Страница 15 от 55 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2009

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Видях залепена контролна лента от измерването на сервизните техници и ще напиша показанията. Ако може да се ориентирате по тях - ще ви е ясно дали това чудо при мен работи нормално.

Helzoel EL 15,4%
    T-Luft 14.0 Grd. C
    T-Abs 50.9 Grd. C
    Taup 48 Grd. C
    O2 4.6%
    CO2 12.0%
    Verl 1.8%
    ETA 98.2%
    CO 5 ppm
    6ppm unv
    6mg / m3
    7mg / 3% O2
    6mg / Kwh
    Lambda 1,28
    Zug : 0.00hPa

Докато записвах данните - котела работеше, имаше пламък - оранжев

2.  

3. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от gog067
    Щом като е достигнал зададените 45 градуса защо не свали оборотите на 1400. провери на дисплея на колко е настроен котела -мин. и макс. обороти.
    Не ми е ясно как се настройват оборотите на вентилатора. Виждам опция за тях, но в момента какви са те. Също и за циркулационната помпа - мощността й се регулира от панела с бутоните, но как става настройката - пак не знам...

4. Member
    Тук е от
    Apr 2008

В описанието има една таблица с номерата на параметрите и заводските стойности. Р 17 е максимални обороти, за които ти писах да намалиш,а за минималните пише да не се променят. Но ти влез в менюто-символа "гаечен" ключ и виж на колко са ти ги оставили спецовете-разгледай описанието, там са дадени стъпките.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Liusien,по-горе кодовете малко съм ги объркал, ще ги напиша отново:

код 1. - вентилатора работи- т.е. продухване
    код 2. - опит за запалване на горелката
    код 3. - горене в р-м отопление
    код 4. - горене в р-м БГВ
    код 1. - вентилатора работи- т.е. продухване след изгасване
    код 6. - помпата работи- след изкл. на отоплението
    код 7. - помпата работи- след излк. на БГВ
    код 8. - р-м на изчакване, висока температура на водата,след като спадне температурата автоматично стартира.
    код 5. - време на блокиране (3-5 минути)
    код 9. - блокиране ( висока температура, липса на циркулация , ниво на водата), след отпадане на причината ,след 10 мин. котела опитва стартиране.

6. Тук е от
    Feb 2009

Аз май ще ви досадя, но съм свикнал да питам за това което не знам. Разбрах как става регулировката на котела с бутоните на дисплея. По идея на gog067 направих ограничение на оборотите на вентилатора - 2200. Също - циркулационната помпа я накарах да си вдигне оборотите /да има по-голямо налягане/ защото имам по-дълго трасе на тръбите за парно в кафето. Мисля си, че като се превърта по-бързо водата - няма да има време да се охлади бързо!!! Имам обаче въпрос - може ли да ми обясните какво означават следните кодове?
    - Р23 - включване на устройство за рекуперация на топлина ?
    - Р27 - точка на регулиране на отоплителния график : Температура на подаването /може да се регулира от 0 до 60!!! В момента показва 20/ ?
    - Р30 - Тип котел / Има два варианта - 0=MI ; 1=MCR ( Тази настройка е само за отопление) ?

Още веднъж се извинявам, че досаждам, но няма роден научен човек... Благодаря ви предварително!

7. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Liusien,
    От рувекс трябва да са ти дали две оригинални описания. в по-дебелото са дадени всички параметри. СЛЕД 17:30 , ще ти дам доп. информация.

Р23-връзка с устройство за добиване на толина( може би соларна с-ма или термопомпа) 0- няма връзка;1-има връзка
    Р27;Р28;Р29- са параметри които определят наклона на работната х-ка, но те имат отношение само когато котела се управлява по външен д-к за температура, т.е. по метеорологична обстановка.
    Р30- тип на котела , 0- ако е МI, т.е. ако имаш кръг за БГВ.

ПП
    Провери Р19-(мин.обороти) колко е при теб, при мен е 1300 об./мин

8.  

9. Тук е от
    Feb 2009

gog067, Р19 - 1300 оборота и при мен! Понеже не знаех какво означава думата "рекуперация" в Гугъл има инфо на руски език и доколкото разбирам - включва се система за обратно доизгаряне... Не знам прав ли съм, но го включих на положение "1" - има връзка.

ПП - Само не ми стана ясно на какво положение да сложа да работи котела - MI или MCR?

10. Тук е от
    Mar 2009

Здравейте, страхотен форум и страхотни участници ,
    просто съм възхитен...

Моля за малко помощ, предстои ми да купя котел и радиатори и се интересувам от вашето мнение.

Апартамента ми е сравнително топъл. 120 кв.м. с Пвц дограма (добре уплътнена) изолация под паркета и по външните стени.

Значи фирмата която ми прави газовата инсталация ми препоръчва котел Immergas 24Kw
    като в апартамента имам 5 стаи които ще отоплявам с радиатори и две бани - с лири
    общия брой глидери е около 90 + тези 2 лири едната голяма другата малка (по колко вата незнам)

първо да попитам този котел immergas добре ли е?

и второ тези 90 глидера ще вършат ли работа с този котел.
    и дали ще съм в голям разход с котел immergas

мерси предварително за мненията

11. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Liusien,
    Според мен Р23 трябва да е на "0", както е заводската настройка , за по-сигурно питай в Рувекс.
    Р30- ако котела ти има кръг за БГВ- т.е. е модел MI, при "0"- ще имаш битова топла вода ,а при "1"- няма да ти работи кръга за БГВ

12. Member
    Тук е от
    Apr 2008

chelente 1,
    Аз избирах котел почти година, прерових всички сайтове, за съжаление освен общи х-ки,друго не публикуват а се интересувах от устройството на котлите. На края се спрях на MCR-24 MI на де Дитрих ( или GMR 1024 на йортли)- кондензен с модулираща горелка 6-24 кВт, с неръждаем топлообменник- взех го за 2400 лв.!!, от месец е в експлоатация и съм доволен.
    Де Дитрих имат един модел "innovens" MC-25 който модулира от 4 -25 кВт .Топлообменника му е от силициево-алуминиева сплав и е с двойно по-голяма водовместимост. Не знам дали не е това върхът на котлите в момента, но сигурно и цената му е по-сериозна.

13. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте!Наскоро закупих дигитално дистанционно командване IMMERGAS за котел Еоло Стар23k/w,Не съм свикнал още с него,но след като го монтира техника от АМАКС промених настройките така:RIS L-максимална темперетура на подаващата вода от котела-50гр,ANTIG-5гр,AMBCR-0гр,AMBON-1.MODUL-1.K REG-3.5/DI MEN-5/AUTOA-1.За апартамент86кв/м са монтирани 77алуминиеви глидера тип-FARAL-0.500.Термоглавите в три от стаите са на3,в хола и коридора на1 и2,в банята има лира и е пусната по слабо,В режим комфорт-21гр,а в икономи4ен17,5гр и е настроен в автомати4ен режим на 4 нива за цялата седмица,Искам да ви питам добре ли е настройката и защо радиаторите понякога са топли до половината или само в горната 4аст,По добре ли е,навсякъде да са вклю4ени,а не във всяка стая термоглавите да са на разли4на степен,Плащах сметки през тези месеци около210лв,дали с GRD ще паднат и зависи ли от настройките,Апартамента е с ПВЦ и външна и вътрешна изолация,Подържам темп,около20-21гр

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Така, вече съм писал за котли на Имергаз, тъй като моя е такъв - Еолостар 23. И аз имам СРД дистанционно. Има някои настройки, които не може да се направят от дистанционното, а се правят от управлението на котела чрез влизане в сервизното му меню. Лошото е, че след като се сложи дистанционното, локалното управление на котела вече не е активно. Аз за това си добавих едно ключе, което дава на късо, за да мога да спирам дистанционното и да връщам управлението на котела. В сервизното меню се влиза чрез едновременно натискане на "ресет" и "изключване, лято, зима". Прочетете си дебелата книжка. За кои настройки става дума.
    Р5 - минимална мощност. Много важен параметър. Фабрично е на 45%. Аз я сложих на 3%, за да може, котела да модулира до възможно най-ниската си мощност, тъй като системата ми в повечето време по мощност е близка до минималната.
    Р6 - максимална мощност. 23кВт никога няма да достигна. Тук се слагат максималната мощност на системата ви от радиатори. Аз сложих 65%.
    Р7 (не съм сигурен) - време между две включвания на котела. Фабрично е на 3мин., но реално са малко по-малко. За да не се включва котела твърде често и да гасне почти веднага ако не може да го натоварите при липса на дистанционно. Аз го сложих на максимума - 10мин.
    Р8 (не съм сигурен) - време, за което котелът прави стръмно запалване до достигане на макс мощност. Фабрично е 10мин. Аз сложих 2мин.
    От СРД-то вече съм сложил макс температура на водата 60гр. Програмите съм ги настроил пон-петък и съб-неделя. Моите режими са особени, защото баща ми е пенсионер и трябва да му топля пристройката, защото по цял ден е там. Дъщерята е втора смяна сега, с жената се редуваме първа, втора смяна и не мога да давам ниска температура през по-голямата част от деня. Ръчният режим ми е трети избор като температура. При мен под 22гр. ако сложа и котела не включва с часове, защото имам изолация на многото си външни стени. Радиаторите изстиват много, но тъй като съм в къща , подът от мазите става много студен, защото там няма изолация. Дистанционното е на височина 1.5м и си става доста не комфортно. А от стария котел на твърдо гориво свикнах да спя по фланелка, само с едно памучно одеяло. В момента съм комфорт -23гр. икономичен - 21,5 или 21,9. Ръчното или 20 или 21.
    Кондензен котел не става за всички случаи. Така трябва да сте сметнали мощността на радиаторите, че да може да работите в нискотемпературен режим на водата. 45, макс. 50гр. Иначе предимството им е, че имат ниска минимална мощност. Иммергаз моделите са доста по-евтини и за мен имат добро съотношение цена-качество. ДеДитрих и Вайлънт се водят върха на сладоледа, но си имат съответната цена.
    За разликата в температурата на радиаторите отгоре и отдолу. Нормално е да има към 10гр. между входящата и изходящата вода. При по-ниска температура на входящата, при наличие на термоглави и алуминиеви радиатори изходящата пада доста и радиатора е студен. Има мнения на специалисти, че за локално парно са по-подходящи панелни радиатори и не е необходимо наличието на термоглави. Регулирането да се осъществява главно чрез крановете на изходящата вода.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Това последното не звучи много сериозно.Трябва ли при всяка промяна на ок.температура ( съответно на топлозагубите) да обикалям из стаите и да връткам кранчетата.А с колко и как,като се знае,че системата има голяма топлинна инертност и промяната става бавно. И защо да са по-подходящи панелните без термоглави?

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

При доста от случаите, които тук коментирахме, мощността на радиаторите е на ръба на минималната мощност на котела или по-малко. Термоглавите като притворят някой радиатор и системата олеква още повече от към мощност. Котелът почва да се включва и изключва постоянно, режим цък-цък както го нарече Лазар. Този режим на работа е неикономичен. Настройката с връщащите кранчета се прави еднократно. Иначе за комфорта би трябвало да се грижи термостатът на управлението. Поне това, което четох по форумите при проблемни случаи, почти навсякъде споменаваха, че термоглавите трябва да се отворят до края или да не се слагат. За панелните радиатори се изказаха други хора, които имали подобни наблюдения и в Европа.

18. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Така е - при малки апартаменти, с малка мощност на радиаторите е по-добре да не се изключват радиатори, защото това води само до по-ниска температура в жилището, а не до по-нисък разход на газ. За радиаторите - аз също съм фен на панелните, защото са малко по-мощни от алуминиевите при едни и същи размери, не от стъпват на външен вид имат 5 или 10 години гаранция и са двойно по-евтини. Смятам, че спестяването на едни 700-800лв на жилище от радиатори не е без значение. А пък всеки си избира според неговия вкус и джоб.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 55 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе