Страница 39 от 98 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

...........- Субтитри на БЪЛГАРСКИ - "*.sub", “.txt” и "*.srt"...........

<div align="right">Originally posted by SUPPORT ELITE - 14/01/2005 : 17:30:45</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Това за ДВД-та ли става дума. Защото на Дивекси нещо не успяхме да изкараме субтитри. 1 час занимавки в Метро Младост и резултата е - няма субтитри на 372х, и назад с 8 кинта за такси То не беше руски език (български в менюто няма), то не беше чудо - субтитри не излезнаха. От седемте филма дето тествахме (6 на едно ДВД+Р <дивх3.11 и хвид> и един на ЦД <дивх3.11>), на един да бяха тръгнали субтитрите, го взимах, ама не би. В който и момент да натискахме бутона "Subtitles" на дистанционното показваше само n/a (задраскано кръгче). Къде сбъркахме.

Менюто е копие на Тошибата. При нея частта за субтитрите изглежда така. При Елит 372х липсва подменюто DivX в менюто за субтитрите. Какво правиме. Firmware? Again? Не си купих плейъра, ще чакам отговор.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2004

Kam Support Elitte-imam Elitte 388 s MTK i video dac-a e 12bit/108Mhz. Za tova Elita gleda po-dobre ot Toshibata, kojato e s chip Zoran Vaddis 7XX i video DAC 10bit/27Mhz.LIchno sam gi testval njakolko dena, v sledstvie na koeto, mnogo barzo razkarah Toshibata. Edinstveno distancijata i beshe dosta po dobra ot tazi na Elita, i ZOO-ma sashto! No samo tolkova... Takav li e video DAC-a i pri novite modeli na Elitte? Sashto taka, da li bihte aktivirali SACD i DVDAudio chrez saotvetnite source kodove, zashtoto MTK-to gi poddarja!!! Pri modela na Phillips DVP720SA, koito e sas sashtija chip na MTK, SACD-to e chudesno. Pri Elitite za goljama radost na AUDIOFILITE e prekrasno, che ima HDCD, osobeno na stepen 2. Znaem, che vav AUDIO rejim, pochti 99% ot DVD-tata se danjat jko i zvuka e cifroviziran do bezobrazie. No sas HDCD-2, malko poomekvat neshtata i zvucheneto e po-analogovo. Sledja vsichko tuk ot samoto nachalo. Pozdravi na vsichki i spetc. na Jordani i Sancho, koito sa goljami entusiasti i pomagat mnogo na vsichki Elitofili...[8D]

4. Тук е от
    Sep 2004

Здравейте,

Здравей KOKOSH,

за съжаление PV-372X и PV-390X не зареждат субтитри когато филмите са записани на DVD подложка. В момента се работи по изчистването на този проблем. Надявам се това да не отнеме много време.

Здравей fujy,

радвам се, че сериозно си се заел с тестването на нашите продукти. Инрормацията която имам е видео DAC 10bit/54Mhz, но за съжаление е непотвърдена официално. До средата на другата седмица ще ти отговоря конкретно. Относно SACD пречката е в лицензите които се изискват - те оскъпяват продукта значително. В бъдеще имаме намерение да създадем продуктова линия с поддръжка на SACD и DVD Audio.

Поздрави

5. Тук е от
    Nov 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравей Сънчо,

Виждам, че си направил много подобрения. Ако се отнася за 370 бих искал да те помоля да го качиш някъде ...

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Здравей Кек,

Извинявам се за късния отговор, но едно 6 годишно геймърче ми е окупирало компютъра (;-). Можеш да намериш firmware-a за 370 на http://store3.data.bg/sunchos/PV-370X/

Промените са спрямо версията на Елит от 16.11.2004. Не съм ползвал по-новите версии от Елит защото в тях няма нищо ново което да не може да се направи върху тази от 16.11. Единственото което не съм потвърдил е МР3 върху ДВД. Ако някой може да го тества ще е много добре. Филми с Мр3 звук вървят, но това не е същото.

Длъжен съм да напомня, че това не е официална версия от Елит и я ползваш на свой риск. Запиши файла на СД с етикет (име на том) MEDIATEK. Използвай възможно по-ниска скорост на запис и по-качествена матрица. Аз ползвам презаписваема 650М на НР. Постави диска в устройството и като пита дали да ъпдейтва натисни PLAY (>). Като се отвори чекмеджето вземи диска и чакай търпеливо да се затвори само. Не пипай дистанционните (нито на 370, нито на телевизора). Успех!

Поздрави

6. kek
    kek е офлайн

Тук е от
    Jan 2004

Здравей Сънчо,

и у дома положението с геймърите е същото - два броя

Но в момента съм им пуснал "Аладин" на Елита )))

Големи, много големи благодарности за ъпдейта !!!

Всичко е на 6!!! Страшно съм доволен!

Жив и здрав!

Поздрави!

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

KOKOSH, защо не ме пита като чу за 372?

Относно точно PV-372Х: Първо не ми хареса новият външен вид, една стъпка назад с предходните; Под самата лайсна на чисто новата МОСТРА имаше люспи от паднала сребриста боя [!]; Няма ги вече 2 входа за микрофон; отзаде леко разместване и пак орязване, вместо чист 5.1 изход и отделен за стереото към телевизор, сега се ползва за подаване на стерео сигнал FL и FR от 5.1 каналният изход; Менюто не го знам от къде са го взели, но е грозно с това синьо; НАЙ-важно не зарежда субтитрите както старите модели автоматично, а трябва да се сменят на руски език от менюто за езици. Ако оставите взичко на АНГЛИЙСКИ ще имате полупрозрачна лента с черен кант за думите, но ВМЕСТО БУКВИ ЩЕ ИМА чертички и запетайки, много, ама много грозно; Дистанционното е отново като на старите ЕЛИТ-и от преди лятото и преди DivX плеърите, плоско и грозно в убито сивкакво [V]. Като го разцъкам повече ще пиша и още.

Към SUPPORT ELITE, пишете, че има DTS, А 1000% ли сте сигурни или и това е пак рекламен трик като при 370/371/377/388/399/790 серията, защото пишеше, че те имат, а в същност нямаха, и няколко клиента точно затова върнаха 790Х моделите дето си ги бяха купили??? Защото хората питат отново, да знам какво да им казвам.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">KOKOSH, защо не ме пита като чу за 372?

<div align="right">Originally posted by LUDIA - 15/01/2005 : 19:49:17</div id="right">

Еми щото бързам като пуле пред майка си

Основното ми питане е, ако се остави всичко на английски, а субтитрите на руски, ще вървят ли нормално (ако все пак заредят), или пак ще има чертички. Мен дизайна много не ме брига, зад едно тъмно стъкло ще го държа и нищо няма се види По-интересното е, че пише "- Sanyo лоудър и оптика", на предишните модели е Сони. Това по-лошо ли е или

10. Тук е от
    Dec 2004

Днес си взех плеъра от сервиза и искам да споделя впечатления с вас.

За тези, които не са следили форума - малко предистория:

Имам PV-370X плеър купен от Метро - София. Пробвах всички ъпдейти от сайта на Елит, като последния беше от 11 декември 2004.Това е ъпдейта с кант на буквите. Не знам какъв филм бях пуснал, но фона беше много светъл, а телевизора ми е само 21 инча и сравнително далеч и субтитрите не се четяха добре. Реших да сложа ъпдейта с ивицата (PV370X_25112004_23). Следвах точно процедурата, но плеъра замразна и не прибра лоадера.

След като изчаках порядъчно време се принудих да изключа захранването. Последва обаждане до сервиза - казаха ми че

гаранцията отпада щом съм го ъпдейтвал в домашни условия. Възнегодувах и писах в форума. Последва преписка с SUPPORT ELITE. Той поддържаше тезата на сервиза, че трябва да си платя. Реших, че щом така и така губя гаранцията може да се опитам да го възстановя като го флашна със сериен кабел. По въпроса има доста информация в Интернет.

И тук ударих на камък. Направих цели 2 кабела, но успявах да

прочета само нули или единици. Не можех да да запшиша флаш

памметта. Потърсих помощ в нюз-групата в Yahoo, в италианския

форум и в няколко руски сайта. Всички твърдяха, че би трябвало да

успея с кабела. Само че не се получаваше. Накрая се принудих и го занесох в сервиза.

След престой от 10 дни днес ми се обадиха, че е готов. Платих 15 лева за програмиране на флаш паметта. На гаранционната карта ми написаха че имам гаранция за цели 3 дни :-). ПОдсетих ги, че съм оставил дистанционното и тогава се върнаха и ми го донесоха от някъде.

В къщи реших да го отворя за да проверя какво са правили. Забелязах че 3 от винтчетата на кутията не са завити и липсват, също така и гумените крачето отдолу. Това се преживява. Пробвах кабелите, които преди бях правил. Този път успях да направя бекъп без никакъв проблем. И с двата кабела. Пробвах го 5-6 пъти и всичките файлове имаха еднакво съдържание. И изведнъж забелязах, че всъщност цялата платка е подменена. Старата ми платка беше с чип MT1389FE

докато тази беше с MT1389DE. Имам цифров фотоапарат и съм снимал и двете платки. Опитах се да намеря информация в интернет каква е разликата в двата чипа, но не намерих нищо полезно.

Интересното е, че са ми сменили цялата платка, а на гаранционната карта пише съвсем друго. Още не съм го тествал обстойно да видя как ще се държи с новата платка.

Нарочно си спестявам коментарите, а само излагам фактите. Всеки да си прави сам изводите.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Днес купихме от метро 372 модела. Това за субтитрите при четене от DVD подложка е вярно, надявам се скоро ще бъде корегирано, докато при четене от CD няма никакви проблеми. Не мисля, че има проблем със задният панел.

Сериозен проблем за мен се оказа разгадаването на опциите в менюто, тъй като в ръководството е описано как се сменят, но не и какво значат опциите DRC в менюто Моre audio или Bass menagment в менюто Audio. С други думи имам проблем с настойката на звука. Свързвам плейъра посредством цифрова връзка - пробвах и с оптичен и с коаксиален кабел, но ресивъра само разпознава звука като Dolby Digital, но от задните и централният говорител нищо не се чува освен шум. А за да подаде на цифровите изходи Dolby Digita трябва в менюто Моre audio опциятта Digital Output да се настрои на RAW (логично). Пробите на различни варианти на настройки не доведоха до положителен резултат.

Със същият диск на модела 370 този проблем го няма.

Ако някой знае каква е точната настройка за този случай,моля да сподели.

ЕДИТ: Google каза, че DRC значи Dynamic range compression - значи това не влияе за решаването на проблема. Но какво е CNTR CTRL и REAR CTRL- избира се между 0ms и 5ms, a също така и PINK NOISE за мен е все още загадка.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2004

shark6286,

Щом не са успели да флашнат старата платка и са ти сложили нова, това означава, че проблемът е бил хардуерен. Или на прост език - нещо е било изгоряло. В такъв случай важи гаранцията от покупката и е трябвало да ти извършат ремонта безплатно. Клиентът не би могъл да предизвика хардуерна повреда с просвирване на СД с каквато и да е информация.

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

KOKOSH - Sony или Sanyo, всичко се произвежда тук*: http://www.gz-xinji.com [:D]

---------------------------

* Xinji Company, JieFangZhong Road, Guangzhou City, China [8D]

14.  

15. Тук е от
    Jan 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Днес си взех плеъра от сервиза и искам да споделя впечатления с вас.

За тези, които не са следили форума - малко предистория:

Имам PV-370X плеър купен от Метро - София. Пробвах всички ъпдейти от сайта на Елит, като последния беше от 11 декември 2004.Това е ъпдейта с кант на буквите. Не знам какъв филм бях пуснал, но фона беше много светъл, а телевизора ми е само 21 инча и сравнително далеч и субтитрите не се четяха добре. Реших да сложа ъпдейта с ивицата (PV370X_25112004_23). Следвах точно процедурата, но плеъра замразна и не прибра лоадера.

След като изчаках порядъчно време се принудих да изключа захранването. Последва обаждане до сервиза - казаха ми че

гаранцията отпада щом съм го ъпдейтвал в домашни условия. Възнегодувах и писах в форума. Последва преписка с SUPPORT ELITE. Той поддържаше тезата на сервиза, че трябва да си платя. Реших, че щом така и така губя гаранцията може да се опитам да го възстановя като го флашна със сериен кабел. По въпроса има доста информация в Интернет.

И тук ударих на камък. Направих цели 2 кабела, но успявах да

прочета само нули или единици. Не можех да да запшиша флаш

памметта. Потърсих помощ в нюз-групата в Yahoo, в италианския

форум и в няколко руски сайта. Всички твърдяха, че би трябвало да

успея с кабела. Само че не се получаваше. Накрая се принудих и го занесох в сервиза.

След престой от 10 дни днес ми се обадиха, че е готов. Платих 15 лева за програмиране на флаш паметта. На гаранционната карта ми написаха че имам гаранция за цели 3 дни :-). ПОдсетих ги, че съм оставил дистанционното и тогава се върнаха и ми го донесоха от някъде.

В къщи реших да го отворя за да проверя какво са правили. Забелязах че 3 от винтчетата на кутията не са завити и липсват, също така и гумените крачето отдолу. Това се преживява. Пробвах кабелите, които преди бях правил. Този път успях да направя бекъп без никакъв проблем. И с двата кабела. Пробвах го 5-6 пъти и всичките файлове имаха еднакво съдържание. И изведнъж забелязах, че всъщност цялата платка е подменена. Старата ми платка беше с чип MT1389FE

докато тази беше с MT1389DE. Имам цифров фотоапарат и съм снимал и двете платки. Опитах се да намеря информация в интернет каква е разликата в двата чипа, но не намерих нищо полезно.

Интересното е, че са ми сменили цялата платка, а на гаранционната карта пише съвсем друго. Още не съм го тествал обстойно да видя как ще се държи с новата платка.

Нарочно си спестявам коментарите, а само излагам фактите. Всеки да си прави сам изводите.

<div align="right">Originally posted by shark6286*-*15/01/2005*:* 21:48:02</div id="right">

Shark6286

И аз имах същия проблем с 370Х и със същия ъпдейт от 11.12.04г.

Като отнесох ДВД-то в сервиза ми казаха, че щи ми струва или 15 или 25 лева. Попитах колко точно(25 лева се оказа) и най вече защо ще плащам като е в гаранция. Същите измислени обяснения. Оставих го. Оставих и една жалба в комисията за защита на потребителите и на 10тия ден си го взех без да плащам. Искам да ти кажа да си тъсиш правата. Няма да се учудя ако не са ти върнали твойто ДВД ами някое от многото дето страдат по същия начин като нашите - калпав ъпдейт.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравей KOKOSH,

за съжаление PV-372X и PV-390X не зареждат субтитри когато филмите са записани на DVD подложка. В момента се работи по изчистването на този проблем. Надявам се това да не отнеме много време.

<div align="right">Originally posted by SUPPORT ELITE - 15/01/2005 : 10:42:35</div id="right">

Благодаря за пояснението. Обаче си мисля, че ние, пацие... клиентите трябва да се надяваме, а вие да знаете. Хайде, искам да си похарча парите

Благодаря и на Eddie за линка

17. Тук е от
    Jan 2005

Наскоро си закупих модел 370x на elite.Горе долу работи , но имам проблеми при възпроизвеждането на музика mp3 и cd.Чува се нешо като силно изкривяваве,което изчезва когато намаля звука от dvd наполовина.Тогава обаче се чува чисто , но много тихо.Каква може да е причината и трябва ли да го нося на сервиз?При възпроизвеждане на филми звукът е нормален.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2005

Зравейте,

Каква е разликата между Mediatek и Zoran чиповете и какво желязо да си купи човек - 371/399, базирани на Mediatek, или новите 372/390 базирани на Zoran?

Elite support, благодаря за бързия отговор. Никъде не намирих нищо за Zoran 776, а само за Zoran 778. Има ли разлики? В описанието на 778 пише 10bit/54Mhz.

Поздрави

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 98 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе