Страница 17 от 21 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 302
Like Tree5Одобрявам

Гаранция на климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2008

Re:Гаранция на климатик

А някой може ли да покаже гаранционна карта на която има изисквания за профилактика и за процедурите които трябва да извършва клиента та после продавача да каже,че не си е изпълнил задълженията и няма да му признае гаранцията.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

provigo, най-накрая ЕВРИКА!!!
    Разбира се,
    "че правиш профилактиката "безплатно" като преди това вместо за 319лв, си продал за 369лв."
    Това съм го предложил като вариант и Закона не го забранява! НО, от това полза ще имат САМО търговците, налииииии......!!!!???? angel
    А какво да правят "другите" - монтажните фирми?! За тях няма келипир - ще трябва да се надяват само на търговците да им подхвърлят нещо от кокала.
    Илииии..... абе я тогава и те да вземат да вдигнат цената на монтажа, а?! На 300-400 лева примерно.....
    Ей при това положение клиентът ще е доволен, защото няма да плаща профилактики, но ще плаща завишена цена на климатика с около 100 лв. и още 300-400 лева за монтаж. И всички ще са доволни! А може би няма?!

valen1, радвам се, че си намерил май "архива" на КЗП, но ако прочетеш написаното от мен преди, както и ЗЗП - ще разбереш защо е написано така в гаранционната карта.
    Защото търговецът има право да си го пише в търговската гаранция, но няма право да лишава клиента от законната 2 годишна гаранция.
    Т.е. клиентът ако пожелае, може да приеме условията на търговеца по търговската гаранция и да му плаща каквото му поискат, за да се възползва от обявената 3 или 5 годишна търговска гаранция.
    НО, ако НЕ ЖЕЛАЕ - може да не плаща нищо и получава безплатната 2 годишна законна гаранция!
    Това е обяснено десет пъти в по-горните постове! Повтаряме се!!!
    Комисията за защита на потребителя през годините е била и продължава да бъде сезирана от собственици на дефектирали климатици, че им се отказва гаранционен ремонт поради това, че гаранцията им не важи, защото не са извикали монтажната фирма да извърши задължителната платена профилактика.
    Нали при такива случай КЗП проверява всеки отделен случай и излиза с решение коригиращо съответното отклонение от закона
    Точно така, само че обикновено не се стига до разпореждане от КЗП, а търговеца си поема и изпълнява ангажиментите. Затова става лесно и бързо!
    А не като тук - да се вадят от десет кладенчета вода, само и само да се увърти за задължението на търговеца и да не е в полза на клиента
    Пожелавам на всички онези тук, които "не разбират" какво пише в ЗЗП и обичат "спора" на тема ГАРАНЦИЯ, да им го "обяснят" в КЗП като си поспорят там

4. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

grubi81, погледни какво е постнал vanko68 преди един ден като гаранционна карта
    Kaar - сори,сканирането беше в 13 МП резолюция и снимките бяха по 1,2 МБ,не знам защо са се свили в този сайт. Ето нови линкове:
    http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/bb7dbbd0a8c1c1682ed30ffcff563b67/img002]http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/759aed98dd2d96b64e9c4b8be53f4005/img001
    http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/bb7dbbd0a8c1c1682ed30ffcff563b67/img002[/url]
    Горе вляво има и зуум,ако пак не ти е ясна снимката.
    Има изисквания за платена профилактика и нищо друго! Цена на въпросната профилактика също не е указана, както и обхвата й, както и процедурите които трябва да извършва клиента, та после продавача да каже,че не си е изпълнил задълженията и няма да му признае гаранцията.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kaar
    provigo
    Илииии..... абе я тогава и те да вземат да вдигнат цената на монтажа, а?! На 300-400 лева примерно.....
    Ей при това положение клиентът ще е доволен, защото няма да плаща профилактики, но ще плаща завишена цена на климатика с около 100 лв. и още 300-400 лева за монтаж. И всички ще са доволни! А може би няма?!
    Ето стигнал си до истината Ниски са цените при вас, и затова всеки търси някакъв начин да изкара още някоя кинта отгоре. И когато това става по очевидно кокошкарски начин е грозно.

6. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Охооо, vanko68,
    Kaar - този чл 113,за който си се хванал като удавник сламка,третира взаимоотношенията между клиента и търговеца ПРИИИИИ РЕЕЕЕЕМОООООНТ. Няма ниииииииикаква връзка с това,което дискутираме. Много ясно,че при РЕКЛАМАЦИЯ ще има дефект и че аз ще го ремонтирам ( приведа в съответствие с договора) безплатно и в рамките на месец,както е цитирано.
    Пак ли бисери!? За малко да ти пропусна поредния!
    Иииииииииима една връзка с това което "дискутираме"! И тя ееееее, че наистина ще ми направиш ремонта безплатно и в срок, без аз да съм платил и стотинка за да ми важи законната ганция от 2 годинки!
    Защото търговската ти гаранция примерно не ме интересува и не ме кефи, както и условията ти за заплащане на нея - няма да подпиша договора ти за търговска гаранция, а ще си ползвам законната гаранция! Сега може би загряваш какво се дискутира!
    СЪГЛАСЕН ЛИ СИ С МЕН?!
    споко - риторичен въпрос, нямаш избор.... според закона

Ниски са цените при вас, и затова всеки търси някакъв начин да изкара още някоя кинта отгоре. И когато това става по очевидно кокошкарски начин е грозно
    .
    provigo, истината зависи от гледната точка!
    А в България зависи от манталитета на първо място, НЕ от "ниски са цените при вас"!
    Цените са най ниски в Китай, ама там такива проблеми няма!
    Дали не е от култура, възпитание, манталитет - с други думи от "андрешковщина" и "бай ганьовщина"....!? Как мислиш!?
    Дали в Канада никой не иска да "изкара некой долар" отгоре, ама не чрез извънреден труд, старание и почтеност, ами с далаверки и врътки?!
    Сигурно и на канедца му светват очетата като помирише доларче, ама си го заработва честно!?

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Kaar, хората с които се дърлиш, с това си вадят хляба. Спести си менторския тон. Има поне 2 гледни точки, моята съм я изразил по-горе. В това, че ни се различават позициите няма нищо лошо - истината се ражда в спора. /в случая във форума/. Незнам, колко от нас си дават сметака, но цялата дъндания е за 30-50лв.н (Ако някой ми се обади, намери нужния подход, и наистина си ги заработи - склонен съм да му ги дам.) В рамките на 2 години, не можеш да направиш профилактика повече от веднъж...
    От моя гледна точка е нередна, от друга страна фирмите, не могат да се хранят само с монтажи. /но това не е мой проблем/.
    Условията в момента са такива, че клиента ги диктува. Тези които не искат да продават - да не продават. След 2 месеца ще хлопнат кепенците.
    Пазара е конкурентен и саморегулиращ се. Колеги съфорумци, които продавате/монтирате техника, не живейте с представите от преди 3 години. В момента има предимство този, който е гъвкав. Изградете доверие в клиента, и той ще ви е предан. Опитайте се да го работите, и го губите на момента.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Касап затвори термата много по сполучливо от Каар преди това ....

10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Kasap, тонът си го спестявам, според "каквото повикало - такова се обадило"!
    Както valen1 е споменал - Форумите служат, за да могат хората да си говорят, питат и споделят това, което ги вълнува.
    Аз само ще обобщя - да се информират!? А както е очевидно - тук, по този въпрос липсваше информация
    И тази информация, съответно беше надлежно "дискутирана" .... а не "дърлена"
    Написаното от мен, далеч няма да промени мнението на хората, но за част от посетителите ще даде полезна информация!
    Нека всеки си я интерпретира за себе си. Мненията никога не са 1 или 2, а толкова - колкото са хората.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Към преди писалия Господин. Явно тотално не е в час с цената на резервните части. За другото написано от него ще замълча. Без коментар. Иначе съм съгласен, че начина да се оцелява и то не само в този бранш, а навсякъде е да си гъвкав, да предлагаш качествена услуга, за която да получаваш нормално възнаграждение. И найш-важното за да има сделка трябва и двете страни да са доволни от предлаганите условия - ако няма постигнат консенсус няма сделка

12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

bigmouth, темата тук е " Гаранция на климатик" - да не се бъркаш нещо?!
    Или като не ти идва друго, та подкарваш с онова "А вие защо биете вашите негри"!
    А ако ми трябва съвет или информация за климатик, резервни части и цени - бих се обърнал към valen1.
    Доколкото знам, резервните части се осигуряват от производителя чрез вносителя и са безплатни. Най-малкото, за времето на гаранцията.
    И тъй като може би не всички резервни части се изразходват за покриване на дефекти през гаранционния срок, какво става с неупотребените - не знам...
    Така че, ако по време на гаранцията се развали нещо - ти като търговец/монтажна фирма не се бъркаш в джоба за части. Ако греша - моля да ме поправиш!
    Към някой от пишещите и за гръмналия компресор - ами то една платка и компресор като стойност като резервни части могат да надминат стойността на целия климатик. Аз поради небрежността на някой да седна да му подарявам втори ли по тази логика??????
    В коментирания от тебе пример, даден от provigo и изказването ти за "стойноста на компресор и платка, по-скъпи от климатик", ставаше въпрос за дефект по време на гаранция. Ти произвеждаш ли климатици?

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Ей за това не го обичам този форум. Тук нищо полезно не се научава. Само дърляния има.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Ми и дърления да е, весело да става
    Kaar,ти не можеш да държиш сметка какво става с неупотребените части за гаранционна подръжка. Сигурно отиват за извънгаранционна подръжка. Та ти още малко и сметка ще държиш на производителя за нещо Айде поспри се, закона го видяхме. Знаем всички, че за нищо не става, и че комисията обикновено по телефона ще ти каже: "Ние нищо е можем да направим!" Все пак живееш в България, където законите не се прилагат. .Това е голата истина. Има един лаф - "Кучето си лае, а кервана си върви!"
    Нещата може би ще се оправят когато съдебната система не е толкова тромава. Когато има някакъв бърз арбитражен съд, където можеш да разрешиш спор с някой без да търсиш адвокати. Когато всички знаят, че няма да останат ненаказани когато престъпват правилата!

16. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

provigo, очевидно е, че не държа сметка какво става с неупотребените части за гаранционна поддръжка не преигравай!
    Аз наистина живея в България и за разлика от теб, знам тук кое как става по-добре
    Научи канадците на лафа си, на нас тук щото ни е омръзнал и се оправяме без него .... ей това е истината
    Пък съдебната система и песнопение остави, има измислено решение + практическо приложение, а и ти нали вече си го видял?!
    ... или ще пишем нови закони?!

17. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Ти канадците не ги мисли, те от нас акъл не искат, бъди спокоен.

18. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Как да не ги мисля? Те ако знаят, че има българи сред тях.......и на какво са способни балканските субекти....
    Дали заради това пък не искат акъл от нас?!
    Здраве да е!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 21 ПърваПърва ... 71516171819 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. климатик и гаранция от BROS
    От freestyler във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 95
    Последно: 19-09-17, 12:16
  2. Гаранция на климатик
    От TANI във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 8
    Последно: 17-09-13, 15:45
  3. Отговори: 1
    Последно: 13-07-10, 19:21
  4. Доливане на фреон на климатик в гаранция?
    От Candid във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 146
    Последно: 13-02-10, 20:05
  5. Гаранция бойлер
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 07-09-08, 22:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе