Най-вероятно филмът е с висока резолюция (над 720 точки ширина)
Най-вероятно филмът е с висока резолюция (над 720 точки ширина)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> За съжаление обаче след изпичането на нов диск, DVD-то ми пак не иска да го плейне. :-( Кое ми убягва? Благодаря.
<div align="right">Originally posted by svetliof - 20/06/2005 : 22:48:10</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Здравей,
Без да съм 100% сигурен, но най-вероятно филма е с прекалено голяма резoлюция (по-голяма от 720 пиксела в хоризонтална посока). Може да го провериш с GSpot. Втората по вероятност причина е да имаш QPEL, но мисля че би трябвало да виждаш поне нещо - някакви дефекти по екрана. Това също може да видиш с GSpot. За да гледаш нормално филма трябва да нямаш QPEL или Packet BitStream и резолюцията да по-малка или равна на 720х576. За това в GSpot си има индикатори. Намират се горе вдясно на прозореца. QPEL е отделен, а когато имаш Packet BitStream светят едновременно BVOP и NVOP. След MPEG4Modifier свети само BVOP.
QPEL се оправя само с прекодиране, както и резолюцията. Варианти бол. Аз ползвам mplayer (mencoder).
Успех,
Сънчо
Благодаря че ви има и че мога да разчитам на вас. [8D]
След като от 100 диска имам 15 брак, опитвам се да създам някакъв алгоритъм, така че хем да тръгнат на Елита ми, хем фирата да е сведена до минимум. Прав ли съм в долу изброениете точки и какво още може да се вмъкне:
1. Сваления филм го минавам през Gspot и гледам резолюцията да е в посочените от вас граници (720х576)
2. Плейвам го още на pc-то, с цел да се види има ли разминаване на субтитри с филм.
3. Записва на CD-R на 16 скорост, като оставям диска мултисешън, с цел ако субтитрите Елите не ги изкара, на pc-то със SubTool 2.6 ги обръщам в другия формат и ги дозаписвам на незатвореният CD-R
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
3. Записва на CD-R на 16 скорост, като оставям диска мултисешън, с цел ако субтитрите Елите не ги изкара, на pc-то със SubTool 2.6 ги обръщам в другия формат и ги дозаписвам на незатвореният CD-R
<div align="right">Originally posted by svetliof - 21/06/2005 : 14:52:24</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Здравей,
Уви тази точка ще се наложи да я модифицираш. Аз имам Елит-370х с МЕДИАТЕК чип. При него втората сесия (най-вероятно и следващите, ако ги има) не се разпознава, т.е. виждаш CDR/DVD+/-R в състоянието на първата сесия. Просто вземи презаписваеми подложки.
По отношение на субтитрите:
1. Преглеждай ги за италик/болд тагове и ги премахваш. Това става с който ти е удобен текстови редактор.
2. При MicroDVD формата (.sub) често ще видиш в началото на файла: {1} {1} 25.000 или друго цисло. Това предизвиква кратко проблясване на този надпис. Ако те дразни го премахни. Поставят го там за да се знае за каква честота на кадрите е правен файла със субтитрите.
3. Има една много полезна програма по въпроса: DirectSub. В нея може да въведеш параметрите на фонта за твоя плейер, желаната максимална ширина на реда (като брой символи и като пиксели). Брой редове на субтитрите и някои други параметри. Може да конвертираш между .sub и .str. Лично за мен .sub е по удобен за "автоматична" редакция - няма номера на ред и всичко е разположено на един ред и с лесно делими колони. Perl или sed+awk+grep е всичко което ти е необходимо, за да поправяш файл със субтитри. Аз често събирам двете (трите) части на даден филм на един файл, както и съответните части на .sub. Това става като прибавя към колоните със номерата на кадрите константа. Тя е близка до кадъра със последните субтитри от първата част плюс кадъра на първите субтитри на втората част. С няколко проби се настройва перфектно. След това конвертирам в .srt. Този формат е по-подходящ за визуална радакция на субтитрите. Това може да го правиш директно в DirectSub.
Чао!
Здравейте. Предполагам всички Елит имат сходни менюта. Аз в моето DVD Elite DHT-790X, пипах, пипах... и накрая върнах настройките по подразбиране. Примерно след factory settings забелязах че Prologic II не е включен, а един мой приятел който ми върза колонките, първо там пипна. Има ли някоя опция която трябва да се включи допълнително, или това е достатъчно перфектна комбинация от настройки за картина и звук?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравейте!Имам въпрос към Сънчо.Може ли с DirectSub да се правят по-големи субтитри? Ако,може дай по подробна информация.Не успях да намеря никъде програмата fon_tool.exe а с TestFont въобще не се справих.За сега форматирам текста само в главни букви и така гледам.Благодаря предварително.
<div align="right">Originally posted by babaruga - 11/07/2005 : 11:30:25</div id="right">
Отговорете на заблудения човек, че пусна 2 теми, вместо reply
Пичове,
както си ровех из нета набарах един сайт с нови разработки за DivX-ите на ELITE. Пичовете са изкарали ъпдейт с DIVX 6 и ПОДДРЪЖКА НА ВЪНШНИ USB УСТРОЙСТВА!!! Представяте ли си ако това наистина е вярно ще може да си вържем по един външен хард диск и да забравим за записвачки и прецакани медии. Мисля довечера да потествам и утре ще докладвам[:D]
То USB-то няма как да го пробвам ама ще видя дали си заслужава изобщо да се тормозите с тях. Изглеждат обещаващо ама ще видим....
А ето и линк ако някой друг има желание:
http://elitefan.hit.bg/Index.html
Имайте в предвид, че сайтът май още не е готов и може не всичко да е достъпно, но докато разглеждах всичко си беше ОК.
Там има и някакви нови модели които не съм ги и виждал. Ако някой има инфо за тях да каже, че хващат окото[:D]
Аиде със зрдаве
kircho, благодаря за информацията, големи благодарности на автора или авторите на този фирмуер. Това е най-новия
фирмуер за Mediatek базиран плеър, версия 05.00.05.07 не съм срещал в друг фирмуер. Ъпгрейднах си плеъра и това,
което като начало установих е че плеъра безпроблемно работи с packed bitstream, това е и първия фирмуер от тези които
съм тествал, който работи добре с потребителски матрици за квантизация. Към видео менюто има добавена функция
Denoise, която поизчиства картината от артефакти при не особенно качествени рипове. Въб файлбраузера имената са
до 40 символа.
Не знам какво значи, че поддържа DivX6.0, този кодек си върви безпроблемно на всички видове DivX плеъри, защото принципно
той не се различава от предишния. Това което се свързва обаче с появата на DivX6.0 е новия формат на AVI контейнера,той
е с разширени възможности, т.е. може да се вкарат в него до 8 субтитрови файла(xsub графични субтитри), няколко аудио
потока, меню и чаптери. Повечето DivX плеъри и без ъпгрейд работят с xsub субтитри и няколко аудио потока, но нито един с
меню и чаптери. Дали този фирмуер вижда меню и чаптери в avi контейнера?
Поздрави!
Тъй като http://elitefan.hit.bg/Index.html още прохождат, искам да питам rdk какъв модел Елит е жертвал за да го флашне успешно.
Тъй като от линковете там работи само http://elitefan.hit.bg/NEW/NEW.htm , а като информация пише че работи на ВСИЧКИ (!) модели Елит не ми се ще да убия плеъра (399х) без да съм сигурен.
Иначе 40 символа... УХА![Yeah!][Wow!][^]
Аз съм с 377Х, посочените модели се различават само по дисплея и бутоните на предния панел, но дистанционното е едно и също, както и сервото. Във въпросния фирмуер е фиксирано само дистанционното, бутоните на предния панел се подменят с MTKremaker, но е по-сложно с дисплея и той се подменя с MTKremaker но преди това трябва да се докара на същия брои битове. Накратко смятам, че фирмуера безпроблемно ще работи на всеки от посочените плеъри, но засега без бутоните и дисплея на предния панел.
Ще добавя и това което ми се върти в главата в момента, толкова нов фирмуер няма нито един от плеърите за които имам информация, затова ми се струва, че има връзка с фирмата Elite или китайския производител. Такива сериозни промени могат дасе правят само от Mediatek по поръчка от производителите, не говоря за файлбраузера за него отдавна се знае как да се пачне за повече символи.
Поздрави
Съжалявам за забавянето ама като гледам то и няма кой знае какъв интерес[!]
Както и да е ето какво открих:
Първо лошото:
за съжаление пичовете не са настроили VFD таблицата и ботоните на предния панел. Не смятам, че това е болка за умиране, но све пак ще е хубаво да се оправи!!!
Сега хубавото:
Направи ми много добро впечатление началния екран. Не искам да обидя никой от ЕЛИТЕ ама си е по добър от техния[:D]. Другото много приятно впечатление бе "EXPLORER -A" - изпълваше почти цялата ширина на екрана и вече се визуализират към 35-40 силвола за файловите имена!!! Много ме учуди и че "preview" полето продължава да съществува макар и зад дългите имена на файловете, което хем е зле хем е добре, че го има все пак.
Субтитри:
Отново приятна изненада - някой здраво си е играл да рисува нов шрифт като ефекта е следния - висок и значително по-четлив, добър аутлайн, събира към 50 символа на ред и НЕЩО НОВО - субтитрите са центрирани и позиционирани в дъното на екрана независимо колко реда са!!! Това ги прави според мен най-добре позиционираните субтитри независимо от използвания телевизор/дисплей.
DivX/XviD:
Проблема с "packeted bitstream" е оправен както rdk вече спомена. Най-високата резолюция си остава 720X480!!!!
Има и нови иконки, което е допълнителен гъдел според мен[:D].
Ето и малко повече инфо за ъпдейта:
Versio: 02.1D.02.1E
Servo: 07.11.00.00
Sub: 05.00.05.07
RISK: 05.00.05.07
8032: 05.00.05.07
DSP: 03.03.02.33
Ето и малко "screen shots" от сайта:
http://elitefan.hit.bg/SCREENSHOTS/START_UP.JPG
http://elitefan.hit.bg/SCREENSHOTS/EXPLORER.JPG
http://elitefan.hit.bg/SCREENSHOTS/Subtitle.JPG
До gjordanov:
За съвместимостта не мога да кажа със сигурност. Аз имам PV-388X и всичко е ОК с изключение на VFD дисплейа и бутоните на панела.
Днес секцията "НОВО" са я обновили(от там са и скриин шотовете). Има и малко повече обяснения за USB-то.
Айде до скоро
спокойно пачваи 399x модела- аз не издържах и го флашнах. Работи чудесно, като изключим посочените по-горе недостатъци. Аз още не съм пробвал с б-фреймове как е, но ако е така дори само това си струва да се ползва за сметка на дисплея и бутоните. Евала на пича със сайта!
единствено бих сменил вида на шрифта, че със серифи не е най-красивото и четливо решение, но факта че се събират повече символи и ако е вярно че повече от 3 реда изобразява е направо супер. ЕВАЛА пак от мен!
Флашвайте не бойте се![]()
Приятели аз не разбирам от DVD-та признавам си го. Обаче такива субтитри моето DVD не може да изкара, дори и с последният официален ъпдейт на Elite. Изрично съм преброил колко символа на ред изкарва във филма, е неповече от 39. Линка съм субтитрите обаче хем щрифта е по-голям, хем и повече букви са се събрали. Направо мечта, само да се престраша. И за да не отварям нова тема, аз не зная с какъв чип съм. Имам DHT-790, на който процесора му е MT1389FE. Този нов ъпдейт става ли на моето? 10х предварително
Колко често сте чували думата лакомия? Полакомих се от субтитрите в новия ъпдейт и реших да ъпдейтна. Както забелязох от линковете ъпдейта е един, важаш за всички DVD-та. И идея си нямах аз с Mediatek ли съм, но по описанието на файла на сайта на Elite и бърнат с Nero примерно пишеше, че трябва да получа етикет Mediatek, значи викам си това е, ще мога да ползвам новия ъпдейт.
Прекръстих се и направих ъпдейт. След Play разликата бе че нямаше 2 съобщения както бяха дадени в сайта, а само едно:
UPGRADE FILE DETECTED
UPGRADE ?
PRESS PLAY TO START
COPPING
....отвори се лоадера...мина 1-2 мин, затвори се и се промени логото. Мазен син екран, както е даден на screenshot-та. Пуснах за проба диск. На панела такива индикации като Load, Open нямаше, а само на TV. Зареди филма, заглавието му беше много дълго, не го отряза, натиснах Play - няма никой!Натиснах Enter, тръгна филма но със страхотен бръм в колоните. От дистанционното опитах да намаля - няма никой, от панела също. Опитах се да превъртя напред (за да видя новите субтитири)- няма никой. Работеха само Eject и Power от дистанционното. Вкарвам друг диск същатата работа. Набирам се към компютъра и записвам оригиналният ъпдейт свален от Elit. Пускам да "промивам мозъка" loader-ра замръзна и не иска да се прибира, минаха повече от 5 мин, бррр. Спукана ми е работата, и без това нямам 25 лв за сервиза, защо се полакомих?! Чаках, чаках, пък накрая дръпнах щепсела от тока. Включих го пак и пак промих мозъка с оригиналният ъпдейт. О, небеса! Този път се върна се старото лого. Защо ли се полакомих? Сутринта им писах на Елит че има нов фен сайт, да си кажат мнението за ъпдейтите. Те ми отговориха че знаят за сайта и дори имат малко участие в тази инициатива. Викам си значи ъпдейта ще стане и затова рискувах. Истината е, че моята страница на DHT-790X още не работеше, но си викам че ъпдейта е един и същ. Е явно не е. С малкият дявол се отървах. Иначе от Elite support ми споделиха, че:
Zdraveite,
za momenta niama razraboten update za Domashnite kina DHT-790X.
Ochakvame
sled Septemvri da e gotov sys podryjka na vsichko koeto e podgotveno i za DVD Player-ite.
Сега като "осетих ножа до кокала" ще изчакам официалният нов ъпдейт, стига лакомията да не ме изкуши отново
Поздрави
С риск да се повторя от малко по-нагоре ще ви напиша резултата от пробата на този ъпдейт от новия сайт...
Модел на плейъра: Elite 399X
Плюсове (какво се промени към по-добро)
1. Десктопа - да, по-приятен е новия.
2. Дългите файлови имена - много по-удобно е сега, вместо да гадаеш имената.
3. Субтитрите. Вече се изобразяват по 52 знака (преди бяха 38) на ред, а освен това по 4 реда излизат спокойно, а може би и повече.
4. Вече се поддържа пакетиран битстрийм! Супер яко. Не се налага да ползвате Mpeg4 Modifier за да ги изчиствате.
5. Има нова опция в менюто за "заглаждане" на кофти записи. Не съм намерил разлика при използването и. Явно са ми само хубави релийзите
6. Поддържа се DivX 6.0. Аз това не го пробвах, защото и преди ъпдейте плейъра ми четеше DivX 6 и знам, че този ъпдейт се отнася само до екстрите, които има в новия кодек иначе и по-стари плейъри ще четат филмите енкоднати с новия кодек.
7. Поддръжка на USB. Много хора биха си ползвали направо харддиска да си гледат филм примерно. Аз не съм от тях, защото имам прекалено много филми за да ги държа на харддискове, а и външен диск си е малко скъпичка екстра. Но е супер, че го има.
Минуси:
1. Плейъра се управлява изключително и САМО от дистанционното. Липсват всякакви индикации по време на плейване (дисплеят е черен), а при старт изписва нещо от сорта на "OLELE"Яко ме изкорка и мен това след флашването. Бутоните на плейъра светят и не реагират, а и не можеш да го загасиш освен с копчето отзад или направо от контакта.
2. Шрифта макар че е много гот да е сбит и да се хващат повече символи не е особено лесно четим. Аут***** (черната ивица) му е много тънка и на бели фонове супер трудно се чете текста. Предлагам да бъде сменен с шрифт без серифи (Arial Condensed например) който се чете много лесно, по-тлъст е а в същото време също е сбит.
Следвайки логиката, според мен е много по-добре с ъпдейта. Вярно че не е удобно да не ти бачка дисплейчето и да гасиш отзад, както и да се дзвериш малко повече в шрифта. Вярвам обаче, че пичовете дето правят онзи сайт ще оправят и шрифта и дисплея. Във всички случаи много им БЛАГОДАРЯ - да сте живи и здрави! Чакаме финалния ъпдейт. А ако кажете как да помогнем (примерно да сменим шрифта) може да помагаме. Знам, че имаше софт с който се правят фирмуерите но ми трябва хелп как се казваше и дали се бачка с него без огромни рискове.