За радио модул и СТ200 ще ти трябват още около 1000 лв, затова гледай дали са включени в офертата.
СТ200 е 630лв, с радиомодула за безжична връзка излиза 800лв, ако се купи в пакет с котела. И какво от това? От една страна имаме пакет Сondens 2300 + Ст200, от другата котел Витоденс 100 без регулатор, по какво да ги сравняваме? Единствено по цена са сравними, по нищо друго. Но по-важното е, че за Висман няма такъв регулатор (на никаква цена), който да го доближи поне малко до възможностите на пакета Сondens 2300 + СТ200. Но мисля да спра дотук с величаене или злословене, за всеки влак си има пътници
Ако съм с този програматор как ще става управлението на различните стаи?
В офертата за Висман бяха сложили 4 отделни стайни регулатора.
Аз също клоня към Бош, между другото. Доволен съм от сегашния котел.
В цената влиза и надника за работника.
Турските работници взимат по-нисък надник от немските.
https://*********/gazovi-kotli/gazov...4-30-C-23.html
Отделно с този на Висман интернет управлението е вградено, тъй че няма нужда от допълнителни устройства.
https://*********/gazovi-kotli/gazov...rice&order=ASC
Ще вършат, ако вече не ти е изградено подовото и по време на изграждането вградиш по една от ТЕЗИ кутии в стената. В такъв случай с едно приложение управляваш и котела, и подовото, което е много удобно. А ако вече е късно за тази възможност, спокойно можеш да си сложиш каквито пожелаеш стайни термостати + задвижки, достатъчно е само на спалните, останалото го върши СТ200
Този пост е редактиран от Lazar; 03-08-23 в 20:06.
Този пост е редактиран от lazarus18; 03-08-23 в 23:17.
Висман ползват open therm от създателите му honeywell.
Не мисля, че трябва да обяснявам каква е тази връзка и нейните предимства.
Казвам само, че този бопйлер е по-скъп, защото интернет управлението е вградено.
Ето тук има сравнени два бойлера на двете фирми.
https://www.youtube.com/watch?v=h_PB...annel=Heatable
Киров, нещо си се объркАл, нямам нужда от ревю и то на английски, за да се запознавам с двете марки, тъй като от 15 години редовно ходя на обучения, монтирам и сервизирам техни котли, термопомпи и всякакви съоръжения като оторизиран сервиз. Много добре познавам предимства и недостатъци на всеки модел и мога да ти говоря до утре, но нито имам времето, нито пък ще ме разбереш като гледам. А Open Therm технологията е толкова куца и изостанала, че подминавам тази тема с усмивка. Vitodens 100 не е толкова скъп заради интернет свързаността си, защото и преди това пак си беше така, просто неадекватна търговска политика. Но ти пак не ми отговори дали знаеш какво получаваш от тази интернет свързаност, защото не разбираш въпроса ми, не разбираш какво те питам. Затова ще отговоря аз - имаш възможност да покажеш на всички в кръчмата колко е температурата на водата в котела, да я повишиш, намалиш и да изключиш и включиш котела и да се надяваш да чуеш едно АУУУ! Контролирането на комфорта у дома става както през миналия век. Ако искаш нещо да сравняваме по характеристики, няма какво да ми предлагаш Vitodens 100. трябва да минем на сериите Vitodens 200 и Vitodens 300, ама там цените са по 2 и по 3. Лично аз на два пъти се разминах с монтаж на Vitodens 200 - много рано им дойде здравия разум на клиентите
Инсталаторите, които познавама предпочитат и те да монтират бош вместо висман, но основно заради недолюбването на вносителите и процените, а не заради това, че бошовете са по-добри. Последна грижа им е кое е по-добро.