Страница 37 от 98 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2004

SUPPORT ELITE -

Съжелявам, че повтарям въпроса, но се чудим да не си болен или в дълга отпуска....... И ВСЕ ПАК .......информативно, би ли ни казал как вървят работите при вас и докъде сте стигнали. Да очакваме ли СКОРО новости? Поздрави и много здраве на всички! []

2.  

3. Тук е от
    Sep 2004

Здравей kukuruz,

не сме спрели да следим форума. За съжаление няма значителен напредък в разработването на полупрозрачната лента за субтитрите. Не можем да се ангажираме с никакви срокове поради сложността на проблема.

Поздрави

4. Тук е от
    Dec 2004

SUPPORT ELITE -

благодаря, че се обади. За сега ни остава да Ви пожелаем успешно и

по-скорошно довършване на нещата. Ако има сериозни затруднения може да ги споделите с нас. Виждате, че в този форум има много хора напред с материала, като Jordany например. По този начин не се знае от къде ще изкочи решението на проблема.

Поздрави и очакваме включване! []

5. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

@ SUPPORT ELITE

Искам да попитам официално имате ли някакви планове за плейъри, базирани на други чипове, освен Медиатек и Зоран, примерно Сигма?

6. Тук е от
    Sep 2004

Здравей -CTPAX-,

в момента се работи върху Sunplus и ESS+Nero Digital. За съжаление Sigmatel са рядкост и значително по-скъпи. Имаме контакти и с няколко слабоизвестни чип производители, но за момента не се предвижда използването на такива. Евентуалното разширяване на гамата ще е към края на третото тримесичие на 2005. Предвижда се новите плейъри да имат и малко повече възможности за свързване.

В момента вече са на пазара първите плейъри с Zoran процесори. В по-голямата си част те се препокриват като възможности с досегашните базирани на MTK 1389XX. Лично за мен е въпрос на предпочитание при избора на плейър. Единствено kukuruz и неговата компания биха се зарадвали, защото плейърите със Zoran имат добра полупрозрачна лента.

Това е което мога да заявя официално.

Поздрави

7. Тук е от
    Sep 2004

Здравейте!

Въпрос към Елит: добре, да оставим полупрозрачната лента...Наистина с аутлайн е по-добре и за сега съм си много доволен от ДВД-то ми...(388х). Да,съгласен съм и с трова, чее най-добре субтитрите да са на два реда, за да имаш възможност просто да ги прочетеш, но понякога са си на три, а при мене третият ред е на половина "изяден"...Най-странното е, че един колега си купи 399х и при него третият ред си излиза страхотно добре. Та...има ли възможност това нещо да се коригира с ъпдейт? И защо при двата плейра се получават разлики? Едва ли е от процесора. Ами не знам, но ако се вижда добре и третият ред...аз (а и доста други хора вярвам) ще съм напълно доволен от Елитчето ми А и , честно казано, поне аз не съм видял по-добър плеър на приемлива цена (дори да е 2-3 пъти по-висока-над 400 лв. не съм и гледал-може и да има). А, да-някой да си има на идея каква програмка ми е необходима (и дали въобще има такава), с която бих могъл да променям автоматично, а не ръчно времената за показване на субтитрите, че и без това пишат ужасно много, а понякога се показва за 2-3 секунди... (добре че знаем езици...но все пак)Благодаря предварително!

8.  

9. Тук е от
    Sep 2004

Здравей ciel,

проблемът се оправя след като влезеш в "SETUP" менюто (от дистанционото управление натиснеш бутон "SETUP")- "PREFERENCE PAGE" - "TV SYSTEM" избереш "PAL". Така няма да ти се скрива третия ред субтитри.

Поздрави

10. Тук е от
    Jan 2005

Безкрайно съм благодарен на SUPPORT ELITE и на всички учасници тук за перфектната информация относно най-доброто DVD за момента. Добре, че Ви има и много успехи за в бъдеще!

Само ELITE PV-371X!!!!

11. Тук е от
    Jan 2005

Здравейте на всички,

Купих си ELITE PV-399x и съм страшно доволен от него, наистина е най-доброто за момента.

Искам до попитам може ли да се запишат няколко филма (клипчета) на едно CD (не DVD).

Пробвах един път на един диск на който имаше и снимки и ми отваря само снимките.

Благодаря предварително

12. Тук е от
    Sep 2004

Здравейте!

Благодаря на Елит за бързия отговор! И все пак...Още в самото начало съм поставил ПАЛ за ТВ система...А и броя символи на ред при аутлайн не са 43, както казвахте, че са, а са 39.Специално ги преброих. А и май малко са изместени субтитрите на ляво-може би от там идва това.Както и да е-ще проверя това довечера, защото трябва да се работиНо не мисля, че от там реже третия ред.Моят шеф също има такова ДВД и при него е същото положение, пък и някой от форума беше споменал за такъв проблем. Та...ако не е от настройката?...Някакъв шанс да се оправи? (със сигурност ще кажа какво е станало утре)

13. Тук е от
    Dec 2004

SUPPORT ELITE -

има ли възможност черния кант на субтитрите [outline ситуацията] да стане двойно по-дебел, цвета на буквите да се промени в светлосиво при което те няма толкова да светят и ще станат значително !!! - по четаеми. От досегашните ъпдейти виждаме, че размера на шрифта не трябва да е по-малък от 23 pt [знаем, че режи - но с 22 и надолу е мъчително и безмислено четенето] заедно с преместването с един ред на горе на субтитрите, центъра 3-4 шпаций на ляво и корегираното разпознаване на DVD-MP3 - ще доведе ELITE BG DivX Players, на едно значително по задоволително положение. Споделяме всичко това поради факта от забавянето на разработката с прозрачността на лентата и защото вашите/наши DivX плеъри наистина си ги бива и имат само тези някакви си според нас 5-10% проблеми, които пожелаваме заради бизнеса успешно да бъдат решени. Ако това може да се появи като следващ ъпдейт ще бъде ИСТИНСКИ УСПЕХ! И толкоз... другото ни остава само да гледаме и се кефим заедно! Истината е някъде там .... и трябва да я намерим. Нямаме право да се отказваме от постигнатите подобрения до сега.

Поздрави на всички !!!

14.  

15. Тук е от
    Nov 2004

Към ciel:

1. 43 символа, но кои. Големите букви са по-широки от малките, ж и щ са доста по широки от г например. Става въпрос за 43 символа със средна ширина. Примерно, ако заглавието на филма е изписано "ЗАГЛАВИЕ" ще го видиш леко в дясно. Ако го напишеш "З А Г Л А В И Е" ще го получиш кажи речи в центъра. Предполагам че центрирането е опростен алгоритъм базиран на броя символи на реда (не на реалната им ширина). Първото може да се реализира в по простия процесор 8032. Второто - базирано на ширината в пиксели е по добре да е в ARM-a. Не съм открил още къде е, но залагам за първия вариант.

Към kukuruz:

2. Има вариант, но с жертва. Средната ширина на малките букви е около 16 пиксела, така че с 2 или 4 отгоре просто ще намалиш броя на символите на ред, без да промениш реално бялата част на буквите. Относно светлосивото и това е възможно. Аз така го и ползвам и има подобрение, но не голямо. Горе долу получаваш малко по ярък образ от брояча горе вляво.

3. Относно размера на шрифта. 21 и 22 са с еднаква височина на малките букви. Големите се различават само с един пиксел. 23 е с по един пиксел по-голям спрямо 21 и значително по-широк. Увеличаването на размера на шрифта е компромисен вариант: по-широки букви - по-малко букви на ред и по голяма височина на трите реда. Аз ползвам 21 - 28х30 пиксела е най-големия символ. Три реда по 30 символа 90 пиксела. Прозорец за субтитрите 92х680 пиксела. Височината както писах вече трябва да е делима на 4 иначе получавате мигащи субтитри. Височината във firmware-a на Елит е 88. Мисля че сега ти е ясно защо се получава пренасяне на опашките от третия ред на първия. Координатите на прозореца са X1=0,X2=680,Y1=400,Y2=496. В този вариант третия ред идва точно по ръба на екрана, а първия е няколко пиксела във филма (при широк филм ~2.25:1) Има още един параметър наречен IntHeight който е равен на "броя редове" Х "височината на шрифта". Очевадно е че той трябва да е по-малък или равен на Y2-Y1 и също да се дели на 4. Все още не съм открил офсета му (:-(.

Към SUPPORT ELITE

4. Сравнително лесно подмених фонта на файл-браузера (фонт 3) с друг с променлива ширина и 16 пиксела височина. Ширината на всички символи трябва да е делима на 4. Увеличих броя на символите до който се отрязва името преди да се покаже на 24 (беше 14, както и при всички МТК плейери) и разширих жълтата лента под избрания филм както и прозореца за изтриване. Ефекта е, че сега имената на филмите са по-читаеми и се показват първите 24 букви. Ако искате мога да дам офсетите за 370х (спрямо упдейта от 16.11.2004). Не ми се искаше да местя плъзгача от другата страна на preview зоната. Доколкото разбрах работите по таговете на MP3-ките и там е местото където би могло да се показват.

16. Тук е от
    Dec 2004

Здравейте,

От две седмици и аз съм собственик на PV - 399X, firmware е от 11 декември 2004, pпоследния ъпдейт от сайта на елит.

Нямам претенции към филми -DVD,Divx и т.н.-всичко е ОК,няма насичане,няма проблеми с по-стари Divx.

Искам да попитам за аудио:

1.Четох за изключването на микрофона, направих го. При мен аудиото е стерео през качествен Сони ресивър.Има тих, но доловим звук с честота около 800 херца, когато плейъра е на пауза и усилването е голямо.При изключване на плейъра,звукът изчезва - т.е. причината е в него.Когато свири, звукът се маскира от музиката.

2.Как мога да реализирам Random(shufle) режим при свирене на мп3 от CD/DVD.Свирят се, но само последователно.

3.Не ми харесва, че при спиране на тока и повторно идване плейъра се включва ON.Ако вътре има аудио CD, то тръгва -нощес ми се случи.

Може ли някой - Support elite или друг знаещ - да коментира тези забележки?

17. Тук е от
    Dec 2004

Благодаря на СЪНЧО за тоталните отговори. Ето разбираме, че има начини да се решат някои от проблемите - БЛАГОДАРЕНИЕ на хора като него. Значи нашето пожелание е към SUPPORT ELITE и всички в този форум които наистина показват, че са напред с материала - Нека с диалог и обмяна на информация да се решат наболелите въпроси, като завършат в един последващ наистина добър ъпдейт. Сега работата по проблемите е по ясна и ще е добре корекциите да бъдат по-скоро реализирани.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Здравейте,

Извинявам се, ако на проблема за който ще поствам е отговорено, но нещо много е бавна връзката ми към сетком и ми е трудно да разгледам всичките 29 страници от тази тема.

Та за проблема - имам модела 388х, ъпдейта е от 25 ноември миналата година. Вече няколко ДВД-та, които си записвам на компа не искат да показват българските титри когато ги пускам на плейъра. Сигурен съм, че има български титри, защото на компа Power DVD 6-цата ги отваря, без значение дали гледам ДВД-то от вече записан диск, или от хард диска...

По принцип когато си записвам ДВД (ползвам Roxio DVD Copy) избирам само основния филм, без другите екстри (като допълнителни езици, коментари, и т.н.). Такъв диск като се пусне той няма основно меню, в което се избират разни неща, а филма направо си тръгва. Още веднъж, никакви проблеми когато си плейвам диска на компа през Power DVD-тo - избирам си каквито титри си искам. Когато го пусна на плейъра обаче, единствените титри които мога да изкарам са английските - без значение, че като натискам последователно бутона subtitles на дистанционното на екрана се изписват какви титри има (например холандски, унгарски, руски и т.н.). Дори когато избера някой от другите титри (не английските), то пак английските ми вървят.

Моля някой ако знае как да реша този проблем да помогне със съвет. Благодаря предварително.

Здраве.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 98 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе