Страница 109 от 223 ПърваПърва ... 5999107108109110111119159 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,621 до 1,635 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Едно предложение към всички в темата:

Нека определим ТОП 3 на продаваните в момента LCD в България (за различните размери).
    Всеки който лично се е обедил в качествата, плюсове, цена, истина при техническото описание и действителната реалност
    при различните марки и модели - нека представи своята класация.
    Мисля, че това ще спомогне при избора и замисъла на темата ПОМОЩ ..... (не питай старило - питай патило)
    Предварително благодаря за компетентни мнения!

P.S. Ако в класацията смятате, че има място само за един модел - който си заслужава ПАРИТЕ - пояснете:
    (примерно вашето LCD е най-добрия модел защото .....!),

2.  

3. Тук е от
    Mar 2006

Напълно продкрепям предложението на soon, но нека обърнем и малко внимание на плазмените телевизори. В последните, ако не се лъжа 20 страници се говори само за LCD и в частност за Sony и Sharp.
    Това може би се дължи на мненията на LUDIA (без да се сърди), но в Metro почти не продават плазми, да не кажа хич.

И не мога да разбера какво толкова всички са литнали по тези LCD-та като всички до едно мажат в сравнение с плазмите. И според мен всички тези трикове с 100-те Hz са само търговски трикове. То е близко до логиката, че след като имаш 8 или 16 ms закъсение на кристала, ако ще и 1000 Hz да ти е телевизора пак ще си маже и това е.

Вярно, че плазмата харчи повече енергия и грее, вярно е че има опасност от прогаряване на панела, но освен тези два "недостатъка" аз за други не разбрах до сега. Освен това стана ясно, че опасност от прагаряне има само в случай на засилени настройки, но едва ли има много хора, който да се мъчат да ослепеят и да ги издуват до край. А за LCD-тата какво ли не се изписа, то матрици, то резолюции, то херци.

Никой обаче не обръща внимание на един важен факт, че колкото резолюцията на панела е по голяма, толково и коефициента на интерполация се увеличава (т.е. "раздуване" на картината) за да се изпълни панела. При PAL каквато е наща телевиция и всички DVD филми е 720х576. Еми всеки може да си направи сметка при едно LCD с висока резолюция колко трябва да се увеличи картината и как всеки един дефект в нея се увеличава също толкова пъти и никой не може да ме убеди, че една плазма ще покаже по-лоша картина от едно LCD. Може би когато доживеем да видим HDTV в България, тогава и LCD-тата ще покажат наистина възможностите си, но на този етап предпочитам плазмата и то 1024х768 дори 800х600 но при тази резолюция като че се виждат пикселите ако се гледа от близо, макар да не са много по-големи от едно обикновено 21" CRT. Става дума за 37" плазма 800х600, а при 42" с 1024 са по-малки от 21" CRT и трябва да си навреш носа в панела за да ги видиш.

Може би ще разбуня духовете с този пост, но искам да прочета и малко мнения за плазмите. А може би за тях не се говори защото едно нещо като е хубаво, какво толкова да му обсъждаш

Поздрави на всички!

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

evtimski - разбира се и PLASMA - съжалявам, че не съм опоменал и тях.

5. Тук е от
    Mar 2007

ще споделя моето лично мнение за плазмите:
    хубави са картината е много приятна но на мен лично ми трептят като старите телевизори което доста ме дразни, второ плазмите имат вредно излъчване како при старите тв, което при лцд-тата липсва , говорил съм с физик който се занимава с плазма и той ми го е казал. другите минуси ти си ги споменал и мисля че не са маловажни особенно ако се ползва и като монитор или за пускане на филми от компа, да не забравямя и контраста на плазмите който е много добър но като е осветено в стаята заминава на кино да не говорим за отблясъците от екрана. та като се има превдвид че цените на читавите плазми са долугоре идентични а и в повечето случай по- високи от сътветните читави лцд-та говоря за 37 инчовите, не мисля че си заслужават толкова многог обсъждането. вярно панасоник плазмата 37п60 мисля беше  е много хубава но за тия 2000лв могат да се купят по нищо не отстъпващите му лцд-та например шарпа 37sa1e за 1618лв или новия lg 37LC51 http://www.bt.kiev.ua/index.php?prod...=LG_37LC51.htm който гледах в технополис за 1690лв има си два хдми входа, 1080p и всичко нужно. пак казвам това си е пое мнение.
    за по големите инчове нещата ценово мисля че са в полза  на плазмите за това там вече нещата са до личен избор, аз и тях не съм ги разучавал така поодробно като цени качество.

6. Тук е от
    Jul 2007

Напълно подкрепям soon с добавка че може да не е топ 3 а топ 10(има мн марки ТВ)

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от lio76
    ще споделя моето лично мнение за плазмите:
    хубави са картината е много приятна но на мен лично ми трептят като старите телевизори което доста ме дразни, второ плазмите имат вредно излъчване како при старите тв, което при лцд-тата липсва , говорил съм с физик който се занимава с плазма и той ми го е казал. другите минуси ти си ги споменал и мисля че не са маловажни особенно ако се ползва и като монитор или за пускане на филми от компа, да не забравямя и контраста на плазмите който е много добър но като е осветено в стаята заминава на кино да не говорим за отблясъците от екрана. та като се има превдвид че цените на читавите плазми са долугоре идентични а и в повечето случай по- високи от сътветните читави лцд-та говоря за 37 инчовите, не мисля че си заслужават толкова многог обсъждането. вярно панасоник плазмата 37п60 мисля беше е много хубава но за тия 2000лв могат да се купят по нищо не отстъпващите му лцд-та например шарпа 37sa1e за 1618лв или новия lg 37LC51 http://www.bt.kiev.ua/index.php?prod...=LG_37LC51.htm който гледах в технополис за 1690лв има си два хдми входа, 1080p и всичко нужно. пак казвам това си е пое мнение.
    за по големите инчове нещата ценово мисля че са в полза на плазмите за това там вече нещата са до личен избор, аз и тях не съм ги разучавал така поодробно като цени качество.
    lio76, не си прав изобщо. Първо, за отблясъците от екрана важи и за двата вида, което много рядко е проблем освен ако не си го плейснал точно срещу прозореца. За трептенето пък не знам как си го забелязал? При статични изображения трептят и плазми и ЛСД-та. Включително и новите с 100 херца. Това за вредните излъчвания ми се струва несериозно, освен ако не е "разработка на военните"
    МНОГО малко са читавите 37" ЛСД-та под 2000 лева, които се доближават като качество до плазмите за тези пари. 37SA1e е на много добра цена, но картината му е далеч от тази на 37PV70. Този модел е едно от малките изключение с добри показатели и ниска цена. Повечето наистина добри модели са на цена над 2000 лв. За мен читави ЛСД модели са Sharp RD2, Sony D3000, Philips 9731, Sony V2500 и всички те са по-скъпи от плазмите с аналогични размери. Горните ми сравнения са предимно в показателя качество на изображението /реални цветове, дълбочина на образа.../.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2006

Е, нека опитаме с класацията ТОП 3 плазма.
    Според моето скромно мнение бих ги подредил така:

1. Panasonic 42PV600
    2. LG 42PC1RR
    3. Philips 42PF3321

И трите са приблизително от един клас според мен, както се вижда и от цените им.

Но между LG и Philips мисля, че е трудно да се избира, защото както е известно работят в комбина. Може би предимството е на LG заради вградения HDD. Освен това този модел на LG е с награда EISA за 2006 г. Те и Panasonic взеха но с 50PV600, а на него цената му май не е за нас

Що се отнася до облъчването на плазмите, трудно ми е да го повярвам а дори да го има вероятно е толкова минимално, че може да се пренебрегне. До сега не е известно в историята някой да е загинал от облъчване гледайки телевизия

За трептенето, да усеща се. Обаче се усеща като застанеш на 1 м от телевизора и се втренчиш в него и то най-вече при статични образи, както спомена и lazarus18.
    И между другото, ако не бях прочел във форума, че плазмите трептят въобще нямаше и да забележа.

Поздрави!

10. Тук е от
    Mar 2007

аз казах че си е лично мое мнение , вие си имате вашето едва ли някой ще го промени, а що се отнася до трептенето на плазмите говоря за това което го има и при црт монитори и телевизори , пробвайте да погледнете някъде отстрани на плазмата и ще видите за какво става дума аз така проверявах мониторите старите на колко херца работят и никога не ме подвеждал този тест. а иначе като си избирах телевизора погледнах и плазмите и на панасоник и на лж и не ме впечатлиха с нищо като картина по-добро от лцд-тата който си набелязах. а иначе всичките плазми са с това покритие отразяващотот като на трубрайт дисплея който имам на лаптопа и когато е осветено или слънчево си се виждаш като на огледало това не мисля че някой може да го отрече, което също не ми е по душа вярно е че с него картината изглежда малко по жива на лаптопа но не е чак толкова голяма разликата за да предпочета "огледало". а що се отнася до излъчването никой не е умрял и от излъчването на старите кинескопи но пък очите ти стават на . а че го има излъчването съм 100% сигурен човека се занимава и преподава плазмени технологий в англия и той ме светна каква е разликата м/у плазмената и лцд технологията навремето.

11. Тук е от
    Jun 2007

колега lazarus, като казваш, че са малко читавите панели под 2к, аз пък си мисля, че даже и това е много висока цена за какъвто и да е телевизор. затова и аз си купих 37sa1e и съм много доволен от телевизора, защото смятам, че е тъпо да се дават повече пари за такава технология, като на вратата чукат поне още 3 нови технологии за телевизори. трябва просто да робуваш на техниката и да се изтръшкаш 5-6 а защо не и 20 к за телевизор и после да се хвалиш с него. лично мое мнение-читава марка на достъпни пари- вярно че няма 100 херца или цифров тунер ама след три месеца ще се появи новия наследник на някои панел и така нататък с 120 херца и вертикално излитане- и ще се появи едно такова чувство, че пак си се набутал.

12. Тук е от
    Mar 2007

Здравейте, не съм ходил скоро до Техномаркет, а чувам, че LG LC41 били много добри телевизорчета. Цената им на сайта на Техномаркет е същата като на Sharp RA1E - кой от двата е по-добрият избор LG или Sharp?

13. Member
    Тук е от
    Jan 2003

Цитат Първоначално публикувано от lio76
    ...всичките плазми са с това покритие отразяващотот като на трубрайт дисплея който имам на лаптопа и когато е осветено или слънчево си се виждаш като на огледало това не мисля че някой може да го отрече...
    Потвърждавам, има отчетлива разлика в обичайните покрития на LCD и плазма. Вторите, поне тези, на които съм попадал по магазините, отразяват отвратително.

Що се отнася до разделителната способност, работата е проста: колкото повече, толкова по-добре. Оправданията от типа на "повече интерполация" са безумни. Простата истина е, че интерполираният до по-висока разделителна способност сигнал по-точно предава оригинала (няма вариант PAL сигналът да не бъде скалиран; дори и при отвратителните плазми в 848x480 има скалиране). При по-висока разделителна способност освен това пикселите стават по-малко ръбати, не се вижда структурата им, и товарят очите по-малко.

А ако се намеси компютър, снимки от фотоапарат на някаква карта, конзола от ново поколение или HD телевизия, предимствата стават очевадни.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2007

Мнооого се колебаех и накрая скочих в тигана, взех си онзи ден LCD 46 инча на JVC , а не плазма (бях се прицелил в 50 инча на Панасоник но модела взел EISA а не новия). Имам близък в Технополис и пуснахме 10 модела да бачкат на една и съща картина , но не със сигнала от генератор с който зарибяват клиентите, а на кабелната от Кейбълтел която е там познайте кво мазало стана....неможеш да познаеш прекрасните плазми и LCDта Хората гледаха като изумени а ние си експериментирахме на воля. Оказа се че JVC вади най яката и стабилна картина....невярвате ли ? Идете и вижте Повторете опита ми Дадох 5000 лв с кеф след експеримента....сега го гледам и се кефя. Имам си и 3 год гаранция...друг такъв LCD или плазма с такава гаранция няма. Но проблема не свършва до тук....сега издирвам под дърво и камък DVD работещо с фул резолюция 1080/1920 но за съжаление тук ударих на камък....

Ако можете помогнете.........

16. Тук е от
    May 2007

Satanata честито!Кой точно модел си взел?Това DVD с тази резолюция се нарича Блурей .Вече ги има и у нас за 1600лв.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007

PC се казва

18. Тук е от
    Aug 2007

LCD то ми е Dina Pix HD full HDMI...46 инча а относно тоя блу рей...попрочетох туй онуй за LG и двете му технологий ноооо иде реч за 720 /1080 , а аз търся full HDMI сиреч 1080/1920 ??? Напиши моля те кой модел имаш в предвид за блурея ? Или викаш да бодваме лаптопите или някое писи до телевизорчето и да не мислиме за други неща.... поне в близките 2 год

е тука има нещо : http://www.ziova.com/ ма туй чудо ми е непознато
    а тук : http://www.homecinema-bg.com/dvd.html някои се е погрижил да извади най доброто забележете ЦИСКО : http://www.homecinema-bg.com/dp-1600.pdf

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе