Страница 160 от 223 ПърваПърва ... 110150158159160161162170210 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,386 до 2,400 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Цитат Първоначално публикувано от SongBird
    Как се "калибрира" LCD телевизор? Щото имам усещането, че моят Шарп би трябвало да вади по-добра картина отколкото е в момента...
    Има 2 основни начина. Единия е с помоща на настройките на менюто. Зареждаш някоя от птрограмите за настройка /например има такава на THX в дисковете на StarWars или Индияна Джоунс/ и там може да си настроиш основните параметри /яркост, контраст, цвят/. Но за най-фина настройка обикновено се налага настройка от сервизното меню. Но имай предвид, че тези малки разлики са невидими за нетренирано око.
    Истинска калебровка се прави със специално оборудване и се заплаща.
    Много хора изобщо не знаят как трябва да изглежда реално картината на екрана им. Но това си е въпрос на личен избор. Аз лично не съм фен хората на екрана да са като преяли с моркови, но много се кефят на засилените цветове.
    Ако искаш може да повикаш специалист, който срещу 100-тина лева да ти го калибрира.
    Доколкото знам, бърникането из сервизното меню се смята за нарушена гаранция!!!

Съжалявам, че няма къде да ъплоудна тези 2 заглавия
    The AVIA Guide to Home Theater
    Digital Video Essentials Professional Edition

Вътре има страшно много обяснения и помощ за настройки на звука и картината. Както разясняване на всички настройки как работят.
    Има и огромен брой тестови картинки, по които да си настроиш картината. За някои е необходимо и допълнително оборудване, но поне основните могат и без него.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2004

може ли някой да даде оценка за тази промоция на Техномаркет-PANASONIC TX-32LE7P?

4. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    ...
    Мерси, перфектен отговор
    Това за сервизното меню го знам и нямам намерение да пипам вътре, но пък смятам да направя каквото е възможно без него.

A за тези 2 софтуера - ако искаш може да ги качам в sab.bz. Какво ще кажеш?

5. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от FatBoy
    lio76, какъв Шарп си си взел?
    Тошиба не съм гледал изобщо. В един форум нямаше добри отзиви за тях. Но ще го погледна този модел задължително
    аз си взех 37sa1e като преди това си бях харесал TOSHIBA 37C3000P но тя неше по-скъпа и за това избрах шарпа, тя и сега тая тошиба си е по скъпа но това предполагам е защото я имат на тази цена а този модел е дошъл на нова по-ниска. незнам за ревютата който сте чели но този модел си има всичко от технологиите на тошиба и на страхотна цена а що се отнася до ревюта аз не съм прочел едно ревю за шарп в което да казват да този телевизор е супер. ако четете на англичаните ревютата те хвалят тошибата другите хвалят сони трети се превъзнасят по самсунг а тук никой не уважава самсунг за това с ревютата е супер относително. иначе моя съвет към теб е да отидеш с две три двд-та който си пробвал и на други телевизори и така да сравняваш и този който ти хареса най много вземай него не се води много по марките просто това което ти хареса най много на теб това вземи защото ти ще го гледаш а не някой от нас, всеки си има виждане как трябва да се вижда един телевизор някой обичат ярки цветове други не едни искат много рязка картина други обратно за това върви сравни и купувай това което ти хареса.

6. Тук е от
    Aug 2006

Здравейте,
    Тъкмо се бях спрял на 37AD5 и днес като г огледах в Технополис се отказах. Картината не беше добре, черното никакво го нямаше. Попитах консултантите защо не са му оправили настройките, а те викат ако съм могъл да ги направя по-добри щели да ме вземат на работа.
    На рафта имаше някакво LG, не запомних модела, даваше доста добре и имаше някаква система дето подтиска разпъването на образа при 16:9. Това ми се струва много полезно.
    Дайте моля акъл за читава 37-ца.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от kanchev
    Здравейте,
    Тъкмо се бях спрял на 37AD5 и днес като г огледах в Технополис се отказах. Картината не беше добре, черното никакво го нямаше. Попитах консултантите защо не са му оправили настройките, а те викат ако съм могъл да ги направя по-добри щели да ме вземат на работа.
    На рафта имаше някакво LG, не запомних модела, даваше доста добре и имаше някаква система дето подтиска разпъването на образа при 16:9. Това ми се струва много полезно.
    Дайте моля акъл за читава 37-ца.
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033011 Този модел на Panasonic TX-37LZ70P не е лош но е прекалено висока цената за 37 инча.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2007

10. Тук е от
    Aug 2006

ste1, Panasonica ми е скъп, тавана ми е 2000лв.
    centurion, по принцип не одобрявам корейските производители, пък и тук не се долюбват, но започвам да се замислям за тях. От много време чета форума и гледам ТВ-та по магазините, избора не е лесен. Даже се чудя добра 32-ка или компромисен 37.

11. Тук е от
    Mar 2007

определено 37
    ианаче мисля тия в техномаркета да ги уволниш найстина защото шарпа си има доста добро черно моя е по стария модел и бих казал че разликата с някои други модели на пазара е значителна в полза на шарпа.
    иначе моделите които според мен си заслужават парите са шарповете 37sa1e този оплютия от техномаркет по-горе, тошибата която съм посочил също по-горе и едно LG 37c51 което доста ми допадна също.

12. Тук е от
    May 2007

Преди малко се пребирам от Пловдивските магазини(Метро,Технополис и Техномаркет) избирах ме LCD TV на мои приятел.Ето ги и моите впечатления.Бях го насочил към модела на Sharp 37AD5EBK.Отидох ме в МЕТРО бяха пуснали някакво HD филм на всички модели.Бях тотално разочарован от Sharpa самата картина бледнееше и черното сивееше.Червения цвят биеше към оранжево.Може и да не сам разбирач но на очите си вярвам.Викам си това сигурно е от настройките но уви след 15 мин. заигравка с дистанциото резултата беше същия.Горкия продавач-консултант не беше изобщо в час.Преди една седмица го преместили от хавлиите да продава телевизори .Точно под Шарпа беше PHILIPS 32 PFL5322/10 модела.Ами слагаше всички модели в малкия си джоб-наистина реална картина с истинско черно.Ако някои не ми вярва и може нека да провери в Метро -Пловдив.Ако има някакви по специални настройки за този Шарп нека някои ги сподели.Веднага ще ги пробвам в магазина.Да кажа и по някоя дума за Техномаркет.Влизаме в магазина пуснали някакво HD филмче.Aма дава гадно.Питам ги защо така.Продавача:ами то от кабелите иначе дават хубаво.Сигурно аз трябваше да им го сменя.Никаква заинтересованост.В Технополис вече не знам от колко време се върти Фешън тв. с брутално качество.Не знам как хората си купуват телевизори от там.На въпроса ми мога ли да си донеса PC то да тествам.Продавач(троснато):какво ще им тестваш те на HD filmi всички дават супер ,я си купи това JVC страшно е.С кандърми едвам го убедихме утре да тестваме с PC.Не знам ама ако това е европейско обслужване .......

13. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Digital Video Essentials Professional Edition
    DVE HDTV версията ли е?
    Защото го има в три версии: HDTV, PAL и NTSC.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от bgm
    DVE HDTV версията ли е?
    Защото го има в три версии: HDTV, PAL и NTSC.
    Не е HDTV версия, на двд е, но не помня дали е NTSC или PAL, но в процеса на настройване има обяснения и за двата стандарта.

16. Bym
    Bym е офлайн

Тук е от
    Sep 2007

SHARP LC-52X20E , LC-46X20E са вече в БГ, вероятно от другата седмица края или началото на следващата ще с по магазините. Не знам още цената..за малките размери от тази серия още не знам, но едва ли ще се забавят много. Иначе с тях се вкарват и 32/37WD1E, 32WT1E - 1459 лв

17. Тук е от
    Oct 2007

Здравейте, форумът е много интересен и ползен - доказва верността на поне 3 шопски поговорки, от сорта на "Що си е мое си е най- ..." и тнт. от тоя сорт ... но това погледнато от друга страна говори и за липса на изявени лидери /за ТВ-тата става въпрос/. Това пък говори че при избора на Плазма/LCD субективизма е важен.
    Та в тоя дух бих бил благодарен на някое субективно мнение за Плазмите на Pioneer, по конкретно модела е: PDP-428XD и плазмите на Panasonic /в частност TH-42PY700P/.
    Благодаря предварително.

18. Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Hot Rod
    Здравейте, форумът е много интересен и ползен - доказва верността на поне 3 шопски поговорки, от сорта на "Що си е мое си е най- ..." и тнт. от тоя сорт ... но това погледнато от друга страна говори и за липса на изявени лидери /за ТВ-тата става въпрос/. Това пък говори че при избора на Плазма/LCD субективизма е важен.
    Та в тоя дух бих бил благодарен на някое субективно мнение за Плазмите на Pioneer, по конкретно модела е: PDP-428XD и плазмите на Panasonic /в частност TH-42PY700P/.
    Благодаря предварително.
    Ми това е да обсъждаме дали Ролс или Бентли е по-добро.............

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе