Първоначално публикувано от
stamantonov
Здравейте, нов съм във форума и досега само четях темите, за да събера малко инфо. От Шумен съм и лятото на 2018 се газифицирах и аз. Поста ми ще е малко скромен, тъй като пътувам и използвам телефона си, което ми е малко тегаво, затова по-подробна информация ще дам на по-късен етап. Апартамент-панелен с външна изолация 10см стиропор, към 60 квадрата, с изолация от фибран на всички тавани и дограма- обикновена, нищо особено. Обособен на 2 спални + кухня с трапезария заедно. Изложение; кухня+трапезария и едната спална запад, другата, по-голяма спалня изток (по-топла е). Източна и западна тераси усвоени, предпоследен етаж, под мен се топлят на дърва - евала!, над мен необитаем. Встрани обитаем, но на килими, т.е. файда няма. Котела е двуконтурен Viesmann VITODENS 100, радиатори панелни във всички стаи (по натам ще дам точни размери), в коридора също, в банята 3 ал. глидера. Тръбите-медни, термостат salus, външна темп. сонда. В Шумен засичат на тримесечие и така за октомври, ноември и декември общо 312 лв. топло, БГВ и готвене на газ. Газта в Шумен е по спомен 91 ст., което прави 343 кубика. Супер доволен съм - това за трима възрастни, дете на 13 и малко бебе. През деня държим 22.6, през нощта 22 градуса. Много съм доволен от монтажа и от компонентите на системата. Преди да мина на газ бяхме с клими , след това с Ел. конвектори, но с газта засега си е най. Сега януари е по студено и на денонощие стигам 7-8 кубика, което мисля е ОК. В Шумен по мои наблюдения котлите на Висман имат сравнително добра и навременна поддръжка, затова боднах такъв. Напролет ще сменя стъклопакетите на дограмата в западната спалня, че се образува мноооого конденз, хем радиатора е под прозореца, тук приемам съвети, че не съм много наясно. Имам някои дребни въпросчета относно работата на котела , но май ще е в друга тема.
Поздрави за полезния форум!