Страница 56 от 64 ПърваПърва ... 6465455565758 ... ПоследноПоследно
Резултати от 826 до 840 от общо 958
Like Tree2Одобрявам

Газов котел - мнения и препоръки 2010г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    224
    #826

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

    Цитат Първоначално публикувано от deian_g
    Не знам за това защо не е добре алуминиеви радиатори и кондензен котел, помня че наколко фирми ми казаха, че не е. Най-твърди бяха от газконфорт представителите на ваиланд "Ако няма да сменяш радиаторите забравяме за кондензен котел".
    Нека тогава спецовете от газкомфорт да обяснят защо повечето кондензни котли се правят с алуминиеви топлообменници(De Dietrich,Oertly,Junkers, Теси и др.фирми предлагат такъв тип котли, но моделите им с неръжд.топлообменник са по-евтини затова са по-разпространени в Бг.-вижте приложената док. в саитовете им)

    sttefan,
    Можеш ли да ми кажеш колко струва стаен термостат Easymatic с вн.датчик и интерфейсна платка за MCR 24Mi, от две години карам с оn/off и мисля че е крайно време да мина на модулиращ.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    224
    #827

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

    Не публикувай две мнения едно след друго!
    Ако искаш да допълниш нещо - редактирай първото мнение.
    Крис

  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    92
    #828

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

    Добър вечер и добре дошъл на новия съфорумец terraristic !
    Не се стърпях и ще дам мнението си на потребител . С тези 2 - 3 радиатора които си решил да сложиш , няма нужда от термоглави . Дори и да бяха повече , регулировката на мощността можеш да направиш и от кранчетата на всеки един радиатор . По принцип , топлата вода за БГВ потичо от чешмата за 5 - 10 секунди . Както виждам на твоята схема котела ще бъде на 5 - 6 метра от чешмите и затова смятам , че дори и с вграден бойлер , топлата вода няма да идва по - бързо . Ако имаш възможност сложи котела в антрето така ще решиш проблема с топлата вода и все пак котела се връзва към студена вода , а тя там е най - близо .
    Не си дал размерите на радиаторите или поне аз не ги виждам , ако е така се извинявам angel . Ако имаш време прочети всички страници , ще намериш още отговори , със сигурност .
    Много е добре , че си се ориентирал към кондензен котел щом като имаш добра изолация . Гледай за минималната мощност , а за БГВ не ти е нужна някаква " супер " мощност .
    Това е моето скромно мнение , нека специалистите да ме поправят , ако има нещо грешно

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    130
    #829

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

    Привет на всички!

    Преди една-две страници бях задал въпрос към Лазар и инж.Нейчев, но може да са го пропуснали. Та да попитам пак:

    Какво е влиянието на този параметър (време за достигане на максимална мощност) върху работата на котела? И каква стойност би трябвало да се зададе - по-малка или по-голяма?

    Предварително благодаря за отговорите!

  6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    130
    #830

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

    Цитат Първоначално публикувано от rummenn
    Здравей, инж. Симеонов,
    моят дистанционен интерфейс е на Имергаз, а не AMICO. В книжката му беше описано подробно как се влиза в менюто..натискаш Prog и OK за няколко секунди... при теб най-вероятно е по друг начин, но ако не е написано в упътването по добре не пропеняй параметри. Аз единствено ограничих максималната температрура на водата за отопление до 75 градуса (беше настроено на 85). Имай предвид. че при модулиращ термостат (т.е. модулиращ по стайната температура), не настройваш температурата на водата..котела я променя сам, според различни фактори, до достигане на зададената стайна температура, т.е един път в стаята може да стане 20 градуса, при температура на водата 65, а на другия ден да достигне 20 гр. при темп. 75 на водата.
    Не приемай всичко което пиша за вярно, защото не съм специалист... това е което забелязъх за два-три дни работа на системата.
    rummenn, благодаря за разяснението. Аз лично не съм чувал за някакви различни термостати на Имергаз, но може и да има. До колкото знам те ползват такива на AMICO (това не е фирма, а абревиатура, но не ми се търси как се дешифрира). Може и да греша, не съм напълно сигурен

  7. Member
    Тук е от
    Oct 2009
    Мнения
    302
    #831

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

    Какви са въпросите ви за регулаторите на Vaillant?
    Регулаторът на Vaillant, който може да управлява всяка соларна система е calorMATIC 430 (VRC 430) и VR 68 (допълнение към VRC 430 за управление на соларна инсталация за БГВ)
    Относно цените и предлаганите модели вижте тук: http://www.gaskomfort.com/Resources/..._list_2010.pdf

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Oct 2010
    Мнения
    4
    #832

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

    Благодаря за отговора, zhivko83.

    Цитат Първоначално публикувано от zhivko83
    Ако имаш възможност сложи котела в антрето така ще решиш проблема с топлата вода и все пак котела се връзва към студена вода , а тя там е най - близо .
    Търбите за радиаторите и водата вече са прекарани и не искам да къртя. Освен това в антрето няма външна стена и не виждам как да изкарам комина. Явно ще се примиря с това, че топлата вода ще позакъснява малко и най-вероятно ще взема котела без бойлер. Разликата в парите ще инвестирам в по-големи радиатори.

    Цитат Първоначално публикувано от zhivko83
    Не си дал размерите на радиаторите или поне аз не ги виждам , ако е така се извинявам angel .
    Радиатори все още няма Само търбите са прекарани. Отначало се разочаровах, че ми продават апартамент без монтирани радиатори и газов котел, но сега съм доволен защото сам ще направя избора.

    Надявам се да чуя мнения и на други хора.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    41
    #833

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

    Един въпрос към Лазар. Горе долу се бях ориентирал към избора на котел, но сега пък от Рувекс ми предлагат котел с мощност 45 kW De Dietrich с модулация от мин. 8, макс. 42 kW. Консултанта ми е познат и дори познава изградената вече инсталация. Всъщност Рувекс са я изградили преди време.
    Убедително и изглеждащо професионално е обяснението му, че този котел няма да харчи повече от примерно котел с мощност 35 или 25 kW именно поради големия диапазон на модулация. Добре е обаче да има запас от мощност. Аз бях написал някои данни за инсталацията и ще ги повторя за да не се ровим назад.
    Къща с добре направена топло и хидро изолация. Отопляеми етажи 4, от които два непрекъснато.
    Обща нетна отопляема квадратура 220 кв. м. или около 550 куб. м., от които около 120 кв. м. или 312 куб. м. непрекъснато.
    Общ брой на глидерите към настоящия момент 258, от които непрекъснато натоварени около 170.
    Ще има и захранване на обемен бойлер 250 л марка Дражице с две серпентини с мощност 24 kW всяка.

    Избора наистина няма да е лесен, но аз се бях насочил към кондензен котел с мощност 35 kW на марките WOLF или De Dietrich. Сега остава отново да ме ориентирате при избора.
    Благодаря за отделеното време.

  11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #834

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

    Както казах - не познавам добре котлите на тази марка. Дразни ме това, че упорито се опитват да ги водят немски, не знам защо. Веднъж попитах - казаха ми, че се произвеждат близо до немската граница . Е, да де, ама не в Германия, ами във Франция. Не знам какво лошо има в това, ако са произведени във Франция. Както и да е, аз не виждам смисъл от монтаж на 45кВт котел за отопление на 200кв.м. площс много добра изолация, от които реално се ползват 120 квадрата. Ще ми е интересно да науча резултата от тази (за мен) авантюра

  12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    41
    #835

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

    Със сигурност няма да остана безучастен и ще държа в течение както теб, така и останалите, които се интересуват. Все пак едва ли ще сложа 45 kW, аз може и да не съм специалист, но съм потребител. Ще сложа 35 kW. Тя мойта е много интересна, защото и изградената система не е чак толкова проста.
    Фирмата или проектантите сега умуват върху въпроса как да подкарат газов котел като запазат съществуващата инсталация с твърдо гориво, която се състои от четири кръга (незнам дали точно се изразявам), но имам четири помпи; една за топлообменник, втора за бойлер, трета за отопление на трите етажа и четвърта за отопление на тавански или четвърти етаж. Помпите за отоплението и топлообменника се регулират от външни термодатчици на тръбите на топлата вода, а помпата за бойлера от диференциален терморегулатор (вкл. на 50 гр. и изкл. на 70 гр.). Предварителните разговори бяха лесни, но после се оказа не толкова просто. За съжаление аз само слушам и правя някакви изводи или предположения, но това няма да ми е достатъчно да схвана схемата. Упоменават се помпа на газовото котле в синхрон с другите помпи, говорят за поставяне на елктроклапани, хидравличен изравнител, трипътен вентил и други подобни. Когато съм наясно ще ви информирам, но ако имате някаква идея макар да е трудно така от дистанция ще ви помоля да я споделите.
    Явно няма да е лесно.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    130
    #836

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

    Привет на всички!

    Инж.Нейчев, Лазар!
    Стигам до извода, че съзнателно игнорирате въпроса ми, защото вече 2 пъти го задавам и нито дума. (това е шега, разбира се)

    Та за трети път да попитам:
    Какво е влиянието на този параметър (време за достигане на максимална мощност) върху работата на котела? И каква стойност би трябвало да се зададе - по-малка или по-голяма?

    Предварително благодаря за отговорите!

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Oct 2009
    Мнения
    302
    #837

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

    Цитат Първоначално публикувано от eng.Simeonov
    Привет на всички!

    Инж.Нейчев, Лазар!
    Стигам до извода, че съзнателно игнорирате въпроса ми, защото вече 2 пъти го задавам и нито дума. (това е шега, разбира се)

    Та за трети път да попитам:
    Какво е влиянието на този параметър (време за достигане на максимална мощност) върху работата на котела? И каква стойност би трябвало да се зададе - по-малка или по-голяма?

    Предварително благодаря за отговорите!
    Каква е идеята? : времето за достигане на максимална мощност, трябва да бъде зависимост от мощността на уреда и времето за повишаване на температурата за единица време.
    Свеждането до минимум на изразходваната енергия за отопление на сграда се получава, когато времето за промяна между първоначалната и желаната температура в сградата е минимално (методът за максимално бързо действие).
    Идеята е бързо загряване но отоплителната инсталация и оставянето на радиаторите максимално време топли.

  16. Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    224
    #838

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

    Здравейте,
    В Бриколаж продават изолационна подложка (3 мм стиропор с алуминиево фолио) за радиатори със следните суперлативи:
    - намалява разходите за отопление
    - предотвратява загуби на топлина балгодарение на отражателната способност на алуминия

    Направих си труда да положа зад няколко радиатора от тази подложка, но все още не намирам някаква разлика. Някой има ли мнение по въпроса?

  17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #839

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

    emch, все по-интересно ми става. Ще чакам да видя какво ще измислят.

  18. Member
    Тук е от
    Oct 2009
    Мнения
    302
    #840

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

    Цитат Първоначално публикувано от emch
    Със сигурност няма да остана безучастен и ще държа в течение както теб, така и останалите, които се интересуват. Все пак едва ли ще сложа 45 kW, аз може и да не съм специалист, но съм потребител. Ще сложа 35 kW. Тя мойта е много интересна, защото и изградената система не е чак толкова проста.
    Фирмата или проектантите сега умуват върху въпроса как да подкарат газов котел като запазат съществуващата инсталация с твърдо гориво, която се състои от четири кръга (незнам дали точно се изразявам), но имам четири помпи; една за топлообменник, втора за бойлер, трета за отопление на трите етажа и четвърта за отопление на тавански или четвърти етаж. Помпите за отоплението и топлообменника се регулират от външни термодатчици на тръбите на топлата вода, а помпата за бойлера от диференциален терморегулатор (вкл. на 50 гр. и изкл. на 70 гр.). Предварителните разговори бяха лесни, но после се оказа не толкова просто. За съжаление аз само слушам и правя някакви изводи или предположения, но това няма да ми е достатъчно да схвана схемата. Упоменават се помпа на газовото котле в синхрон с другите помпи, говорят за поставяне на елктроклапани, хидравличен изравнител, трипътен вентил и други подобни. Когато съм наясно ще ви информирам, но ако имате някаква идея макар да е трудно така от дистанция ще ви помоля да я споделите.
    Явно няма да е лесно.
    Газовите уреди на Vaillant имат опция да управляват от електрониката си външна помпа за отопление и външна помпа за загряване на бойлер. Но при толкова много помпи при теб, със сигурност ти е необходим хидравличен съединител и колектор, на който да са наредени всичките тези помпи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 56 от 64 ПърваПърва ... 6465455565758 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 07:39
  2. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 07:36
  3. Газов котел - мнения и препоръки 2009г
    От Saint във форум Отопление
    Отговори: 821
    Последно: 29-12-09, 23:43
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 00:34
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2005-2007г
    От lsabg във форум Отопление
    Отговори: 151
    Последно: 16-12-07, 18:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе