Страница 47 от 55 ПърваПърва ... 374546474849 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Дано поне си избрала вече кола и съпруг , че съвсем ще се объркаш ! Надявам се да приемаш чувството ми за хумор?

2.  

3. Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от eng.Neychev
    Здравей Русков, винаги е по-добре да имаш два уреда. Варианта отопление на всеки от етажите сам за себе си е добър стига инсталацията да го позволява т.е. да е възможно разделянето й.
    Благодаря,инж. Нейчев.Това си го мисля,не само като по-икономичен вариант,а и знаеш защо-след време да няма разпри и пререкания кой харчил повече,кой искал да му е топло,и кой плащал за неизразходвана енергия.Както казват-всяка жаба да си знае гьола.Затова и искам да знам изгодния вариант,защото сега жена ми(знаете ги какви са,да не обидя какоя)злослови и не е съгласна-защо трябвало да се дават толкова пари.Ще я вразумя,но ми е нужна и подкрепа,професионални мнения като вашите.Инсталацията е мое дело,разделна е,може да се отдели без проблем.После ще задам и още въпроси односно битова вода.

4. Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от ror
    Лазар, да разбирам ли, че котела ми няма вграден датчик отчитащ температурата на водата във връщащата се серпентина? И дали може да се удължи кабела на датчика ако не ми стигне разстоянието? Защото нещо на инсталатора не му е ясно и вече се изнервям.
    ror,извинявай,че се намесвам.Но се занимавам със соларни системи,а принципа е един и същ.Не мисля,че датчика трябва да се намира в котела,а не в бойлера.Данните няма да са реални.По принцип датчика се монтира в горната част на бойлера в пряко прикосновение до балона,даже не се препоръчва монтаж на изходяща топла вода,защото също данните няма да са верни.А можеш да увеличаваш проводника колкото искаш,само спазвай плюс-минус.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Мима, когато ходи при фирмите за оферти, предложиха ли ти да отидете на място и да видат за какво точно става въпрос?
    А някой от тях зададе ли ти подобни въпроси?:
    Колко шумен според теб може да е уреда и поради това къде трябва да се монтира?
    Колко бързо трябва да потича горещата вода на крана ?
    Какво количество гореща вода трябва да тече според теб?
    Какво означава за теб гореща вода, 40° или 60°C ?
    Каква температура според теб трябва има в жилищните помещения през зимата ?
    Каква стайна температура желала да се поддържа?
    Колко пари си готова да плащаш за комфорта на едно добре отоплено жилище ?
    И т.н. .... и т.н.....
    Въпросите са стотици, всеки клиент и всяка инсталация са индивидуални. Съвременната отоплителна инсталация, трябва да отговаря едновременно на много изисквания. Повечето от тях поставяш ти и твоето семейство.
    Фирмите в България все още не са се научили да уважават клиента (има и изключения). Те гледат да му вземат парите и край, не ги интерисува какво ще става после. При избора на фирма разпитвай познати и приятели. Доверявай се на доказани фирми с име и престиж. Не избирай най-ниската цена. Искай всичко каквото ще свършат да бъде написано в договор. Само така можеш да имаш претенции за несвършена или некачествена работа. Искай данъчни фактури за всичко (за да избегнеш цени с ДДС и без ДДС), така цените винаги ще са еднакви на различните фирми.
    Купи си качествен уред от доказан производител със собствен сервиз.
    Не се доверявай на "майсторските" приказки от сорта ... - аз съм сервиза, няма да имаш проблеми...

6. Тук е от
    Nov 2009

сега по друг въпрос-соларната инсталация,да предположим зимно време е загряла водата до определен градус(това ако има слънце).Например 35 градуса.Газовия котел я дозагрява през серпентина отопление(ако е настроен на 55) до към 50 градуса.Мисля-никакъв проблем да се свърже последователно изходяща топла битова от бойлера-входяща топла битова на газовия бойлер.Първо-би трябвало ако е достатъчна температурата котела да не включи,второ-отлаганията на котлен камък ще са по-малко,защото процеса на дозагряване е кратък,и трето-разхода на газ минимален.Кажете нещо по този въпрос.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от r.ruskov
    ror,извинявай,че се намесвам.Но се занимавам със соларни системи,а принципа е един и същ.Не мисля,че датчика трябва да се намира в котела,а не в бойлера.Данните няма да са реални.По принцип датчика се монтира в горната част на бойлера в пряко прикосновение до балона,даже не се препоръчва монтаж на изходяща топла вода,защото също данните няма да са верни.А можеш да увеличаваш проводника колкото искаш,само спазвай плюс-минус.
    Датчика трябва да се монтира в бойлера но не в горната му част, а на 1/3 от долу на горе. Защо? Когато започне консумация на топла вода котела трябва да започне отново подгряване преди водата в горната част да е станала студена.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2009

Датчика трябва да се монтира в бойлера но не в горната му част, а на 1/3 от долу на горе. Защо? Когато започне консумация на топла вода котела трябва да започне отново подгряване преди водата в горната част да е станала студена.
    Отново благодаря,инж.Нейчев.Но информацията я имам от производителя на бойлери Сън систем.При тях датчика се монтира в горната част на бойлера,там е гнездото.ако е сгрешил някой,не съм аз.

10. Тук е от
    Nov 2009

Инж.Нейчев,просто ти си прав-замислял съм се и аз,но когато ми е доставено така,така и го монтирам.на същия принцип е и соларната инсталация-датчика дава информация до диференциалния термостат,той сътветно отчита данните от температурата на панела,и ако разликата е по-голяма ,включва помпата.само че отчита температурата в горната част,където до последно ще е най-топла водата.прав си.

11. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от eng.Simeonov
    Та тук се сещам за още един въпрос - един специалист ми каза, че когато котелът се управлява по температурата на водата, т.е. работи без стаен термостат, няма значение за разхода на газ до колко градуса затопля водата котела. Т.е. имаме едно и също количество вода в цялата система, в единия случай я загряваме от 50* до 60*, а в другия от 60* до 70*. И в двата случая един и същи обем вода се загрява с 10*. Логично е разходът на газ да е приблизително еднакъв. Това така ли е?
    Приблизително да, но не е и еднакъв разход. Пламъка на котела е с константна температура, и увеличавайки разликата и с температурата на топлообменика , увеличаваме количеството топлина която ще се пренесе към топлообменника. Точно поради това, кондензните котли са с по-голям КПД. Този специалист определено Ви подвежда.

12. Тук е от
    Nov 2009

Извиниме Лазар, но няма нужда от кран и филтър. Та нали това е водата, която котела си върти през инсталацията - просто е излишно, само ще натовариш цената на инсталацията.
    Аз съветвам да не се монтира нищо!
    Бойлерите пристигат с вече следи от ръжда в начален стадий по входа и изхода на серпентината и на мантела-само от теста в завода производител.Представете си какво става по-нататък,като пуснете загряването на бойлера през мантела.Аз мисля,че трябва да има кранове и филтър.И съответно монтирам на соларните инсталации.Също предпазна мярка,като се има предвид малкия диаметър на тръбите на панела.В газовия котел мисля е същото.Съгласен съм с Лазар,но да не се правя на специалист.

13. Тук е от
    Nov 2009

Почти всички фирми идваха за оглед.''Голям апартамент,тих квартал,хубава баня'' и още куп глупости.Не продавам апартамента. ИСКАМ ДА ГО ГАЗИФИЦИРАМ....Само един имаше рулетка за да вземе размери.Двама искаха да го вкарам в стаята,а не на остЬклената тераса-нямало шум,изглеждал добре/котела/.Относно другите неща само за това,че23* е добра температура за стаята.Според тези ''експерти''точно за мен видите ли били : a/ Motan Optimus 9-24kw; b/Junkers Ceraclass 6-18kw; c/Vaillant Turbotec Plus 8.1-24kw; d/ Savio 24kw; e/ Radiant Elite 24kw ; f/Baxi Eco 3 compact ; g/Feroli 24kw ; h/ и така нататьк....Опитвам се да избегна евентуални проблеми, явно ги имам още сега.Вьпреки,че платих такса включване ,се питам дали все още искам газ??????????

14.  

15. Тук е от
    Nov 2009

Е, никой не отговори на последния ми пост! Хайде, очаквам включване!

16. Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mima.gaz
    Почти всички фирми идваха за оглед.''Голям апартамент,тих квартал,хубава баня'' и още куп глупости.Не продавам апартамента. ИСКАМ ДА ГО ГАЗИФИЦИРАМ....Само един имаше рулетка за да вземе размери.Двама искаха да го вкарам в стаята,а не на остЬклената тераса-нямало шум,изглеждал добре/котела/.Относно другите неща само за това,че23* е добра температура за стаята.Според тези ''експерти''точно за мен видите ли били : a/ Motan Optimus 9-24kw; b/Junkers Ceraclass 6-18kw; c/Vaillant Turbotec Plus 8.1-24kw; d/ Savio 24kw; e/ Radiant Elite 24kw ; f/Baxi Eco 3 compact ; g/Feroli 24kw ; h/ и така нататьк....Опитвам се да избегна евентуални проблеми, явно ги имам още сега.Вьпреки,че платих такса включване ,се питам дали все още искам газ??????????
    Тепърва ти предстоят проблеми,Мима,ако наистина улучиш Джакпота се хванеш с непрофесионалисти.При нас също тепърва това предстои-газифицирането на града върви с огромни темпове,влагат се наведнъж много средства.А,като гледам,има една единственна монтажна фирма(понеже малко се занимавам соларни ,и отоплителни системи на твърдо гориво.Ще се навъдят от кол и въже "майстори" и специалисти,зад които хората ще се хващат за главите.И понеже и аз като теб не искам да попадам в някаква шантава ситуаця,се зебих в този форум,и добре,защото има специалисти тук,и можем да получим не лоши съвети.

17. Тук е от
    Nov 2009

fbr, благодаря за отговора, но би ли разяснил този въпрос малко по-подробно? Защото не ми стана много ясно. В крайна сметка няма ли разходът на газ да е приблизително еднакъв в двата случая?

Поздрави!

18. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

то не мога да си включа датчика към бойлера където ми е кеф, има си фабрична муфа ~1/3 от горе

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 55 ПърваПърва ... 374546474849 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе