Първоначално публикувано от
lio76 ще споделя моето лично мнение за плазмите:
хубави са картината е много приятна но на мен лично ми трептят като старите телевизори което доста ме дразни, второ плазмите имат вредно излъчване како при старите тв, което при лцд-тата липсва , говорил съм с физик който се занимава с плазма и той ми го е казал. другите минуси ти си ги споменал и мисля че не са маловажни особенно ако се ползва и като монитор или за пускане на филми от компа, да не забравямя и контраста на плазмите който е много добър но като е осветено в стаята заминава на кино да не говорим за отблясъците от екрана. та като се има превдвид че цените на читавите плазми са долугоре идентични а и в повечето случай по- високи от сътветните читави лцд-та говоря за 37 инчовите, не мисля че си заслужават толкова многог обсъждането. вярно панасоник плазмата 37п60 мисля беше е много хубава но за тия 2000лв могат да се купят по нищо не отстъпващите му лцд-та например шарпа
37sa1e за 1618лв или новия lg
37LC51 http://www.bt.kiev.ua/index.php?prod...=LG_37LC51.htm който гледах в технополис за 1690лв има си два хдми входа, 1080p и всичко нужно. пак казвам това си е пое мнение.
за по големите инчове нещата ценово мисля че са в полза на плазмите за това там вече нещата са до личен избор, аз и тях не съм ги разучавал така поодробно като цени качество.