Страница 49 от 223 ПърваПърва ... 3947484950515999 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Имам желание да си купя LCD/Plasma TV. Все още съм на първо ниво от избора си - големина на екрана. Всекидневната ми е малка, ще го гледам от 2,7 - 3,2 до 3,5 метра разстояние. Кой размер е по-подходящ в моя случай - 32' или 37'? Според отговора на този в-с бих се ориентирал към SONY KDL-32V2500 за 32 инчов телевизор или към PANASONIC TH-37PV70P за 37 инчов телевизор. Ако 37' не е твърде голям за по-малкото пространство с което разполагам бих избрал него.
    Благодаря за вниманието!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Зависи какво точно гледаш. Лично иаз смятам че от това разстояние и 32" би ти свършило работа ако гледаш предимно телевизия. За гледане на филми и 37" може да ти е малко като екран.
    Като следваща стъпка не е зле да проучиш плюсове и минуси на двете отделни технологии. И след това вече на място в магазина сравнявай конкретните модели, на които си се спрял.

4. Тук е от
    Dec 2006

Основно ще гледам мачове по телевизията. Нямам навика да гледам филми на ДВД. Оттова което прочетох останах с впечатление, че плазмите са за предпочитане ако става въпрос за телевизор с по-голям екран - 37" или повече. Ако ще купувам 32-инчов телевизор може би ще е по-добре да взема ЛСД. Това е на теория разбира се. Не съм ходил да гледам и да сравнявам.

5. Тук е от
    Apr 2007

към Melmux:
    аз съсщо възнамерявам да си купя скоро Sharp LC-37GA9E.
    на кой от всичките входове казваш VGA? и след като го имаш при тебе можеш ли да ми отговориш на въпроса - кой вход, каква резолюция подържа ? (прочетох без успех цялото ръководство но отговора не е там)

Какви са ти субективните впечатления от телевизора ?

6. Тук е от
    Apr 2007

Според публикуваното тук http://www.plasma-lcd-facts.info/facts/size/ и имайки в предвид, че височината на панелите е приблизително както следва: 42"-71 см, 37"-65 см и 32"-55 см, извода е че за гледане от разстояние 3 м. подходящият размер е 42". Впечатленията ми от гледане на 32" дисплей от разстояние 3.30 м е че 32-ката като размер е крайно недостатъчен. Лично аз съм се ориентирал към 42" за гледане от около 3.70 м.

7. Тук е от
    Dec 2006

Важно е да се направи уточнението, че тези данни се отнасят за HD картина. Обикновената телевизия доколкото знам няма качеството на HD. Пък и поднесена по този начин информацията не ми се струва на 100 % обективна. Не ми се вярва LCD- тата да са толкова зле всравнение с плазмите. Подобна разлика в качеството сигурно има между най-добрата плазма и най-смотаното LСD, но едва ли може да се наблюдава при модели от един ценови клас. По-скоро сайтът си е реклама от страна на вносителите на плазмени телевизори.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от almus
    Според публикуваното тук http://www.plasma-lcd-facts.info/facts/size/ и имайки в предвид, че височината на панелите е приблизително както следва: 42"-71 см, 37"-65 см и 32"-55 см, извода е че за гледане от разстояние 3 м. подходящият размер е 42". Впечатленията ми от гледане на 32" дисплей от разстояние 3.30 м е че 32-ката като размер е крайно недостатъчен. Лично аз съм се ориентирал към 42" за гледане от около 3.70 м.
    Правилните размери са 37" - 46 см височина; 42" - 52 см. височина. Това са размерите на самите екрани. Ти сигурно си ги гледал с пиедесталите.

10. Тук е от
    Apr 2007

Светозар , точно между същите 2 телевизора се чудих и избрах плазмата , става въпрос за panasonic 37TH70P.Плазмата изкарва по хубава картина(цветове,детайлност,контраст).На място ги гледах , 2та един до друг.Плазмата е 1999 лв , а сонито е 2300 лв..HD се вижда по-добре на плазмата в сравнение с HD Full на LCD.Гледах и БТВ - панасоника изкарваше по-добър образ.И въпреки, че няма да гледаш всеки ден ДВД , ще знаеш че има къде ако ти се прииска.И по-големият размер тук ще ти е само +.Успех с избора!

11. Тук е от
    Oct 2006

само. че ако ти прогори на логото на бтв ще останеш много разочарован. пък и за лятото доста топлина ще събереш

12. Тук е от
    Apr 2007

Факт: В началото плазмените телевизори имаха склонност към “прогаряне” на екрана. Този проблем е в голяма степен елиминиран при новите модели благодарение на вградените предпазни системи срещу “прогаряне” и подобрената фосфорна технология.
    Пример:Вече можете да играете компютърни игри или да гледате продължително време канали с ярко лого (като CNN) без притеснения, че статичните елементи ще бъдат показвани за продължително време.
    тук или в темата за плазмата панасоник беше споменато, че при около 12-15 часа работа, БТВ логото се отбелязва, но час след като се смени канала или се спре тв-то, то не се забелязва вече

Цитат от Digital World бр. 5, 2005:
    Почитателите на TFT LCD изтъкват като основен контрааргумент във вреда на плазмените телевизори факта, че с времето върху екрана на плазмата се „прогарят” силуетите на някои статични изображения. При употреба с рекламна цел на публични места, където плазменият дисплей показва денонощно едни и същи лога или статични картини, това наистина може да се превърне в проблем. При домашна употреба обаче, когато плазмата се използва за гледане на DVD филми и телевизионни програми, тя ще издържи дълги години без каквато и да е видима промяна в качеството на изображението.

13. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от mititaki
    Здравей dmad
    Благодаря за мнението и предложението! За коя ТОШИБА става дума? p.s. ПДФ файлове със спецификациите за Philips 32PFL7332/10 пише,че контраста е 4000:1.
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09027014
    този е Тошибата която ми хареса,

http://www.consumer.philips.com/cons...ESHQNHKFSEKI5P

най-долу са PDF файловете където и на английски и на БГ че е 6000:1

14.  

15. Тук е от
    Apr 2007

Здравейте на всички.Някой да знае BENQ с какви матрици са.Питам по повод че попаднах на интересен техен продукт-http://www.voodoo.bg/categories/263/products/375

16. Тук е от
    Oct 2006

dmad: за филипса на заводския стикер, залепен на самия ТВ пишеше 4000:1, така че съм по склонен да вярвам че е 4000:1, но това няма голямо значение - контраста е много добър. може и да е 6000:1 но пак ти казвам, че в едно нормално осветено помещение яркостта и контраста са чудесни и нямам забележки

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Melmux, нали имаш HDMI, защо въобще си играеш да се занимаваш с VGA. Колко пъти е писано в темата, че има разлика между показваното от двата хвода. Кабела DVI-HDMI е 25 лева. Ако заради орязаните възможности на едно VGA искаш да си върнеш хубавият ТВ-р. Твой избор, но за мен това е глупост, както и да е ти си знаеш най-добре. Относно тошиба, не не я предлгаме като марка. При нас има Сoни, LG, SHARP, FUNAI, DAEWOO.
    mano_chao, през HDMI входа си държи до 1080i, както и през VGA-то но в режим на компонентен сигнал с преходника и за видео само. Плюс това ТВ има 2 HDMI, ако единият е зает с компютъра, другият е свободен
    Относно оная платена рекламка на ХИТАЧИ, ПАНАСОНИК и ПАЙНЪР от 2006, както и преди писах си е чсита доза реклама, лъжи, истъкване на най-доброто при PLASMA и най-лошото при LCD и то от старите модели. Недейте вярва на глупости. Новите LCD-та особенно от към черно не можеш да ги бутнеш с топ. На работа имам един САМСУНГ 42" http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09021719 ето този модел и мога да кажа, че за 2000 лева не си струва въобще. няма черно(то кога ли са го имали евтините плазми), гадна резолюция, на лош сигнал от DVB sat приемник е с двоен образ и гадни пикселизции. За мен лично само Панасоник от плазмите.

18. Тук е от
    Apr 2007

Оффф простете моята глупост. Забравих за тази възможност .
    Иначе телевизора е супер нямам никакви забележки, на най обикновенна кабеларка си се вижда много добре, черното си е черно и 6ms е върха на черешката , звука е достатъчно мощен за слушане на музикален канал.
    Искам да попитам за някаквни мнения за ESTNET цифрова телевизия. На какво качество излъчват. Не искам да слагам сателитна чиния още.

Благодаря предварително

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 223 ПърваПърва ... 3947484950515999 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 10:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 19:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 21:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 22:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 14:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе