Страница 206 от 223 ПърваПърва ... 156196204205206207208216 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,076 до 3,090 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Кажете кой от двата...?

philips42PFL7962D/12 или philips37PF9641D/10

Между другото до скоро контраста на PHILIPS42PFL7962 беше 7.500:1 ???

2.  

3. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

кой лсд има най добри цветове и на каква база се определят цветовете при различните производители

4. Тук е от
    Dec 2007

5. Тук е от
    Dec 2006

Нито един от всичките! Купи си Сони

6. mak
    mak е офлайн

Тук е от
    Nov 2007

В промоцията на "Техномаркет" от 15.12. за модела на SONY KDL-26S3000K най-отдолу е написано,че модела има "вграден цифров кабелен тунер" , в сайта на SONY за моделите с такъв тунер пише изрично "Тунер за цифрова кабелна телевизия (за поддържаните оператори) ", а за горния модел такова не е упоменато в сайта на SONY.Ако някой знае дали този модел наистина има тунер за цифрова кабелна телевизия.Продават ли се у нас други марки 26-инчови с тунер за цифрова кабелна телевизия.Накрая ако няма такива с вгратен тунер за цифрова кабелна телевизия ,ако може някой да ми препоръча добър 26-инчов-все пак го вземам за спалня ,гледане от не повече от 2-2,5метра.

7. mak
    mak е офлайн

Тук е от
    Nov 2007

Чак сега забелязах че модела от "Техномаркет" KDL-26S3000K има и по добър ъгъл на виждане 178/178 ,а в сайта на SONY същият е 160 ,контрастът е 8000:1 ,а в сайта е 6000:1.Дали не е някаква подобрена модификация на модела.В Технополис същият модел пише,че е с произход Japan.Дали е възможно?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    26S3000 и тн серия на Сони НЯМАТ цифров кабелен тунер, само за ефирна цифрова телевизия, само от 32 инча нагоре са с тунера за кабелна телевизия. За 26 инчови с тунер за кабелна не се сещам в момента
    Все пак от 2 - 2.5 метра не е никакъв проблем да се гледа и 32 инча , помислете и за това !
    veterana са JVC Не мога да коментирам, не съм го виждал, от сонито и самсунга, което ти хареса, и двата работят добре за класа си, като малко повече ми харесва самсунга като работа, но разликата е минимална , без проблем може да си ги ползваш за компютърен монитор
    dstoy за парите си самсунга е приличен избор, все пак е 50 инча , само внимавай с гледането от компютър, да не оставяш статични изображения по екрана, че после не е весело, самсунг има функция за предпазване на екрана от прегаране, местене на картината и тн, както и функция за отстраняване на отпечатани изображения,просто трябва да се внимава, да се държи на контраст не повече от 60 процента и така риска е мининален!
    Ето ти и описание за модела : http://www.samsung.com/ph/products/t...Specifications
    Не е 100 херца, но го пиши че е, то няма разлика дали е или не е, само в надписа
    Така, исках да пиша нещо за това кое си заслужава,и кое не, но новата промоция в ТМ не е нищо особено, все пак ще гледам да напиша утре нещо

10. Тук е от
    Aug 2005

Да споделя и аз моя избор на LCD.

Гръмна ми стария кинеско и трябваше нов TV. Кинескопи вече няма на пазара, оттам във Вашия форум и се почна обикаляне, мислене, гледане..... Ограничението - бюджет до 15000 - 1600лв. За тези пари можех да взема най-евтиното на пазара 37" или среден клас 32". Мнооого ми се искаше 37", но никога не взимам най- най- слабия продукт в клас си. Затова реших 32". Под влияние на форума реших SHARP. Там ме грабна изречението made in Japan. Имам слабост при това изречение. Гледах хареса ми картината, но.... убийствения им черен пиано лак ме спря веднага да не го грабна.

Взех си SONY 32S3000 - знам че е недолюбвана марка тук но предимствата които наклониха везните към него за мен са:

1. Цифров кабелен тунер - хващам цифровия пакет на местната кабеларка без проблем. Има копче DIGITAL - ANALOG и можеш да сравниш веднага една и съща програма на цифрово изъчване и на аналогово. Разликата е огромна.
    Извод: Тези TV-ta LCD-тата са направени за много качествен входен сигнал, ако си мислите че на обикновенна кабелна или ефирна телевизия с антенка ще гледате нещо по различно от картината на кинескоп - забравете, даже и телевизора да ви е за 5к лв. Това е като да карате кола само на 2-ра скорост винаги.
    2. Голям избор от формати зададени формати на картимата - пак опрях до входния сигнал, повече от две трети от програмите са 4:3, трябва да се ръчка картината в различни формати за различните канали за оптимални пропорции. Това да си вземеш 16:9 и да гледаш десет години хората като яйца....,, защото кога мислите че повече от половината хорица ще си сменят телевизорите и отам ще познат масово да излъчват 16:9???.
    3. Дизайна - Дизайна не е нищо особено на SONY-то семпъл, класически хич не се натрапва и има избор в три нюанса. Мисля да ми стои вкъщи над 5 години, ще го гледаме всеки ден, аз и семейството и разбрах че това е много важен момент. Не мога да си представя случай - купувам телевизор който никой не го харесва в семейството но аз казвам - глейте са може да е грозен но характеристиките са...
    4.VGA вход - включих кабела за монитора от PC-то към VGA - входа и... чудесна картина изпълваща целия екрна. Проблема е че сега децата не искат да си играят на монитора на компа, който е нов 20"-ов, а ползват TV-to за монитор.

На края:
    - оптималния размер за стандартен хол е 37", но ако може да си позволите от поскъпите 37-ци;
    - знайте че това още е началото на нова технология и си носи съответните несъвършенства;
    - в един ценови клас купъвате от различните фирми едно и също с миниатюрни ралики така че не гледайте толкова много техн. характеристики, а да се хареса на всики освен ако не живеете сам;
    - ако си зимате SONY 15% от цената е само заради надписа;

Ето ви схема за оптималния размер: 10 feet са ~3м

[img width=800 height=545]http://img205.imageshack.us/img205/315/resolutionchartay6.png[/img]

п.с. Относно мазането на SONY и гадните цветове смятам че е малко пресилено, не са идеални но докато няма Full HD сигнал и вход в ТВ-то хич не може да се расаждава по темата. В работат бачкам на монитор 19" за 1200$ и мога да прецвня цветове, сходимост..... При ръчни настройки на Sony- то не фабричните цветовете са супер. SHARP-а е прекрасен телевизор но за много висококачествен 16:9 сигнал не е за България. Най реални и истински цветове имат PHILIPS.

11. Тук е от
    Dec 2007

Кажете кой от двата...?

philips42PFL7962D/12 или philips37PF9641D/10

Между другото до скоро контраста на PHILIPS42PFL7962 беше 7.500:1 ???

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

fish1900 - явно "истината" винаги си има само един собственик ...... което в повечето случаи е мнооооооооого жалко!

13. Тук е от
    Dec 2006

Аз не виждам нищо жалко. Това му е харесало на човека и това си е купил.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от soon
    ....мнооооооооого жалко!
    Благодаря за сажалението можеби някога ще имам нужда от него. Засега не.

Избирах между SHARP, SONY и PHILIPS. Който и да бях взел щеше да е едно и също. Някой малки детайли наклониха към SONY-то.

Но основното заради което се включих с мнение е това че на такава покупка трябва да се гледа комплексно. Не само има 10000:1 контраст и хоп или на HD сигнал е убиец и хоп. Трябва да се разглежда комплекс от различни по тип фактори.

16. Тук е от
    Oct 2007

моля ви дайте ми съвет какъв скарт кабел и откъде да го купя за да ми се подобри картината на тв-то (SHARP LC-37AD5EBK)!на Булсатком съм и имам адски много шум!а с предишният телевизор(Нео)картината беше перфектна!благодаря предварително!

17. Тук е от
    Nov 2005

Сервизно меню за Samsung 37M86

Интересува ме как може да се влезе в сервизното меню на Samsung 37M86. По назад в темата имаше клавишна комбинация "info-menu-mute-power", но натискани последователно и едновременно - никакъв резултат
    А пустото любопитство не ме оставя да спя.

ПП: А дали има някой който да се занимава с калиброване на такива ТВ-та?

18. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от united75
    моля ви дайте ми съвет какъв скарт кабел и откъде да го купя за да ми се подобри картината на тв-то (SHARP LC-37AD5EBK)!на Булсатком съм и имам адски много шум!а с предишният телевизор(Нео)картината беше перфектна!благодаря предварително!

http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=6142

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе