Има 2 основни начина. Единия е с помоща на настройките на менюто. Зареждаш някоя от птрограмите за настройка /например има такава на THX в дисковете на StarWars или Индияна Джоунс/ и там може да си настроиш основните параметри /яркост, контраст, цвят/. Но за най-фина настройка обикновено се налага настройка от сервизното меню. Но имай предвид, че тези малки разлики са невидими за нетренирано око.Първоначално публикувано от SongBird
Истинска калебровка се прави със специално оборудване и се заплаща.
Много хора изобщо не знаят как трябва да изглежда реално картината на екрана им. Но това си е въпрос на личен избор. Аз лично не съм фен хората на екрана да са като преяли с моркови, но много се кефят на засилените цветове.
Ако искаш може да повикаш специалист, който срещу 100-тина лева да ти го калибрира.
Доколкото знам, бърникането из сервизното меню се смята за нарушена гаранция!!!
Съжалявам, че няма къде да ъплоудна тези 2 заглавия
The AVIA Guide to Home Theater
Digital Video Essentials Professional Edition
Вътре има страшно много обяснения и помощ за настройки на звука и картината. Както разясняване на всички настройки как работят.
Има и огромен брой тестови картинки, по които да си настроиш картината. За някои е необходимо и допълнително оборудване, но поне основните могат и без него.