Първоначално публикувано от
vasy здравейте, тези дни направих една обилокла из софийските магазини и реших да споделя впечатленията си от видяното. първо отидох до тм. там имаше изложен един sharp 32ra1e, на една редица до два LG lc41/51, и още един, забравих каква марка. след прочетеното тука за марката шарп, очаквах да видя един шедьовър на телевизионната техника, но останах крайно разочарован. образа на шарпа беше най-зле от всичките (всички излъчваха един и същ сигнал), бялото биеше на жълто, картината беше размазана. когато викнах един младеж да обяснява, той почна с това, че имало 2 вида LCD телевизори - Sharp и всички останали. на въпроса ми защо тогава шарпа е с толкова гаден образ, той каза че било от настройките и можел да се оправи но нямал дистанционно?! този отговор не ме успокои и затова отидох и до интермаркета на Узунов. там вече останах потресен. имаше около 15-20 модела на Шарп и всичките с поразяващо ужесен образ. размазана картина, провлачване при бързи движения, където имаше надписи буквите се кривяха, абе трагедия. предполагам че сигнала беше от кабелна телевизия, всеки телевизир беше настроен на различна програма, но за 30 мин така и не се появи някой от персонала да питам. кво да ви кажа, дори модела 32 RD2E беше с плачевна картина, няма 100hz, няма 4 ms, пълна боза, за разлика от кинескопните телевизори, там картината си беше наплно нормална. извода до който стигнах е LCD телевизорите може да вадят хубав образ при сигнал от HD генератори но са мн зле при сигнал от кабелна телевизия. затова моя съвет е който няма цифров приемник да не си взема LCD телевизир! ако греша моля поправете ме...