Страница 28 от 223 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

LUDIA или miro-vampiro, ако намерите време драснете няколко реда по моя въпрос
    Ситуацията е следната: В хола си ползвам компютъра като медиа център, забол съм едно 21" мониторче, хем за ПЦ'то хем и телевизия си гледам на него. Дойде момента за смяна, мислех да си взема 22" widescreen мониторче, ама започнах да се замислям за 32" LCD телевизорче. Със сигурност няма място в хола за телевизор и монитор, така посъветвайте ме кой модел е найдобре да взема в разумните граници между 1000-1700 лева. Четох обстойно форума май ще бъде LG, но все пак да чуя мнение на компетентни хора. Ще се ползва 50/50 компютър и телевизия, а бе май PC повече - имам двама сина, та гейминга ще преобладава. Самсунг не ми препоръчвайте, имам комп. магазин и рева кански от техните монитори, предполагам и тв'тата има са на същия хал за съжаление. Иначе имам доста продукти на Самсунг и съм доволен (хладилник, пералня и т.н.)
    Мерси предварително

ПП: Видях един модел на Филипс 32PF7331/12 и 37PF7331/12, ама ми се виждат малко скъпи , макар че 32'ката, ако си заслужава ще си я взема, засега се колебая между тях и LG RZ-32LB1R и съответно 37" еквивалент на LG

2.  

3. Тук е от
    Mar 2007

acho_pacho ни информира за някои достойнства на модела Philips 32 PFL 7332, но аз искам да попитам и други хора, които имат впечатления (напр. LUDIA, miro_vampiro и др.), дали наистина този модел е по-добър от предния Philips 32 PF 7331 и заслужава ли си човек да си го купи. А няма да е лошо да предложат и друг модел със сходни характеристики. В момента съм на страшен кръстопът с избора на LCD 32". Благодаря!

4. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от LUDIA
    Специално за orlie, ако все още чете.
    Добре, все пак мога да чета...а мога и да отговоря, когато се посочват аргументи, а не се изпада в празнословни и злобливи забележки.
    .....и съм видял как се изменя тенденцията от PLASMA към LCD..
    И без да продава човек телевизори, е ясно, че LCDтата напоследък направиха по-голям напредък технологично в сравнение с плазмите.
    Ако според теб да си купиш евтин 42" телевизор със сив екран, който вместо черно кудето трябва ти дава черно навсякъде около това място и сива картина, плюс некоректни цветове е СУПЕР далавера и хората не трябва да искат по качетсвен обрат, нищо напреки!!!
    Модела PX4RV на LG беше best buy за бюджетни дисплеи от Home Cinema UK - за 2005година, на цена около 1700 паунда. Качеството на картината е определено един от плюсовете му и макар да отстъпва леко на някои други модели, нито може да се нарече евтин телевизор със сив екран нито цветовете могат да се нарекат некоректни. В Метро на луминисцентното осветление всички плазми ще ти изглеждат сиви, особено ако ги снимаш. В къщи обикновено няма пряка слънчева светлина към панела, а контраста е толкова голям, че гледането на дневна светлина е напълно нормално (макар, че не ми се случва често).
    Колкото до качеството за гледане на SD (standard definition) телевизия на HD панел, не съм аз първия, който твърди, че картината на панел с ниска резолюция е по-добър и картината е по-близка до реалността.
    Аз за далавера не съм говорил. На "далавера" ще са тези които изчакат още една две години - и така цял живот да чакат максимално дълго преди да сменят технологията. Но, все пак не е нормално, ако човек кара кола на 5 години, телевизора да струва половина му кола. Всички ревюта съдържат елемента ЦЕНА, при два продукта от един клас и с подобни параметри (42") разлика в цената над 10-20% е просто неприемлива. Това, че българина си харчи парите за глупости е факт, който не ме учудва въобще, така че нямам нужда от статистика на покупките в метро, а и кой ли го интересуват....
    Въобще, май наистина си губя времето тук... Ако продавач-консултанти са тези които ще дават мнение и ще решават проблемите с аудио-видео техниката, просто е излишно...

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Без да взимам страна в споровете искам да вметна нещо относно "англоезичните" списания, техните "Best buy" и "Test winner", "Five Stars" и т.н. звания.
    От опит (горчив) стигнах до извода, че реални са само отзивите на собствениците на съответното устройство, тез консултани, които наистина се интересуват от новостите и какво продават (Ludia, miro_vampirо например) и не на последно място - гаранционния сервиз. Останалото е чиста проба платени рекламни съобщения, скриващи недостъците и изтъкващи само предимствата. След като продукта стане победител и цената му се вдига, а дори на опаковката се отпечатва логото на наградата. Разбира се, не твърдя, че всички продукти-победители са си платили за това, но в повечето случаи е така.
    Наистина има и англоезични, немски, френски и др. форуми/сайтове, където нещата са тествани както трябва, с посочени измервателни апаратури, методики, какви източници са използвани за звук/изображение, при какви условия са тествани и т.н. Поместени са графики, таблици и всички важни данни. Аз лично до сега не съм срещнал невярна информация и в руските тестове, където нещата са на високо професионално ниво.

Сега относно Philips 32PFL7332/10 - 2049лв. видях го в един магазин при нас. За съжаление по стара българска традиция не беше настроен като хората, бяха му пуснали сигнал от DVB-C Set top box, забележете по висока честота (антенен вход) при наличие на RGB SCART изход. Нямах никакво време да тествам, но все пак мога да напиша няколко реда за него.
    Хареса ми дизайна, въпреки, че предпочитам озвучителните тела да са отстрани. Made in Hungary, 176/176 градуса видимост на матрицата според описанието. Веднага се забелязват по-реалните цветове, висок контраст (Pixel Plus 2HD) и даже на скапания сигнал успях да видя безупречната работа на DNM (Digital Natural Motion) системата. В началото даже мислех, че няма такава, защото в 32PF7321/7331 наистина тя липсва. До него имаше сложен LG 32LC2R – просто ми беше гадно да ги сравнявам!!! За съжаление не можах да видя графиката на менютата на екрана. А това е важно, защото на моя Philips 32PW9551/12 настройките заемат доста голяма част от екрана и са почти в центъра му.
    Днес успях да сваля user manual от сайта на Philips И веднага ми направиха впечатление някои неща, които не съм срещал досега при други фирми. Не смея да твърдя, че ги нямат, просто аз нямам информация.
    1.Software update – в сайта вече го има – 23MB!!!
    2.USB порт
    3.Можете да свържете PC по VGA порта към Component конекторите и отделните входове (чинчове) за V & H sync. Няма VGA порт DB15!!!
    4. Digital Coaxial (electrical) IN & Out за връзка със AV Receiver, DVD или други устройства.
    5.Настройка на нюанса на няколко от цветовете на картината независимо. Такава функция съм виждал само при Toshiba!!! Може би при върховите модели на Sharp също я имя, но това може да каже Ludia.
    6.Недостък – дистанционното е само за TV.
    В заключение мога да кажа, че това в никакъв случай не е лоша машинка.
    Превъзхожда предшествениците си неимоверно като качество на картината. Звука както се сещате няма как да се тества в магазина заради околния шум.
    Само ми се струва, че цената му е малко височка, може би 1800лв. повече би му подхождала. За тези пари човек може да си вземе 37”, че и 40” от подобен клас. Така, че този, който си е купил Philips 32PF7331/12 само може да съжалява!!!

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Philips 32PFL7332/10 е около 900 € на запад

7. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Изцяло подкрепям становището на LUDIA!Плазмите на LG за 2006 година са под всякаква критика и нямат нищо общо с предните им модели.Картината им не прилича на картина на "плазмен" ТВ.Няма характерният мек нюанс,дълбочина и богатство на цветовете.Липсва усещането за триизмерност на образа.Купувайки го,ще се почуствате измамени.
    Имам и препоръчвам Panasonic.Вече е в продажба и новото поколение с 10G панели: http://www.cramptonandmoore.co.uk/th...y-i602065.html .
    Ето и цялата моделна гама: http://img295.imageshack.us/img295/2...pdp2007bq4.jpg .

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    mortix както и другите пичове, ще намеря време тия дни да драсна нещо по вашите въпроси
    Все пак според колегата ми LUDIA за цена/качество един доста удачен вариант е Sharp, както и LG моделите, филипс също имат добри попадения!
    За съжаление в последно време съм занемарил тестовете които си правя на телевизори и друга техника защото обмислях да напускам фирмата, но реших да остана още за сега, така че тези дни ще видя кое как се представя за да мога да дам и моето мнение по въпросите които задавате.
    orlie нали си харесваш телевизора който си взел, това е най важното, нали така ?
    Аз примерно щях да си взема 42PV60EH, да си го вържа към компютъра и да гледам HD филми, пп, аз телевизия подчти не гледам
    Важното е да си доволен от покупката ти, а това че колегата LUDIA ти казва че избора не ти е най добрия, ами това е от части така защото както аз така и той винаги искаме по доброто, но то винаги е и по скъпо за съжаление
    Gena_bs както и другите участници в темата, благодаря за добрите думи към нас консултантите

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

ПОДКРЕПЯМ Gena_bs !

11. Тук е от
    Oct 2006

в допълнение на gena_bs за филипса: недостатък е липсата на d-sub и ниската разделителна способност при PC - 1024х768 (казват, че по-къснос update на софтуеара ще се качи???), кофти е и дистанционното, но съм пренастроил това на ДВД-то ми и не го ползвам. По отношение на менюто - то заема ЦЕЛИЯТ екран. Много е подробна настройката на картината - цветове и т.н., има адски много екстри които за SD ТВ са супер, а като се гледа ДВД и HD и бъдат изключени катината е направо умопомрачителна. В домашни условия е супер, но аз не съм специалист, нямам два или повече модела за сравнение и мнението ми е субективно (на собственик). Както казах преди, има много спорове за Pixel Plus (PP2, PP2HD и т.н.), но всичко е въпрос на око, ако на някой му харесва картината да не му мисли и да го взема. Продължавам да съм доволен от избора на 32pfl7332/10.

12. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от miro_vampiro
    Аз примерно щях да си взема 42PV60EH, да си го вържа към компютъра и да гледам HD филми, пп, аз телевизия подчти не гледам  
    .... винаги искаме по доброто, но то винаги е и по скъпо за съжаление
    То ако става въпрос за най-доброто, може би вече са излезли пъвите SED панели серийно произодство, не може да се говори просто така, кое е най-добро без да се има предвид цената.
    Точно, защото съм чел и мненията на собственици на този модел ( www.avforums.com ), съм го и избрал, а не водейки се от ревюта на сайтове. И точно от собственици na въпросния Панасоник, знам за някои негови проблеми (t.nar. purple snakes), не казвам, че моя е по-добър, но дори и прехваления Панасоник си има своите проблеми и рискове, защо тогава да плащаме 1000 лева повече? (повече от 30%). Така, че такива крайни мнения като "лайняна картина" сиво и т.н. си ги задръжте за в къщи, не съветвайте хората да си дават парите на вятъра. Обикновено човек гледа през лупа като избира, а като го сложи в къщи няма друг, с който да прави сравнения повече, по-скоро проблеми идват от "качествения" сигнал, от колкото от тъпия телевизор. Не че отричам качествата на HD, но има смисъл само ако се гледа от много близо. За 42" дисплей разстоянието трябва да е около 1,60м ( http://www.myhometheater.homestead.c...alculator.html ). От 3 метра ако гледаш е все тая. Това го казват по-добри специалисти и аз някак си повече на тях съм склонен да вярвам.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

orlie,
    Искам да ти кажа, че не си съвсем прав за разстоянието и възприемането на качеството на картината.
    Аз гледам кинескопния Philips 32" HD Prepared от малко над 3м и въпреки всичко има огромна разлика в сравнение с обикновения (Standard definition) телевизор, пък бил той и Sony. Особено ако му подадеш component сигнал. За HDMI въобще не става даже и дума за сравнение. Разликата се забелязва при сигнал с висок bit rate особено силно - сателит или HD съдържание.
    Не съм запознат с Plasma моделите на различните фирми и не мога да взема отношение по конкретните въпроси, но HD Ready/Full HD моделите са очевадно по-добри от тези с по-ниска резолюция. Повтарям - при качествен сигнал, защото на кабеларката може да се получи пикселизация и да се окаже точно обратното. Разбира се за разлика в цените от 1000лв. всеки си решава сам, но си мисля, че за 2500 лв. вече могат да се купят доста добри LCD модели 37".

acho_pacho,
    Както вчера написах, вече има update на Philips сайта от 23MB. Трябва ти USB flash и да прочетеш упътването, за да си направиш сам upgrade.

soon,
    Благодаря за подкрепата!
    За част от поста ми ли обаче става въпрос или за целия?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Gena_bs - за всичко! Следя твоите постове в различни форуми и като ги знам и ти си като мене и доста още такива хора.... в търсене на ИСТИНСКАТА "истина". Продължавй! - в правилна посока си за своите усещания към тънкостта на продуктите, които заливат България. Аз също съм фен на Филипс след като 20 години бях на Сони, но те се провалиха напоследък и ме загубиха завинаги като клиент.
    Успех на всички в трудния избор!.... и не забравяйте, когато пиша нещо и ви убеждавам, знайте, че ПРАКТИЧЕСКИ е изпитано мнението ми!!!

16. Тук е от
    Oct 2006

Gena: саита на Филипс съм го посещавал многократно и софтуеара на ТВ-то ми фабрично беше с тази версия (1.48.31.0).

17. Тук е от
    Mar 2007

acho_pacho или gena_bs, бихте ли ми дали линк към софтуера в сайта на Филипс. Вчера почти цял ден рових, но за съжаление не открих от къде може да се смъкне ъпгрейда. Това само за информация и за евентуални бъдещи действия, защото за сега твърдо съм решил да си го купя този 32PFL7332, ако имам късмет, още днес. Благодаря!

18. Тук е от
    Oct 2006

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 223 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе