Страница 96 от 97 ПърваПърва ... 468694959697 ПоследноПоследно
Резултати от 1,426 до 1,440 от общо 1442
Like Tree339Одобрявам

Избор газов котел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Отговор: Избор газов котел

С котела от подписа ми отоплявам двустаен апартамент с лека изолация, макар и по-стар модел е с нисък минимум, мисля 3 КВ.
    В твоя случай с бутилки няма да стане, мисли за цистерна. Котелът и цистерната и цялата газова инсталация са надзорно съоръжение и няма как да си го монтираш сам, тъй като надзора ще поиска сертификати на монтажниците, за да разреши въвеждане в експлоатация. Предполагам, че и Лазар ще се включи с компетентни съвети.

Термопомпа е по-добър вариант за теб, макар и по-скъп, стига да няма проблеми с електричеството. С конвекторни радиатори може да разчиташ и на охлаждане, вместо климатици.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Знам, че трябваше да съм с подово, но по ред причини отпадна прекрасен проект за масивна къща и сега са три контейнера от онези със сандвич панелите, обединени в 100 квадрата РЗП. Всекидневната е между тях със собствена конструкция. Нямаше как на нещо, което и акт 16 няма да получи в близко бъдеще да набухам и десет бона за подово. Да не говорим, че от две фирми си дочаках офертите, ама друг път. Не искат да ми вземат парите, а вече и няма, та да са живи и здрави. Сега ще си пускам сам и пакетите за бъдещите климатици. Чакай някой да ти свърши работа, хеле пък в София!
    Заради проблемите с тока по селата с въздушни линии, газовият котел е неминуем, независимо какво друго има. Сега отивам командировка, не мога да се пусна да видя при вятър и замръзващ в движение дъжд какво е станало.
    Какво им е на радиаторите? По принцип, или това, че са високи? Конвектори и не харесвам и няма как да стане по същата причина, поради която ще съм с високи и тесни радиатори...
    А за климатиците, това, което имам в момента и трябва да се премести е един вехт Дайсейкай 6, който е супер за всекидневната, голямата спалня е ясна, притесняват ме малките по 9 квадрата, не съм гледал още какъв минимум има на пазара, като да не работи на он/оф...

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

С тези две малки спални не се ядосвай за подовото...

5. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от bigchicken Виж публикацията
    Знам, че трябваше да съм с подово, но по ред причини отпадна прекрасен проект за масивна къща и сега са три контейнера от онези със сандвич панелите, обединени в 100 квадрата РЗП. Всекидневната е между тях със собствена конструкция. Нямаше как на нещо, което и акт 16 няма да получи в близко бъдеще да набухам и десет бона за подово. Да не говорим, че от две фирми си дочаках офертите, ама друг път. Не искат да ми вземат парите, а вече и няма, та да са живи и здрави. Сега ще си пускам сам и пакетите за бъдещите климатици. Чакай някой да ти свърши работа, хеле пък в София!
    Заради проблемите с тока по селата с въздушни линии, газовият котел е неминуем, независимо какво друго има. Сега отивам командировка, не мога да се пусна да видя при вятър и замръзващ в движение дъжд какво е станало.
    Какво им е на радиаторите? По принцип, или това, че са високи? Конвектори и не харесвам и няма как да стане по същата причина, поради която ще съм с високи и тесни радиатори...
    А за климатиците, това, което имам в момента и трябва да се премести е един вехт Дайсейкай 6, който е супер за всекидневната, голямата спалня е ясна, притесняват ме малките по 9 квадрата, не съм гледал още какъв минимум има на пазара, като да не работи на он/оф...
    Радиаторите са само за отопление, конвекторите - за отопление и охлаждане. Но щом има проблем с токовете отпада, както и вариантите само с климатици. Bosch Condens 2300i W е моят котел на природен газ и си модулира прекрасно, дори и без стаен термостат седмичен програматор и свързани с него термоглави, каквито ти можеш да добавиш, ако бюджетът ти го позволява. Но пак казвам, с бутилки няма да ти хареса. Цистерна на пропан бутан е варианта.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Чисто финансово цистерна не мога сега. Чисто законово при обект с неясен статут също не знам, ще говоря като му дойде времето. А дали ще има смисъл не знам, ако остане с основна функция топла вода и отопление само като се наложи. Ясно е, че освен спиране на тока ще е добре и по-ефективно да се помага на климатиците при екстремни условия, но това ще е. На битов ток съм, планират се и солари за в бъдеще...

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от comset123 Виж публикацията
    И такива зависимости ли има подовото? Сега ми стана интересно, ама не е за темата

7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Газовият котел също има нужда от ток, за да работи, така че не си прави илюзии, че ще стоиш на топло при лиспа на ток с газ.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Газовият котел също има нужда от ток, за да работи, така че не си прави илюзии, че ще стоиш на топло при лиспа на ток с газ.
    Това го написах вече, и сега прашасват едни 3 киловатчаса литий, дето ги ползвам само за къмпигуване. А идеята е да имам 20, 30... колкото повече... Колко пък му е помпичката на котела! Почти две денонощия ще работи на наличното

10. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Питащия е написал, че предвижда соларна инсталация

11. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Ама разбира се, соларната инсталация е най-сигурното нещо, което може да ти обезпечи нуждите от електричество през зимата.
    По-скоро трябва да се предвиди един бензинов генератор, ако се живее в райно с потенциални проблеми с електрозахранването, особено в днешно време.
    Един газов котел може да дръпне между 2 и 3кВ за 24ч..
    podredko и ccankov73 харесват това.

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от comset123 Виж публикацията
    И на мен ми стана интересен смисъла на това изречение и реших да попитам какъв е проблема малка спалня да се топли с подово?

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Имах предвид, че заради прозореца най-вероятно ще трябва там да се сгъсти стъпката. Отделно ако има гардероб или леглото лежи съвсем върху подът, може да не му стигне мощност да се отопли помещението.

14.  

15. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

От личен опит - няма такава възможност
    HRS9 одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    От личен опит - няма такава възможност
    Няма възможност за работа с бутилки, за пускане, като да си има гаранция? Или за друго пишеш, че се наредих няколко коментара...?
    Няма пред кого и за какво да показвам документи за котела, докато не опрем до цистерна, интересува ме може ли да се настрои правилно и да има гаранция. Ако никой оторизиран няма да иска да го направи има ли инсталационни менюта до които няма да имам достъп? Или някой би го настроил, но без да се изпълнят условията за гаранция. Загубих се малко в тези неща... На кратко има ли вариант да отида, да си купя котел и да си го пусна, ако ще и без гаранция? Водни и газови връзки не са ми проблем.
    Иначе за радиаторите разбрах, максимално, колкото събера. Като са на отделни кръгове гоня ли точна пропорционалност по помещения, или всеки си работи за себе си с термостатна глава, или задвижки направо на колектора, а котела се намества както трябва?

17. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от bigchicken Виж публикацията
    ...Като са на отделни кръгове гоня ли точна пропорционалност по помещения, или всеки си работи за себе си с термостатна глава, или задвижки направо на колектора, а котела се намества както трябва?
    Няма отделни кръгове при отопление с радиатори. Не ти трябват задвижки и колектор, те са са за подово отопление. Стаен термостат в комплект с термоглави само ако искаш различна температура в отделните помещения, както и седмична настройка по дни и часове каква температура да поддържа в тях с цел икономия на газ. Колкото повече (по-големи) радиатори, толкова по-добре ще работи котела.

Репликата на Лазар - "няма такава възможност" касае казуса ти "има ли вариант да отида, да си купя котел и да си го пусна, ако ще и без гаранция", така мисля...

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

Цитат Първоначално публикувано от podredko Виж публикацията
    Няма отделни кръгове при отопление с радиатори. Не ти трябват задвижки и колектор, те са са за подово отопление.

Репликата на Лазар - "няма такава възможност" касае казуса ти "има ли вариант да отида, да си купя котел и да си го пусна, ако ще и без гаранция", така мисля...
    Е двойка тръби от техническото до всеки радиатор не се ли води отделни кръгове?

И така де, затова питам как става пускнето на котела. Аз нямам против да го направи оторизиран монтажник, чуденката е, ако не е регламентирано да работи с бутилки, въпреки, че не виждам какво го бърка котела откъде му идва горивото. Освен голо запъване "Така не може!", което чух вече един път. Защо не може не обясниха, а това, че докато съм само на котел ще въртя десетина бутилки на месец сякаш си е моя работа. По груби сметки са дори макс осем. След това само за бойлера и от време не време при нужда отопление

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на газов котел.
    От gogo.s във форум Отопление
    Отговори: 174
    Последно: 30-06-19, 09:58
  2. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  3. Избор на газов котел.
    От amalexiev във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 08-11-12, 21:51
  4. Отговори: 27
    Последно: 01-11-12, 22:39
  5. Избор на газов котел
    От dampio във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 21-10-12, 22:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе