Страница 57 от 98 ПърваПърва ... 747555657585967 ... ПоследноПоследно
Резултати от 841 до 855 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2005

svetliof - ти с какъв ТВ си бре? Защо са ти дребни? Наистина с този размер на 15" ТВ сигурно ще са трудни за гледане. Но както каза някой по-нагоре, аз също взех да им свиквам и това, че аут***** им е слаб и малко се сливат знаците не ме отказва да гледам с новия ъпдейт - все пак както ти казваш си е ценно да не ти се режат редовете, а малко *****и превеждат и правят титри с повече от 50 знака на ред. Колегите преводачи са ми казвали че прекарват титрите на всеки филм през Subtitle Workshop за да намалят броя на знаците на ред и т.н. Но мен силно ме мързи да правя това за всеки филм (моята колекция е доста внушителна). И затова сега съм доволен. Даже се замислям ако хвана да сменя шрифта примерно с Хебър или Ариал колко знака ще загубя заради това, че са по-широки. ДОри да ползвам Ариал кондензед пак ще загубя поне 5 знака на ред. Ще видим. Най-добре е всеки да може да си експериментира с шрифта и др. неща. Аз се пробвах с МТК Ремакер, писах си с пичовете от онзи сайт няколко пъти и те казаха че няма да има проблем. Е да, ама като сменя шрифта, после фирмуера не знам защо не ще да се ъпдейтне - плейъра пише че го копира и дотам. ДОбре поне че не умира и не се налага да следвам оня линк по-горе за умрелите плейъри

Затова моля някой, ако знае точно (някъде бях чел тука или в дир.бг) как се сменя с МТК ремакер да пише!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ако си скапете плейъра с кофти фирмуер и сте ентусиасти и не ви се дават пари да ви го оправят - ето ви лесен начин... Може някой да го е постнал преди тоя линк, за което се извинявам, ама.... чел съм почти всички постове тук и не си спомням и моля да ме извините, ако го повтарям...

http://mtz.softpedia.com/index.php?o...id=20&Itemid=2

Взимате евтин кабел за ГСМ, свързвате кабелчетата и готово. Само да се надяваме, че на платките на Елит-ите има показаните изводи за ъпгрейд.

<div align="right">Originally posted by bigstoyan - 19/07/2005 : 13:46:39</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Има, има.. всичко беше описано и обсъдено подробно в началните постове на темата..[:D]

4. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Защо не си направим апдейта сами:

свалят се двата МТК.bin - оригиналният от ellite.bg и новият oт elitefan.hit.bg

Със какъв да е HEX едитор се взема съдържанието на адреси 42900h-429EFh/включително - LED Tables/ и 42B0Dh-42B24h /включително - ButtonTab/ от оригиналният апдейт на елит и се поставя в този от фен елит. Получаваме нов апдейт с всичките предимства и недостатъци но с работещи бутони и дисплей. Процедурата на "копи - паста" се улеснява още повече ако се запишат тези модули с MTK Remaker и отнема около минута.

5. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

MTKRemaker има скрит режим(Expert Mode), за да се влезне в него се отива на Help, About и два пъти се кликва

върху надписа Unleash the Power of МТ13x9 появява се Expert Mode и се слага отметка на Enable Expert Mode.

В този режим се предлагат някои замени(по-рискови), които в нормален режим не са активирани.

Бутоните на предния панел се сменят безпроблемно, като се отвори МТК.bin отивате в Code Part, 8032, Page 4

и подменяте VDF_Button Tab, с този който преди това вземате от предишните фирмуери за вашия плеър.

VDF_LedTables е частта за дисплея, но там замяната най-често не се получава, MTKRemaker отказва да я подмени

ако има разлика в броя на битовете. С hex редактор съм добавял нули, за да получа заветното число, но след

подмяната дисплея на плеъра ми пак работи некоректно, ако някой има успех с тази подмяна нека да сподели!

Най-лесно се подменя фонта за субтитрите, в Data Part, OSD, OSD 1 Visuals, Fonts, подменятете Font 4-5 с фонт

който преди това сте генерирали с MtkFontCreator. Субтитрите в последния фирмуер са много добре балансирани

като бройка на ред и размер, единствения им проблем е аут***** от само 1 пиксел. Аз съм си добавил още един

пиксел към аут***** и смятам, че така ме устройват идеално, ако някой се интересува мога да му пратя фонта

с удебелен аутлайн.

Понеже няколко пъти съм гафил и съм си флашвал плеъра през сериен интерфейс, ще споделя личния си опит.

Когато първия път си убих плеъра имах под ръка сериен интерфейс за Nokia3310, приспособих го за тази цел

според инструкциите от румънския сайт, но след няколко часови мъки не постигнах нищо. Тогава на бързо

скалъпих възможно най-простата схема, така наречения Tiny Interface, абсолютно проста 4 съпротивления

( 1,5к 22к 3,8к и 4,7к ) и две транзисторчета ( ВС377 ) и се получи. Струваше ми само 60ст. за транзисторчета,

другото си го имах под ръка, за връзка с конектора на плеъра използвах кабелче от CD, което подава аудио

сигнал към дънната платка, пасва идеално.

Полезни линкове:

http://personal.inet.fi/koti/mabreak...ker/index.html

http://newage.mpeg4-players.info/tools/tools.html

Поздрави!

6. Тук е от
    Apr 2005

КТТ - с цялото си уважение мисля, че няма да стане с копи/пейст най-малкото защото иначе пичовете от елит-фен веднага щяха да го направят Едва ли са толкова недосетливи....

Аз ако имах кабел готов и пробвана системата дето я постнах с линка (сори че съм я повторил) щях да си играя смело да флашвам, ама сега нямам а и не знам ще успея ли да си го направя ако го скапя. А не че толкова ще се стисна за пари да ми го оправят, ама по-скоро хич не ми се занимава да го нося, взимам, разправям и т.н.

Иначе и на мен ми се иска да видя все пак как се сменят тия глупости щото не ми се виждат сложни. Поне за титрите. Четох хелпове и т.н. ама не успях... скоро може да пробвам пак - просто не искаше вчера да се запиеш фирмуера моднят от мен (само титрите) в плейъра. Даде сейвинг и аре.... добре че не умря

7. Тук е от
    Apr 2005

RDK - ти си ЧОВЕКА

И преди съм чел много добри твои постове, Добре, че се обади

И аз взех да свиквам с този шрифт на плейъра и именно оутлинето ме дразнеше най-вече че е тънко. Затова моля те, предполагам и други хора ще са ти благодарни да постнеш линк към моднатия от теб фирмуер (нали говорим за тоя от елите-фан последния, само с оутллиине?). Ако не можеш да го качиш може на мейл да пратиш (ако не съм нахален разбира се). Например на този: bigstoyan@mtel.net

Искам с риск да съм нахален да питам и друго (супер много благодаря за споделеното скрито меню). Ти също казваш, че се сменят лесно шрифответе и аз именно оттам ги сменям откъдето казваш. Преди това съм създал нов шрифт с МТК Субтитлер (май така беше) и след като го сменя си се вижда в прозореца за превю (макар и незнайно защо на превюто от дясната страна на всеки керъктер има празно пространство.

Както и да е. Така като го направя и запиша, после флашвам плейъра и нищо не става - пише само че копира и дотам. Поне не умира. От елите-фан ми казаха, че трябва и през МТК патчър да се прекара и аз пробвах МТК Суб патчър щото друг не намерих (фиксвал оутлинетата), обче пък той дава грешка, че нямало Колър тейбъл някакъв си и дотам

Ако успееш да ни светнеш как да сменяме шрифтовете аз лично мога да се заема ад направя 10 варианта с големини, типове шрифтове и др. и да ги постна със снимчици за да си избират хората А и да си преценяват за големината на ТВто си дали са ОК щото примерно тия последните аз ги виждам екстра, ама съм с 29" ТВ и го гледам от 1 метър (без майтап). Ама ако някой гледа на 14" от 3 метра не знам дали ще ги вижда тия...

БРАВО за инфото - супер си!

8.  

9. Тук е от
    Jan 2005

RDK много ти се моля прати го и на мен angelreaper@dir.bg данке предварително и бих те помолил ако имаш самият шрифт в ttf формат готов за инсталване в уиндоуса ако не те затрудниава също да ми го пратиш.

Предварително благодаря

10. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

rdk, благодаря за ценното инфо за MTK Remaker.

Преди да съм прочел написаното от теб си, модифицирах MTK.bin файла с HEX едитор. След прочитането на "MTKRemaker има скрит режим(Expert Mode)" направих втора версия с MTK Remaker. Най-голямото ми очудване беше, че при сравняване на двата файла - те се оказаха абсолютно еднакви.

bigstoyan,

може би имат и др. неща за оправяне. Довечера, ще жертвам моя и утре ще пиша какво се е случило.

Някой да знае за какво служи паролата в менюто. Само за родителски контрол или друго?

11. Тук е от
    Apr 2005

<font size="3">Първо - <font color="red">специални благодарности за rdk</font id="red">, сътворил поредния фирмуер за наистина интересните плейри на Елит </font id="size3">

Сега искам да споделя с вас предимствата на неговия фирмуер, да кажа и някои други неща и да дам линкове от негово име. Снощи ъпдейтнах плейъра с модифицирания специално за PV-377X от rdk (pv_377x_servo_07.11_ARM_05.00.05.07.iso). Той е пипнал предоставения от elitefan.hit.bg, като е добавил още един пиксел в outline На шрифта (при кирилските букви, защото яко си е играл на ръка) и доколкото разбрах е оправил бутоните за модела 377X. Тъй като моя модел е 399X бутоните не работят, а дисплеят вече свети но с неразбираеми символи.

Плюсове и минуси спрямо фирмуера на elite-fan (отнасят се за модела PV-399X)!!!

Плюсове:

- Удебелен outline - вече е 2 пиксела и текста е МНОГО по-добре четим! Лично според мен (и rdk) няма нужда май да се играе човек да сменя с други субтитри. Разбира се говорим за шрифт, който е чудесно видим на 29" ТВ в моя случай и не знам на малък телевизор гледан отдалеч, дали всичко ще е нормално видимо. Но на бели фонове вече се вижда чудесно, а и предимството да виждате 54 знака на ред не е за пренебрегване.

- Оправени бутони за 377 модела (не съм го тествал по разбираеми причини - нямам такъв плейър)

Минуси:

- Не са удебелени английските букви и някои символи. Аз ще опитам лично да помогна и да ги дооправим

- Дисплеят показва все още шашави знаци, а бутоните не работят. Ако мога също бих помогнал да ги оправим.

- Възможно е да има проблем с плейването на двуслойни DVD-ta. Снощи изпробвайки плейване на DVD-та, сложих оригинално щатско двд на THE MUMMY, което е DVD-9 (Double Layer) и на картината вървяха две вертикални ивици като някакво смущение. Нямах друго двуслойно да пробвам, но на всички други 4.7ГБ ДВДта нямаше такъв проблем. Този минус може да си го има отпреди.

<font color="blue">ЛИНКОВЕ</font id="blue">

Ъпдейт на elite-fan фирмуера с Outline 2 пиксела: http://free.data.bg/bigstoyan/ELITE/...5.00.05.07.iso

Ако някой иска да си експериментира с шрифтовете може да ползва и този готов Arial Narrow с по-дебел outline и размер 26:

http://free.data.bg/bigstoyan/ELITE/AN26pt.mtf

И още един приятен "експеримент". Доколкото разбрах, онзи линк за умрелите плейъри дето ви дадох явно не работел. Поствам схемичката на Tiny PCB, която ми даде rdk. Всеки, който може да си я направи ще си флашва сам умрелия плейър, а който не може - да си намери като мен някой приятел жичкаджия да му я сътвори Ето линк на схемата:

http://free.data.bg/bigstoyan/ELITE/Tyni_PCB.jpg

И отново се обръщам към четящите форума. Явно сред вас има доста добри разбирачи на тези неща. Моля ги или да помогнат дооправяйки фирмуера (дисплей, бутони и др.) или ако могат да помогнат с някакво инфо, линкове и др. с които да вземем да си ги оправим. Или поне да кажат трябва ли да се пише на асемблер за да се направят знаците на дисплея?

<font color="red">БЛАГОДАРНОСТИТЕ за дадените файлове са изцяло за rdk!</font id="red">

12. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

rdk,

оправих дисплея и работи коректно. Липсващите 8 адреса /модула на фен елит е по-дълъг/ - "FFFFFFFF" се слагат не в края на модула а се вмъкват в началото. Остана гадното светене на чекмеджето. Някой знае ли откъде се гаси ?

Сега ще сменя и шрифта с твоя.

Ако някой го интересува версия за PV-388 /с работещи бутони и дисплей/ ще му я пратя.

13. Тук е от
    Apr 2005

KTT - бравос бе

Аз съм с 399 и явно няма да стане, но ако става сравнително лесно (примерно с изкопиране от стария фирмуер) кажи, за да го направя при мен. Има ли висок шанс за скапване на плейъра? Щото после трябва да си правя оназ схемичка... Ще споделиш ли как го направи

14.  

15. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

КТТ,

благодаря за информацията, мисля, че 377, 388 и 399 са с еднакви дисплеи, поне това ми е направило впечатление като съм им разглеждал фирмуерите.

Да добавя, че ако си правите Tyni Interface кабела да не е по-дълъг от 0,8-1м.

Поздрави!

16. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

bigstoyan,

става лесно - с MTK remaker записваш модула VFD_LedTables /8032 page4/от оригиналният на елит. Отваряш файла с HEX едитор и вмъкваш в началото 8 броя "F". Записваш го. В новия апдейт на фен елит реплесваш същият блок с отремонтираният и готово.

С какво и как сменяте тези битове за outline на шрифтовете?

rdk,

ти ли променя знаците в Font 2 ?

17. Тук е от
    Apr 2005

ако имаш предвид с какво rdk е удебелил шрифта - много лесно Направо не знам как не съм се сетил. с MtkFontCreator_0.6 се отваря оригиналниш шрифт от фирмуера, който е с 1 пиксел outline, после се записва с бутона Export to Font tool Text Format, който се намира на втория таб на същата програма (таба се казва Font Tools). Записваният файл е текстов. Отваряш си го с Notepad или Wordpad и там със звездички и чертички са дадени във вид на матрици всички знаци от фонта. Т.е. можеш ако искаш да удебелиш шрифта да добавиш от всички страни на всяка буква знака за outline (май беше тире). После се записва, отваря се пак със MtkFontCreator_0.6, този път си го записваш като mft фонт и си го заместваш във фирмуера. Тоест на ръка може да се редактират фонтовете, което си е трудоемко, но резултатно. Аз даже мислех по този начин да разкарам серифите от фирмуера на rdk, ама после размислих - и така са си супер, даже може по-кофти и по-нечетливо ако разкарам серифите. Да не говорим пък колко дни ще си играя По-добре да вложа тия дни тази енергия да добавя липсващите очертания на чудесния фирмуер на rdk (английските и др. необходими знаци). На специалните символи може и да не си играя, щото те едва ли някъде ще се покажат, но английските е добре да са си оправени, защото аз имам хиляди филми с английски титри и е добре да са си ОК

Гледам, че си в Нета, ако си онлайн по цял ден и ползваш ICQ - моето е 5862660

Ето и пример на знак от текстовия файл:

#G 246

#W 12

#l ............

#l ............

#l ............

#l ............

#l ............

#l ............

#l ............

#l ............

#l ............

#l ------------

#l ------------

#l -***--****--

#l -***--****--

#l --**---**---

#l --**---**--.

#l --**---**--.

#l --**---**--.

#l --**---**--.

#l --**---**--.

#l --**---**--.

#l --**---**--.

#l --**---**--.

#l --**---**--.

#l --**---**--.

#l --**---**--.

#l --**---**--.

#l --**---**---

#l --**---**---

#l -**********-

#l -**********-

#l ---------**-

#l ---------**-

#l .......--**-

#l .......--**-

#l .......--**-

#l .......-----

#l .......-----

#l ............

#l ............

#l ............

#A

18. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

КТТ,

аз подмених Font 2, използва се във фирмуерите на NewAge и Mtz и ми хареса.

Поздрави!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 57 от 98 ПърваПърва ... 747555657585967 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе