Просто нищо не се появява ,а кабела го дадоха в комплект с DVD-то.Сега съм ги свързал с чинч.
Просто нищо не се появява ,а кабела го дадоха в комплект с DVD-то.Сега съм ги свързал с чинч.
Здравейте на всички!
След 2ву седмично четене на тази тема и аз все пак стигнах до момента в който да задам някой въпрос.
Естествено и аз проучвам въпроса с LCD/PLASMA панелите в смисъл, че съм решил да купувам нещо ново и по голямо от 32". В момента имам CRT Philips 32" с Pixel Plus 2 (вече не си спомням точно модела, но това в сащност и няма особено значение). В интерес на истината за двете години през които го гледам съм доста доволен, но от доста време ме тормози мисълта за нещо ново. Вече прочетох доста добри отзиви за марката Philips във форума, но в същност май няма много лични впечатления.
В крайна сметка имам един познат, който работи в Philips BG и до преди малко го разпитвах относно по новите модели (Plasma 42PFP5332, LCD 37PFL5322 & 7332, 42PFL5322) и по конкретно кога ще се появяват и евентуално къде.
За плазмата 42PFP5332 - нищо не се знае и я нямат.
За 37PFL5322 - очакват го до края на месеца на приблизителна цена от 2200лв.
За 37PFL7332 - това както сигурно всички знаят ама аз да си кажа е по скъпият модел с Pixel Plus 2.
И последно за 42PFL5322 - каза ми че вече го имало при дистрибуторите (каквото и да значи това), цената е около 2450лв.
Та въпросът ми е някой виждал ли го е някъде този последния модел и евентуално на каква цена. Ще ви бъда много благодарен и ако споделите мнението за Philips vs Sharp, Philips vs Panasonic, Philips vs Sony, Philips vs LG и т.н.
club_in,
предполагаме, че съответно си пренастроил входа от менюто на ТВ-то и корегирал от менюто на ДВД-то изхода му? Или просто само си свързал кабела и толкоз?
orlibird,
скоро оглеждах подробни всичко което предла Филипс на българския пазар. Ако питаш мене само този модел си заслужава 100% внимание и цената си:
http://technomarket.bg/pdf/09024181.pdf
http://www.p4c.philips.com/files/3/3...10_pss_bul.pdf
Здрасти,
Днес попаднах на един сайт за ЛЦД/Плазма , в който се твърди че плазмата е в пъти по-добра. На мен ми прилича на меркетингов трик това нещо ... моля хвърлете един поглед и коментирайте.
http://www.plasma-lcd-facts.info/
snoopybg,
вече коментирахме с Lupus манипулацията като начин на живот. Забрави за плазмите! Тази технология беше "временно задоволяване на ниски нужди"... нищо лично към производителите, но сега един по един започнаха да се отказват от този вид продукция. Идва ново време за тънките и висококачественните дисплеи много скоро.
според теб си засл;ужава да се дадат 5400 лв за този телевизор? можеш ли да дадеш някакви по конкретни факти защо си заслужава виждам че е натъпкан с всичко но дали е реално тоооолкова по-добър от другите тв-та? питам ако найстина е така има на изплащане ще си взема но искам да знам найстина ли си заслужава какво му е толкова по-доброто става въпрос за 37 инчовияПървоначално публикувано от soon
Да ти кажа честно сигурно е доста добър модел, но цената за 32" ми се вижда космическа(TM 3589лв.). Все пак триабва (поне на мен ми се налага) да се движим в граници на разумния избор цена/качество.Първоначално публикувано от soon
Плазмата е по-добре, ако екрана ти е поне 37''....А и не е точно по-добра, а опира до предпочитания. Ако при LCD-тата се прецакват пиксели и картината става с по-малък контраст, там се изтощават възможностите на клетките(плазмата) и избледняват много. Отделно, при плазмите, ако дълго време има статичен образ или често появяващ се такъв - може там да си и остане(или поне силуетаму...като изсветляло повече място)Първоначално публикувано от snoopybg
Та всеки си преценява. Ако телевизора го използваш, а не го държиш за украса - и двете те устройват, като трябва да се съобразиш вече с качеството на матрица и т.н.....но това е извън въпроса![]()
Беше най-добрият телевизор, който гледах декември 2006.Първоначално публикувано от lio76
Сега цената му не е много актуална а и идват нови чудовища.
Ако имаш възможност изчакай до края на август, началото на септември и тогава купувай.
И мен ме сърбят ръцете, но стискам зъби.![]()
а може ли знаещите да ни разяснят на кратко какво да гледаме в матриците който е снимал лудия. просто коя е по добра и защо?
Ето го и каталога на SONY за 2007 година. http://assets.sony.tagworldwide.com/...garia_2007.htm
37WLT68 тая тошиба има ли я в бг че не я видях никъде http://reviews.cnet.co.uk/television...88027-2,00.htm
или е поддруго име в бг?
Това е големия дългоочакван модел на Тошиба с най-висококачествените матрици в света IPS (питайте LUDIA за тях какво ще ви каже),
но за съжаление от Техномаркет не дадоха никакви надежди за внос, а той се продава отдавна из Европа.
http://www.toshiba.de/consumer/conte...3_6_id4_5.aspx
гледам го в германия го има по 1000 евроhttp://www.heise.de/preisvergleich/a215768.html да си го поръчам от там маи ще излезе супер евтиинка
Morrowind, много те моля недей пиши недомислици, че така си ги омешил двете технологии и техните проблеми, че не ме досмеша ами ми се доплака. Недай лъга човека.
orlibird, модела е мега добър, много пъти съм го заглеждал в ТМ и мога да кажа, че е меко казано страхотен. Но определено цената която държат от ТМ също е мега луда. По добре изчакай, да дойдат новитя 100Хц. Шарпове или както каза по-горе bgm, за новите им модели на Филипс.
lio76, просто показвам технологичната разлика между различните видове матрици и поколения. S-PVA на SONY-та и LG 41, 6 или 7 G от най-простите матрици на LG 25 и ASV матриците на SHARP. Даже ако не обърна внимание при снимките на full HD SHARP-а има един допълнителен пиксел- светло син т.н. цианов. Те затова ги водят 4-wavelength backlight. Аз лично дълго време се чудех какво е това чудо, но ето, че разбрах какво означава само от една снимка.
soon, IPS матриците са черешката върху тортата при LCD матриците, поне за монитори. Защото все пак аз лично не съм чувал за монитор с ASV на ШАРП ;-).
Инак днеска показвах на колегите новият каталог на ШАРП за тази година и помеждудругото се загледах в това какво пише за флагмана 46/52" HD1E. Ще си позволя да направя copy&paste от каталога:
LC - 52 / 46HD1E
-Built-in HD tuner, DVB-terrestrial-/Satellite-/Cable-tuner;
-New Multi wavelength backlight system to deliver natural
pure red & pure green;
-High brightness of 450 cd / m2 and dynamic contrast ratio of 15,000 : 1
(Panel Contrast 3,000:1);
-Built - In HDD (160Gb) for REC / Time - shift function
• Recording / Playback not only for SD signals but also
1080P HD signals;
-Photo viewer via USB - като това не е новост вече при доста ТВ-и.
Според мен са ударили точно където трябва. Първото и най-основно предимство е комбо тунера, койот не само DVB-T, DVB-C и DVB-S, но и HD, т.е. примерно сте си купили карта на PREMIERE и си я слагате в слота на ТВ-то и си гледката сателитан ТВ с 1280х720p резолюция. Другата точка е новата подсветка от два допълнителни цвята (по горе писах както и снимките в поредишният пост). 100 Hz, вече не са новост, 4мс. си е постижение, както и 3000:1 контраст на панела.
P.S. Някой забелязали, че ТМ са свалили от сайта си SHARP-те.