такса несвързана с потребление.
Във Враца цената е вече 0.93 лв/м3
:-(
В Добрич според 5-те услуги: обществен доставчик, разпределение, снабдяване, пренос, достъп - 0.91 лв./м3
А иначе в сайта на Аресгаз за регион Добруджа за крайни битови потребители е: От 01.10.2018 г. – 870.53 лв./хнм3 с ДДС
Този пост е редактиран от zh; 08-11-18 в 11:48.
В Сф излиза около 90,3 ст. като извадя таксата снабдяване. Ръст около 7 ст. по мои сметки. Все още е търпимо. Цените на петрола почнаха да спадат, та левчето може и да ни се размине този сезон.
Хехехе, цената на природния газ, когато цената на петрола е нагоре бързо догонва, но тръгне ли петрола или долара надолу, става инертна и не иска да пада. Трябвало да си избият "загуби" от предни периоди.
Е аз нямам надежди да спадне цената скоро - надеждата е да не се повиши още по случай нова година.
Ми то имаше писания, че ще се предложи ново повишение от 01.01.2019.