Страница 49 от 98 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. KTR
    KTR е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Здравейте на всички,

Вече месец имам 371х,всичко си е наред с няколко забележки.Малко но поне за мен,съществени.Искам да попитам всички посетители в този форум дали при всеки се случва или е съм бахти каръка Значи когато гледам DVD филми,през 5-10 мин. субтитрите се размазват изцяло или частично.Отначало помислих че е от филма,но вече съм изгледал десетки филми и за съжаление, на всички е така.

Ако слушате мр3 на DVD-то си,искам да ви питам.Не е ли малко неприятно че не се виждат имената на песните,ако името на изпълнителя е по-дълго.Зная че дясното прозорче от менюто е за превиу на снимки и е много удобно за тази цел,но за сметка на песните и филмите (ако са с по-дълго заглавие)Зная още,че всеки иска нещо различно,други интереси,затова ви питам дали всички имаме еднакви потребности,за да улесним екипа на Елит.

Дано не ставам банален като го повтарям отново,но няма ли да е по удобно да се добави опцията "random".

Четох по-нагоре във форума един спор.

КОКОSH,критикуваш наред,не мислиш ли че е време да спреш?

Форума не е ли място дето хората споделят проблемите и желанията си,или от уважение да поздравят участниците във форума,или греша?Конкретно не те разбрах какво имаш против,да се ДОБАВИ опцията "рандом",след като повечето DVD плеиари я имат.Защо Елит да я няма?!

Сега,ако мога да попитам Елит Съпорт,кога да очакваме нови ъпдеити,мина толкова време...?

Поздрави на всички

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Нямам нищо против никого Просто гледам как основни проблеми се давят и изчезват в стотиците дребни и незначителни претенции на шепа чатаджии.

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Значи когато гледам DVD филми,през 5-10 мин. субтитрите се размазват изцяло или частично.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Същият проблем, но със 399х. Така че не си сам. Аз също помислих че е от филма, но като превъртях назад си се възпроизведе без грешка. Може ли всички които имат плейъри да кажат дали при тях съществува подобен проблем за да знаем дали да ги рекламираме.

Аз имам и друг проблем но още не съм сигурен дали не е бил само с двукратно проявление. Значи досега гледах филмите само през колоните на телевизора. Демек 2.0. В петък най-накрая вързах 5.1 колони. При гледане на филм след около час филма почна да насича и се наложи да спра плейъра (399x) за да се "охлади", само дето по нищо не личеше да е прегрял - на пипане си беше студен. Околната температура беше малко завишена - 23 градуса. Филмите бяха всъщност два - пиратски House of Flying Daggers (к'во му е пиратското като го няма официално е друг въпрос) и напълно легален, взет от видеотека The Day After Tommorow.

Възможно ли е някой чип да прегрява - мисля че по-рано в темата някой беше споменал нещо такова, но не и решение.

Също така - има ли начин да се спре звука по скарта, защото напрактика аз го раздавах малко 7.1 - освен към 5.1 колоните имаше звук и през колоните на телевизора. Може би заради това прегрява?

5. Тук е от
    Feb 2005

здарвеите от скоро имам елит 390х и какъвто и формат да са субтитрите не ги искарва на повечето филми.помагаите моля

6. KTR
    KTR е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Здравейте отново на всички

Искам да ви попитам още нещо и моля ви вземете участие,даите мнение по въпроса!Значи,когато слушате мр3 или си пускате филм(AVI) и имената на песните или на филма са по-дълги,прозорчето в дясно скрива много от заглавието и понякога нищо не може д се разбереКаква е функцията на това прозорче?Единствено само когато гледата снимки,то служи за "preview",да видите как изглежда дадена снимка и след това да си я пуснете на "по-голямо",да не говорим,че ги показва разтеглено.Според мен този прозорец в дясно на менюто е напълно ИЗЛИШЕН и ще ви кажа защо.Пуснете в DVD-то си диск със снимки,изберете някоя произволна (с Enter),след като я отвори на целия екран,натиснете "STOP".Влизате в едно невероятно меню за снимки!Там има preview на цели 12 снимки,а не само на 1!Дори има и бутон (вътре в това меню) slideshow (за тези които незнаят-пуска снимките разбъркано).Мисля че е излишно да говоря повече за това,всеки от вас може да се убеди сам в това,като го пробва!Моля ви,ако споделяте моето мнение,пишете,та в следващия ъпдеит от Елит да покрият колкото се повече минуси.

Още нещо,когато гледате DVD филм и искате да си пуснете субтитрите (с бутона subtitle),не ви ли се случва честичко да незнаете кой език сте пуснали (защото непише),а само 1/5 3/5 и т.н.

Всичко това може да се каже че и въпрос и към SUPPORT ELITE,моля те дай някакво мнение,както и последното което съм писал (2-3 абзаца по-нагоре) и кога да очакваме ъпдеит с желаните,възможни промени?

Благодаря за вниманието

Поздрави на всички

7. Тук е от
    Nov 2004

Към KTR,

Аз имам370х. Не съм гледал много DVD-та, но не съм попадал на подобен проблем със субтитрите.

Да, имената не се виждат с пълната дължина. Нормално се виждат 14 символа. Със смяна на фонта и промяна на ограничението за 14 е възможно показването на повече символи. Уви, без разместване на лейаута максималната дължина е 24 символа. Прозореца за превю е малко по особен. За разлика от другите прозорци (поне 33 на брой до 0x20) този "прозорец" не присъства в таблицата за прозорците, т.е. полозението му и останалите настройки са изцяло и напълно в ARM частта, което прави доста по-трудно преместването му или евентуално смаляване. При някой плейери с МЕДИАТЕК е възможно подтискането на изображението в превю прозореца. Всъщност се елиминира цялата процедура за превю, т.е. не се изобразямва и размера в пиксели в долния черен прозорец. С две последни думи възможно е да се увеличи зоната на файловия браузер и тя да заеме целия син прозорец заедно с превю зоната.

Сега относно дължината на файловото име. Всички (повечето) хора ползват Windows OS, при която стандарт е Joliet файлова система за CD/DVD. При Joliet дължината на файловото име е максимум 64 символа, а целия път заедно с името на файла 255. Ако е добавено и Rock Ridge разсширение ограничението е 255 символа за всеки елемент от пътя (това не се отнася за Joliet часта - просто има две независими дървета с имена на директории и файлове).

Не мога да кажа към момента Елит кой от стандартите поддържа - не съм правил експерименти с това.

Освен това, както вече писах кирилица не се поддържа за имената на файловете - пак поне засега.

Относно превюто и слайдшоуто си прав. Само още една добавка. Пробвайте по време на слайдшоу бутона PROGRAM - той сменя ефекта при смяна на снимките

Относно DVD субтитрите не си прав. При мен си показва езика, естествено ако е програмиран в диска (но не и български). Ако ми отговориш на въпроса кой код е стандарт за Български ще получиш изписване и за Български. Дотогава всички трябва да гадаем.

Последно относно функцията RANDOM. Предполагам, че има някакви зачатъци за нея в текущия софтуер - поне в базата с текстовете за изписване присъства SHUFFLE, което означава същото

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

SUPPORT ELITE, ИЗВИНЯВАМ се за прибързаното си изказване, но бях ядосан, че не става нищо, и то пред клиента на 3 поредни плеъра. МОя е вината, че не се сетих да бутам в АУДИО, но както и да е. Вече ще знам и няма да прибързвам с ОБВИНЕНИЯТА. Приеми искрените ми извинения!!!

petrov, нищо лично, но ти някога работил ли си в магазин от такъв калибър и продавал ли си техника въобще. АЗ съм си жив 'шаран' в тази област и не смятам да остана дълго( няма $$$$), но все пак имам някакво мнение за колегите ми който са в магазина от отварянето му. Който и да е дошъл съм гледал да му помогна в избора, а не да го набутвам!!! Относно знанията ни за това какво продаваме, всеки преценява сам за себе си как е бил обслужен. Не мога да говоря от името на колегите от другите магазини МЕТРО или ТЕХНОМАРКЕТ и ТЕХНОПОЛИС. Но НИКОЙ НЕ СЕ Е РОДИЛ НАУЧЕН!!! ЧОВЕК СЕ УЧИ ДОКАТО Е ЖИВ!!! Аде със здраве.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Извинявай ако съм те засегнал. По-скоро вината е в търговската верига, а не в консултантите персонално. Ако има кинти съм убеден, че нещата няма да стоят по този начин.

11. KTR
    KTR е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Здравейте

Сънчо,благодаря за подробното обяснение!

Искам да ти кажа,че при мен не всеки път изписва разширението на всички езици (български никога).Ами един приятел има samsung,при него изписва "BG".А как е при теб възпроизвеждането на субтитрите при DVD филми?Както писах,при мен и дузина познати,на няколко пъти ги размазва

Според мен няма други недостатъци освен тези за които съм писал последните 2-пъти.Надявам се от SUPPORT ELITE да обърнат внимание тези "детайли".Освен тук,писах и на имейла от сайта на Елит,за сега нямам отговор,ще чакаме

Чао за сега

12. Тук е от
    Dec 2004

Приятели,

SUPPORT ELITE и всички останали вярващи в абстракции ....... В тая страна САМО - ЧАКАНЕТО ни остана СИГУРНО !!!

Поздрави!

13. Тук е от
    Jan 2005

съжалявам за проблемите на ELITE SUPPORT

и му желая скорошно оздравяване

14.  

15. Тук е от
    Feb 2005

Имам голямо желание да си купя Elite DVD DIVx player, но за мое голямо учудване се оказа, че в момента такива по магазините няма (визирам Метро, Техномаркет, Технополис, Технолукс, Зора):

1. Някой има ли идея защо няма, кога ще има или някое апокрифно магазинче в което може да се купи?

2. Изчетох колкото можах от форум-а, но не можах да си извадя достатъчно категоричен извод кой точно модел е най-свестен до момента. Ако някой смята, че обективно и компетентно може да даде съвет ще му бъда много благодарен.

16. Тук е от
    Feb 2005

Притежавам ELITE PV-371.

За сега имам един проблем със субтитрите.

При някои от филмите субтитрите са разположени в най-долната част на екрана на телевизора. При тази ситуация вторият ред на субтитрите буквално е скрит и не се чете.

Направих ъпдейта, но проблема си остана същия.

Обадих се в сервиза, обясних проблема, но след разговора се съмнявам, че въобще са чували за марката Елит.

tonydony@abv.bg

17. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Проблема е в телевизора ти. Влез (ако можеш) в настройките му и свий екрана по вертикал.

18. Тук е от
    Dec 2004

Абсолютно правилно!!! И аз съм на същото мнение като Pat, за добро не всичките проблеми идват от DivX плеърите.

Поздрави!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 98 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе