Страница 111 от 223 ПърваПърва ... 61101109110111112113121161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,651 до 1,665 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Lupus, приемам поканата, само да имам път към вас.
    Относно ревюто в руският сайт за RD2E бих казал че тея са слепи, даже на снимката им се вижда че има S-VIDEO вход. Освен картината, незнам с какви очи гледат, но цветовата схема си е както при всички ШАРП, т.е. не залагат на силните и ярки цветове, а на точните. Всеки може да ги срвани с тея на Самсунг и LG, които са винаги по ярки и по цветни, особенно Samsung-а.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2004

До Satanata - с 20м кабел RGB през DB15 (RGB) няма да изкараш FULL HD. След една седмица борба LG42LF65 (FULL HD) мога да споделя следното: до 1360х768 всички кабели работят без проблем; След това въпреки, че от PC-то имам HDMI , то един от 3 кабела успя да стигне до 1920х1080, но имаше периодично поява на черни линии по екрана и по някое време телевизора изписва няма сигнал; Успях да пусна въпросната резолюция през DVI порта с кабел DVI-HDMI. Ако си с ATI видео, обезателно изтегли последнат версия на Catalyst - оттам в Advanced меню може да задаваш всички нестандартни резолюции. Другия вариянт е да пробваш по компонентен вход, ако картата ти позволява - нещата стават по-лесно и по-евтино от комбината HDMI-HDMi (DVI-HDMI) и освен това ако седиш 2 м от екрана няма да видиш разлика. Успех!

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Satanata,
    Kiss DP-1600 го забрави! Доста по-добър от него е Ziova C-505, но и двата са базирани на един и същи стар chipset Sigma designs EM8620L.
    За съжаление последният не поддържа h.264, matrioshka и OGG. Въпреки всичко това е най-качествения и мощен чип на пазара на т.нар. Network players.
    Повече инфо за новите чипсети - оттук:
    http://www.realmagic.com/public/Prod...30_series.html
    Забелязах обаче един доста сериозен недостатък на SMP8636. Версията на HDMI интерфейса е 1.1, което означава, че цифров многоканален звук на DVD-A и SACD не може да се извежда през този интерфейс.

5. Тук е от
    Nov 2006

здравейте, тези дни направих една обилокла из софийските магазини и реших да споделя впечатленията си от видяното. първо отидох до тм. там имаше изложен един sharp 32ra1e, на една редица до два LG lc41/51, и още един, забравих каква марка. след прочетеното тука за марката шарп, очаквах да видя един шедьовър на телевизионната техника, но останах крайно разочарован. образа на шарпа беше най-зле от всичките (всички излъчваха един и същ сигнал), бялото биеше на жълто, картината беше размазана. когато викнах един младеж да обяснява, той почна с това, че имало 2 вида LCD телевизори - Sharp и всички останали. на въпроса ми защо тогава шарпа е с толкова гаден образ, той каза че било от настройките и можел да се оправи но нямал дистанционно?! този отговор не ме успокои и затова отидох и до интермаркета на Узунов. там вече останах потресен. имаше около 15-20 модела на Шарп и всичките с поразяващо ужесен образ. размазана картина, провлачване при бързи движения, където имаше надписи буквите се кривяха, абе трагедия. предполагам че сигнала беше от кабелна телевизия, всеки телевизир беше настроен на различна програма, но за 30 мин така и не се появи някой от персонала да питам. кво да ви кажа, дори модела 32 RD2E беше с плачевна картина, няма 100hz, няма 4 ms, пълна боза, за разлика от кинескопните телевизори, там картината си беше наплно нормална. извода до който стигнах е LCD телевизорите може да вадят хубав образ при сигнал от HD генератори но са мн зле при сигнал от кабелна телевизия. затова моя съвет е който няма цифров приемник да не си взема LCD телевизир! ако греша моля поправете ме...

6. Тук е от
    Oct 2005

Ами то просто самите дилъри си правят лоша услуга като пускат такива ИЗГЪЗЕНИ сигнали към телевизорите които продават. Освен това не ги и настройват така, че да привличат и да показват плюсовете на модела и технологията. То е ясно че като видиш възможно най-доброто от телевизора ти ще поискаш да видиш и самото меню и съответно при какви стойности е постигнато това ПРЕКРАСНО изображение.
    А за приказката - нямам дистанционно - просто нямам думи. Това не е сериозен продавач с 2 думи и аз директно излизам от магазина. Нека всеки отиде до Солун и да види как се обслужва клиент. Техниката на отделни модели е по-евтина с 200-300 лева от тукашните, а пътя от София ми излиза 80. Сами разбрахте че аз ще пазарувам оттам ...

7. Тук е от
    Dec 2002

Цитат Първоначално публикувано от vasy
    здравейте, тези дни направих една обилокла из софийските магазини и реших да споделя впечатленията си от видяното. първо отидох до тм. там имаше изложен един sharp 32ra1e, на една редица до два LG lc41/51, и още един, забравих каква марка. след прочетеното тука за марката шарп, очаквах да видя един шедьовър на телевизионната техника, но останах крайно разочарован. образа на шарпа беше най-зле от всичките (всички излъчваха един и същ сигнал), бялото биеше на жълто, картината беше размазана. когато викнах един младеж да обяснява, той почна с това, че имало 2 вида LCD телевизори - Sharp и всички останали. на въпроса ми защо тогава шарпа е с толкова гаден образ, той каза че било от настройките и можел да се оправи но нямал дистанционно?! този отговор не ме успокои и затова отидох и до интермаркета на Узунов. там вече останах потресен. имаше около 15-20 модела на Шарп и всичките с поразяващо ужесен образ. размазана картина, провлачване при бързи движения, където имаше надписи буквите се кривяха, абе трагедия. предполагам че сигнала беше от кабелна телевизия, всеки телевизир беше настроен на различна програма, но за 30 мин така и не се появи някой от персонала да питам. кво да ви кажа, дори модела 32 RD2E беше с плачевна картина, няма 100hz, няма 4 ms, пълна боза, за разлика от кинескопните телевизори, там картината си беше наплно нормална. извода до който стигнах е LCD телевизорите може да вадят хубав образ при сигнал от HD генератори но са мн зле при сигнал от кабелна телевизия. затова моя съвет е който няма цифров приемник да не си взема LCD телевизир! ако греша моля поправете ме...
    Най-общо казано е така. Ако ще гледаш само аналогова ТВ не ти трябва ЛСД. То не че кабелната цифорва с тази малка резолюция и битрейт е много качествена, но се ядва. Най-добре ще изглеждат нещата при сателитнте цифрови. И разбира се филмите от компютър.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2006

...затова моя съвет е който няма цифров приемник да не си взема LCD телевизир! ако греша моля поправете ме...

Tакива дълбоки умозаключения могат само да се сравнят с изказване на човек купил си Hi End апаратура и пускащ MP3-ки на нея. Еми няма да се чува хубаво, както и няма как да оцениш качественото LCD като нямаш подходящ сигнал. Още повече разликата в абонамента на една цифрова, например Булсатком и една кабеларка вече е нищожна.
    Аз бих казал така - който един път е видял как изглеждат цифрови 7-дни и БTВ на съвремено LCD, никога няма да се върне на CRT. (тук включвам и най-доброто от 100Hz на Филипс и Сони)

10. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от varieca
    Аз бих казал така - който един път е видял как изглеждат цифрови 7-дни и БTВ на съвремено LCD, никога няма да се върне на CRT. (тук включвам и най-доброто от 100Hz на Филипс и Сони)
    Подкрепям те с две ръце. Само ще добавя и Pro7, Sat1 и RTL. Качеството е просто сълза.

11. Тук е от
    Sep 2003

От всичките тези 83 страници объркването става все по-голямо :/ . Нека няколко човека да се изкажат кой е най-добрият избор 37 инча до 2000 лв, за да мога да придобия обща представа какво е най-доброто то тези пари. До тук оставам с впечатлението, че 37pv70 е най-добрата покупка ? Дайте ЛЦД алтернатива на панасоника до 2000лв.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от HuKuTo
    От всичките тези 83 страници объркването става все по-голямо :/ . Нека няколко човека да се изкажат кой е най-добрият избор 37 инча до 2000 лв, за да мога да придобия обща представа какво е най-доброто то тези пари. До тук оставам с впечатлението, че 37pv70 е най-добрата покупка ? Дайте ЛЦД алтернатива на панасоника до 2000лв.
    TOSHIBA 37C3000P - цената му е малко над 2000, обаче пък си заслужава!

13. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Преди няколко поста имаше идея за класация Топ 3 на LCD-та в момента на пазара. Понеже вече имам 2 бр. LCD ТВ - 20" LG и 32" TOSHIBA сега на дневен ред е 42" ТВ. Разбира се за такъв размер панела трябва да е 1080р. Затова ви предлагам да споделите мненията си за Топ 3, 4 или 5 за FullHD в ценови клас около 3 000 лева. В момента съм се спрял на 3 модела - 1. SHARP LC-42XD1E; 2. SONY KDL42W2000 и 3. LG 42LF65. Между другото в ревютата са подредени така по показани качества.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Satanata

е тука има нещо : http://www.ziova.com/ ма туй чудо ми е непознато
    а тук : http://www.homecinema-bg.com/dvd.html някои се е погрижил да извади най доброто забележете ЦИСКО : http://www.homecinema-bg.com/dp-1600.pdf
    И моя съвет е да не бързаш в покупката на някой от тези 2 плеъра. За КИССа дори човека, който ги продава не се изказва ласкаво. Реално, аз не знам още да има домашен плеър, който да се справя с х264 филми, които са най-разпрастранените HD филми из нета. Иначе с Blue-ray и HD-DVD получаваш FULL HD, но от къде ще се снабдяваш с тези филми не знам...

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

...затова моя съвет е който няма цифров приемник да не си взема LCD телевизир! ако греша моля поправете ме...
    По принцип покупката на широкоекранен ТВ предполага гледане на филми, А дори при гледане на обикновено двд ЛСД/плазма имат малко по-добра картина от CRT. Още по-добри са при гледане на двд на приличен пеър с прогресивно сканиране, а при HD сигнал вече няма база за сравнение. Така че, ако гледаш предимно телевизия и то обикновена кабелна, определено CRT е верния избор.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Споко!!! Точно такива плеъри поддържащи х.264 и можещи да плейват все повече разспространяващите се файлове от този род, ще има в достатъчно широк ценови и технически диапазон много скоро. От 1 ноември поне 6 марки пускат по 3 до 7 модели на база HD DVD и Blu-Ray, даже ще има и комбинирани плеъри на основата на най-новите чипове ставащи все по-евтини. Един такъв сериозен плеър ще е около 300 $. Времето на HD.DivX.X.264.p720 стандарт (така се заформя, той да е основата на следващото масово форматче) и неговата възможност спокойно да се плейва от машинки далечни от компа, вече чука и на нашата врата. Китай чака края на годината за да пусне своя първи такъв плеър и то с тотални параметри покриващи всички нови формати на база х.264. Все още повечето производители чакат с обявяването на крайните цени, но те ще са на долу!!! Щом ТОШИБА обяви свой нов модел от трето поколение на цена от 299$ - какво да говорим? Изчакайте! Нека се приготвим да кажем сбогом на PAL-а (720x576)!!! Големите изненади и масовото пускане на пазара ще бъдат преди Коледа!

18. Тук е от
    Jun 2004

Цитат Първоначално публикувано от 4a4i
    Преди няколко поста имаше идея за класация Топ 3 на LCD-та в момента на пазара. Понеже вече имам 2 бр. LCD ТВ - 20" LG и 32" TOSHIBA сега на дневен ред е 42" ТВ. Разбира се за такъв размер панела трябва да е 1080р. Затова ви предлагам да споделите мненията си за Топ 3, 4 или 5 за FullHD в ценови клас около 3 000 лева. В момента съм се спрял на 3 модела - 1. SHARP LC-42XD1E; 2. SONY KDL42W2000 и 3. LG 42LF65. Между другото в ревютата са подредени така по показани качества.
    Аз лично отидох в магазина да купувам JVC, но видях как се вижда LG 42LF65 си тръгнах с него. Модела беше произведен през юли 2007 изглеждаше отлично и ъгъла на виждане нямаше нищо общо с останалите телевизори. На запад марката LG има славата на евтиния за най-бедните и по ревюта добра дума за тях не съм чул. В сравнение със SONY черното е по-светло, но цветовете според мен са по-живи. Синхронизира с PС на всички стандартни резолюции от 800х600 до 1920х1080. Имам кабелна телевизи с много лошо качество и не мога да кажа дали работи добре аналоговия тунер; Звука определено е добър.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе