Първоначално публикувано от
Kaar provigo, и ти ли Бруте....
Съжелявам, че не си рзбрал нито мен, нито какво е записано в ЗЗП, поради което ще се наложи да ти покажа кое е безплатно:
Чл. 113. (1) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.
(3) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.
А това е за условията - дали можело или не, да се вмъкват "някакви други условия, за които да се заплаща допълнително"....Хубаво е, че си видял "за съдържание на гаранцията, за обхвата, за други данни и т.н.", ама това по-горе видя ли го сега?
Според теб, можеш ли да ми поставиш изискване да ти плащам за нещо (както си искаш го кръщавай), което е свързано с гаранцията?
Какво разбираш под "техническо обслужване"?!
За това си има Упътване за потребителя със съответното описано необходимо техническо обслужване!!!!
Да си видял през живота си такова Упътване за климатик с описано техническо обслужване освен миене на филтъра от потребителя?!
Тъй като аз, а и повечето съфорумци тук не са виждали такова чудо - сподели опита си, моля те!
Както и да се увърта и суче - гаранцията си е безплатна, пък било то и с някакви "допълнителни условия". По простата причина, че не трябва да се заплаща за нищо, след като е закупен климатика и е издадена касовата бележка.