Първоначално публикувано от
gogo1966 Ето малко статистика - за декември - 238 куб.м или 169 лв. при поддържане на стайния термостат от 6.00 до 22.00 - 22*, а после - 19*.
От два дена, когато усетихме ледената зима засякох консумацията и резултата е следния - на 22.01 в 18.30 при темп. минус 6* и след това пак в 18.30 на 23.01 при темп. минус 8* бях използвал 16,5 куб.м. или 12,48 лв. През целия ден темп. навън не падна под минус 5.
На някои може да се вижда много, но за мен при тези условия навън и постоянна темп. навсякъде в апартамента +къпане на дъщерята (продължава около 45 мин, преди не беше толкова - сега се разглези)+доста ръчно пране на жена ми. Но дори и без това мисля че е нормално и си заслужава парите този комфорт и удобство.
Само за пример - преди с камината на дърва пак отоплявах целия апартамент, обаче:
1. Температурата не беше постоянна навсякъде и се променяше много - когато камината гори е много топло, през нощта пада до 6-7* при 24-25*
2. Отоплителен сезон ми струваше около 600-650 лв. (дърва+въглища) - сега за ноември+декември съм платил 306 лв. газ като тока ми падна на 25-28 лв. при 45-50 преди това. За януари ще е около 220 лв. така че повече от половината зима съм изкарал с 526 лв. с това не искам да доказвам колко по евтина е газта пред дървата, защото не е по-евтина, но комфортно отопление и топла вода за около 20% повече пари и без грам хамалогия си заслужава определено - поне за мен е така.