Страница 23 от 32 ПърваПърва ... 132122232425 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 479
Like Tree16Одобрявам

Защо се прави профилактика на климатиците?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Защо се прави профилактика на климатиците?

И за да не ме мислите за някакъв страшен опортюнист смятам че Клиентът трябва да бъде надлежно уведомен за условията по продажбата и обслужването на закупувания уред. Като едно от нещата е дали има или няма така оспорваната профилактика или преглед на 5, 15000хил км (за автомобилите) и т.н. И след това двете страни е редно да спазват така поетите ангажименти. В тази връзка е далеч по-полезно да има закон регулиращ тези задължения. И по този начин няма да има монтажници с "Прими" и 100 левов монтаж и изчезващи всеки септември, за да не ги търсят Клиентите.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Касап,въпроса при купуване от Турция или Гърция ( Румъния,Сърбия и т.н.) не е ДАЛИ имаш гаранция,а как ще я ползваш в случай на рекламация...Едва ли търговеца там ще ти поеме ремонта тук по простата причина,че няма кой да му го свърши....

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Защо се прави профилактика на климатици

Иванко, не ми носи и ти вода от 9 планини. На мен може и да ми е трудно да ползвам гаранцията, но не и на Biro, deian и мнозина други. Я да те питам, ти би ли отказал обект в Цариброд?

5. Member
    Тук е от
    Jul 2008

да, определено, отказвам и в Бургас, Варна и всичко, което на повече от 40 км. от офиса. Защото не мога да гарантирам на Клиента качествен Post service. Всеки трезво мислещ ще се съгласи, че пред дилемата да монтира 2 климатика в града откъдето е, или да бие 100 км. напред назад за някоя глупост - ясно е какво ще се предпочете. Да ама Клиентът не е виновен, че живее далеч от нас виновни сме ние, че сме съгласили да монтираме на голямо разстояние.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Касап,въпроса при купуване от Турция или Гърция ( Румъния,Сърбия и т.н.) не е ДАЛИ имаш гаранция,а как ще я ползваш в случай на рекламация...Едва ли търговеца там ще ти поеме ремонта тук по простата причина,че няма кой да му го свърши....
    То пък една гаранция/рекламация(В България) спрямо българските фирми, ако не ги натиснеш с комисия за защита на потребителите/закана за съдебно дело си плащаш сам транспорта в някои случай, та дори и поправката при дефектирала стока/некачествено извършена услуга.ПОНЕ в европейските държави в които не е имало комунизъм, и в някои източноевропейски цивилизовани държави (в които макар, че е имало комунизъм са насно,ч е закона е над всичко) търговеца си признава дефекта на стоката и реагира съобразно предписаното от закона задължение, а тук такива като вас си намират повод за спорове.

Така мой познат(преди 3 години) си плати транспорта на санчото(целия климатик ) с курирерска фирма до Варна за отстраняване на дефекта.Оказа се изгоряла платка.

Основното ще се реши от Пазара, но този пазар и конкуренцията трябва да има правила важащи за Всички.Една от причините(решаващ мотив) за закупуването на дженерала, а не на санчо(колебаех се между двата и ЖЕЛАЕХ силно Санчото в спалнята ми) е точно това плащане на транспорта от моят познат за поправката на саньото....

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Иванко, не ми носи и ти вода от 9 планини. На мен може и да ми е трудно да ползвам гаранцията, но не и на Biro, deian и мнозина други. Я да те питам, ти би ли отказал обект в Цариброд?
    Ако е за един климатик ( или 2-3) разбира се,че отказвам...Ако е някое МОЛче,ще си помисля...

Джъсти - опеделено става въпрос за варненската фирма Термоклима май.... Понеже лятото бях в подобна ситуация,да те светна,че варненци ИЗРИЧНО бяха подчертали на клиента ми,че поемат гаранционното обслужване на едно Санио ДК36 ,но понеже нямат хора в Сф,клиента да си търси майстор за положения труд,а частите ще се доставят от варненци... Клиента ми даже беше ходил САМ до Варна да си го вземе и сам си го беше монтирал...Което не пречеше на варненци да обещаят поддръжката откъм частите. Поискаха ЗА ТЯХНА СМЕТКА да пратим двете тела до Варна за ремонт.Е,понеже се оказа думнал траф и оттам външна платка - много ясно,че клиентите си го направиха за своя сметка...Да е жив и здрав Александарс

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68

Ако е за един климатик ( или 2-3) разбира се,че отказвам...Ако е някое МОЛче,ще си помисля...

Джъсти - опеделено става въпрос за варненската фирма Термоклима май.... Понеже лятото бях в подобна ситуация,да те светна,че варненци ИЗРИЧНО бяха подчертали на клиента ми,че поемат гаранционното обслужване на едно Санио ДК36 ,но понеже нямат хора в Сф,клиента да си търси майстор за положения труд,а частите ще се доставят от варненци... Клиента ми даже беше ходил САМ до Варна да си го вземе и сам си го беше монтирал...Което не пречеше на варненци да обещаят поддръжката откъм частите. Поискаха ЗА ТЯХНА СМЕТКА да пратим двете тела до Варна за ремонт.Е,понеже се оказа думнал траф и оттам външна платка - много ясно,че клиентите си го направиха за своя сметка...Да е жив и здрав Александарс
    Голяма Светулка се извъди Ванко, но не е тази фирма(Термо клима).Друга е. И монтажа са го правили те, Но впоследствие когато трябва да се правят разходи, Без да има КЕЛИПИР, клиента ПОЕМА ЛОПАТАТА...

Аз не живея в Сф и климатика не е монтиран В Сф.
    Все пак пак благодаря за осветляването.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не говорих за твоя случай,а за подобен...А помислих,че става въпрос за тая фирма,понеже те главно продават Санио във Варна.

П.П - а защо твоя познат " е поел лопатата" ... Насила ли е станало?

11. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Какво е общото между профилактиката и гарянцията?
    Знае ли го нялой?

Това е застрахивката или вероятноста на 1000 бройки колко ще дадат фира през периода на експлоатация?
    Или цената на профилактиката на 1000 клими покрива цената на рекламациите на 1000 клими.
    Изатова нямали профилактика няма гаранция.В началото разходите по рекламаций бяха калколирани в цената на климите,но понеже цените почнаха да падат и конкуренцията стана жестока и не лоялна се пяви изискването за профилактика.
    Или на кратко цената по рекламацийте в крайна сметка вимаги се поема от клиентите.

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

мога ли да помоля за превод?

13. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Нуждата от профилактики се появи защото в 70% от случаите Клиентът е НЕГРАМОТЕН - занимавам се над 10 години с този бизнес и уви това е така. Всеки си чисти торбичката на прахосмукачката или си сменя маслото на колата на необходимите километри, но никой не се сеща за филтрите, например, (въпреки, че след приключване на монтажа е обяснено на Клиента как се чистят и през колко време. Дори по едно време правехме и протоколи за монтаж, в които имаше графа "Запознат съм с условията на експлоатация" и подпис от Клиента) Но това не пречи след 1 година Клиентът да каже "Ами аз не знаех как" или "Никой не ми е казал". А когато поради непочистване гръмне компресор или се пробие топлообменник кой плаща за ремонта питам аз? Поради тази проста причина насила и за коректните 30% и за некоректните останали се въведе понятието "Профилактика" с така омразните 50-тина лева - за да може закупеният уред да работи безотказно по дълго време. А защо 50 лева? - 10-15 лева транспорт и разходи, 20лева на групата (2 души по 10 лева на човек), която Ви е посетила, останалото за фирмата. Разбира се ако това са "летящи електрони" те могат да я правят и на по-ниска цена - т.е. ако групата е цялата фирма.
    Друг въпрос е, че едно почистване премахва миризмите, подобрява качеството на подавания в помещението въздух и като цяло подобрява работата на уреда и това може да доведе до намаляване на консумацията (ако е инверторен модел) и т.н. и т.н....
    Иначе идеята за 2 годишна гаранция е ОК, но трябва да се взимат специфичните характеристики на всеки отделен уред, За TV, MWO, хладилници, които нямат нужда от особена подръжка - ДА, но за някой други като климатиците - за мен има пропуск в законодателството. То по тази логика и една крушка трябва да е с 2 години гаранция Ха Ха... Но когато изгори просто я сменяме. А какво да кажем за обувките от 20лв с 6 месеца гаранция?? За 20 лева носиш 2 месеца ако изкарат и толкова и хвърляш като се разлепи. С това мисля да приключа тази тема.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от bigmouth
    То по тази логика и една крушка трябва да е с 2 години гаранция Ха Ха... Но когато изгори просто я сменяме.
    Ами да - ако си пазя касовите бележки и изрично купувам от енергоспестяващите Осрами, които са с 3 години (истинска гаранция 3 години ако си пазиш касовата бележка или фактура). Една от закупените крушки ми изгоря към края на втората година - занесох я с фактурата и ми възстановиха директно сумата.

Цитат Първоначално публикувано от bigmouth
    Нуждата от профилактики се появи защото в 70% от случаите Клиентът е НЕГРАМОТЕН
    А какво става с останалите 30%. Лично аз правя сезонни почиствания на моя климатик с пълно разглобяване без да викам групата, защото знам че те няма да му отделят толкова внимание (мен ми отнема поне полвин ден) - махане на пластмасите, измиване на пластмасите за да се махне натрупаната чернилка, разглобяване до вътрешната турбина - дори и балансиране на скапаните втулкови лагери. Пръскане на питата, измиване с дистилирана вода; махане на предния капак на външното тяло - пръскане и измиване на външната пита със препарати, които сам си ги купувам и са по 10-15лв ама за качественно почистване ми трябват поне 2 флакона. И това 2 пъти в годината преди отоплителния и охладителния сезон. И кво става: при така поддържаната машина от мен, ще ми дойдат задължително някви двама да ми кажат "ми тя машината си е добре като цяло, да ми сега 50лв дето сме дошли да го констатираме за да ти удължим гаранцията" .. Да бе, да !?! Иначе съм сигласен за останалите 70% да им се дере кожата за некадърното поддържане само че е силно некоректно към останалите 30. За това по-добре да се попъва един тест преди всяка покупка с знанията и уменията на потребителя и ако се прецени че той има по-добри знания по темата от монтажната и поддържащата група, тогава да му се премахва таз задължителна профилактика. Това в РАМКИТЕ НА ФОЛКА (или шегата разбира се).
    А ето сега и нещо по-сериозно по темата: значи, когато монтирах климите, изрично питах за тази "профилактика" и понеже един от монтажистите ми е близък познат и го потах дали наистина са толкова важни тези профилактики че да ги задължават да се правят. Той ми каза че няма проблем ако не ги правя аз - ако нещо стане в гаранционния срок от 3 години, ще ми признаят гаранцията ама по принцип на другите клиенти няма да го направят. Но им искат от вносителя протокол за поддръжка и профилактика по принцип, само че този протокол си го води фирмата, която продава и монтира на нейни си начала. Така - питам се аз: ако при мен думне нещо - я компресор, я се прояви пропуск, въпреки че машината си я поддържам перфектно и повредата няма да е заради немърливост, по какви причини няма да ми признаят гаранцията от вносителя когато видят чисти топлообменниците, екслатирани доста по-добре отколкото обикновенния 70% потребител, който ще ги остави с едногодишното задължително миене от групата по профилактика? Това че е думнал компресор или е пропуснал тръбен път в машината си е проблем на самата машина, очевидно не е била направена както трябва, а това че се е появил пропуск в допълнителния тръбен път е очевидно проблем на фирмата, монтирала машината и тя да си бере грижите при полужение, че е взела пари за "качествен монтаж" и то не малко...

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от miry
    Какво е общото между профилактиката и гарянцията?
    Знае ли го нялой?

Това е застрахивката или вероятноста на 1000 бройки колко ще дадат фира през периода на експлоатация?
    Или цената на профилактиката на 1000 клими покрива цената на рекламациите на 1000 клими.
    Изатова нямали профилактика няма гаранция.В началото разходите по рекламаций бяха калколирани в цената на климите,но понеже цените почнаха да падат и конкуренцията стана жестока и не лоялна се пяви изискването за профилактика.
    Или на кратко цената по рекламацийте в крайна сметка вимаги се поема от клиентите.
    Стига си въвеждал в заблуждение потребителите.това което си написал не е вярно.
    Вярното е:
    "Няма профилактика няма гаранционна отговорност. Рекламационна отговорност има независимо от това дали е правена профилактика или не "
    като не разбирате от нещо поне не пишете.Аз от техническата част не отбирам, но затова си и трая по такива въпроси."

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Защо се прави профилактика на климатици

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Стига си въвеждал в заблуждение потребителите.това което си написал не е вярно.
    Вярното е:
    "Няма профилактика няма гаранционна отговорност. Рекламационна отговорност има независимо от това дали е правена профилактика или не "
    като не разбирате от нещо поне не пишете.Аз от техническата част не отбирам, но затова си и трая по такива въпроси."
    Абе разбирам не разбирам гаранция франция както се казва или гаранцията е за сметка на търговската отстъпка и за сметка на профилактиката и се поема от монтажната група,в гаранционата карта има редица условия в който може да не ви се презнае гарнцията и се молете да не ви се разваля климатика.Мога да спазвам закона и три години да не можете да си ползвате климатика и накрая да го изхварлите през прозореца и да не си помисляте за климатк повече.Спете спокойно китайските инжинери са над световно ниво и са изчислили всички клими с точност над 98% да си изкарат гаранцията и точно на следващия ден да се скапят.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

След като искате заплащане, за да ми признаете законно полагащата се гаранция, можете ли да ми направите отстъпка от 100лв. /примерно/, ако подпишем протокол, че се отказвам сам от втората година?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 32 ПърваПърва ... 132122232425 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въздушен поток FTX GV-профилактика?
    От iwoto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 10
    Последно: 07-08-10, 06:44
  2. Днес дойдоха за профилактика...
    От zz_stefanov във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 80
    Последно: 14-11-08, 02:03
  3. Профилактика на климатик
    От farkash във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 2
    Последно: 07-09-08, 22:10
  4. DIY препарат за профилактика
    От todor_l във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 6
    Последно: 29-05-08, 23:02
  5. Защо Pagemaker прави различни PDF?
    От neutralizer във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 23-01-06, 22:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе