Здравейте приятели!
Първо искам да ви поздравя за интересният форум, доста полезни неща изчетох тук![]()
Решил съм да си взема 42 инчова плазма, изчетох всички плюсове и минуси и на двете технологии и въпреки че на живо LCD картината повече хваща окото (осъзнавам че е доста субективно всичко зависи настройки на панела, осветление и т.н.) съм се спрял на плазма.
Двата модела за които искам помощ да избера са:
1. PANASONIC TH-42PV70P - 2599лв.
2. PANASONIC TH-42PV60EH - 2499 лв.
Като везните клонят към TH-42PV70P. Досто обширно ревю за него четох на:
http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX70/
където модела е подобен на този само, че за UK e PX70P. Като разликата доколкото м/у PV70 и PX70 разбрах е че английският има вграден
Дигитален тунер (докато този за нашия пазар няма), както и че PX70 в някой страни се продава във вариант с възможност до 100Hz!!!! Ние пак сме с орязаната версия.
Когато бях в Техномаркет да го видя, доста се разочаровах от външния му вид, както и представянето му - картината която бяха пуснали е на някакво старо издраскано DVD от което образа се пикселизираше постоянно. Имах големи очаквания а когато го видях на живо въобще не ми хареса, отгоре на всичко и като помолих да ми пуснат картина от кабела им, оказа се че нямали връзка със сателита... Така че голям неуспех там.
Ако имате някакви впечатления за тези двата модела моля споделете ги, имам един месец срок за да направя проучване какво е най-добро на пазара в този ценови диапазон и да го купя. МЕРСИ!