Елит са си променили сайта. Информация за новите модели още няма но явно има някакво раздвижване.
Елит са си променили сайта. Информация за новите модели още няма но явно има някакво раздвижване.
Може ли да получа и аз фирмваре за 388.
dtp@bta.bg
Благодаря предварително.![]()
хехе честито
Значи вече съвсем да не чакаме поддръжка и ъпдейти за старите модели, а да си ги ръчкаме самиТо добре, че стигнахме до почти идеалното ниво. Като изключим някои леки проблеми сега всичко се плейва ОК на моя 399x. Ама май скоро време като излезнат новите модели ще взема да си купя от тях и да си продам 399-ката
някой да търси?
Разбира се първо ще трябва да изтестваме новите модели, но съвсем явно е, че ще включват всички новости, които набухахме в старите (и най-важното пакетирани фреймове). Може даже и q-pel и motion compensation да поддържат. Еха... Остава и да са пак около 100-130 лева и ще е суперЪпгрейд!
[quote=nikbel ]
Благодаря предварително
k_rachin@mail.bg
Снощи гледах един филм на LG /май 9900 беше/. Ужас. Субтитрите се четат ако си на 50 см от екрана. Яко накъсване на картината. Та ние сме една петилетка напред с Елитите.
//off
Специално за LG 9900 - не знам защо при теб е цепил филма, в този плеър още фабрично във фирмуера е оправен проблема с насичането на филми с QPEL и GMC при XVID, а размера на шрифта може да се оправи неофициалния фирмуер, който е пуснал Fallen Angel: http://dvx9900.altervista.org/
Пича в момента е в почивка, но като се прибере е обещал още подобрения за LG-то като автоматичен пренос на субтитрите и т.н.т. (за съжаление едва ли ще направи екстрите, които gufiak е вкарал в неговия си фирмуер за Pioneer - и двата плеъра са МТК базирани, като: избор на големина на шрифта, избор на размер на шрифта, избор на цвят на шрифта, избор на големина на контура, избор на цвят на контура, избор на позиция на шрифта, автоматичен пренос на субтитрите - 3 реда, изписване името на MP3-ките на екрана на плеъра и т.н.т). Лично аз бях мераклия заради сравнително добрата цена, но Елит ме заинтригуваха с тези нови модели с USB поддръжка - имам портативен хард и ще е много удобно.
Повече за LG-то: http://board.softpedia.com/index.php...opic=1553&st=0
само искам да ви кажа, че явно вярно сме яко напред с уж келявите Елит-и
Аз съм с 399x и ползвам още от излизането фирмуера на elitefan. Перфектен е отвсякъде. Поддържа си пакетирани фреймове, а за разбиращите ще споделя нещо, което открих днес... Наложи ми се да тествам един плейър KISS 1100 който се оказа яка пръчка, макар и много да ми го бяха хвалили. Не поддържа пакетирани фреймове нищо. Сложих един филм - Meet Joe Black при което Кис-а изплю съобшщение, че за съжаление не поддържа филми с Q-pel. ОК си викам аз нормално е.... Я да видя Елита кво ще изплюе. И пускам аз и... осаннаФилма си тръгна
Плейва се чудесно
Тоест "скапания" Елит плейва филми и с Q-pel че и с GMC. АКо не вярвате ето пълната информация за филма от Gpot:
--- File Information ---
File Name: Meet Joe Black CD1 [AC3-GuRu].avi
File Name (with full path): F:\Meet Joe Black CD1 [AC3-GuRu].avi
File Size (in bytes): 733,354,496
--- Container Information ---
Base Type (e.g "AVI"): AVI(.AVI)
Subtype (e.g "OpenDML"): AVI v1.0,
Interleave (in ms): 40
Preload (in ms): 32
Audio alignment("split across interleaves"): Split
Total System Bitrate (kbps): 0
Bytes Missing (if any): 0
Number of Audio Streams: 1
--- Video Information ---
Video Codec Type(e.g. "DIV3"): DX50
Video Codec Name(e.g. "DivX 3, Low-Motion"): DivX 5.0
Video Codec Status(e.g. "Codec Is Installed"): Codec(s) are Installed
Duration (hh:mm:ss): 01:28:37
Frame Count: 132924
Frame Width (pixels): 640
Frame Height (pixels): 384
Frame Aspect Ratio (e.g "1.3333"):
Frame Aspect Ratio (e.g. "4:3"):
Pixel Aspect Ratio ("SAR"):
Display Aspect Ratio ("DAR"): 1.667
Frames Per Second: ***ERROR***
Video Bitrate (kbps): 713
MPEG-4 ("MPEG-4" or ""): MPEG-4
B-VOP ("B-VOP" or ""): B-VOP
QPel ("QPel" or ""): QPel
GMC ("GMC" or ""): GMC
H264 ("H264" or ""):
MPEG-2 ("MPEG-2" or ""):
Interlaced ("I/L" or ""):
Progressive ("Prog" or ""):
Top Frame First ("TFF" or ""):
Bottom Frame First ("BFF" or ""):
3:2 Pulldown ("3:2" or ""):
Picture-per-field ("PPF" or ""):
--- Audio Information ---
MPEG Stream ID (e.g. "0xbd"):
MPEG VOB file Substream(e.g. "0x80"):
Audio Codec (e.g. "AC3"): 0x2000(AC3, Dolby Laboratories, Inc) AC3
Audio Codec Status (e.g. "Codec Is Installed"): Codec(s) are Installed
Audio Sample Rate (Hz): 48000
Audio Bitrate(kbps): 384
Audio Bitrate Type ("CBR" or "VBR"): CBR
Audio Channel Count (e.g. "2" for stereo): 5
Да не говорим, че KISS плейъра има куп други недостатъци - накъсва при превъртане, много бързо превърта, даже му чезне картината, не поддържа нито p-frames нито Q-pel, нито GMC, титрите са красиви но широки и с лента гадна, няма НИКАКВ настройки в менюто ужасно беден е откъм настройки, абе много са му кусурите не мога да повярвам направо.
От това, което виждам, пускаш филм, кодиран с DivX 5.0
Пусни XVid с QPEL, GMC и BFrame* :coolsmiley:
e ok ako намеря ще пробвам и с xvid, ама нали казвам факта... KISS плейъра директно ме напсува и каьза че не става заради Q-pel а Елита си го пусна![]()
имам 388 ,сложих му новият Ъпгрейд работи чудесно но на този филм--- Monster.In.Law.DVDRip.XviD-NeDiVx---като го пусна накъсва и говора и картината като превърта на кадър говора изчезва а картината се оправя прекарах го и през MPEG4Modifier и пак нищо !! някои има ли идея
Packed bitstream: Yes
QPel: No
GMC: No
Interlaced: No
Aspect ratio: Square pixels
Quant type: H.263
I-VOPs: 1598 (1,10%)
P-VOPs: 51561 (35,40%)
B-VOPs: 92510 (63,51%)
S-VOPs: 0 (0,00%)
N-VOPs: 0 (0,00%)
Max consecutive B-VOPs: 4
1 consec: 20,26%
2 consec: 76,57%
3 consec: 2,93%
4 consec: 0,24%
File : 699 MB (699 MB), duration: 1:41:15, type: AVI, 1 audio stream(s), quality: 48 %
Audio : 91 MB, 126 Kbps, 48000 Hz, 2 channels, 0x55 = MPEG Layer-3, Supported
Video : 607 MB, 838 Kbps, 23.976 fps, 640*272 (2.21:1), XVID = XVID Mpeg-4, Supported
Може да се е скофтил файла при свалянето. И при мен се е случвало при филми от датата.
на компютърът си върви нормално филма
Здравейте, всички Elite ентусиасти!
Следя форума от самото му създаване и съм фен на Elite и на всички вас. Имам 388 и си направих промените по update на elitefan.
Всичко ми е ОК, остана ми само светещия панел и реших да се включа и аз във форума. Днес цял ден преглеждах разни форуми да открия от къде можце да се изгаси панела, но уви ...... още нищо. Ако някой е разбрал нека свирне. Thanks предварително.
Някой знае ли какво стана със сайта на ЕЛИТ?
KTT Ще ти бъда много благодарен ако ми изпратиш ъпдейт за елит 388!!!
milevmm@abv.bg