Страница 99 от 223 ПърваПърва ... 4989979899100101109149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,471 до 1,485 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2002

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Има ли някой, който да е собственик на един от тези модели на PANASONIC, за да сподели личен опит:
    1. TX-32LX700P
    2. TX-32LX70P

Разликите, които открих в характеристиките са, че TX-32LX700P има 3 HDMI и поддържа PIP, PAP, PAT, а TX-32LX70P има 2 HDMI и поддържа само PAT. Друго, по което да се различават не открих. Ако някой знае други разлики да нипише. Мисля ще е полезно.
    Иначе и двата модела са с IPS мартица и са 100Hz-ви и мисля, че са много удачен вариант за покупка.

2.  

3. Тук е от
    Apr 2007

4a4i -честит ти телевизор.и аз съм с същия вече почти 2 месеца.добър е и много съм доволен.единствения му проблем май му е неудобното дистанционно.

4. Тук е от
    Mar 2007

вчера пуснах пак през пц входа едно хайдефинишън филмче на самсунг за природата едновременно на лаптопа и на шарпа <лаптопа е с 1280х800 трубрайт дисплей> като и двата бяха на резолюция 1024х768 ,защото шарпа нали неможе повече. та резултата беше че на шарпа се виждаше малко по добре като цветово предаване но пък от към детайли лаптопа беше много по добре<просто по-живи са насекомите> а и на шарпа малко се виждат като мрежичка пикселите особенно на плътните цветове дакажем вода или небе. предполагам това все пак е от размера на матрицата но да попитам все пак ще ли изчезне при по-висока резолюция през хдми входа евнтуално.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Благодаря @spyware. Наистина дистанционното е малко неудобно. Jogdial бутона е труден за натискане, обаче това да е проблема. В неделя ще хода да си взема едно DVD - Toshiba SD-360 Dvix HDMI. Даже си поръчах по интернет HDMI-HDMI кабел. 10 метра струва 55 лв., направо ме заболя сърцето, обаче в името на технологиите не се жалят пари. Тепърва ще се занимават с ТВ-то, като за начало ти на аналогов сигнал ли гледаш или на цифров, кажи някой подробностти.

6. Тук е от
    Jul 2007

Също избирам LCD TV.

Имайки опит от избора на LCD монитор знам че най-важното нещо е матрицата. Аз лично харесвам предимно IPS матриците и след дълги сравнения и пручвания се оборудвах с един 19'' NEC LCD монитор. Не останах разочарован, даже точно обратното, харесва ми повече от моя CRT монитор с тринитрон кинескоп, дори за филми и телевизия. Страхотни цветове.

Та като стигнах до TV реших че пак ще е с IPS матрица. Производителя LG/Philips има някои доста свестни LCD телевизори. LG32/37LB1R е топовия им модел за 2006. Има много високи оценки на този френски сайт където непрекъснато публикуват тестове на LCDта.

http://www.lesnumeriques.com/article-347.html

Резултатите от тестовете могат да бъдат видени в подробности при съпоставяне на телевизори и монитори по двойки
    http://www.lesnumeriques.com/duels.p...5&p2=1786&ph=1

LG 37LB1R бие Sharp LC46XD1E. Хората си имат доста добра методика за тестове, така че субективния елемент е почти изключен.&#160; Много добри отзиви за LB1R серията на LG а и LE, LC сериите има на този руски форум.

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:10409

Следвайки един линк от този форум и въоръжен с фотоапаратче Канон на макро режим нащраках матриците на доста LCDта. При LG почти всички модели от по-ниския клас са с IPS (LE, LC сериите). На руския форум общо взето го потвърждават.

Каква беше изненадата ми когато някои модели NEO 32/37 инча също се оказаха с IPS матрица ! Направо щях да падна от коня !

Така че за мен има алтернатива на Sharp, макар че XD1E серията им е много добра и въпроса в крайна сметка опира до цена. Това което се дава като характеристики много често е далеч от истината. Особенно подвеждащ е контраста. Моя монитор има контраст 800:1 и картината, цветовете както и бялото за мен нямат грешка. Монитори с матрици тип TN, които вадят контраст 3000:1 определено имат по-кофти картина за филми например. Така че когато купувате вярвайте преди всичко на очите си и вижте каква е матрицата! Ревютата и мненията помагат да се редуцира избора до 2-3 модела. После в магазина се избира според собствените предпочитания. Поне така смятам да направя.

7. Тук е от
    Mar 2007

ами аз тоя френския сайт го бях дал по-рано но не ми се струва че лж е по-добро в случая от шарпа дори напротив, по принцип там най добър е едно сони фул хай дефинишън.
    а за твърденето че матриците на лж-то са IPS виж пак този форум който си цитирал http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:10466 там хората точно се оплакват че матриците реално не са такива а други.
    иначе си прав за избора трябва да се взема това което ти хареса но според мен трябва и да се знае какво да се гледа тук найстина никой така и не&#160; обясни какво да се гледа като се избира телевизора не като харектеристики а като примерен филм да кажем и какво трябва и какво нетрябва да се вижда. ето аз като ходих да ги гледам телевизорите в метро, техномаркет и други в общи линий незнаех какво да гледам а ми изглеждаха като образ почти еднакви всичките дори и неотата изглеждаха добре, е едното беше доста мазало но му е простено. но сега като си взех шарпа и като почнах да си играя с него вече бих дал съвет на избиращите - а той е накарайте ги да ви пуснат едно двд да видите дали ще ви хареса как се вижда. добре ще е да е детското филмче <фърнгъли последната екваториална гора> пуснете го отначало там има една сцена с рисунки на ръце на черно бели точки, та тази сцена е много показателна веднага ще разберете ако телевизора не е чак толкова добър това нещо трепти и дразни толкова отчетливо а и нататък сцените са така. ако трепти ужасно поиграйте си с шарпнеса и ако не се оправи вървете на друг телевизор.&#160; после ги накарайте да ви пуснат един мач да гледате дори и на евроспорт, ако топката и играчите се виждат като кометата хейлбоб го разкарайте тоя телевизор. ако имате любим филм също може да го донесете и да ги накарате да ви го пуснат да сравните как е с това което сте гледали преди. когато тия неща са задоволителни вече правете тестове за изгорели пиксели или снимайте матрици и чудесий...
    при мен колебанието между шарпа 37sa1e и 37lc2r<37le2r> на лж беше много голямо но в случая от това което бях прочел във форума а и това че е правен в япония наделя и взех шарпа.
    аз от шарпа съм много доволен за тия пари найстина немисля че има по-добро от него за момента , той се дъни единствено в тестовете в нокиа монитор тест където има едни 5 квадрата от различни по големина черни линий та там най тънките линийки не са отделени а се виждат като цял куб а не раиран такъв. това също е едно добро тестче на което е хубаво да отговаря един СКЪП телевизор. единственото което ме дразни в шарпа, поне моя де , че немога даму пусна през пц входа по- голяма резолюция от 1024, но предполагам ще се примиря един ден един ден.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

sta7, добре дошъл във форума първо.
    Мдам така е матрицата прави LCD телевизора и IPS са едни от най-добрите, но и най-скъпите матрици. Би ли споделил кой 19" модел на NEC си намерил с IPS матрица, защото аз снам само за един и той е на едни пари, при това е 20" 16:9, 20WGX2 е модела с IPS 6 ms. матрица.
    Относно LG37LB1, съм съгласен, че е много-добър ТВ, но опрделно не може да се сравнява с 8-то поколение матрици на Шарп, при положението, че неговата е 7-мо. Втора модела вече никъде не може да се намери. Трето ако си чел по внимателно форума, някой по назад беше дал точно от един руски форум линк, как един пич си отворил точно 37LB1R модела и с голямо очудване и съжаление не намерил никъде по платката "прочутият XD чип" според неговите думи. Имах при мен и го сравнявах с 37GA9E и бих казал, че са на кантар като показване, с лек превен на Шаепа в по детайлният образ. Относно LE и LC, че и те са с IPS матрици ПРОСТО ЗАБРАВИ, тези ТВ за доста далеко от този модел матрици. Имам снимки на LC25 на матрица по-назад във темата. Сега новите LC41 И LC51 са по мое мнение с S-PVA матрици. Пак на снимките го има. От този линк можеш да видиш какво са представлявали моделите IPS и S-IPS матрици във времето http://www.hitachi-displays.com/en/t...173_18543.html .
    Не вярвам Марковите ТВ да ползват Tn+film Матрици освен ако не са самоубийци. Определено никой не говори за 3000:1, както и преди съм казвал това е динамичен контраст, а не контраст на панела. В случая с 3000:1 делиш на 5 и се получава панелен контарст от 600:1 което за ТВ си е много зле като цяло. Освен това недей набърква мониторните матрици при тея за ТВ побеже политиките към двете производтсва е много различна.
    И тоя френски сайт малко не мога да го прочета, понеже не разбирам френски, то хубаво, но поне да имаха секция за преведено на английски да ги е. Нищо не разбирам на какво се дължат тея 5 звезди за LG_то.

10. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от n8852
    daniev,
    Изтегли си тази малка програмка,пусни я няколко часа с РС и проблема трябва да се реши.
    http://jscreenfix.download-227-12716.programsbase.com/
    Изтеглих я, пуснах я, и се получи следното - след 15 мин. екрана се раздели на 2, като дясната част също се раздели на още 2 части - бяла и черна, като в черната минават вертикално 2-3 тънки цветни ивици. Притесних се и спрях програмката - но проблема не изчезна, т.е. лявата част на дисплея предава текущо изображение - от сат. приемник, двд а дясната си остана на същия хал - ТВ е вече в сервиз - ще пиша когато го получа обратно. Благодаря на всички които се опитаха да окажат съдействие, ако някой се е срещал с подобен проблем, моля да драсне.

11. Тук е от
    Apr 2007

4a4i -гледам на аналогова която не е с най доброто качество но телевизора се справя учудващо добре.аз си взех кабел Хама от Вали 3м. за 20лв.даже си смених видео картата заради телевизора новата има хардуерна подръжка на x264 и т.н. през дви от компа на хдми на телевизора картината направо заспива.другото което установих е че лампите за подсветката жужат при определени настройки така че ако имаш този проблем си поиграй малко.за друго не се сещам за сега.

12. Тук е от
    Jun 2004

Въпрос към Ludia - какви са цените на Sharp 37"и 42" модели при теб (напр. AD5). Снощи пристигниха новите каталози на Метро и видях че модела 37SA1 е на добра цена, но държа на външния вид а той отстъпва на по-скъпите модели. И още как да те намеря в Метро - не върви да питам Ludia на работа ли е?

13. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Здравейте, искам да си купя 46 инчов тлевизор, изчетох доста от написаното от вас, но по-голямата часто от понятията не ми говорят нищо. Моля посъветвайте един лаик какъв телевизор да си избере?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не е зле да кажеш до колко пари можеш да отделиш.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Ами мисля около 4500-5000 лв,

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

LUDIA имаш ли при тебе и на каква цена е SHARP 32RD2 ?
    Тествай го и пиши.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

radinna - това са твоите модели. Който и да избереш няма да сбъркаш.

http://www.intermarket.bg/product_de...roduct_id=8126

http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=3256

http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=1010

http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=2009

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09027249

И плазми

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09027519

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09027213 - не съм 100% сигурен дали това е модела на плазмата, която гледах, но Самсунг имат един доста сполучлив модел.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе