АЗ!
Не ти трябва. 100 пъти съм казвал и на 100 места съм чел, че от 3 метра не се вижда разлика между 720р/1080i/1080p.
Като добавиш и това колко 1080р неща ще ползваш през следващата 1-2 години ми се струва излишно.
АЗ!
Не ти трябва. 100 пъти съм казвал и на 100 места съм чел, че от 3 метра не се вижда разлика между 720р/1080i/1080p.
Като добавиш и това колко 1080р неща ще ползваш през следващата 1-2 години ми се струва излишно.
Имам точно LC42XD1E и мога да ти кажа, че никакво оплакване нямам спрямо ъгъла на виждане. Телевизорът е в ъгъла на хола и от всякаква посока (включително седнал на пода под него) картината ми изглежда перфектна. Не знам и къде го видя това за FullHD само през HDMI, но не е вярно. Приема 1080i без проблем по YPbPr, DVI и HDMI. От VGA максимумът му е 1360x768.
Телевизорът наистина има ограничени DSP възможности, особено за interlaced HD сигнал, но вместо да даваш луди пари за DSP с неясна функционалност, по-добре да оправиш проблема при източника. Ще ти излезе по-евтино и резултатът ще бъде по-добър.
Още повече, че говорим за разлика в цената, с която спокойно можеш да си оборудваш перфектно HTPC с тунер, с което deinterlacing-ът и scaling-ът ще са на съвсем различно ниво.
Просто не е вярно, освен ако не носиш неправилен диоптър очила. Щом мога да чета текст с размер 6-7 пиксела от 5 метра, значи дори и от там виждам всеки един пиксел.Първоначално публикувано от lazarus18
Някой да каже нещо за LG 37LC2RR?Първоначално публикувано от Melmux
Доста ми харесва опцията за time shift, някой да е имал проблем с нея и как е картината?
Тия юнаци от ревюто на Sharp малко са се поувлекли с настройките, които предлагат - да ми дават
Backlight: -4 daytime, -6 evening -> това предполага много тъмен образ (аз го гледам на +2 през цялото време, отказах се от ауто режима)
Contrast: 35 (при мен 32)
Brightness: -1 (при мен +3)
Colour: -7 (при мен +4)
Tint: 9 (при мен -8)
Colour Temp: Low (при мен middle)
Sharpness: -10 (при мен +5)
Black: Off (ON)
Вярно че зависи и от сигнала (това е за Булсатком), ама чак такава да е голяма разликата в моделите.
И другото, с което не съм съгласен е за този шум - няма такова нещо. Даже един приятел, като видя образа, си призна, че неговото 40S2000 е по-зле.
A колкото до това дали Full или 720p, аз разсъждавах така:
- до няколко години в БГ такова излъчване няма да има - а при мен 90% се гледа ТВ
- 720p покрива, че и остава, масовото DVD (аз имам сигурно 500 такива, заедно с DivX)
И какво тогава - за някой друг случайно изпаднал HD филм, където ще се види разликата, да се дават 1-2к отгоре...
A след някоя и друга година може нова технология да излезе.![]()
Аз имах предвид дали се забелязват повече детайли при гледане на филм, например. 1500 лв за това че мога да чета текст не ми се дават.Първоначално публикувано от barnie
Точно за това ти говоря. Щом успявам да чета дребен текст, значи успявам да видя пикселите. Ако във филма ги има, ще видя и тези дребни детайли. Точно фактът, който ти отричаш.
Дори и ако във филма ги няма, но ползвам достатъчно добро скалиране на видеото (което при разпъване 720->1080 е доста лесно за постигане за разлика от 720->768), картината има доста по-лека за възприемане от окото и мозъка структура.
Здравейте , искам да питам задължително ли е лаптопа да има DVI-D . Мисля да използвам LCD -то като голям монитор .Много малко модели лаптопи имат обаче DVi http://www.pcstore.bg/acer.html . LCD - e Sharp 37 XD1и ще мога ли да използвам пълните му възможности , например да гледам на резолюция Full HD ако нямам DVI. Изобщо има ли изисквания към лаптопа , защото него сега ще го купувам.
Здрасти пак
Ей това исках да чуя. И на мен така ми се струваше като го гледах в Метро, но друго си е да го потвърди човек, който го гледа в обичайна домашна обстановка.Първоначално публикувано от barnie
Ами видях го в споменатото ревю: http://www.hdtvtest.co.uk/Sharp-LC42XD1E/. Става дума за приемане на 1080p сигнал и възпроизвеждането му 1 към 1 (т.н. Full Pixel) без обработка. Това, което си казал потвърждава, че Шарпа го може само през HDMI, докато Сонито - на VGA. Но както казах и по-рано - нямам намерение да ползвам този режим по друг начин освен през HDMI така, че няма проблем.Първоначално публикувано от barnie
Така е, прав си, но за съжаление това не винаги е възможно. В моя случай, на практика единствения не-HDMI сигнал който ще гледам на TV-то ще идва от приемника на БУЛСАТКОМ. Надявам се той да няма нужда от сериозна DSP обработка.Първоначално публикувано от barnie
@varieca: Тези настройки, които цитираш за какъв модел Шарп са?
Здравей PVV
Да, за съжаление, трябва да имаш DVI. Tочно това току що обсъждаме - през VGA максималната резолюция, която приема XD1 e 1360x768. Ако не си харесаш модел лаптоп с DVI, поинтересувай се за производител, който предлага разширител (наричат се още "port replicator" или "docking station"). Аз например ползвам HP nw8440, който няма DVI, но за него HP предлага "Docking Station 1.1" - Full port replication with 4 USB 2.0 ports, Ethernet & modem pass-through, 2 PS/2 ports, serial & parallel connectors, S-Video, VGA, DVI & audio ports - http://www.stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJv...YzMDA5NTAwMzI=. Тази джаджа е супер удобна, защото като си го сложиш в къщи можеш да го свържеш с всички кабели към периферни устройства и допълнително захранване (влиза в цената) и когато искаш да вържеш лаптопа към TV, просто го щракваш върху порт репликатора и готово. Когато свършиш го изваждаш с едно движение, без да разкачаш половин час кабели.Първоначално публикувано от PVV
Между другото спомена, че имаш LC37XD1 - точно този искам да си купя и аз, моля те прегледай предните ми постове във форума - ще съм ти благодарен ако споделиш твоя опит и мение по повдигнатите въпроси за този модел.
Благодаря предварително!
А колко струва LC37XD1 в Метро в момента, защото в Интермаркет май не е мръднал от 3900.
Шарп пускат нови модели и дори 32" с fullHD. Sharp Aquos LC32GP1U 32", Sharp Aquos LC37GP1U 37" gaming серия , Sharp LC-32D62U - NTSC версията, PAL какво ще бъде означението на модела нямам идея. Остава да ги дочакаме и в България. И интересно дали ще се отрази на цената на LC-37XD1E. 3900 в Интерсервиза, 3600 в Метро?
Здравейте, следя отдавна форума и дойде вече и за мен ВидовденТа реших да си взема ЛСД ТВ като бюджета е силно ограничен(1200-1300лв) и размер точно 32".
Та ще се използва главно за ХБОКС 360 и ХД филмчета гледани от 2 метра.Бях си харесал едно НЕО http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023396, тъй като съм го виждал на живо в един Техномаркет и много ми хареса, но какво ще кажете за това ново предложение от Тошиба http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09026337.
Не робувам на марки...просто вече не са това което бяха и искам просто най-доброто за тези пари
По-добър LCD TV за тези пари от Тошибата мисля, че няма.
Хе , Хе , нали затова шефът им е на 10 място сред най.богатите Българи. Разбрал е че българинът може да няма какво да яде, но хареса ли си хубава кола и техника я взема пък къквото ще да става.
Аз също се спрях на TOSHIBA 37C3000P. Има ли някой друг по добър за тази цена?