Страница 106 от 223 ПърваПърва ... 5696104105106107108116156 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,576 до 1,590 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

до г-н LUDIA, ако може малко странично инфо за 32' телевизори шарп: имат ли еквалайзер за звука, автоматично изравняване на нивото на звука за отделните канали, наличие на съраунд, възможност за автоматично включване на телевизора в зададено време, родителски контрол на каналите.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от yoyo1
    Май ще си гледам стария тв. още една година.
    По-скоро 2, че даже и 3 години.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Какъв размер на LCD дисплей е подходящ за гледане от разстояние 3 метра?При 4:3 беше 5 пъти диагонала,но как е при 16:9 ?

5. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от vasy
    до г-н LUDIA, ако може малко странично инфо за 32' телевизори шарп: имат ли еквалайзер за звука, автоматично изравняване на нивото на звука за отделните канали, наличие на съраунд, възможност за автоматично включване на телевизора в зададено време, родителски контрол на каналите.
    Айде аз да отговоря, че му обещах на LUDIA. Описвам Sharp LC-32RD2E:
    Има еквалайзер за звука - bass и treble, наличие на съраунд, автоматично изравняване на нивото на звука за отделните канали (това обаче работи малко странно), родителски контрол на каналите, стоп кадър, Телетекст и екстрите към него, автоматично регулиране на яркостта спрямо околната светлина.

За възможността за автоматично включване на телевизора в зададено време не съм сигурен, трябва да проверя.

Иначе TV-то е супер както си го е описал LUDIA. Много благодаря за консултацията и направения избор.
    1360x768, 60Hz - PC резолюция, boot-ваш си направо на TV, аудио със стерео жак, видео с D-Sub, гледаш си го като на монитор.
    Поддържа 1280х768 и 1024х768.
    С HDMI още не съм пробвал. HD видео не съм пускал.
    Иначе куп компонентни входове, s-video и изход за слушалки.

Иначе ловя цифрова ефирна TV - K1, bTV, Nova, 7Days, BBT и радио Хоризонт.
    От дистанционното сменям цифрова кабелна и аналогова кабелна.
    Цифровата кабелна е от съответния оператор с външно DVB у-во.
    Качеството на цифрова ефирна и цифрова кабелна е едно и също.
    Тия 100Hz не мога да ги усетя още, но както и да е.
    5-6 режима на формат на екрана - 4:3, 16:9 и т.н
    5-6 режима на образ на екрана - standard, eco, soft, user, dynamic...
    Освен това - color, contrast, brightness, sharpness, tint
    Настройки за стабилизиране на картината, за шумове DNR и др.

Уникален дизайн, колоните са дискретно разположени под панела и така се спестяват 5 см височина.
    Масивна стойка въртяща се на 5-10 градуса.

Друго сега не се сещам... питайте

Към bicubic - 32" в режим 4:3 отговаря на 26". Мерил съм го и 4:3 съдържание го гледам така.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Грубото правило е 3 х диагонала, но много зависи и какъв тип сигнал гледаш. Например, ако са HD филми, може и от по-малко разстояние.

7. Тук е от
    Dec 2002

В съотношение цена/качество/възможности изборът при 32" ТВ се свежда до два:
    1. PANASONIC TX-32LX700P - 2299 лв.
    2. SONY KDL-32D3000K - 2309 лв.

Сонито има доста по-добър дизайн. На Панасоника са му сложили гадно отражателно покритие/като при шарп/ на корпуса, но пък поддържа картина в картината през AV.
    При аналогова телевизия и двата дават незадоволителна картина/на мен не ми хареса/, но при цифров сигнал е кристална картината и при двата. Всичко друго е на кантар и при двата. И двата нямат конкуренция от останалите телевизори, налични в момента и който и да избере човек - няма да съжалява за дадените пари.
    Ако не държите на картина в картината - вариант е и PANASONIC TX-32LX70P, който е с доста по-добър дизайн и с 300 лв. под PANASONIC TX-32LX700P.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2006

мн благодаря на TescoM за изчерпателното инфо, това са дребни детайли, но няма откъде да ги видиш, на етикетите не се изписват. ще съм благодарен ако някой напише и за другите модели ( 32sа1е, 32rа1e) например

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

TescoM,
    как се държи с движещи се текстове и изобщо как е визуализацията на субтитрите от DVD и съответно от DivX?
    Също как е запаса на контраста (по средата или преди края на настройката се държи по-добре) този динамичния 10 000:1 усеща ли се?

11. Member
    Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    По-скоро 2, че даже и 3 години.
    Нали 2008г. ? Защо пък сега 2-3г. ?

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

yoyo1 - това което съм писал е точната и официална информация около SED технологията, която ще разбие всичко около статуткото на LCD.
    Изчакай и ще видиш!!!

13. Тук е от
    Jun 2007

с какво ги ловиш тези програми? може ли телевизор без този вътрешен цифров тунер да ги хване

14.  

15. Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от vader11

с какво ги ловиш тези програми? може ли телевизор без този вътрешен цифров тунер да ги хване
    Всички нови телевизори задължително трябва да имат DVB-T тунер за ефирна цифрова телевизия.Не се бъркай с С тунера за кабелна цифрова,който го има Д3000.

16. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от zizu
    В съотношение цена/качество/възможности изборът при 32" ТВ се свежда до два:
    1. PANASONIC TX-32LX700P - 2299 лв.
    2. SONY KDL-32D3000K - 2309 лв.

Сонито има доста по-добър дизайн. На Панасоника са му сложили гадно отражателно покритие/като при шарп/ на корпуса, но пък поддържа картина в картината през AV.
    При аналогова телевизия и двата дават незадоволителна картина/на мен не ми хареса/, но при цифров сигнал е кристална картината и при двата. Всичко друго е на кантар и при двата. И двата нямат конкуренция от останалите телевизори, налични в момента и който и да избере човек - няма да съжалява за дадените пари.
    Ако не държите на картина в картината - вариант е и PANASONIC TX-32LX70P, който е с доста по-добър дизайн и с 300 лв. под PANASONIC TX-32LX700P.
    zizu - в голяма грешка си. За 2400 взимаш sharp-a и заспиваш. Аналоговата TV e екстра.

soon - За DVD не съм пробвал още, за DivX с BSplayer с и е като на кино. Обаче ако TV-то го ползвам в DualView режим като втори тогава гледам DivX филми с Media Player Classic и DivXG400. Това едно време работеше, работи и сега. Ако има нова врътка, моля споделете. За движещи се текстове - ако са много бързи няма как да ги прочетеш. Ако ги спра със "стоп кадър" се четат все едно са статични без ни най-малко размазване. Все пак това e 4ms матрица.

vader11 - TV-то е с вграден DVB-T тунер за ефирна цифрова. По-евтините модели го нямат. Това Sony дето е с DVB-C за кабелна не знам дали ще свърши работа. Цифровата кабелната TV сигурно пак ще ти я прекарат през SСART-а.

vasy - За 32rа1e - Различен дизайн, не е 100Hz, няма DVB-T, по-мощни колони, харчи повече, по-малък контраст...

P.S. Част от инфото е получено от LUDIA и синтезирано така, че на мен да ми е ясно. LUDIA го признавам в тази област.

17. Тук е от
    Jun 2007

не са ли на всички телевизори тунерите dvb-c или има и други алтернативи. ти какъв телевизор имаш tescoM

18. Тук е от
    Jun 2006

Много ви мързи да четете... написал съм LC-32RD2E - в нета спецификации. DVB-С само някои модели засега, май само Sony, ама за какво ви е?
    Алтернатива? От кабелния оператор външен и то безплатно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе