Страница 15 от 21 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 302
Like Tree5Одобрявам

Гаранция на климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Re:Гаранция на климатик

vanko68, много пъти ти показах, че гаранцията е безусловна! Не прави като щраусите! ЧЕТИ!
    Ако някой е получил гаранция с изискване за плащане на каквото и да било свързано с нея през 2-те години, то следва да си прочете ЗЗП и да му стане ясно, че не дължи нито лев на когото и да било за да му важи гаранцията!
    По-горе ти цитирах закона, в който е постановено, че независимо от условията поставяни от фирмите - гаранцията си е безусловна с минимален срок 2 години.
    Платиш ли на търговеца обявената цена на стоката и вземеш ли касов бон (или фактура), тогава търговеца автоматично поема задължението си за БЕЗУСЛОВАНАТА (подесеторвам специално за vanko68) 2 годишна законна гаранция. И няма мърдане! Има само зле информирани потребители!
    Между другото - даже липсата на гаранционна карта не отменя задължението за гаранция от търговеца!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Никъде не си показал ЯСНО написан текст,че гаранцията е безусловна.

4. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Ами за теб специално съм дал линк към ЗЗП, където е написано на български, при това простичко, че гаранцията е "безусловна"!!! Просто ЧЕТИ!
    Освен това съм цитирал достатъчно условията за гаранция, но ти и това не си могъл да прочетеш и проумееш
    Нали не се обиждаш, че ти подесеторвам едни и същи неща!? Понякога става бавно процесът ...
    А между другото, колко твои клиента са получили от теб такава гаранция?!
    Каква е цената на въпросната "годишна профилктика, която не е предмет на безплатно гаранционно обслужване"?!
    Клиента с колко се одира и с какво се баламосва че ще му се извърши?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

1-В ЗЗП изобщо няма словосъчетание"безусловна гаранция".
    2-Ако си ти насреща ми като клиент,и 100 лв ще са ми малко.
    3-Техномаркет до момента са издали няколкостотин хиляди подобни карти с това написаното .
    Това НЕ Е МОЕ изискване,а на вносителя.Ако си прочел по-внимателно условията,ще си видял,че нямам право да променям нищо по тях.Аз само го монтирам . Ако аз си го продавам ,е друг въпрос.
    4-Клиента се одира според зависи.За разл.фирми е от 30 до 60 лв. Аз съм от скъпчиите. "Баламосването" обикновено ми отнема час и половина.И Интересното е,че не само го баламосвам,че ще направя нещо,ами и даже го правя,представяш ли си.
    5-Сам си прецени дали ти е нормално.Ако не ти изнася - отиваш при друг .

6. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

vanko68, чакай сега в отговор на поста ти, да опитам по твоя начин, може пък така да ме разбереш по-добре!
    1-В ЗЗП изобщо няма словосъчетание"безусловна гаранция".
    Ами приеми го като такава! Написано е, че е поне 2-годишна, че е безплатна и не може да се обвързва с никакви допълнителни условия от страна на продавача!
    Това достатъчно ли ти е, за да разбереш, че няма начин да се изкрънкат от клиента допълнително "некое левче ей така" под претекст за "ала-бала гаранция"!
    Това вече е определено със Закон и независимо от желанието от страна на търговците - няма как да се клинчи! Търговецът да си намери друг начин - ако иска да го включи в цената или нещо по-тривиално....
    2-Ако си ти насреща ми като клиент,и 100 лв ще са ми малко.
    Абсурдно е да ти стана клиент, но ако все пак се случи - и ти платя цената на климатика, от там нататък няма да получиш и стотинка ами ще ми сервизираш безплатно климатика цели 2 годинки като пич, че даже може да ми платиш и сметката за ток през времето докато си го ремонтирал и аз съм бил на духалки
    Невероятно, но факт.
    3-Техномаркет до момента са издали няколкостотин хиляди подобни карти с това написаното .
    Това НЕ Е МОЕ изискване,а на вносителя.Ако си прочел по-внимателно условията,ще си видял,че нямам право да променям нищо по тях.Аз само го монтирам . Ако аз си го продавам ,е друг въпрос.
    Техномаркет и КЗП се "уважават" и клиентите винаги остават доволни при решаване на проблем с рекламацията и сезирана КЗП, бъди спокоен за това!
    Въпросът, ако си го продаваше ти, е по-интересен Сигурно щеше да даваш 3 години от онази твоята "безусловна гаранция".....!?
    4-Клиента се одира според зависи.За разл.фирми е от 30 до 60 лв. Аз съм от скъпчиите. "Баламосването" обикновено ми отнема час и половина.И Интересното е,че не само го баламосвам,че ще направя нещо,ами и даже го правя,представяш ли си.
    Освен евентуално да направиш нещо, което всеки прави или може да направи като измиване на филтрите и почистване на вътрешната и външна пита + вентилатор на вътрешно тяло, както и да измери температура на вход/изход, което струва около 1-2 лева за консуматив и отнема време около 20 минути..... какво още правиш, за да оправдаеш "100-те лева ако съм ти насреща" за една профилактика?!
    5-Сам си прецени дали ти е нормално.Ако не ти изнася - отиваш при друг .
    Така е - тук си прав, ама ако се беше родил по времето на Алеко Константинов и се вживяваше там в ролята на Бай ти Ганя!
    Сега, в по-модерните времена за щастие обществото се е развило (но, очевидно не и нашето в България) и съществува Европейски Съюз, който пък от своя страна отново за наше щастие изисква оеднаквяване на някои закони......като един от тях е ЗЗП.
    От друга страна, пазарът се регулира чрез конкуренция (доколкото е възможно в БГ) и потребителя рано или късно определя дали даден търговец ще съществува!

7. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Ехеее, вие пак сте се отпуснали тука Закона го видяхме всички, но аз не видях "безусловна" или "безплатна" гаранция. Видях за съдържание на гаранцията, за обхвата, за други данни и т.н. В съдържанието може да се прибави точка с допълнителни условия и изисквания. Значи закона не задължава техническото обслужване да бъде безплатно или платено. Всеки сам решава. Закона не казва дали да има някакво обслужване или не. Той обхваща всички стоки и в частност за климатиците някой фирми са решили, че това е необходимо, и за да са конкурентноспособни, не си калкулират посещенията в цената, ами си взимат парите по-късно.
    Ако например някой си купи от техномаркета и ме викне да му монтирам, не бих го натискал да си прави профилактики. Ако имат условие от магазина за това, той, клиента да ми се обади и да ми каже че е нужно и ще се отзова. Ако съм му взел пари само за монтажа, и той ме викне гаранционно да му видя проблема, или ще ми плати, или да се обърне към продавача - техномаркет в случая (това според цитирания закон - отговорността на продавача). След като не съм му продал аз стоката, няма да му обслужвам безплатно гаранцията. Според мен не са толкова сложни нещата. Както се казва - няма безплатен обяд!
    Не е нужно да цитираме закона, той не казва какви допълнителни условия може да има и да няма в случая. Тези неща ги решава продавача, тъй като според закона той е отговорен за 2-годишната гаранция!

Че е безплатна е ясно, но не видях за допълнителните условия къде е писано в закона. Явно хората си плащат профилактиката, а не гаранцията. Пък при продажба никой не може да ти каже какво ще си калкулираш в цената, така че гаранционното обслужване е редно да си е вътре. Тогава няма разправии, че си дал пари за гаранция, че някой те е оскубал и т.н. Като е гаранционно някой хора си мислят че на сервизната фирма нищо не и струва да дойде и да ти ремонтира техниката ли? Още докато тръгна към адреса и брояча се включва Мислите че техниците като ремонтират гаранционно не получават заплата ли? Просото е начин на уреждане на нещата. Дори закона да казва че гаранцията е безплатна и не може да се обвързва с други условия, ми добре, тогава цената на техниката ще скочи със 5-8% и готово. Може би с тоя закон може да отпаднат изнудванията по "платената профилактика".

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

provigo, и ти ли Бруте....
    Съжелявам, че не си рзбрал нито мен, нито какво е записано в ЗЗП, поради което ще се наложи да ти покажа кое е безплатно:
    Чл. 113. (1) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.
    (3) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.
    А това е за условията - дали можело или не, да се вмъкват "някакви други условия, за които да се заплаща допълнително"....
    Чл. 117. (1) Търговска гаранция е всяко задължение, поето от продавача или производителя към потребителя, да възстанови цената, заплатена за потребителската стока, да замени или поправи стоката или да положи други грижи за нея, без това да е свързано с разходи за потребителя, когато потребителската стока не отговаря на условията, обявени в заявлението за предоставяне на търговска гаранция или в рекламата, свързана с него.
    Хубаво е, че си видял "за съдържание на гаранцията, за обхвата, за други данни и т.н.", ама това по-горе видя ли го сега?
    Според теб, можеш ли да ми поставиш изискване да ти плащам за нещо (както си искаш го кръщавай), което е свързано с гаранцията?
    Какво разбираш под "техническо обслужване"?! За това си има Упътване за потребителя със съответното описано необходимо техническо обслужване!!!!
    Да си видял през живота си такова Упътване за климатик с описано техническо обслужване освен миене на филтъра от потребителя?!
    Тъй като аз, а и повечето съфорумци тук не са виждали такова чудо - сподели опита си, моля те!
    Както и да се увърта и суче - гаранцията си е безплатна, пък било то и с някакви "допълнителни условия". По простата причина, че не трябва да се заплаща за нищо, след като е закупен климатика и е издадена касовата бележка.

Да, търговецът винаги е могъл да си го калкулира в цената, както се е и правело де, но на места се опитват и до ден днешен да го избият двойно - веднъж включено в цената, втори път платимо от клиента отделно като "профилактика" или нещо друго...
    Нормално е, цената да се вдигне! Ама тогава клента ще купува ли толкова климатици? За всичко си има равновесна точка, просто тук, в БГ, манталитета ни е балкански.
    Нали знаеш, че когато вносителя купува и внася от производителя климатици, обикновено се дават безплатно и резервни части за около 2% от закупеното количество.
    После, вносителя си слага една хуууубава надценка и продава на местните търговци......
    Мислиш ли, че не е калкулирал в цената труда за гаранционен ремонт на тези 2% възможни дефекти? Мислиш ли, че в цената на монтажа не е включен отново риска и стойността на ремонт през гаранцията? Та да стигнем накрая и до благите приказки, как цената на труда и частите била голяма, как дефектите били огромен процент сред общото количество на евтини климатици, та видите ли - трябва да се плати и профилактика по време на гаранцията, щото сме валат - на загуба!?

10. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kaar
    provigo, и ти ли Бруте....
    Съжелявам, че не си рзбрал нито мен, нито какво е записано в ЗЗП, поради което ще се наложи да ти покажа кое е безплатно:
    Чл. 113. (1) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.
    (3) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.
    А това е за условията - дали можело или не, да се вмъкват "някакви други условия, за които да се заплаща допълнително"....Хубаво е, че си видял "за съдържание на гаранцията, за обхвата, за други данни и т.н.", ама това по-горе видя ли го сега?
    Според теб, можеш ли да ми поставиш изискване да ти плащам за нещо (както си искаш го кръщавай), което е свързано с гаранцията?
    Какво разбираш под "техническо обслужване"?! За това си има Упътване за потребителя със съответното описано необходимо техническо обслужване!!!!
    Да си видял през живота си такова Упътване за климатик с описано техническо обслужване освен миене на филтъра от потребителя?!
    Тъй като аз, а и повечето съфорумци тук не са виждали такова чудо - сподели опита си, моля те!
    Както и да се увърта и суче - гаранцията си е безплатна, пък било то и с някакви "допълнителни условия". По простата причина, че не трябва да се заплаща за нищо, след като е закупен климатика и е издадена касовата бележка.
    Значи според тоя закон, положената допълнителна грижа като профилактика е незаконна. Аз не бих ти поставил такова условие да си плащаш за такова нещо свързано с гаранцията, ти ще си го платил вече при покупката, ако ти продавам аз.Но както виждаш масова практика е това да се прави.
    Не се мъчи да търсиш какво включва техническото обслужване във упътването на потребителя. Там няма да намериш дори и ремонтна документация. Това не е за клиента потребител. Това касае техниците. Може да прочетеш из учебниците за тия неща ако те вълнува (на мен не ми се рови в момента да ти търся определения за това, но знам че има). В общи линии може да го приемеш по следния начин:Периодична проверка на дадена машина, извършване на корекции и ремонтни действия при необходимост с цел нормално функциониране. Просто никъде в книгите не говорят за профилактика, а за ОБСЛУЖВАНЕ. Това е правилния термин!
    Със сигурност са калкулирани в цената на търговеца, не мога да кажа. Не продавам в БГ. За монтажа бих казал, че е евтин, и едва ли има % покриващ риска по гаранцията. Да не говорим че видях и цена 30лв за монтаж от водопроводчици На това много се смях
    Аз писах по-горе, ако ти си купиш машина от мен, в нея ще съм си сложил моето за гаранцията - ще ти е малко по-скъпо. Ако си купиш от другаде с цел да ти излезе по-тънко (от магазин за техника) - аз монтирам, гаранция ще ти дам само за двете тръби, дренажа и двата кабела. Другата част по гаранцията на машината си я търсиш от там откъдето си го купил, понеже аз гаранция по машината не съм ти давал. Тя си е твоя стока, аз идвам и ти я слагам на место, пускам я и си тръгвам.
    НЕ влизай в заблуждение, аз не съм привърженик да има "профилактика" която клиента да плаща. Да ти кажа, тук не се практикува така. Само по желание на клиента ги правим тия неща, за което той си плаща според абонаментен договор.

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Прегледах сега частта от закона свързан със срока и условията на гаранцията също така проверих с търсачката из българското интернет пространство за информация и коментари по този въпрос. Гаранцията на дадена стока наистина не може да бъде по-малка от 2 години.

В закона никъде не е посочено, че гаранцията е безусловна. Различните видове техника трябва да се третират в зависимост от спецификата им на работа.

По време на нормална експлоатация на климатичната система в зависимост от това в какви условия работят двете тела е възможно за 1 година топлообменниците им силно да се замърсят, което при евтините орязани от към защити машини може да доведе до дефектирането им като цяло.

Да, производителят и неговият представител гарантират качеството и надеждността на продукта, който предлагат за времето на гаранционния срок, но трябва периодично да проверяват условията на ползване и състоянието на машината. Парите, които се плащат за тази периодична проверка на състоянието трябва да покриват освен посещение на адреса, но също и извършване на профилактика на машината. Друг е въпросът дали такава профилактика реално се прави или състоянието на машината в момента го изисква.

Цената, която се плаща в магазина за климатика не включва и задължението производителя две години за собствена сметка и риск да поддържа в добро състояние продадената от него машина, за да може да гарантира добрата и работа.

12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

provigo, според тоя закон, положената допълнителна грижа като "профилактика" НЕ е незаконна, стига да не е:
    1. обвързана с валидността на гаранцията и
    2. да не се плаща отделно от цената на уреда.
    Това се обяснява в Закона. Прав си, че това е включено в цената на уреда при покупката му, както си и прав, че е масова практика да се доплаща за това - щом клиента се съгласява и си трае, ще се случва. А щом си потърси правата - номера не минава.
    За клиента няма значение кой монтира машината, защото гаранцията се поема единствено и само от продавача! От него се търси отговорност по гаранция.
    В общи линии може да го приемеш по следния начин:Периодична проверка на дадена машина, извършване на корекции и ремонтни действия при необходимост с цел нормално функциониране.
    Тази проверка, корекции и ремонтни дейности (при необходимост), Закона е определил да са безплатни през първите 2 години след покупката.
    Именно затова сериозните фирми не си пращат техниците да правят въпросните "профилактики" (или както и да го наричат някои), както и не искат допълнително заплащане за такива.
    valen1, в ЗЗП е описано надлъж и нашир условията на гаранцията. Търговеца има правото да обяви и поиска цена за стоката си, а получи ли я - автоматично поема ангажимента за гаранция!
    И тази гаранция е "безусловна" в такъв смисъл, че не може да се обвръзва с други допълнителни условия (освен с условието за нормална експлоатация, описана в упътването). Именно търговеца поема задължението две години за собствена сметка и риск да поддържа в добро състояние продадената от него машина, ако дефектира (фабричен дефект) при спазено условие (изисквани от производителят) за нормална експлоатация.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Kaar - този чл 113,за който си се хванал като удавник сламка,третира взаимоотношенията между клиента и търговеца ПРИИИИИ РЕЕЕЕЕМОООООНТ. Няма ниииииииикаква връзка с това,което дискутираме. Много ясно,че при РЕКЛАМАЦИЯ ще има дефект и че аз ще го ремонтирам ( приведа в съответствие с договора) безплатно и в рамките на месец,както е цитирано.

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

А как производителят може да бъде сигурен, че машината за времето на гаранционния срок се ползва съгласно условията за нормална експлоатация определени от него?

16. Member
    Тук е от
    Jul 2008

много се е изписало за има няма един ден
    1. имам удоволствието (възможността) да си контактувам отвреме наврене с хора от фабриката на Panasonic - 5 годишна гаранция на компресора, но с профилактики - това е тяхно изискване, и то е наложено от ниската култура (или тоталната липса на такава) на ползване на тези уреди.
    2. към Kaar- ти явно не караш нови коли, защото аз карам само такива от доста време най-различни марки. И ми прави впечатление, че всяка пролет сервизите правят нещо като пакет в който влиза и профилактика на климатика
    3. Ако Потребителите имаха достатъчно култура този спор нямаше да се води, а всеки щеше чинно да си звъни веднъж годишно на монтажната фирма и да изисква на види какво се случва с уреда му, но понеже това не става - въвежда се принудително
    4. Към някой от пишещите и за гръмналия компресор - ами то една платка и компресор като стойност като резервни части могат да надминат стойността на целия климатик. Аз поради небрежността на някой да седна да му подарявам втори ли по тази логика??????
    5. Това с профилактиките ми е силно досадно да го върша - и тук въпросът не е в 50-те лева - ходи губи време , гледай. обяснявай и т.н. ама трябва да се прави, защото няма да казвам на 3-тата година колко затлачени вътрешни турбини и външни тела с непробиваем топлообменник съм срещал. Просто хората не гледат там - не гледат защото не са научени, не ги интересува, твърде големи гъзари са да гледат какво се случва с климатика им и последната група-защото знаят, че трябва да се обадят на монтажната група, която ще гледа това вместо тях.
    6. Към тези цитиращи ЗЗП като библия - всеки коректен търговец преди продажба би трябвало да запознае Клиента с неговите права и задължения - да си избере продукт, да получи нов такъв, да има оригинална гаранционна карта, да се запознае с условията на тази гаранционна карта. Ако нещо не му харесва да не купува. Както и Продавачът, ако не му харесва Клиента може да не продава

17. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

vanko68, както ти обещах, че днес ще имаш коментара за приложената ти гаранция - ето го и него!
    Без повече да се впускам в подробности, както за теб, така и за останалите привърженици на онова нещо, наричано понякога задължителна "профилактика" срещу заплащане по време на законната гаранция от 2 години, само ще обобщя, че
    КЛИЕНТЪТ, СЛЕД ЗАПЛАЩАНЕ НА ОБЯВЕНАТА ЦЕНА ЗА КЛИМАТИКА - ПОЛУЧАВА 2 ГОДИНИ ЗАКОННА ГАРАНЦИЯ, БЕЗ ДА Е ДЛЪЖЕН ДА ЗАПЛАЩА НИКАКВА "ПРОФИЛАКТИКА" ИЛИ ДРУГА ИЗМИШЛЬОТИНА ЗА ТОВА!!! НЕЗАВИСИМО КОЙ КАК МУ СЕ ИСКА ДА РАЗБИРА ЗАКОНА ИЛИ НАЛАГА ЛИЧНИЯ СИ ИНТЕРЕС!
    Ако търговецът дава 3 годишна или по-голяма търговска гаранция - тогава той може да си я обвръзва с каквото му е изгодно и ако клиентът желае да си ползва търговската му гаранция в пълния размер - трябва да си плаща!
    А АКО КЛИЕНТЪТ НЕ СИ ПЛАЩА "ПРОФИЛАКТИКА", ТЪРГОВЕЦЪТ МУ ОСИГУРЯВА 2ГОДИШНАТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗАКОННА ГАРАНЦИЯ!

ЗА ВСЕКИ, КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН ДА ПЛАЩА ЗА "ПРОФИЛАКТИКИ" - ЩЕ ПОЛУЧИ ЗАКОННАТА ГАРАНЦИЯ ОТ 2 ГОДИНИ!!!!!
    АКО ТЪРГОВЕЦЪТ ОСПОРВА ПРАВОТО НА КЛИЕНТА ПРЕДВИДЕНО В ЗАКОНА И НЕ ПОЕМА ЗАДЪЛЖЕНИЕТО СИ ПО 2 ГОДИШНАТА ГАРАНЦИЯ, ИМА ЕДНА КОМИСИЯ, КОЯТО МОМЕНТАЛНО УРЕЖДА ПРОБЛЕМА СЪОБРАЗНО ЗЗП И ДА ПОДЧЕРТАЯ - В ПОЛЗА НА КЛИЕНТА!
    ТОВА СА ФАКТИТЕ! НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОСПОРВАНЕ - ЗА СПРАВКА - КЗП!

Хайде сега, vanko68, вземи да се обадиш сам в КЗП за да провериш какво ще ти кажат там за тази гаранция, дето си я постнал и да видим резултата
    Е, може да не споменаваш пред клиентите си за тази тема тук, особено на онези, как беше, с "евтините боклуци", че май тогава да не спреш наистина да продаваш и монтираш такива........

bigmouth, гледал си много филми с Винету за Дивия Запад
    Клиентът има право да не купува, но и да купува! А търговецът, има право да продава, пък ако не му отърва - да не продава! Нали разбираш, има и свестни съвестни такива, които спазват законите и уважават клиентите си. Затова ще останат само те
    Щото индианците ("с ниската култура") могат да четат и се образоват напоследък (за справка поразгледай темите за профилактика на климатик във форума)!!!
    Даже индианците ("с ниската култура") например взеха да се учат и сами си правят онова, което на теб ти е "силно досадно за 50 лв." - почистват си хората питите сами и то само срещу 2 лева, измерват си температуркта пак сами и безплатно, даже си мият филтрите представяш ли си, отново безплатно?! Следят външната пита за да преценят дали нивото на фреона е ОК! И при това - без да им досажда някой, който и без друго едва ли ще свърши и половината от това, пък накрая с досада ще поиска да си лепне на челото едни "досадни 50 лв."
    Относно стойността на "изгорелите платка и компресор" - брейййй, чудно!!!! Тц, тц - какви магии правиш, че да ти станат резервните части толкова скъпи, колкото целия климатик, че и повече? Ако имаш проблем с доставката и цената им, или не можеш да си направиш сметката като търговец - не е продавай, не е за теб!
    Щото, ако не си търговеца - това не те интересува, не е твое задължение и не го коментирай!
    Относно "спора тук" - ТУК НЕ СЕ СПОРИ! НЯМА СПОР ЗА НЕЩО, КОЕТО Е ЗАКОН!
    И фирмата, поела сервиза - може, ако е съвестна, отговорна и ценяща клиента, да ходи доброволно и безплатно да види какво се случва с уреда му.

А как производителят може да бъде сигурен, че машината за времето на гаранционния срок се ползва съгласно условията за нормална експлоатация определени от негА как производителят може да бъде сигурен, че машината за времето на гаранционния срок се ползва съгласно условията за нормална експлоатация определени от него?о?
    valen1, мисля, че ще е много лесно да се разбере това! Ами, когато се появи дефект - и техникът отиде на рекламация, нали може да установи съвсем лесно дали филтрите, питите и турбината са чисти?! Тогава, това си е несъответствие с изискванията за нормална експлоатация от страна на клиента и естествено - ремонтът ще се таксува извън безплатната гаранция. Що се отнася до ниско ниво на фреон като евентуална причина за дефект, то в този случай отговорност имат монтажниците още при монтажа или производителя!
    Иначе, какво би станало, ако и за хладилника ми идваха всяка година на задължителна годишна "профилактика"? И за ютията, защото може да изгори, ако и се напълнят дюзите с прах!? Да не говорим за компютъра и лаптопа! Или за фурната...... и т.н.
    mirandi одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Перфектен отговор, според мен темата трябва да се заключи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 21 ПърваПърва ... 51314151617 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. климатик и гаранция от BROS
    От freestyler във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 95
    Последно: 19-09-17, 12:16
  2. Гаранция на климатик
    От TANI във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 8
    Последно: 17-09-13, 15:45
  3. Отговори: 1
    Последно: 13-07-10, 19:21
  4. Доливане на фреон на климатик в гаранция?
    От Candid във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 146
    Последно: 13-02-10, 20:05
  5. Гаранция бойлер
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 07-09-08, 22:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе