Страница 38 от 223 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Здравейте приятели!
    Първо искам да ви поздравя за интересният форум, доста полезни неща изчетох тук

Решил съм да си взема 42 инчова плазма, изчетох всички плюсове и минуси и на двете технологии и въпреки че на живо LCD картината повече хваща окото (осъзнавам че е доста субективно всичко зависи настройки на панела, осветление и т.н.) съм се спрял на плазма.

Двата модела за които искам помощ да избера са:

1. PANASONIC TH-42PV70P - 2599лв.
    2. PANASONIC TH-42PV60EH - 2499 лв.

Като везните клонят към TH-42PV70P. Досто обширно ревю за него четох на:

http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX70/

където модела е подобен на този само, че за UK e PX70P. Като разликата доколкото м/у PV70 и PX70 разбрах е че английският има вграден
    Дигитален тунер (докато този за нашия пазар няма), както и че PX70 в някой страни се продава във вариант с възможност до 100Hz!!!! Ние пак сме с орязаната версия.

Когато бях в Техномаркет да го видя, доста се разочаровах от външния му вид, както и представянето му - картината която бяха пуснали е на някакво старо издраскано DVD от което образа се пикселизираше постоянно. Имах големи очаквания а когато го видях на живо въобще не ми хареса, отгоре на всичко и като помолих да ми пуснат картина от кабела им, оказа се че нямали връзка със сателита... Така че голям неуспех там.

Ако имате някакви впечатления за тези двата модела моля споделете ги, имам един месец срок за да направя проучване какво е най-добро на пазара в този ценови диапазон и да го купя. МЕРСИ!

2.  

3. Тук е от
    Mar 2007

Здравейте

Мерси на тези, които ми дават съвет за 42", но за съжаление май няма да има място. :-(

Цитат Първоначално публикувано от acho_pacho
    Според мен ЛЦД е по-добро, но избора е твой. Откажи се от ЛГ, не си струва.
    И моите предпочитания клонят към LCD, а там 42" са доста по-скъпи. А за ЛГ не съм си и помислял

Ако има някой собственник на SHARP XD1 да ми каже дали има интелигентно разтегляне на 4:3 до 16:9, както е при PHILIPS ще съм благодарен.
    А за превключване между последните два канала с един бутон се сетих, че въщност не ми трябва защото ще минавам на BULSATCOM.

42 или 40 е по-добре като рамер за ТВ, тъй като съотношението е по-близо до 4:3 (по квадратен е от 37 инчовия) и няма раздърпване на образа.
    Абе аз защо си мисля, че всички широкоекранни телевизори са с aspect ratio 16:9 независимо от размера

BTW, днес показах на жената Sharp-a в магазина и тя взе, че го хареса и то доста! До сега на всичко, което и показвах все се фръцваше с едно - "НЕ, НЕ СТАВА". Май това ще ми реши дилемата

Айде успех на всички търсещи. И дано има нови цени на Шарп от 1-ви Април ;-)

4. Тук е от
    Apr 2007

gmkostov,
    успех със Sharp-a, след като го вземеш пиши впечатления от първа ръка.
    Знам само относно интелигентното разтегляне на 4:3 до 16:9 много ТВ имат такава функция която разтегля образа, по този начин когато плазмения телевизор е нов е препоръчиелно да се гледа известно време разтеглен от 4:3 до 16:9, по може да се намали риска от изгаряне (burn in) на екрана. "Интелигентно разтегляне" може би някой по-сведущ по въпроса може да каже какво точно значи, може би при не създава този дебелогъзи-късоркаки-едробузести хора

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Моя SharpGA9E е горе долу едно поколение с твоя фаворит и си го гледам постоянно на цял екран както при TV, така и при всичко останало. След като на тв фйешъна не ме дразни, значи сигурно е интелигентно разтеглянето..
    Така съм свикнал явно с образа, че като се прехвърля на PC-то образите ми се виждат леко разтеглени по вертикалата (конски).
    Има си бутон за превключване между последните два канала (впрочем и на дистанционното на Булсатком го има същия)
    Малко по-горе колегата е дал линк към ревюто на Panasonic. Може и да си го чел вече, но на този сайт има и ревю на Sharp LC42XD1E. Според мен е много обективно и ще ти обърна внимание на единствения голям недостатък, за който и аз писах - ъгъла на виждане. Ако това не те притеснява, изборът ти е отличен.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

GMkostov: 42 или 40 е по-добре като рамер за ТВ, тъй като съотношението е по-близо до 4:3 (по квадратен е от 37 инчовия) и няма раздърпване на образа.
    Това не е вярно. Съотношението им е абсолютно еднакво.

Цитат Първоначално публикувано от RogueBee

Дигитален тунер (докато този за нашия пазар няма), както и че PX70 в някой страни се продава във вариант с възможност до 100Hz!!!! Ние пак сме с орязаната версия.
    Българския модел също има 100Hz. Доколко това е плюс е друг въпрос.

7. Тук е от
    Oct 2006

Най-вероятно сте прави за съотношението, но като погледне човек подредени един до друг 37 40 и 42 инча 37 инчовия изглежда по сплескан, докато другите са по квадратни (за мен по близки до 4:3). Сигурно матриците са еднакви по съотношение, но аз визуално така ги възприемах като обикалях по магазините. Съжалявам за заблуждението, ако някого съм подвел.

LG.Philips отваря завода за LCD модули в Полша

Компанията съобщи официално, че новата фабрика в източноевропейската страна вече работи „с пълна пара”

Съоръжението, разположено в Кобиержице (близо до Вроцлав) произвежда LCD модули, включващи течнокристален дисплей, система за подсветка и електронни компоненти, предназначени главно за плоски телевизори. Масовото производство в завода започва с капацитет от 3 млн. модула годишно, като планът на компанията предвижда количествата да достигнат 11 млн. броя към 2011 г.
    Полският завод на LG.Philips прави главно ТВ модули за устройства с диагонал 32-инча и по-големи, а продукцията най-вероятно ще се досглобява в окончателен вид в заводите на няколко от големите марки в бранша, които също имат фабрики наблизо. Такава е например LG Electronics, а Toshiba, която между другото притежава 19,9% дял от завода в Кобиержице, в момента също строи свое съоръжение в района. Междувременно Sharp също строи...

Пълен текст: Computerworld(02.04.2007)

8.  

9. Тук е от
    Mar 2007

"Какво мислите за тази плазма....на промоция е и била най висакия клас на Самсунг.
    http://www.technomarket.bg/product_d...t_id=09020968"

Купих си я, дадох и 2 дни да ми хареса и я върнах.
    1. Трепти екрана и за 1 час гледане, очите ти стават като пържени яйца, и ти се вие свят. И при мен и жената ефекта е еднакъв, гледахме го от 3м.
    2. Трансформатора му жужи доста неприятно, но ако не ти пречи.
    3. Грее като акумулираща печка, и лятото ако нямаш клима си жив за оплакване.
    Взех си 32" Филипс 7332 и съм много доволен, на кабелна е и не мисля да минавам на цифрова тъй като съм доволен. Само дето след 1 седмица гледане ми се ще да бях взел 37" . Кога ли ще направят и в БГ 1 месец пробен период.

10. Тук е от
    Mar 2007

Честито за покупката !!!
    Проблема е че няма 7332 37", а иначе и аз съм се спрял засега на този модел.
    Би ли споделил как се държи с компютър?

П.П. Някой знае ли какво означава в този модел PHILIPS 32PFL7332 - буквата L?
    Разгледах им всичките модели включени в http://www.prad.de/en/tvguide/hersteller1.html и никъде не видях модел с такова обозначение, освен този ????

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Що не дойдат при нас да построят някой завод, че и ние да намажем.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Завод ще построят, като ни цъфнат налъмите. Само погледни какви телевизори сглобяваме тука във София и Велико търново, че и в Пловдив. ЕЛИТ и НЕО, двете номер едно марки по продажби на 14" ТВ в БГ. Но ако човек се вгледа в тях ще види колко зле са направен, с какви гадни и евтини материали и евтини китайски компоненти. Само и само да могат да продават най-евтино в БГ. Само един пример 107,99 лв. е 14" модел на елит, за 131 лева се взима WATSON сглобен в Турция във ВЕСТЕЛ завода, с БГ меню, с 5 години гаранция, с Филипс шаси и кинескоп на Самсунг и гаранция, че ще работи 1000 пъти по-дълго и по-добре от онези малко по-евтини боклуци. Но понеже Българина си брои стинките вечно, или пък не му се дават 20-30 лева отгоре(ще вземе да се мине) и така си пазартя боклуците.
    Е кажете ми как след като ни знаят кви боклуци правим и като значт, че влезе ли нещо тука се побългарява и после става мазало. Никой няма да си сложи главата в торбата.
    Преди вреем, мисля че все още го има имаше един български производител на LCD монитори - SVA, но и те беха китайски само май тука ги сглобяваха, и пак да минат тънката лайсна, с най-гадните матрици и т.н. Преди много време съм продавал един техен модел и не останах очарован и толкова. Сами сме си виновни че хората не идват при нас.
    Плюс това сме много близо до ТУРЦИЯ(и сме на гъзЪт на географията), където има 2 големи завода правещи LCD/PLASMA и CRT ТВ-и. А Полша, Словакия и Чехия са на средата на Европа, т.е. географски са най-удобни за разпределние на стоката им из цяла Европа.

П.П. gmkostov всеки ШАРП има 4-5 вида картини, PANORAMA е за твоето питане дали има "умно" разпъване. В центъра са по-нормални образите, като само в края повечко се забелязва разпъване. А за цените на Шарп, трябва да се пита пак. Както ми казаха другата седмица се чакат нови ценови оферти от Шарп, така че който се интересува отива и пита, надявам се вече да си ги получили във Сф.

13. Тук е от
    Dec 2006

Здравейте, през PC входа или през HDMI е по добре да си включа PC към TV за гледане на филм?

14.  

15. Тук е от
    Apr 2007

Здравейте,
    Разглеждам брошурата на Technopolis и ми се иска да разбера мнението ви за моделите Philips 37PF3321, Philips 42PF3331 и LG 37LC2RR
    Това е брошурата: http://www.technopolis.bg/promo/

Благодаря предварително javascript:void(0);
    Drinks

16. Тук е от
    Mar 2007

Melmux, в петък си купих Philips 42PF3331 и за сега съм много доволен. Недостатъци освен нормалните са малкото входове,липсата на аудио изход, тъпото дистанционно и многото кила - 42. Смятам , че за парите си, а особенно и с безлихвения лизинг е една не лоша покупка.

17. Тук е от
    Feb 2007

За Philips 37PF3321 съм писал по-горе, че няма хубаво черно! И липсата на PC вход си е недостатък!

18. Тук е от
    Mar 2007

Здрасти

Цитат Първоначално публикувано от LUDIA
    П.П. gmkostov всеки ШАРП има 4-5 вида картини, PANORAMA е за твоето питане дали има "умно" разпъване. В центъра са по-нормални образите, като само в края повечко се забелязва разпъване. А за цените на Шарп, трябва да се пита пак. Както ми казаха другата седмица се чакат нови ценови оферти от Шарп, така че който се интересува отива и пита, надявам се вече да си ги получили във Сф.
    София не ме интересува, аз съм от Варна. Днес бях в Метро, защото един консултант ми каза, че се очакват нови цени след 1-ви, но явно май ще трябва да изчакам още една седмица. Дай-боже да има по-скоро нови цени . Другото за което бях там, беше да да го разцъкам малко с дистанционното и да му погледна ъгъла на виждане. Много ме притесни тази статия http://www.hdtvtest.co.uk/Sharp-LC42XD1E/ и взех да си мисля за Sony KDL40W2000, обаче ми е малко скъпичък, пък и аз не съм особено очарован от тази марка. А тази Bravia си е направо грозна, но сравнението на сайта межд нея, шарпа и Samsung LE40F71BX е доста изразително в полза на Sony и ми звучи непредубедено. За мен притеснителните неша в това сравнение (http://www.hdtvtest.co.uk/1080p-LCD-Shootout/) са 3:

1. Невъзможността на Шарп да ползва "Full Pixel" през друг вход освен HDMI, макар, че честно казано, не виждам за какво ще ми е да пускам FullHD през друг вход освен HDMI?

2. Ъгъла на виждане, който за Шарп е определен като 30o докато при Sony и Samsung e 120o. Днес специално гледах това в Метро, но не забелязах, чак толкова да се влошава картината още на 30o. Според мен до 90-100o се вижда нормално. Тук трябва да се уточни, че телевизора, който гледах в Метро беше 46", а статията е писана за 42" (а пък аз смятам да купувам 37"), така, че може и да има разлика в това отношение.

3. Слабия "Digital Processing" или както в статията е казано - висок цифров шум под формата на рояци от пиксели, които се виждат при всички източници освен BD и HDDVD. Това наистина е кофти, ако е вярно. За съжаление в Метро освен демо HD генератора имаше някакъв убит кабел с качество на стайна антена с обработката на чийто сигнал съм сигурен че и 5 сонита в клъстер няма да се справят

Такива ми ти работи...
    Интересно Метро дали не могат да доставят KDL40W2000 на някаква по-прилична цена? По принцип гледам продават Sony...

П.П. Абе няма ли някой да ми каже, че все още няма смисъл да си давам парите за FullHD

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 223 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе