Страница 107 от 223 ПърваПърва ... 5797105106107108109117157 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,591 до 1,605 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

zizu, много те моля не пиши пълни глупости. Относно SONY 32D3000, тука исписах една кофа с мастило, въобще няма кристален образ на HD сигнал. Нямам панасоника на работа та да го сравня и с него, но няма пълно щастие. Специално по върпоса за 32Д3000 говорих с колеги от други магазини и те са на моето мнение, ТВ-е е омазан. Относно при гаден сигнал как се държи Сонито мога да кажа много добре. Сравних го на сигнала които имам на работа (мега гаден ефирен) срещу 32RD2E и е по-добър, но макар да съм изключил DNR-а пак си действа някакво оправяне на картината от процесора и се усеща замазаност на картината както пи вкл. DNR, но от близо.
    Доколкото знам ефирни цифрови предавания има само в София и никъде другаде. Относно колко време ще може свободно да се ползва DVB-C тунера на 32D3000, не мога да кажа, но спред леки слухове от тук от там, примерно във Варна засега Мустангаджиите ще го оставят незакодиран допълнително, но след време имат намерението да го кодират и да не може да се приема от ТВ-и като 32D3000.
    vader11, без DVB-T тунер не можеш да ги хванеш тея програми и то засега само в Сф. Но като гледам вече е практика да се слагат ъакива тунери на всички нови модели ТВ-и.
    vasy, всички ТВ-и на Шарп имат изброените по горе функции от TescoM. Ако си беше направил труда да прочетеш цялата тема, съм ги написал тея работи доста назад в нея.
    yoyo1, ще почакаме малко и ще видим какво ще излезе. Аз очаквам ако всичко е наред при Канон по Нова Година или малко след това първите инжинерни образци за PC монитори да имат вече ревюта. Ако може да се вярва на информацията, че първо ще се появят PC мониторите и после ТВ-те по SED технологията.
    bicubic, при старите кинескопни ТВ-и я имаше тая зависимост специално заради излъчването на кинескопа. Сега колкото ти харесва и от каквото разстояние ти харесва. Всичко е въпрос на вус и възприятие. Но до 3м. 32-37", като спред мен 42" е вече много. Но всеки сам си преценява.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от yoyo1
    Нали 2008г. ? Защо пък сега 2-3г. ?
    Колко време след представянето на първия ЛСД/плазма си решил да си купиш такъв? Аз лично няма да се наредя на опашка пред магазина и да чакам първите бройки, които ще пуснат по магазините. Да не говорим, че съм готов да се обзаложа, че те ще са значително по-скъпи от 40-42" модели ЛСД/плазми, които се продават тогава. Моя съвет е да си купиш сега нещо оптимално като цена/качество, гледай си го 3 години пък дотогава вече ще са изчистили проблемите в новата технология и ще са намалили цените. Пък нищо нищо чудно тогава soon да ни е публикувал нова информация за още по-нова технология, която ще излиза до 1 година и ще разбие пазара с качество и цени.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Напълно подкрепям lazarus18 !!!
    Точно така би направил всеки нормален човек в това число и аз гледам добре избарано LCD в очакване на по-доброто!
    Коментарите са за това, че голямото ЧАКАНЕ е вече към края си.

5. Тук е от
    Dec 2002

Цитат Първоначално публикувано от LUDIA
    zizu, много те моля не пиши пълни глупости. Относно SONY 32D3000, тука исписах една кофа с мастило, въобще няма кристален образ на HD сигнал. Нямам панасоника на работа та да го сравня и с него, но няма пълно щастие. Специално по върпоса за 32Д3000 говорих с колеги от други магазини и те са на моето мнение, ТВ-е е омазан. Относно при гаден сигнал как се държи Сонито мога да кажа много добре. Сравних го на сигнала които имам на работа (мега гаден ефирен) срещу 32RD2E и е по-добър, но макар да съм изключил DNR-а пак си действа някакво оправяне на картината от процесора и се усеща замазаност на картината както пи вкл. DNR, но от близо.
    LUDIA, от това, което съм написал нито една дума не е глупост. Прочел съм всичко, което си писал и бих бил склонен да ти вярвам, но реших да видя нещата на място. Пак казвам - телевизорите, за които си заслужава да си даде човек парите са тези два модела. Колкото до хваления LC-32RD2E - в техномаркет го няма в наличност и не съм го виждал. Ако забелязваш съм писал "И двата нямат конкуренция от останалите телевизори, налични в момента". Жалко, че нямам път до Варна, но ти ако имаш път към София - те каня да отидем в техномаркет на оглед/бирата си е отделно/. Иначе евала на такива консултанти като теб, които си харесват работата. За тези от ТМ - нямам думи. Не им се работи и нямат желание за нищо. Незнам какви са шефовете им и изобщо пука ли им за бизнеса, но ако знаят само колко сделки се изпускат заради неграмотност от страна на консултантите. В ТМ цариградско в неделя само докато бях там консултантите "изгониха" и не искаха да вземат 5000 лв. от клиенти. Даже с единият човек си говорихме и той каза - това ще е телевизорът, но отивам да го взема от друго място - тук цари пълно безхаберие. Седят събрали се на групички и се кикотят и лигавят с колежките.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

zizu - Правилно си забелязал дивата истина за БЕЗХАБЕРИЕТО на доста хора в това число и ТМ консултантите!

7. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Здравейте момчета, в крайна сметка си купих Sharp LC-46XD1E.
    Телевизора е супер, но Ви моля да ми помогнете със съвет къде мога да прочета по-подробно за функциите които има и как мога да използвам всичките му възможности. В книжката, която го придружава не пише почти нищо.

Някои телевизии пускат филм във формат 16:9, но тогава субтитрите се скриват - има ли начин това да се коригира?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от radinna
    Здравейте момчета, в крайна сметка си купих Sharp LC-46XD1E.
    Телевизора е супер, но Ви моля да ми помогнете със съвет къде мога да прочета по-подробно за функциите които има и как мога да използвам всичките му възможности. В книжката, която го придружава не пише почти нищо.

Някои телевизии пускат филм във формат 16:9, но тогава субтитрите се скриват - има ли начин това да се коригира?
    http://esupport.sharp.at/html/om/ind...ng=en&iStart=0
    Ето тук има инструкции на най-различни езици. За съжаление няма на БГ. Малко ме съмнява да не са ти дали никаква книжка с инструкции.
    Честито за покупката!

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Честито и от мем radinna!
    Това което си взела е един рядко добър модел!!!
    http://www.sharp.ru/catalog/?r=4&g=25&id=598&t=1

Само от къде идва тази разлика в характеристиката в сайта на Узунови?
    http://www.intermarket.bg/product_de...roduct_id=8126

Явно КРЕТЕНИЗМА в тази област е МНОГО силен!
    (имам предвид хората, които не ги интерисува собствената им работа: консултанти, тези които качват и поддържат информацията на някои сайтове)

11. Тук е от
    Jan 2005

Здравейте!

Бихте ли ми препоръчали LCD 23"/26" моля?

Благодаря!

12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2007

lazarus18 , има книжка, но се заключава май само до основните настройки; Примерно как да се раздели екрана или нещо подобно няма обяснено
    Какво е DTV меню, за какво служи

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007

В петък ходих с един лаптоп до Интермаркет да пробвам желания от мене xd1. За съжаление още от вратата почнаха проблемите с мързеливите консултанти. Почна едно мрънкане за лаптопа въпреки, че те не продаваха. След 15 минути най-после се съгласиха. След като се качихме на втория етаж почнаха да ме убеждават, че 37xd1 не е FULLHD въпреки, че имаше един кашон с този модел на който пишеше 1920х... Както и да е. Пуснах един филм който беше 1080p но за съжаление имаше някакъв проблем защото по средата на картината минаваше една линия все едно е прерязан образа много неприятно. Може и да беше от това, че сложих втория монитор в случая xd1 на разделителна 1920х.. като го сложих по ниската 1280х.. нямаше никакви проблеми с образа. Наблизо имаше и един rd2 и реших и него да пробвам и се оказа, че на него образа е по добър отколкото на xd1 дори и тези филми които бяха 1080р. През цялото време "консултанта" гледаше като теле и не помогна по никакъв начин. Едвам го накарах да поразцъкам кабелната. Накрая го питах дали xd1 е с четирипикселна матрица а той отвърна, че с такава матрица е rd2 а не xd1. Ама все едно му бърках в гъза докато го казваше. Ебаси отношението ебаси чудото просто нямам думи............
    Но поне от цялата работа повече ми хареса rd2. Най вероятно него ще си купя но не и от интермаркет.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от radinna
    lazarus18 , има книжка, но се заключава май само до основните настройки; Примерно как да се раздели екрана или нещо подобно няма обяснено
    Какво е DTV меню, за какво служи
    Е ти какво повече искаш от основни настройки? Дават ти обяснение на всичко за какво служи. За DTV всичко е обяснено и пише за какво е. Поне на английски.

16. Тук е от
    Apr 2007

за shpeksi:

пробва ли на някой от останалите телевизори там, от по-слабите модели, и какви модели с размер 37" имаха, че там всеки път като питам ми казват различни неща... като например : "37RD2E изобщо няма да се внася в българия..." а на сайта им е обявен с цена 3199.00. и в Метро 32RD2E се продаваше от 2-3 седмици...

17. Banned
    Тук е от
    Dec 2003
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Цитат Първоначално публикувано от shpeksi
    Пуснах един филм който беше 1080p но за съжаление имаше някакъв проблем защото по средата на картината минаваше една линия все едно е прерязан образа много неприятно. Може и да беше от това, че сложих втория монитор в случая xd1 на разделителна 1920х.. като го сложих по ниската 1280х.. нямаше никакви проблеми с образа.
    -ами ти по какъв вход го връзваш с този лаптоп?Ако го закачаш на РС входа (EXT4) с DSUB 15-pin VGA кабел - то по този вход може само 1280х1024 или 1360х768 на 60Hz да му пускаш по спецификация!(и в двата случая няма как да покаже нативно 1080р)
    За да го пробваш в този режим ти трябва друго връзване и най-вероятно друг източник (не лаптоп) с цифров или поне компонентен изход!

18. Тук е от
    Aug 2007

От доста време си търся телевизор и случайно попаднах на този форум. Падна доста четене , но изчетох всичко в тази тема. В крайна сметка неможах да разбера защо се казва "Тема: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007" ? Тук разни пичове търсят мнение за телевизор , обаче големите разбирачи си дрънкат тяхните си глупости и не ги е** ! Има няколко човека които четът из интернет за разни нови технологии и бързат да задават тъпи и безмислени въпроси , които никого не интересуват . Повечето Разбирайковци като влязат в магазина не поглеждат към телевизора , а забиват главата в етикета с тех. характеристика
    ...абе общо взето продавачите в ТМ нищо не разбират, Самсунг са боклуци и Шарп е най-добрия телевизор
    Най-добре пишете по-темата или си направете нова : "Само за големи разбирачи и фенове на Великия Шарп "

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе