Г-н JKanchev, явно не съм се изразил правилно.Минималната възможна работна температура за котела и минималната мощност са две различни неща ( естесвено свързани но не толково пряко).Нищо допълнително не се прави, има налична система от радиатори и котел включен в тази система.Всъщтност това е и целта на занятието, да се тества изградената вече система и на практика да се види изчисленията верни ли са или не.Нищо не се пипа по нея.Само се минава на управление "по вода" и примерно при 55 градуса котела не изключва, намалявам от врътката на котела температурата на 54 и чакам да речем 40 минути, понеже продължава да не изключва намалям пак от врътката на 53 градуса и чакам .Да речем че при 53 градуса котела изключи , важно е да се знае и стайната температура. Това е цялата работа .Пак връщам на 54 градуса и пак чакам. Би трябвало котела да не изключи.Целта е елементарна но много важна. Посмъртно на котела не бива да му се задава температура на изхода по-ниска от установените 54 градуса .при мен излезе 47 градуса и аз зададох 54 и включих програматора да управлява котела.( разбира се позволих си 24 часови проби преди да включа програматора)Въпросните градуси би трябвало първо да ги видите на белия лист хартия когато цялата инсталация е още в проект и всичко е само изчисления.Извинявайте ако с нещо съм Ви притеснил.