Първоначално публикувано от
felipe Моя синковец го засичам тези дни на денонощен разход, прави точно 8 куб.м. за 24 часа,ама точно,това от понеделник насам.
Имам четири стаи,като и в четирите термоглавите са на 3(около 20 градуса),като в две от тях,най-големите,вечер от 5 до 10 са на 4(около 23 градуса)+ лира ,която си работи денонощно,температурата на водата ми е 48 градуса.
Положението не е добре,за този сравнително топъл месец-ноември е все пак,сметката ми ще е над 300 лв.( 30Х8+10 къпането+20% ДДС+такси),според мен дори и модулиращ терморегулатор не би променил съществено положението.
За декември и януари сметките не ми се мисли,предполагам трябва да си пия успокоителните преди да видя СМС-а със сметката
.
Извод-инвестицията(в моя случай 8500 лв.+около 300 евентуални за модулиращ термостат) не си заслужава дори и при сегашните цени на газта,18 -те процента отгоре от януари,които ги говорят са направо лудост, изобщо поведението на газоснабдителното дружество е странно,според мен стремежа е отоплението на газ от сравнително масово да стане строго елитарно т.е. за хора склонни да дадат маса пари за едно бъдещо отопление в което няма да има никаква сигурност и извиването на ръце ще е ежедневие.
Пиша това главно заради Magnolia,понеже виждам,че се интересува-направи си много,ама много хубаво сметката.